Homepagina » Propaganda » BBC en David Attenborough opnieuw onder vuur vanwege misinformatie over klimaatverandering. Al is de leugen nog zo snel…
BBC en David Attenborough opnieuw onder vuur vanwege misinformatie over klimaatverandering. Al is de leugen nog zo snel...

BBC en David Attenborough opnieuw onder vuur vanwege misinformatie over klimaatverandering. Al is de leugen nog zo snel…

De Global Warming Policy Foundation (GWPF) heeft een officiële klacht ingediend bij de BBC vanwege onjuistheden in de recente documentaire ‘Climate Change: The Facts’.

Het programma, gepresenteerd door Sir David Attenborough, zit zo vol fouten dat ze de titel beter hadden kunnen veranderen in ‘Climate: Change The Facts’, schrijft Breitbart.

In de film wordt onder meer gesuggereerd dat stormen, overstromingen, zeespiegelstijging en hittegolven verergeren als gevolg van klimaatverandering.

Haaks

Dit staat haaks op gegevens die in de afgelopen jaren zijn gepubliceerd door het VN-klimaatpanel IPCC en de NASA, aldus de GWPF.

In 2013 concludeerde het IPCC dat het aantal cyclonen, tropische stormen en orkanen in de afgelopen eeuw niet is toegenomen.

In 2018 werd dit nog eens bevestigd, toen het IPCC aangaf weinig waarde te hechten aan studies waaruit zou blijken dat het aantal cyclonen was toegenomen.

Satellietgegevens van de NASA laten verder zien dat de zeespiegel sinds 1993 met gemiddeld 3,3 millimeter per jaar is gestegen. Van een versnelling is in de afgelopen drie decennia geen sprake geweest.

In opspraak

Attenborough vertelt in de documentaire ook dat klimaatverandering zorgt voor een toename van het aantal bosbranden, maar uit onderzoek blijkt juist dat er in vergelijking met 100 jaar geleden minder branden zijn.

Eerder deze maand raakte Attenborough ook al in opspraak, dit keer vanwege de serie ‘Our Planet’ op Netflix.

In de serie is te zien hoe walrussen van een rots tuimelen en te pletter slaan.

Attenborough beweerde dat dit werd veroorzaakt door klimaatverandering en het smelten van het zee-ijs waar de walrussen van afhankelijk zijn.

Geschrokken

De media schreven er uitgebreid over.

Honderden walrussen vallen te pletter van metershoge kliffen door opwarming van de aarde, kopte HLN. De nieuwe natuurserie van Netflix laat ongefilterd zien wat de kosten zijn als we klimaatverandering niet stoppen, schreef Vice. Honderden walrussen vallen hun dood tegemoet door klimaatopwarming, wist Zita te melden.

Sindsdien is gebleken dat de walrussen niet werden gedood door klimaatverandering, maar doordat ze achterna werden gezeten door hongerige ijsberen en waren geschrokken van de filmploeg.

[Breitbart]


Vind je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Opzettelijk wordt er verwarring geschept! Tuurlijk is er klimaatverandering! Dit zie en voel je toch met je eigen ogen? Of kunnen we ook al niet meer betrouwen op onze eigen zintuigen? Dat een paraplu niet meer gebruikt kan worden, omdat er ten eerste nog nauwelijks regen is, of omdat er teveel wind is (die er voordien niet was), dat er geen zwermen vogels meer in de lucht te bespeuren zijn, geen vlinders op vlinderstruiken, geen bijen op bloemen, geen watervogels in plassen, massa’s dode bomen, ellenlange droogtes (wanneer er normaal gezien voldoende regen zou moeten zijn) of keiharde regen in een tijd dat het niet zo zou moeten regenen, enz… Dit gebeurt toch allemaal vandaag en er zijn wel degelijk meer cyclonen ed! Wat een onzin artikel zeg.
  Maar als je het mij vraagt is de klimaatverandering opzettelijk veroorzaakt door de klimaat ingenieurs. Een combinatie van vervuiling (uitstoot in lucht, water en grond door de industrie en de onnadenkende burgers), sproeien (zgn contrails) en microwave technologie heeft ervoor gezorgd dat er eigenlijk helemaal geen klimaat meer is, maar dat alles en overal zomaar willekeurig kan gebeuren. Uiteraard krijg je als mens daar de schuld van, terwijl de schuldigen vrij rondlopen en verder doen met het verneuken van deze planeet en de politiek nadenkt hoe geld en herstructureringen dit probleem zou kunnen oplossen?

