Gezondheid

Moorden voor geld: hoe onze gezondheidszorg ernstig wordt gecorrumpeerd en dokters en universiteiten gewillige pionnen zijn geworden

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Richard Horton, hoofdredacteur van het medische vakblad The Lancet, zei in 2015: “Een groot deel van de wetenschappelijke literatuur, misschien wel de helft, is mogelijk onwaar.”

En dr. Marcia Angell, voormalig hoofdredacteur van het gerenommeerde New England Journal of Medicine, schreef in 2009: “Het is eenvoudigweg niet langer mogelijk om het meeste klinische onderzoek te geloven of te vertrouwen op het oordeel van prominente artsen of medische richtlijnen.”

De geneeskunde is volstrekt waardeloos als blijkt dat het wetenschappelijke onderzoek waar zij op is gebaseerd, verzonnen of gemanipuleerd is.

Schandalig

Nog een citaat, dit keer van dr. Arnold Relman, een andere oud-hoofdredacteur van het New England Journal of Medicine.

In 2002 zei hij: “De medische wereld wordt opgekocht door de farmaceutische industrie. De academische instituties van dit land zijn betaalde agenten van de farmaceutische industrie geworden. Ik vind het schandalig.”

De redacteuren van de belangrijkste medische tijdschriften ter wereld komen er gaandeweg achter dat hun levenswerk langzaam maar zeker wordt gecorrumpeerd.

Overal

Artsen en universiteiten laten zichzelf aan de lopende band omkopen. De voorbeelden zijn overal: onderzoek wordt vrijwel altijd betaald door de farmaceutische bedrijven.

Verder is gebleken dat studies die worden betaald door de industrie veel vaker positieve resultaten opleveren.

Onderzoek met een negatieve uitkomst wordt vaak verdoezeld. Kijk bijvoorbeeld naar antidepressiva. Van de 37 studies die positieve resultaten lieten zien, werden er 36 gepubliceerd.

Van de 36 studies die negatieve resultaten lieten zien, werden er slechts drie gepubliceerd.

Gewillige deelnemers

In 2008 liet farmareus Sanofi 92 studies uitvoeren, waarvan er uiteindelijk slechts 14 werden gepubliceerd. Dat waren natuurlijk alleen onderzoeken met een positieve uitkomst.

Daarnaast wordt er geknoeid met de gegevens, blijken veel studies niet veel meer te zijn dan advertorials, worden redacteuren van tijdschriften omgekocht, is veel onderzoek bevooroordeeld en eenzijdig en is er vaak sprake van belangenverstrengeling.

Dokters zijn op deze manier verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen. Farmaceutische bedrijven willen artsen omkopen, net zoals drugsbaronnen rechters en politieagenten willen omkopen.

Helaas zijn artsen en universiteiten gewillige deelnemers in dit spelletje. We moeten hier nu een einde aan maken.

[Medium]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
4 jaren geleden

Met zo’n 200.000 doden per jaar en miljoenen verslaafden alleen al binnen Europa kan men toch spreken van volkerenmoord?

OneLove
OneLove
4 jaren geleden

En dan dat de zorgverzekeringen geld (ons geld) investeren in die farmaceutische bedrijven! Dat is toch om doodziek van te worden!! Heeft niks met zorg te maken en laat zien waarom ze bepaalde medicijnen belachelijk duur houden. Allemaal voor hun eigen gewin! Weg met die balk van ellende rutte troep nu!!! Zorg moet weer zorg worden en mag het gewoon ethisch gezien geen bedrijf zijn!

Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

En maar blijven roepen dat hennep een levensgevaarlijke drug is die koste wat kost geweerd moet worden. De wereld op zijn kop !

RayOfLight
RayOfLight
4 jaren geleden

Het is een triest gegeven dat we in een tijd leven waarin zoveel ‘NEP’ als waarheid wordt verkocht door mensen die het eigenlijk beter zouden moeten weten

In de praktijk koop je net zo makkelijk witte jasjes als haagse trekpoppetjes/

Geen twijfel mogelijk ,dit gegeven maakt van elk wetenschappelijk onderzoek een reclamespotje van bigfarma.

Ik geloof dan ook niet meer in ‘wetenschappelijk onderzoek’. Als ‘A’ goed is kijk ik eerst wie er baat bij heeft ‘A’ goed is.

Kankeronderzoek ? Wie onderzoekt wat en wat is zijn Agenda ? Als je dat uitzoekt krijg je grijze haren.

Nee als er studies zijn die bevestigen dat advocado’s kankerverwekkend zijn dan eet ik er meer van.

.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x