Buitenland

Waarom Macron plotseling 180 graden draaide over het sturen van grondtroepen

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!

De Franse president Macron verklaarde vorige maand dat hij de inzet van grondtroepen in Oekraïne in de toekomst niet kan uitsluiten. Al snel kwam hij terug op het ‘plan’ om troepen naar Oekraïne te sturen. “We overwegen die mogelijkheid momenteel niet,” zei hij.

Uit een artikel in het Franse weekblad Marianne blijkt hoe de werkelijkheid eruitziet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Verschillende Franse soldaten die zijn geïnterviewd door het weekblad, zeiden dat ze van verbazing van hun stoel zijn gevallen. “Tegenover de Russen zijn we een leger van cheerleaders!” spotte een hoge officier, die zei dat het sturen van Franse troepen naar het Oekraïense front niet verstandig is.

Onneembaar

Een Oekraïense overwinning lijkt na het mislukte tegenoffensief in het voorjaar van 2023 onmogelijk. Het aanvalsplan bleek rampzalig te zijn. Men was ervan overtuigd dat het hele front zou instorten zodra Oekraïense troepen door de eerste Russische verdedigingslinies zouden breken.

Daarnaast werden veelal slecht getrainde eenheden naar het front gestuurd om een Russische versterkingslinie aan te vallen die onneembaar bleek te zijn.

Ze kregen geen luchtsteun en moesten het doen met westerse uitrusting die nog minder efficiënt is dan oud Sovjet-materiaal, blijkt uit een vertrouwelijk rapport waar Marianne de hand op heeft weten te leggen.

Niets is minder waar

Moskou voert tijdig verse eenheden aan, zodat soldaten aan het front niet uitgeput raken. Eenheden krijgen regelmatig rust en bestaan uit zowel nieuwe rekruten als doorgewinterde militairen.

In het Westen wordt vaak het beeld geschetst van een Russisch leger dat zijn troepen naar de slachtbank leidt, maar niets is minder waar.

Het zou volgens het rapport een ernstige beoordelingsfout zijn om uitsluitend militaire oplossingen te blijven zoeken om de vijandelijkheden te stoppen.

Nog niet de helft

“Het is duidelijk dat Oekraïne deze oorlog militair niet kan winnen,” vatte een Franse officier samen.

Zelensky zou 35.000 manschappen per maand nodig hebben, maar rekruteert nog niet de helft daarvan, terwijl Poetin kan beschikken over 30.000 vrijwilligers per maand, zei een soldaat die terugkeerde uit Kiev.

Op 17 februari moest Kiev de stad Avdiivka, die tot dan toe een versterkt bastion was, verlaten. Het was zowel het hart als het symbool van het Oekraïense verzet in de Russischtalige Donbass, valt te lezen in weer een ander rapport.

Langzame en langdurige oorlog

Rusland zet onder meer zweefbommen in die betonconstructies van meer dan twee meter kunnen doorboren, een hel voor de Oekraïense verdediging, die naar verluidt meer dan 1000 mannen per dag verliest.

De Russische strijdkrachten hebben laten zien dat ze een langzame en langdurige oorlog kunnen voeren, waarbij ze het Oekraïense leger continu uitputten, aldus dit rapport.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dick
dick
2 maanden geleden

hoe dom is het westen hebben we nu nog niet geleerd
we kunnen niet winnen van de russische beer

Dwarsje
Dwarsje
2 maanden geleden

En zo heeft, ondanks deze berichten, die k.t-Rutte ons ook de oorlog ingerommeld en willen ze ijskoud de dienstplicht hier weer invoeren. En dat stemvee in de 2e Kamer maar mee blaten. Ondanks de waarschuwingen van Baudet blijft dat schorem alles ontkennen en schelden ze Baudet uit voor Poetin-lover of verteller van complot theorieën. Het oude liedje: De waarheid omdraaien. Wanneer worden deze landverraders berecht?

Henk Albarda
Henk Albarda
2 maanden geleden

Jammer van de terugtrekkende beweging van Macron. Had hij doorgezet, dan was Marine Le Pen de redder van Frankrijk geworden. Jammer dat de volgende verkiezingen nog 3 jaar weg zijn.

charlie
charlie
2 maanden geleden

het is een oorlog tegen God’s volk israel , ze worden tegen elkaar op gezet en de heersers gaan niet naar het front en lachen zich rot , het is een ritueel met slacht offers

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x