Gezondheid

Papyrusrollen geven inzicht in Egyptische kruidengeneeskunde

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kruiden speelden een zeer grote rol in de Egyptische geneeskunde, zo blijkt uit opgravingen bij oude begraafplaatsen, tombes en ondergrondse tempels.

Op onder meer het Papyrus Ebers, het Papyrus Edwin Smith en het Papyrus Hearst troffen archeologen veel belangrijke medische informatie aan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het Papyrus Ebers stamt uit de achttiende dynastie en ligt momenteel in de bibliotheek van de Universiteit van Leipzig. Het papyrus in 20 meter lang bestaat uit 110 pagina’s.

Knoflook

Egyptenaren consumeerden rauwe knoflook en uien voor doorzettingsvermogen en wilskracht en om astma te genezen. Veel van hun kruiden werden in wijn gedoopt en gebruikt als oraal medicijn. De natuurlijke kruiden bevatten in die tijd geen pesticiden, herbiciden, insecticiden of gefluorideerd water.

De Egyptenaren documenteerden het gebruik van mirre, wierook, venkel, cassia, tijm, jenever en zelfs Aloë. Verse knoflook werd vermengd met azijn en water en gebruikt tegen keel- en tandpijn.

Egyptenaren wisten van de helende werking van honing. In de Zonnetempel van farao Nioeserre zijn hiërogliefen gevonden van imkers die rook in een bijenkorf blazen terwijl ze de honingraten verwijderen. De honing werd gebruikt voor de productie van medicijnen en zalven. De Egyptenaren gebruikten honing zelfs als een natuurlijk antibioticum. Kanaän, het beloofde land, wordt ook wel het land van melk en honing genoemd.

Mentale stoornissen

Van de 33e eeuw voor Christus tot de Perzische Achaemenidische inval in 525 voor Christus was in Egypte sprake van een zeer hoogontwikkelde geneeskunde. De moderne geneeskunde profiteert nog altijd van het Papyrus Edwin Smith, één van de belangrijkste medische papyrusrollen die we kennen. De papyrusrollen bevatten geneesmiddelen op basis van dierlijk materiaal, groenten, fruit en mineralen.

Het Papyrus Ebers is het meest omvangrijk en bevat ruim 700 kwalen. Er wordt over het hart geschreven: “Wanneer de arts zijn vinger op een lichaamsdeel legt, raakt hij het hart, daar dit door zijn aderen alle ledematen doordringt.”

Zelfs mentale stoornissen, depressie en dementie zijn uitgewerkt in één van de hoofdstukken. De Egyptenaren behandelden darmaandoeningen, parasieten, oog- en huidproblemen en zelfs abcessen en tumoren.

Dankzij de papyrusrollen krijgen we inzicht in wat de Egyptenaren toen al wisten over anatomie, hygiëne en genezing. De rollen plaveiden zonder twijfel de weg voor de moderne geneeskunde.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
legaal
legaal
11 jaren geleden

hoi allemaal er zijn zelfs in de winsels van mummies wiet gevonden waarom en waarvoor ze wiet gebruiken weet ik niet dat wisten ook de onderzoekers die deze mummies onderzochten ik had vroeger een vrat op mijn pols en mijn oma halveerde een ui en daar moest ik dan 10 min over de vrat smeren iedere dag het hielp en de vrat is nooit meer terug gekomen in deze tijd bied de natuur ook veel meer medicijnen maar ja dat mag toch niet van de FARM, fabrikanten die verdienen dan niets meer

garriet60
garriet60
11 jaren geleden

dan mogen ze er wel voor zorgen ~!!dat die rollen daar blijven en niet in handen komen van de fharma maffia. want dan zien we deze dingen nooit meer terug

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”legaal”]hoi allemaal er zijn zelfs in de winsels van mummies wiet gevonden waarom en waarvoor ze wiet gebruiken weet ik niet dat wisten ook de onderzoekers die deze mummies onderzochten ik had vroeger een vrat op mijn pols en mijn oma halveerde een ui en daar moest ik dan 10 min over de vrat smeren iedere dag het hielp en de vrat is nooit meer terug gekomen in deze tijd bied de natuur ook veel meer medicijnen maar ja dat mag toch niet van de FARM, fabrikanten die verdienen dan niets meer[/quote]
Je zult cocaïne bedoelen??Zichtbare schade door gebruik in neusholte,s van mummie,s?Wratten kun je ook kwijtraken door met de peul(schil) van grote bonen over de wrat te wrijven.Doe dit 14 dagen regelmatig, en je bent ze kwijt.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”garriet60″]dan mogen ze er wel voor zorgen ~!!dat die rollen daar blijven en niet in handen komen van de fharma maffia. want dan zien we deze dingen nooit meer terug[/quote]
Kopiëren bleek voldoende.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x