Propaganda

BBC en David Attenborough opnieuw onder vuur vanwege misinformatie over klimaatverandering. Al is de leugen nog zo snel…

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Global Warming Policy Foundation (GWPF) heeft een officiële klacht ingediend bij de BBC vanwege onjuistheden in de recente documentaire ‘Climate Change: The Facts’.

Het programma, gepresenteerd door Sir David Attenborough, zit zo vol fouten dat ze de titel beter hadden kunnen veranderen in ‘Climate: Change The Facts’, schrijft Breitbart.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de film wordt onder meer gesuggereerd dat stormen, overstromingen, zeespiegelstijging en hittegolven verergeren als gevolg van klimaatverandering.

Haaks

Dit staat haaks op gegevens die in de afgelopen jaren zijn gepubliceerd door het VN-klimaatpanel IPCC en de NASA, aldus de GWPF.

In 2013 concludeerde het IPCC dat het aantal cyclonen, tropische stormen en orkanen in de afgelopen eeuw niet is toegenomen.

In 2018 werd dit nog eens bevestigd, toen het IPCC aangaf weinig waarde te hechten aan studies waaruit zou blijken dat het aantal cyclonen was toegenomen.

Satellietgegevens van de NASA laten verder zien dat de zeespiegel sinds 1993 met gemiddeld 3,3 millimeter per jaar is gestegen. Van een versnelling is in de afgelopen drie decennia geen sprake geweest.

In opspraak

Attenborough vertelt in de documentaire ook dat klimaatverandering zorgt voor een toename van het aantal bosbranden, maar uit onderzoek blijkt juist dat er in vergelijking met 100 jaar geleden minder branden zijn.

Eerder deze maand raakte Attenborough ook al in opspraak, dit keer vanwege de serie ‘Our Planet’ op Netflix.

In de serie is te zien hoe walrussen van een rots tuimelen en te pletter slaan.

Attenborough beweerde dat dit werd veroorzaakt door klimaatverandering en het smelten van het zee-ijs waar de walrussen van afhankelijk zijn.

Geschrokken

De media schreven er uitgebreid over.

Honderden walrussen vallen te pletter van metershoge kliffen door opwarming van de aarde, kopte HLN. De nieuwe natuurserie van Netflix laat ongefilterd zien wat de kosten zijn als we klimaatverandering niet stoppen, schreef Vice. Honderden walrussen vallen hun dood tegemoet door klimaatopwarming, wist Zita te melden.

Sindsdien is gebleken dat de walrussen niet werden gedood door klimaatverandering, maar doordat ze achterna werden gezeten door hongerige ijsberen en waren geschrokken van de filmploeg.

[Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
4 jaren geleden

Dat verhaal over die walrussen doet denken aan het verhaal van de “zelfmoord plegende lemmings”.

Voor die documentaire hebben ze destijds een set gebouwd in Alberta, die op het arctische gebied leek met een mooie blauw geschilderde lucht als achtergrond. De Lemmings hebben ze gekocht voor 25cent per stuk om ze vervolgens verschillende keren van de rotsen te laten vallen.

Lemmings Don’t Jump Off Cliffs – #PropagandaWatch
https://www.youtube.com/watch?v=HeprAcjPX3c

Nadat ze de succesvolle impact van dit soort ‘documentaires’ zagen, hebben ze deze werkwijze omarmd en voor allerlei doeleinden ingezet.

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Het wordt eens tijd dat dit soort leugens met dezelfde bombarie via dezelfde kanalen worden rechtgezet als dat ze worden verspreidt. Normaal gesproken hoor en zie je dit alleen via de alternatieve media en blijft het gros van de mensen verstoken van de waarheid. De meeste mensen geloven die onzin nog steeds oprecht en handelen en stemmen daar ook naar. De leugen regeert nog steeds en is nog oppermachtig.

elisabethje
elisabethje
4 jaren geleden

Opzettelijk wordt er verwarring geschept! Tuurlijk is er klimaatverandering! Dit zie en voel je toch met je eigen ogen? Of kunnen we ook al niet meer betrouwen op onze eigen zintuigen? Dat een paraplu niet meer gebruikt kan worden, omdat er ten eerste nog nauwelijks regen is, of omdat er teveel wind is (die er voordien niet was), dat er geen zwermen vogels meer in de lucht te bespeuren zijn, geen vlinders op vlinderstruiken, geen bijen op bloemen, geen watervogels in plassen, massa’s dode bomen, ellenlange droogtes (wanneer er normaal gezien voldoende regen zou moeten zijn) of keiharde regen in een tijd dat het niet zo zou moeten regenen, enz… Dit gebeurt toch allemaal vandaag en er zijn wel degelijk meer cyclonen ed! Wat een onzin artikel zeg.
Maar als je het mij vraagt is de klimaatverandering opzettelijk veroorzaakt door de klimaat ingenieurs. Een combinatie van vervuiling (uitstoot in lucht, water en grond door de industrie en de onnadenkende burgers), sproeien (zgn contrails) en microwave technologie heeft ervoor gezorgd dat er eigenlijk helemaal geen klimaat meer is, maar dat alles en overal zomaar willekeurig kan gebeuren. Uiteraard krijg je als mens daar de schuld van, terwijl de schuldigen vrij rondlopen en verder doen met het verneuken van deze planeet en de politiek nadenkt hoe geld en herstructureringen dit probleem zou kunnen oplossen?

Rene
Rene
4 jaren geleden

Deze klimaatopwarm terroristen liegen eb bedriegen angst zaaien om alleen maar voor geld dus follow the mony

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x