Homepagina » Binnenland » Rutte III geeft cadeautje van 1,4 miljard aan multinationals. Deze maatregel laat zien waarom stemmen geen zin heeft
Rutte III geeft cadeautje van 1,4 miljard aan multinationals. Deze maatregel laat zien waarom stemmen geen zin heeft

Rutte III geeft cadeautje van 1,4 miljard aan multinationals. Deze maatregel laat zien waarom stemmen geen zin heeft

Er is veel ophef geweest over een regeringsmaatregel die in geen enkel verkiezingsprogramma stond. Rutte III schaft de dividendbelasting af, met als gevolg dat aandeelhouders een cadeautje van 1,4 miljard euro krijgen.

Het is een lastig te verteren beslissing want de btw op basislevensmiddelen gaat tegelijkertijd omhoog van zes naar negen procent.

Wie worden er beter van de afschaffing van dividendbelasting? De aandeelhouders die hun vermogen parkeren in een belastingparadijs.

Klinkt bekend

Rutte III beloont dus de rijken die opduiken in de Panama, Paradise en andere Papers.

De argumentatie voor de afschaffing van dividendbelasting klinkt bekend in de oren: “In de nieuwe internationale context is het niet vanzelfsprekend dat bedrijven kiezen voor Nederland als vestingsplaats,” schreef premier Rutte in een brief aan de Tweede Kamer.

Hij zei verder nog: “Als Nederland de belasting niet afschaft, gaat het België achterna. We zien in België wat er gebeurt als je de bakens niet op tijd verzet.”

Volledig onterecht

Die sneer van premier Rutte naar België was volledig onterecht, merkt journalist Cristophe Callewaert op.

Premier Rutte weigerde alle lobbyisten te noemen die bij hem waren langsgekomen. In ieder geval zijn Unilever, Shell, Philips en AkzoNobel en werkgeversorganisatie VNO-NCW erbij betrokken geweest.

VNO-NCW en Shell hebben al toegegeven. De oliereus had een flinke vinger in de pap bij de regeringsonderhandelingen. Hun eigen directeur en oud-minister Gerrit Zalm was immers informateur.

Begint goed

Ook met Unilever was er een link, aangezien Rutte zelf 10 jaar voor dit bedrijf heeft gewerkt.

De vier multinationals hopen dat door de afschaffing van dividendbelasting de vraag naar hun aandelen zal stijgen, waardoor hun beurswaarde stijgt.

1,4 miljard euro weggeven terwijl geen enkele Nederlander daarvan zal profiteren. Dat begint goed.

[DeWereldMorgen.be]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
3 jaren geleden

misdaad tegen de mensheid en uitroeiing, van het torentje is het niet zo ver naar het tribunaal

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

LS…

Deze Cyber Psychopaat is een Khazaren knecht van de eerste orde die zijn orders van ZION krijgt… Zijn teflonziel is verloren en het enige dat hij nog op zijn sterfbed zal kunnen uiten is: DE RUSSEN DE RUSSEN HET WAREN DE RUSSEN !

luna
luna
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

Alles tekent deze mafkees, als hij maar macht kan blijven houden, nog e r g e r als zijn voorganger ( letterlijk) die ook tegen de zin en wil van het volk toch het Lissabon verdrag door ons strot duwde.. wat alles te doen heeft met de huidige zaken waar in het stinkt en riekt en het volkomen ZINLOOS is om te stemmen!!
Het enige wat nog zou kunnen werken is de hooivork met het hete pek, want we gaan het toch niet willen dat arm steeds armer moet worden en rijk nog rijker, en nooooooooooooooooooooooooit genoeg heeft??!

Kijk naar de Oranje prinsen met hun vastgoedzooi, mensen we moeten hier van af!

salvar
salvar
3 jaren geleden

deze man is niet van deze wereld , althans niet voor de burger.
laat maar snel vallen dit cabinet tenminste als je niet leeggezogen wil worden.
volgens rutte gaat iedereen er op vooruit laat hij mij maar eens komen vertellen hoe?
het treurige is dat we in de jaren zijn gehersenspoeld of althans lam geslagen door de premiers balkenende en rutte.
wanneer komen wij als burger eens uit de startblokken en zeggen tot hier en niet verder.

Antonio B
Antonio B
Reactie op  salvar
3 jaren geleden

Noem 1 partij die ons hierbij kan helpen.

exegese
exegese
Reactie op  Antonio B
3 jaren geleden

F.V.D. heeft bij mij nog het voordeel van de twijfel. De rest deugt gegarandeerd niet.

Antonio B
Antonio B
Reactie op  exegese
3 jaren geleden

Ach schei uit (met alle respect). Hiddema is een oude (verkapte) jood en dat jonge piemke uit ‘t Gooi komt ook rechtstreeks aanzetten uit een of ander studentenkorps.

