Archeologie

Mysterieus labyrint en rituele grotten: Zweeds hekseneiland geeft eerste geheimen vrij

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Oostzee ligt een onbewoond Zweeds eilandje, dat volgens een mythe een verzamelplaats is voor heksen die zwarte magie beoefenen. Op het eiland ligt een labyrint dat in 1741 voor het eerst werd beschreven.

Er wordt zelfs vermoed dat het hekseneiland vervloekt is. Wie stenen meeneemt van het eiland wordt volgens de legende getroffen door ongeluk. Het is niet bekend hoe oud deze verhalen zijn.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er was lange tijd geen verklaring voor de vreemde taferelen die plaatsvonden op het hekseneiland, Blå Jungfrun geheten. Archeologen hebben nu ontdekt dat er 9000 jaar geleden al rituelen werden gehouden.

“De resultaten zijn verbluffend en bewijzen dat er in de steentijd menselijk leven was op dit eiland,” schrijven de onderzoekers in hun rapport. De archeologen troffen twee grotten aan op het eiland. De eerste werd vermoedelijk gebruikt als theater. Ze omschrijven het als een soort podium, dat waarschijnlijk onderdeel was van een ritueel.

In de tweede grot werd een altaar gevonden, dat mogelijk werd gebruikt om offers te brengen aan de goden. Het onderzoeksteam wil nog meer geheimen van het mysterieuze eiland ontrafelen en zal dan ook spoedig terugkeren naar Blå Jungfrun.

Meer foto’s van de expeditie vind je hier.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x