  13 likes
  • Waarom zouden klimaatingenieurs het klimaat verneuken? Waarom? Zij leven toch zelf ook in dat klimaat? Is dit hetzelfde gezeik als de chemtrails? Schei uit hoor. Iedereen ademt dezelfde lucht in. Dus ook de zogenaamde chemtrail verspreiders en klimaat ingenieurs.

   Feit is dat we met zijn allen heel veel klerezooi de atmosfeer in helpen wat we een paar honderd jaar geleden niet deden. Dat verschil mag duidelijk zijn. Dat doet wat met de atmosfeer. Maar genoeg om klimaatverandering plaats te laten vinden? Dat weet ik niet. Niemand van jullie weet dit.

   Ander feit is dat de atmosfeer maar 100 km dik is. Dus pak een globe, zoek NL (dat is al moeilijk) en kijk naar de afstand Den Haag -Zwolle. Nauwelijks te zien toch? Zet dat piepkleine streepje rechtop en je hebt de dikte van het zuurstofschilletje waar we met zn allen gebruik van maken. Het is echt een heel dun schilletje. Heel dun. Als je daar rotzooi in blijft pompen gaat dat natuurlijk een keer mis. Dat is geen hogere wiskunde. Dat kan een kind je vertellen.

   Maar nogmaals…of dit nu al genoeg is om de boel te laten veranderen? Er komt een moment dat dit wel zo is.

   5 likes
  • Het klimaat verandert al miljoenen jaren en dit in cycli. Miljoenen jaren geleden verdwenen de gletsjers ook en daarna kwamen ze terug, daar zat geen mens voor tussen. Wij hebben daar geen enkele invloed op, het kan alleen de arrogante mens zijn die zoiets beweert. Maar: we vervuilen onze milieu wel compleet. En dat gaat invloed hebben op onze gezondheid. Het probleem is dat de meeste mensen het verschil niet kennen tussen klimaat en milieu. Kijk maar naar de klimaatbrossers; piepkuikens voor de kar van een politieke partij gespannen en hup maar.

   3 likes
 2. Het wordt eens tijd dat dit soort leugens met dezelfde bombarie via dezelfde kanalen worden rechtgezet als dat ze worden verspreidt. Normaal gesproken hoor en zie je dit alleen via de alternatieve media en blijft het gros van de mensen verstoken van de waarheid. De meeste mensen geloven die onzin nog steeds oprecht en handelen en stemmen daar ook naar. De leugen regeert nog steeds en is nog oppermachtig.

  20 likes
 3. Dat verhaal over die walrussen doet denken aan het verhaal van de “zelfmoord plegende lemmings”.

  Voor die documentaire hebben ze destijds een set gebouwd in Alberta, die op het arctische gebied leek met een mooie blauw geschilderde lucht als achtergrond. De Lemmings hebben ze gekocht voor 25cent per stuk om ze vervolgens verschillende keren van de rotsen te laten vallen.

  Lemmings Don’t Jump Off Cliffs – #PropagandaWatch
  https://www.youtube.com/watch?v=HeprAcjPX3c

  Nadat ze de succesvolle impact van dit soort ‘documentaires’ zagen, hebben ze deze werkwijze omarmd en voor allerlei doeleinden ingezet.

  14 likes
 4. Deze klimaatopwarm terroristen liegen eb bedriegen angst zaaien om alleen maar voor geld dus follow the mony

  9 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kijken: doorgewinterde meteoroloog ontkracht in 2 minuten de global warming-hoax

Kijken: doorgewinterde meteoroloog ontkracht in 2 minuten de global warming-hoax

Er is geen sprake van global warming. ...

De wereldwijde klimaatprotesten hebben niets te maken met het klimaat. Dit zijn de verborgen motieven

De wereldwijde klimaatprotesten hebben niets te maken met het klimaat. Dit zijn de verborgen motieven

In heel Europa gingen vrijdag mensen de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.