Die 2 hebben hun mond open over het partijkartel maar als ze bij elkaar langer als een jaar of 20 in de politiek zullen zitten, zal het me hoogst verbazen..

exegese
exegese
Reactie op  Antonio B
3 jaren geleden

Tsja, als dat waar is, en dat zal dan spoedig blijken is mijn laatste hoop in Den Haag ook weer vervlogen. Wat mij vooral interesseert is hun voorstel voor inspraak van het volk middels referenda. Dat is de enige kans op een echte democratie, en ik besef dat dat niet makkelijk zal blijken, maar de enige kans op iets wat op een echte democratie lijkt.

Marcel Koningen
Marcel Koningen
3 jaren geleden

Gisteren kwam een van de antwoorden op u tube namelijk:Alan Watt 22-11-2017 Psychopathic Deviants Rule the Planet .Een hele grote rode pil van 47:41 minuten louter luister verbijstering en heel veel herkenbare situaties .

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Marcel Koningen
3 jaren geleden

Helaas ben ik gisteren bijna in slaap gevallen. Dit gebeurde tijdens een betoog van filosoof Johan Braeckman op de vraag waarom geloven wij zo makkelijk in complotten. Is het reëel wat ik zie? Of hoe weet ik dat het klopt wat ik denk?

Ik heb gepoogd om mijzelf te trainen in de valkuilen van ons denken zoals door Johan werd voorgesteld, maar na de laatste beelden verviel ik al snel in de complottheorie of de beste man misschien door Brussel was gestuurd om de argwaan van (Nederlandse) burgers jegens de Nederlandse regering, en van Brussel tot Amerikaanse politieke bewegingen verder te verbagitaliseren, zodat je het kan omver kegelen als ongegrond.

Is het wel reëel wat ik zie? Was het wel reëel wat ik hoorde! Was het reëel dat er in de achterkamertjes van de Tweede kamer na veel gedraai plotseling een computer werd gevonden die door iemand ooit in een kast was weggestopt waarop weer de gegevens zouden staan waar men al maanden over zeurde,.. het is er niet meer,.. het verloren bonnetje! Klopt het wel wat ik toen hoorde? Of denk ik misschien het zo te hebben gezien dat het net lijkt of ik het zo hoorde?

Ben overigens zeer benieuwd of dergelijke televisie soms toevallig een gezellig NPO avondje uit was? Of verschijnen er in deze periode meerdere Johannessen op de nationale televisie in de andere europese lidstaten. Zo maar een vraag natuurlijk maar het zou wel een sterk staaltje zijn van een mogelijke nieuw verschijnsel binnen de geschiedenis van het complotdenken. Dan met de groeten uit Brussel.

Hier de beelden, al vond ik het een gemiste kan dat de beste voorbeelden niet ten sprake kwamen.

https://www.npo.nl/dat-had-je-gedacht/23-11-2017/VPWON_1262094

luna
luna
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

hoi Gezin Usk,

Ja, idd.. er zullen nog meer van die ” Braakmannen ” op npo komen, ze zijn er in overvloed, allemaal een riante gage voor hun voorleespopstel die ze opdissen in opdracht voor geld!
Het zijn mij te veel dezelfde koppen die ik elke avond voor bij zie komen, zo ook de maffe actie van een tee vee (n) die opeens een busrijder is geworden.. het moet niet gekker worden in dit land wat helemaal naar de klootjes gaat, blijf geloven in wie je denkt die je zelf bent, en roep het rond dat complotten niet voor niks bestaan, zelfs die stoffige ouwe kerkdeur van buma doet er aan mee.. het gaat allemaal om macht en cijfers.. Hazes had helemaal gelijk met zijn nummer Kleine Jongen!

Vraag me af of rutte zonder calculator kan rekenen en met blokken heeft gespeeld.. denk eerder dat hij meer met s t e n e n en knikkers bezig was..

Johandenhaag
Johandenhaag
3 jaren geleden

Bij de volgende finan. crisis wordt alles anders ben ik bang. Hopelijk gaat de wereldvrede die nu al fragiel is, dan niet naar de haaien. Om zichzelf in te dekken zijn de VEUS ( nieuwe zelfbedachte term om te laten zien dat de EU eigendom van de VS is) bezig een extreme lastercampagne tegen Rusland steeds gekkere proportie te laten aannemen. Gelukkig is Putin niet gek.
Ik heb hoop dat het als een boemerang gaat terugvliegen op de”elite”

Zelf ben ik christelijk en hoop en bid ik ook dat het allemaal niet te gek uit de hand mag vliegen.
Vele mensen hebben oogkleppen op. Maar een voorspelling is, dat vele mensen zullen gaan zien.

