Homepagina » Exclusief » Sta jij jezelf een uitstekende gezondheid toe?
Sta jij jezelf een uitstekende gezondheid toe=

Sta jij jezelf een uitstekende gezondheid toe?

Elke dag opnieuw staan we voor uitdagingen. Uitdagingen om de dag zo goed mogelijk door te komen en zo gezond mogelijk te blijven. Het begint ’s morgens al met de vraag ‘wat zal ik voor ontbijt nemen?’ en ‘wat ga ik vanavond eten?’. Of eet je ’s morgens misschien helemaal niets en eet je bij de avondmaaltijd een snelle kant-en-klare hap? En hoe denk je doorgaans over je eigen lichaam? Zie je het als een last, iets dat niet altijd, of vaak niet, werkt zoals je graag zou willen? En hoeveel tijd ben je kwijt met in negatieve zin aan je lichaam denken?

Dit kan allemaal invloed hebben op hoe je je voelt. Het is de kracht van je gedachten, waarmee je voor een groot deel vorm geeft aan hoe je leven loopt én hoe je je voelt en zelfs hoe gezond je bent.

Ongeacht hoe gezond, of minder gezond, je op dit moment bent, heeft het denken van positieve gedachten invloed op je lichaam. Deze week geven we je daarom een aantal ‘gedachten’ om je eigen te maken, om voortaan beter voor jezelf te zorgen, directer te streven naar een goede gezondheid en lekkerder in je vel te zitten.

 1. Ik sta mezelf toe een uitstekende gezondheid te hebben.
 2. Ik ben me ten volle bewust van, en waardeer de, positieve impact die een uitstekende gezondheid op mijn leven zou hebben. De voordelen van het hebben van een goede gezondheid zijn duidelijk voor mij*. Ik herinner mezelf dagelijks aan deze voordelen. (*Schrijf deze voordelen voor jezelf op, zodat je weet waarom je gezond wilt zijn!)
 3. Ik streef naar het eten van voedzame, gezonde maaltijden. Ik geniet van het eten van gezond voedsel en weet dat elke maaltijd me een stap dichter bij een uitstekende gezondheid brengt.
 4. Maaltijden zijn een moment van meditatie voor mij. Ik concentreer me op elke hap die ik in mijn mond steek. Ik eet totdat ik verzadigd ben en dan stop ik.
 5. Wanneer ik word uitgedaagd door ongezond eten, ben ik in staat om snel een gezond alternatief te bedenken dat mijn verlangen kalmeert.
 6. Beweging vind ik plezierig, en ik zorg dagelijks voor de nodige lichaamsbeweging. Ik hou ervan hoe mijn lichaam aanvoelt tijdens en na het bewegen. Ik voel me vrij en gezond. Lichaamsbeweging vermindert mijn stress en maakt dat ik me meer op mijn gemak en lekker ontspannen voel.
 7. Ik ga naar de dokter als dat nodig is, maar ik draag zélf de verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid en luister goed naar mijn intuïtie.
 8. Ik geef mijn lichaam alle slaap die het nodig heeft om te herstellen, uit te rusten en zowel lichaam als geest te verfrissen. Elke ochtend als ik opsta ben ik klaar voor de nieuwe dag.
 9. Vandaag is mijn plan om mijn stress te verlagen, want een laag stressniveau is cruciaal voor een goede gezondheid. Wanneer ik mij gestrest voel, neem ik een diepe ademhaling om mijn geest en lichaam te ontspannen. In vele opzichten richt ik me op een goede gezondheid en ik sta mijzelf toe om optimaal te genieten van het beste dat het leven te bieden heeft.

Zelfreflectie-vragen:

 • Wat zijn de grootste uitdagingen voor mijn gezondheid op dit moment?
 • Welke stappen heb ik onlangs genomen om mijn gezondheid te verbeteren?
 • Welke voordelen zal ik ontvangen als ik mij meer focus op een uitstekende gezondheid?

Natuurlijk blijft het nastreven van een uitstekende gezondheid niet hangen op ‘erover denken’. Het is wel de bedoeling dat je ernaar gaat leven en de gedachten toepast in je dagelijkse patronen.

In de Nieuwsbrief van 20 maart 2015 is een download beschikbaar gesteld met affirmaties die je helpen positief met je gezondheid om te gaan en ook daadwerkelijk in actie te komen. Wil jij altijd alle extra’s ontvangen die NineForNews weggeeft bij de Nieuwsbrief en ben je nog geen abonnee? Meld je dan onder dit artikel aan!Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland ...

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

De moderne mens leeft op vlak van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag, 21 november 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.