Homepagina » Gezondheid » Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de ‘complotdenkers’ al die tijd gelijk gehad?
Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de 'complotdenkers' al die tijd gelijk gehad?

Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de ‘complotdenkers’ al die tijd gelijk gehad?

Een invloedrijk medisch tijdschrift heeft een studie gepubliceerd waarin de consumptie van fluoride tijdens de zwangerschap wordt gelinkt aan een lager IQ van het kind.

Hebben de ‘complotdenkers’ dan toch al die tijd gelijk gehad?

Omdat het onderzoek controversieel is, werd een noot van de redactie toegevoegd. Daarin stond onder meer dat het besluit om de studie te publiceren niet makkelijk was.

Enige

“Het is de enige redactionele noot die ik ooit heb geschreven,” aldus hoofdredacteur van JAMA Pediatrics Dimitri Christakis.

In de Verenigde Staten wordt aan ongeveer drie kwart van het drinkwater fluoride toegevoegd.

“Toen we begonnen in dit onderzoeksveld, kregen we te horen dat fluoride veilig en effectief is tijdens de zwangerschap,” zei coauteur Christine Till van de York University in Toronto.

“Maar toen we zochten naar bewijs hiervoor, konden we geen studies vinden waarbij zwangere vrouwen waren onderzocht,” aldus Till.

Verband

De onderzoekers keken bij 512 zwangere vrouwen naar de hoeveelheid fluoride in hun urine en hoeveel drinkwater en thee ze dronken.

Toen de kinderen van de vrouwen drie tot vier jaar oud waren, werden ze onderworpen aan een IQ-test.

“We zagen een verband tussen blootstelling aan fluoride voor de geboorte en lagere IQ-scores,” zei auteur Rivky Green.

Beperken

We raden aan om de inname van fluoride tijdens de zwangerschap te beperken, zei Green.

De resultaten kwamen voor de redacteurs van het medische tijdschrift als een verrassing. Zij kregen tijdens hun opleiding steeds te horen dat fluoride volstrekt veilig was en dat tegenstanders gekkies waren die zich baseerden op junk science.

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC, een groot voorstander van het fluorideren van drinkwater, wilde niet ingaan op de studie.

[The Daily Beast]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dick
Dick
1 jaar geleden

Het is toch wel zeer merkwaardig dat het CDC (vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM) niet wil ingaan op de studie. Ze staan als groot voorstander van het fluorideren van drinkwater et de mond vol tanden.
Ik ben de geuze huisarts H.C. Moolenburgh nog altijd dankbaar dat hij het voor feit dat hij de zeventiger jaren als een leeuw tegen onze overheid zo succesvol heeft gevochten om het drinkwater in Nederland niet te fluorideren. Daar hebben wij als Nederlandse bevolking nog steeds de voordelen van.
Advies: Gebruik tandpasta zonder fluoride, want fluoride stapelt zich op in uw lichaam en dat is niet goed voor uw nieuwe cellen.

ronjaspers
ronjaspers
Reactie op  Dick
1 jaar geleden

Dick.Ik zou er niet van opkijken als er toch fluor in het nederlandse kraanwater zit.

eksegese
eksegese
1 jaar geleden

De geschiedenis staat bol van bewezen complotten. Mensen die complotten aantonen hebben altijd gelijk. Het zijn de komplotontkenners die ongelijk hebben, de geschiedenis is het bewijs.

Erde
Erde
1 jaar geleden

Fluoride is een chemisch afvalproduct dat vrij komt bij de productie van aluminum en is zwaar giftig. Fluoride is echter een stof die voorkomt in verschillende voedingsmiddelen en is in zeer kleine hoeveelheden niet schadelijk voor de mens. Wij krijgen het binnen door bijvoorbeeld het eten van vlees en vis. Ook komt het voor in water, gevonden in sommige gebieden. Het is ook een stof die op natuurlijke wijze aanwezig is in mens en dier. Onder andere in tandglazuur. Ik denk dat de manier waarop wij op natuurlijke wijze fluoride binnen krijgen meer dan voldoende is en dat kunstmatig toevoegen schadelijk is.

Pjoter
Pjoter
Reactie op  Erde
1 jaar geleden

Iedere dag een klein beetje, is ook heel veel! vooral voor het nageslacht!

Erde
Erde
Reactie op  Pjoter
1 jaar geleden

Hoe wil je het voorkomen als het van nature voorkomt in bepaalde voedingsstoffen en het van nature zelfs in ons lichaam aanwezig is?

Ronald
Ronald
1 jaar geleden

Er zit al genoeg rotzooi b.v. GenX en medicijnen afval in ons drinkwater. Waarom zou er dan ook nog eens fluoride aan het drinkwater worden toegevoegd? Wil men soms de bevolking reduceren? Daar lijkt het dan op.

ronjaspers
ronjaspers
Reactie op  Ronald
1 jaar geleden

Ronald.Dat klopt,de rijke machtige satanische elite willen een N.W.O. Daarvoor moet eerst 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden,de overige 10% dient als slaven voor de satanische elite.De verenigde nazi,s gaan deze depopulatie agenda uitvoeren agenda 21 (2021) en 2030.

Kees Chinees
Kees Chinees
1 jaar geleden

Van fluoride worden mensen ook volgzamer, daarom stopten de Duisters het tijdens de tweede wereldoorlog ook in het drinkwater. Zou kunnen dat dit ook het gevolg is van de IQ afname maar dan was dit al een tijdje bekend alleen nu definitief bewezen.

p.Landman
p.Landman
1 jaar geleden

Gelukkig heb ik al jaren een goede waterfilter omdat ik ze niet vertrouw( die zogenaamde mensen die alles doen om je gezond te houden ).Een tandarts in 1954 wist dit al te vertellen aan mijn moeder geef U kinderen nooit fluoride wat ze ook zeggen houd stand .Daarom snap ik tandartsen niet ,ga bij die dure
opleidingen eens verder zelf onderzoek doen.Nee een tweede huis in Frankrijk of oldtimer is belangrijker.
toen mijn dochter geboren werd heb ik ook stand gehouden al stonden ze wel raar te kijken .

x

Check Also

kraanwater

Kraanwater niet zo veilig als gedacht: vele duizenden kankergevallen in de EU. Loopt u gevaar?

Een chemische stof in kraanwater veroorzaakt in ...

Gênante vertoning: Kijk hoe deze tv-presentator de vloer aanveegt met de hysterische klimaattiener Greta Thunberg

Jij bent geen morele leider. Ik zal je vertellen wat je wel bent. Professor sloopt klimaatactivist Greta Thunberg in deze open brief

Een professor van de DePaul University in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x