Hier is mijn hoop op bevestigd en durf zelfs te stellen dat deze hoop wetenschap is

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Het afkopen van megacorporaties zal alleen maar leiden tot totale Corporatie Fascisme over het volk! Hoe meer we onszelf afhankelijk maken hoe meer de megacorporaties zullen gaan leunen op belastinggeld en het volk DWINGEN om voor altijd belastinggeld te blijven doneren om het “noodzakelijke” bedrijf overeind te houden. Laat het volk kiezen en geef de vrije marktwerking een kans!

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Met dergelijke houthakkers aan boort overkomt ons straks het zelfde lot als wat de Amerikaanse bevolking is overkomen die niet tot het pluche behoorde. Dat proces begon allemaal doordat politici werden ingepalmd door machtige multinationals en zakenbankiers, hetzij de andere richting uit, rechtstreeks uit het bedrijfsleven kwamen overwaaien en gingen bepalen voor de rest. En daarmee gingen ze een geheel eigen koers varen. Gewoon lekker los van het volk. De bekende kloof was geboren.

Ik denk dat het een kwestie van tijd is dat de Europese lidstaten een zelfde lot te wachten staat en Brussel zal dat proces inluidden. Ik ben op zich niet tegen de EU. We willen ook niet terug in een opstandig europa voor de tijd dat het ‘Congres van Wenen’ speelde. Een congres voor een betere staat van Europa waar Engeland (Brexit) destijds bijster veel aan heeft mee zitten te betalen om het voor de toekomst beter te maken, niet slechter! Dat gedeelte zouden ze bij het NOS journaal een een keer moeten aanstippen in plaats van Engeland de grond in te trappen met negatieve berichtgevingen. Dat heeft ook van alles te maken met het beleid van Juncker en zijn kornuiten.

Maar waar we zeker niet naar toe moeten is een staat waar ik mijn tekst mee begon. Echter wijst alles uit dat we die kant al in ver gevorderde staat zijn op gegaan, en Rutte? Ja die Rutte staat er midden in en voert de zaken zoals die door Brussel worden voorgesteld cum laude uit.

War on error
War on error
3 jaren geleden

Niks inmenging door Rusland. Voldoende parasieten die Nederland van binnenuit leegvreten.
Tegelijk heeft Rutte de laatste restjes van democratie vernietigd.
Deze deal is geritseld tijdens de formatie.
Dit geeft eigenlijk mooi inzicht wat er tijdens de formatie nog even snel binnengehaald kan worden;
niet (alleen) door de formerende partijen –
nee, ook schuiven aan de machtigste lobby’s, PR-consultancy bureaus, oligarchen, e.d.

“Nu gaat het weer precies hetzelfde alleen niet om Cyprus maar om Nederland, dus voor mij is het duidelijk dat Rutte bezig is met damage control.”: http://daskapital.nl/2017/11/dividendgate_alle_argumenten_o.html

Dit geeft de indruk dat Rutte de regie meer en meer kwijtraakt. Verkeerde vrienden aantrekt, en een gemakkelijke speelbal is geworden. De Kamer controleert überhaupt niet. Gebrek aan niveau ook.

Wel een hele heisa over de schmink van Piet, maar echt belangrijke zaken – kan niet boeien . . . .
Het mediakartel heeft de regie – wat de gemoederen beroert, en wat gauw wordt ondergesneeuwd.
Rutte heeft ahw. vrij spel – oppositie is er niet. De resultaten zijn er naar.

Je kunt je afvragen of een land dat een loopgravenoorlog begint over een kinderfeest – georganiseerd langs de stappen van ‘regime change’ (mobiliseren ‘civil society’) door bezeten studenten uit de Randstad – eigenlijk (nog) wel verantwoord is als vestigingsplaats.
Waar de mensen als makke schapen de regeldrift van de corrupte overheid slikken,
en schaapachtig de beeldvorming door het mediakartel geloven.

luna
luna
Reactie op  War on error
3 jaren geleden

Zwarte Piet is een Zeur Piet geworden… Rutte een geil machtswellusteling die op een grote baan inside Brussel aast, niets meer en niets minder! Daarom tekent hij alles en laat ons gewoon lullen tegen een muur, maar hij komt nog wel deze geprogrammeerde kukidentpop

Zwarte Piet is net zo onbelangrijk en niks zeggende als de Man in de Toren.. beide voegen niets toe aan de intelligentie voor onze kinderen en kleinkinderen !!

exegese
exegese
3 jaren geleden

Strooien bij de rijken en plukken bij de armen. Het is nooit anders geweest ren het zal nooit anders worden als het aan Den Haag ligt. Als stemmen daar ook maar de geringste verandering in zou kunnen aanbrengen, zoals de titel van dit artikel al aangeeft, zou er onmiddellijk een wet tegen in werking treden. Dezelfde dag nog !!!!

