Gezondheid

Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de ‘complotdenkers’ al die tijd gelijk gehad?

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een invloedrijk medisch tijdschrift heeft een studie gepubliceerd waarin de consumptie van fluoride tijdens de zwangerschap wordt gelinkt aan een lager IQ van het kind.

Hebben de ‘complotdenkers’ dan toch al die tijd gelijk gehad?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Omdat het onderzoek controversieel is, werd een noot van de redactie toegevoegd. Daarin stond onder meer dat het besluit om de studie te publiceren niet makkelijk was.

Enige

“Het is de enige redactionele noot die ik ooit heb geschreven,” aldus hoofdredacteur van JAMA Pediatrics Dimitri Christakis.

In de Verenigde Staten wordt aan ongeveer drie kwart van het drinkwater fluoride toegevoegd.

“Toen we begonnen in dit onderzoeksveld, kregen we te horen dat fluoride veilig en effectief is tijdens de zwangerschap,” zei coauteur Christine Till van de York University in Toronto.

“Maar toen we zochten naar bewijs hiervoor, konden we geen studies vinden waarbij zwangere vrouwen waren onderzocht,” aldus Till.

Verband

De onderzoekers keken bij 512 zwangere vrouwen naar de hoeveelheid fluoride in hun urine en hoeveel drinkwater en thee ze dronken.

Toen de kinderen van de vrouwen drie tot vier jaar oud waren, werden ze onderworpen aan een IQ-test.

“We zagen een verband tussen blootstelling aan fluoride voor de geboorte en lagere IQ-scores,” zei auteur Rivky Green.

Beperken

We raden aan om de inname van fluoride tijdens de zwangerschap te beperken, zei Green.

De resultaten kwamen voor de redacteurs van het medische tijdschrift als een verrassing. Zij kregen tijdens hun opleiding steeds te horen dat fluoride volstrekt veilig was en dat tegenstanders gekkies waren die zich baseerden op junk science.

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC, een groot voorstander van het fluorideren van drinkwater, wilde niet ingaan op de studie.

[The Daily Beast]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dick
Dick
4 jaren geleden

Het is toch wel zeer merkwaardig dat het CDC (vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM) niet wil ingaan op de studie. Ze staan als groot voorstander van het fluorideren van drinkwater et de mond vol tanden.
Ik ben de geuze huisarts H.C. Moolenburgh nog altijd dankbaar dat hij het voor feit dat hij de zeventiger jaren als een leeuw tegen onze overheid zo succesvol heeft gevochten om het drinkwater in Nederland niet te fluorideren. Daar hebben wij als Nederlandse bevolking nog steeds de voordelen van.
Advies: Gebruik tandpasta zonder fluoride, want fluoride stapelt zich op in uw lichaam en dat is niet goed voor uw nieuwe cellen.

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

De geschiedenis staat bol van bewezen complotten. Mensen die complotten aantonen hebben altijd gelijk. Het zijn de komplotontkenners die ongelijk hebben, de geschiedenis is het bewijs.

Erde
Erde
4 jaren geleden

Fluoride is een chemisch afvalproduct dat vrij komt bij de productie van aluminum en is zwaar giftig. Fluoride is echter een stof die voorkomt in verschillende voedingsmiddelen en is in zeer kleine hoeveelheden niet schadelijk voor de mens. Wij krijgen het binnen door bijvoorbeeld het eten van vlees en vis. Ook komt het voor in water, gevonden in sommige gebieden. Het is ook een stof die op natuurlijke wijze aanwezig is in mens en dier. Onder andere in tandglazuur. Ik denk dat de manier waarop wij op natuurlijke wijze fluoride binnen krijgen meer dan voldoende is en dat kunstmatig toevoegen schadelijk is.

Ronald
Ronald
4 jaren geleden

Er zit al genoeg rotzooi b.v. GenX en medicijnen afval in ons drinkwater. Waarom zou er dan ook nog eens fluoride aan het drinkwater worden toegevoegd? Wil men soms de bevolking reduceren? Daar lijkt het dan op.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x