Mens en Dier

Helemaal van het padje: Professor wil klimaatontkenners laten vervolgen

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Normaal gesproken maken politici de wetten. Deze volksvertegenwoordigers leggen verantwoording af aan de kiezer. Wetten verschillen van land tot land. In veel landen leidt bijvoorbeeld overspel niet tot vervolging. In sommige landen resulteert overspel in de doodstraf door steniging.

Wij bepalen wat een misdaad is en wat niet, binnen onze eigen grenzen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De klimaatbeweging wil nu voor iedereen gaan bepalen wat mag en wat niet mag.

De mond snoeren

Professor Catriona McKinnon van de Universiteit van Exeter roept vanuit haar ivoren toren dat klimaatontkenners moeten worden aangeklaagd en vervolgd wegens ‘klimaatmisdaden’.

In de Unesco Courier, het magazine van de VN-organisatie, schrijft ze: “Er is een groep die heel hard roept dat [de wereld] niet in brand staat, of dat het niet erg is en dat er nog genoeg tijd is om de vlammen te doven. Veel mensen raken verward door deze klimaatontkenners. We moeten deze mensen de mond snoeren.”

Klimaatsceptici zijn in de ogen van McKinnon de slechteriken die moeten worden berecht.

Mensen die niet geloven in klimaatverandering maken zich volgens haar schuldig aan wat zij postericide noemt, oftewel genocide op het nageslacht.

Strafbaar

De mensheid in gevaar brengen door niets te willen doen tegen klimaatverandering moet strafbaar worden gesteld, vindt McKinnon.

Net zoals legerleiders die genocide plegen verantwoordelijk worden gehouden, moeten ook politieke en economische leiders verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor postericide.

De professor wil dat het Internationaal Strafhof in Den Haag deze leiders gaat berechten.

Trump

Het moge duidelijk zijn dat McKinnon hiermee doelt op de Amerikaanse president Donald Trump, die zich terugtrok uit het klimaatakkoord van Parijs.

Volgens de Britse professor hebben Amerikaanse kiezers niets in de melk te brokkelen.

Ze mogen niet op iemand stemmen die tegen internationale klimaatakkoorden is.

Als het aan McKinnon ligt, is er slecht één mogelijke uitkomst: de VS ondertekent het akkoord, of de president wordt aangeklaagd wegens het uitmoorden van nageslacht.

[Unesco]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gea Breuker
Gea Breuker
4 jaren geleden

Welk een waanzin idd.
Maar voor Trump voor het hekje verschijnt (grappig dat ze Den Haag noemt, ze is toch op de hoogte sat de USA een speciale legereenheid heeft die mocht het nodig zijn, getraind is om via Scheveningen binnen te vallen om het Vredespaleis te onzetten, tenminste dat was in de jaren ’90 de tendens en uitgebreid toegelicht in de toen nog redelijk onpartijdige media), eerst nog even de Angolese, Chinese, Eritreese, Irakeese, Iraanse (die komt toch niet), Libische (die is er niet eens), Turkse, Zuid-Sudaneese regereingsleiders voor laten gaan, dan de USA en dan ook nog eens Yemen.

Ach, ik sta volledig achter die landen, als je weet hoe dat ‘akkoord’ tot stand is gekomen, pure evil en op winstbejag gedreven nepotisme. Niet vergeten, een professor betaal je met belasting gelden… Die instituten zijn niet te vertrouwen deze dagen.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Willen jullie meer of minder klimaatactivisten? Kom op Geert, dit is een mooie voor jouw.

Markus
Markus
4 jaren geleden

Typisch weer zo’n intelligente snee, ipv multinationals en hun aandeelhouders die de ware klimaatverkrachters zijn aan te pakken willen ze de enige realisten die er nog zijn aanpakken. Sufkut.

Ron
Ron
4 jaren geleden

Om de slappe lach van te krijgen en dat noemt zich professor. Ik wist niet dat dat een synoniem was voor dictator. En dit dan nog gebaseerd op foutieve berekeningen speciaal in gang gezet om de mensen te verarmen en uit te sluiten van welvaart terwijl de superrijken blijven hoeren en boeren zonder verantwoording af te leggen. Ze mogen zelfs de mensen mennen en een schuldgevoel aan praten terwijl ze invliegen met hun eigen privéjet.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x