Homepagina » Gezondheid » Man drinkt 10 blikjes Coca-Cola per dag om mensen bewust te maken van de gevaren van suiker
Man drinkt 10 blikjes Coca-Cola per dag om mensen bewust te maken van de gevaren van suiker

Man drinkt 10 blikjes Coca-Cola per dag om mensen bewust te maken van de gevaren van suiker

De 50-jarige George Prior dronk een maand lang 10 blikjes Coca-Cola per dag om de wereld te confronteren met de schadelijke effecten van suiker. Hij ontwikkelde een duidelijk zichtbare buik, kreeg een intens verlangen naar suiker en zijn bloeddruk was aan het einde van het experiment veel te hoog.

In 30 dagen tijd takelde het lichaam van de eens zo gespierde en gezonde man drastisch af. Al snel leek Prior afhankelijk te zijn van suiker. Hoewel hij een dieet van mager vlees en bessen wilde volgen, hunkerde hij steeds vaker naar suiker. Bovendien liep hij allerlei voedingsstoffen mis omdat hij steeds vol zat van de cola. Zijn gewicht nam tijdens het experiment toe van 76 kilo naar bijna 89 kilo.

Prior is vooral bezorgd over de effecten van suiker op kinderen. “Kinderen zouden geen cola en andere suikerhoudende dranken mogen nuttigen,” zei hij. “Dit zijn pure suikerbommen. Onnodig en slecht.”

Hij had ook kritiek op de marketingstrategieën van Coca-Cola. “Ik wil dat er iets wordt gedaan aan het lobbygedrag van grote corporaties die suiker verkopen en niet willen dat de mensen erachter komen hoe slecht het is.”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) riep in maart op om de dagelijkse inname van suiker te verminderen van 10 naar vijf suikerklontjes per dag. Eén blikje Coca-Cola bevat al zeven klontjes.

[Daily Mirror]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kees Chinees
Kees Chinees
6 jaren geleden

Kom op zeg buiten het feit dat cola niet gezond is slaat dit onderzoek helemaal nergens. 3.5 liter koffie per dag is ook niet gezond.

arnoud vd staak
arnoud vd staak
6 jaren geleden

Daar ben ik het helemaal mee eens beste kees’ want 10 blikjes per dag is geen echt onderzoek , want dat drinkt normaal gesproken niemand op een dag, maar het neemt niet weg dat natuurlijk teveel suiker slecht is, ik vind ook dat BV redbull radicaal verboden moet worden.

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Vrijheid voor mensen die zo stom willen zijn om zoveel suiker überhaupt te willen consumeren.
Vindt het nogal badinerend om voor een ander te gaan beslissen wat hij/zij moet doen m.b.t. eten en drinken.
Dit is al zo’n bekend gegeven dat iedereen daar info genoeg over kan vinden en als je daarna dan toch besluit om niks te veranderen aan je consumeer gedrag is dat iemands VRIJE keuze.
Ik denk dat er in de familie sfeer het e.e.a. veranderd moet worden in het belang van onze kinderen.
Maar als ik dan kijk wat er verkocht wordt voor Sinterklaas en de Kerst dan denk ik ( zuchtend) voorlopig is er nog niks geleerd, dus laat maar …..

Raj
Raj
6 jaren geleden

@ allen

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat in onze voeding (en dus ook frisdranken) stoffen zitten die verslaving veroorzaken. Onze hersenen worden op een dusdanige manier geprikkeld en geconditioneerd, dat we ongewenst ons tegoed doen aan allerlei zaken die niet goed voor ons zijn. Dat geldt voor de hele Westerse consumptie maatschappij en de voedingsmiddelen industrie lacht zich rot.

x

Check Also

de ruiter

‘Als je door de boeken van Robin de Ruiter uit 2006 & 2011 bladert, begrijp je waarom hij monddood werd gemaakt’

Op social media circuleert momenteel een filmpje ...

rivm

Flashback: RIVM noemt grootschalige vaccinatie als mogelijke oorzaak suboptimaal immuunsysteem

Er wordt op dit moment op grote ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x