Archeologie

Beschreef profeet Ezechiël buitenaardse bezoekers in de Bijbel? Dit zijn de aanwijzingen

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de jaren zeventig werd schrijver Erich von Däniken uitgenodigd voor een geheime NASA-bijeenkomst, waar hij Josef F. Blumrich ontmoette.

De twee spraken over het boek ‘Waren de goden kosmonauten?’ en dan met name het deel waarin wordt gesteld dat de wielen uit de Bijbel die profeet Ezechiël zag, in werkelijkheid spaceshuttles waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Blumrich vond dit zo’n absurde theorie dat hij besloot het werk van Von Däniken te ontkrachten.

Overweldigend

Hij ging op onderzoek uit en begon aan een boek te werken. Het bewijs was echter zo overweldigend dat Blumrich helemaal bijdraaide. Zijn boek kreeg uiteindelijk de titel ‘The Spaceships of Ezekiel’ (de ruimteschepen van Ezechiël).

Ezechiël zegt een wiel te zien dat neerdaalt uit de hemel, bestuurd door wezens die op mensen lijken.

Hoewel deze wezens vaak ‘goden’ worden genoemd, wees Von Däniken erop dat in de oorspronkelijke Hebreeuwse versie nooit het woord God wordt genoemd. Dit woord is later pas toegevoegd.

Ezechiël lijkt het landen en opstijgen van een ruimteschip te beschrijven:

Opnieuw keek ik naar de wezens, en ik zag bij elk van de vier een wiel op de grond staan, aan de voorkant. De wielen glansden alsof ze gemaakt waren van turkoois en ze hadden alle vier dezelfde vorm: ze leken op een wiel midden in een ander wiel. Hun velgen waren angstwekkend hoog, en elk van de vier velgen was afgezet met ogen. Als de wezens zich bewogen, gingen de wielen mee, en als de wezens opstegen van de aarde, stegen ook de wielen op. Als de wezens zich bewogen, bewogen ook de wielen, en als ze stilstonden, stonden ook de wielen stil. Als ze van de aarde opstegen, stegen ook de wielen op; een en dezelfde geest leidde immers de wezens en de wielen. – Ezechiël 1

De wezens die ‘op mensen leken’ namen Ezechiël mee in hun schip en brachten hem naar een ‘tempel’ bovenop de hoogste berg.

Helmen

Deze ‘tempels’ zijn mogelijk landingsplaatsen geweest voor ruimteschepen, aldus Von Däniken. Eén zo’n tempel, Chavin de Huantar, kan worden gevonden in Peru.

Deze tempel bevindt zich op duizenden meters hoogte op een berg en is achtergelaten door een cultuur waar maar weinig over bekend is.

De tempel is voorzien van gevleugelde figuren die helmen lijken te dragen.

[Gaia]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kronto
kronto
5 jaren geleden

https://youtu.be/4xzQdN5uoNE

Ezekiel Saw the Weel

Louise
Louise
5 jaren geleden

Al die oude volkeren hebben het over dingen die ze in de lucht zagen al duizenden jaren… Men vergeet wel eens dat de meeste mensen analfabeet waren en daarom muurschilderingen maakten om uit te drukken wat ze zagen, en dan vaak nog via via en eigen interpretatie … Net als de bijbel zijn er ook verschillende oude verhalen en verschillende boeken en wat men noemt heilige geschriften, allemaal cultuur bepalend…….Kennelijk zit het in de mens om buiten zichzelf iets te vinden wat het leven aanvaardbaar maakte, maar kennelijk zit het ook in de mens om iets of iemand te aanbidden. En verwacht men hulp van buitenaf bij problemen ….
je zou denken natuurlijk de mensen wisten niet beter in die tijd.
Maar oh wat wonderlijk zelfs nu duizenden jaren later , houdt men zich vast aan die oude geschriften als het zo uitkomt…. Waar mee ik niet wil zeggen dat het allemaal onzin is……

Pim
Pim
5 jaren geleden

De Aarde is een uit de hand gelopen ecologisch experiment van buitenaardsen die ons naar hun evenbeeld schiep.
Daarom zijn er talloze beschrijvingen van goddelijke mensachtige wezens in oude geschriften zoals de bijbel.
Nu wij er een puinhoop van hebben gemaakt moeten we niet raar opkijken dat ze binnenkort de boel eens flink zullen gaan “reorganiseren”, hoe? Dat mag u zelf invullen.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Het Oude Testament is de geschiedenis van de verovering van de Aarde door de Annunaki

Ik ga zelfs zover om te beweren dat alle religies vals zijn en alleen maar gecreeerd zijn om ons te controleren, te manipuleren en ons tegen elkaar op te zetten. De strijd om het geloof is een van de grootste slagvelden van deze planeet. De Bijbel, het Oude Testament, is de geschiedenis van verovering door de Annunaki op deze planeet. Het Oude Testament is gebaseerd op de Soemerische kleitabletten. De God van het Oude Testament, Jahweh, Jevohah is in werkelijkheid Anu, de leider van de Annunaki, die zichzelf tot God heeft uitgeroepen en ieder die hem niet gehoorzaamde de dood heeft ingejaagd. De God van het Oude Testament is nu niet bepaald een God van Liefde en Harmonie. Hij veroorzaakte een zondvloed, waar de meerderheid van de mensen bij omkwam, hij strafte de inwoners van Egypte met 10 plagen, hij vernietigde Sodom en Gomorra, Jericho, Babylon etc etc. Hij zegt van zichzelf in het O.T. dat hij een jaloerse god is, die geen andere goden naast zich duldde. Dus iedereen die er anders over dacht werd beschuldigd van afgoderij. Hij heeft ook het geloof in de Moeder Godin, de Oermoeder van de Schepping, volledig uitgebannen,want voor een vrouwelijke god was geen plaats in zijn pantheon.

Ik vind het ongelofelijk dat de mensheid ( Christen,Joden, Moslims) nooit enige vraagtekens bij het O.T. gezet hebben. Deze oorlogszuchtige god kan toch nooit dezelfde zijn als de Bron van EEnheid, Liefde en Vergeving,waar we allemaal uit ontstaan zijn. En omdat deze god,Anu,( een 6 meter groot Reptiel) een god van oorlog en bloedwraak was, voert de mensheid tot aan de dag van vandaag oorlog om het juiste geloof en strijden christenen, moslims en joden een verschrikkelijke strijd met elkaar. En de Annunaki en de Reptielen zijn de lachende derde partij, die al hun levensenergie trekken uit deze al eeuwenlang durende strijd. En dan nog denken dat je niet gemanipuleerd, misleid en gecontroleerd wordt??????

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x