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Exegese, dat klopt en het schijnt overal en altijd te werken. In een toespraak gericht aan het congres vertelde de 38ste president van de Verenigde Staten, Gerald R. Ford, destijds het volgende;

“A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have.”

exegese
exegese
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Precies @Gezinusk, en daarom zouden we met z’n allen hen die macht om te beginnen volledig af moeten nemen door niet meer te gaan stemmen. Als alle corrupte macht door de massa volledig verbannen is moet er gestemd gaan worden op mensen die bereid zijn de plicht op zich te nemen het volk via bindende referenda een stem te geven bij alle belangrijke beslissingen, en die bij gebleken ongeschiktheid of corruptie onverwijld uit hun ambt gezet moeten kunnen worden. Al het andere is lariekoek omdat macht nou eenmaal ALTIJD corrumpeert. Als het volk geen inspraak heeft kan het nooit werken.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  exegese
3 jaren geleden

@exegese, Ik ben onder voorwaarden voor een bindende referenda omdat ik best kan begrijpen zoals sommige experts beweren, dat de Nederlandse bevolking nooit over alles beslissingen kan nemen wat wel, of niet goed voor het land is. Daar zal best een kern van waarheid in zitten.

In de periode dat Nederland in 2005 toetrad tot de EU en belangrijke bevoegdheden moest af staan aan Brussel. En een paar jaar later de bankencrisis vanuit Wall Street keihard toesloeg gebeurde er iets opmerkelijks. Het midden en kleinbedrijf werd namelijk zowel in Amerika als de EU voor een aanzienlijk deel opgeslokt. Een fase waar multinationals meer speelruimte en macht naar zich toe trokken.

Na deze fase werd iedereen er op geattendeerd dat zijn bankrekeningennummer zou worden aangepast, het zogenaamde BIS nummer op verzoek van de Bank of International Settlements te Basel, de controleur van alle Centrale Banken die door geen enkele regering word gecontroleerd. Daarna stelde ze voor dat de Nationale Banken van EU lidstaten belangrijke bevoegdheden moesten afstaan aan het hoofdkantoor van de Centrale Bank in Frankfurt am Main.

In welke mate dit hele spektakel in scene is gezet? Of deels op toeval is gebaseerd door omstandigheid. Van te voren is uitgedacht door de NWO? een Deepstate? Om de centralisatie van macht in de VS en EU te bespoedigen, worden nog steeds hevige discussies over gevoerd. Met dergelijke discussies doemt bij altijd weer een uitspraak van Antony Sutton op die hij ooit maakte in een Nederlandse documentaire waar hij Lord Aton quoteerde;

”Absolute power corrupts absolutely”.

Richting dergelijke processen lijkt het mij een uitstekend begin om een bindend referenda in te voeren. En laat nou de regering exact de andere richting uit willen door er vurig op tegen zijn. Het raadgevend referenda stelde al niks voor en willen ze opheffen.

Het origineel van de Nederlandse documentaire is helaas niet meer op YouTube te vinden. Wel een kopie in slechte staat die niet bepaald synchroon loopt met het geluid, en zonder Nederlandse ondertiteling. Echter blijft Suttons reactie over de quote van Lord Acton staan. Ik zal een gedeelte plaatsen,

” Elitism is not in the intrest of the average citizen. It’s not in the spirit of a free society. When you got power it begins to corrupt. You think your God. You think you can make decisions whitout the people. And then, each way, I think they become dictators. Then becomes the view that you have no rights, because I say you have no rights.”

– Professor Antony C. Sutton, 1999, vanaf 1 uur 17.

https://www.youtube.com/watch?v=hrpiYv7LbZA

exegese
exegese
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Dat is nou precies de kern van het doel van een echte democratie. En het liefst willen zij ons het idee geven dat het volk te dom is om overal goede beslissingen over te nemen, dat het allemaal te ingewikkeld is en onhaalbaar. Maar de eigenlijke crux van het verhaal is dat ze hun uiterste best doen om het allemaal zo ingewikkeld mogelijk te maken of op z’n minst te laten lijken. De mensen worden murf gebeukt met onzinnige details die werkelijk helemaal geen enkel nut hebben, ze worden afgeleid en in slaap gesust, lui gemaakt met zaken die het gemak dienen en de mensen weglokken bij de werkelijkheid. Dat moet stoppen. Als het aan het volk gelegen had was er nooit een EU gekomen, hadden wij de grenzen bewaakt, en hadden we orde op zaken kunnen blijven stellen in onze eigen winkel. Dat is waarom ze zo nodig zelfs van het raadgevende referendum af willen, het verraadt keer op keer dat ze volledig schijt hebben aan het volk en dat ze een heel andere agenda hebben dan het welzijn van het volk. Ik ben het dus zeker niet eens dat het volk niet zou kunnen beslissen over de meest belangrijke zaken. Ze blijven in gebreke om het volk op eerlijke, begrijpelijke en correcte manier in te lichten over de details, zoveel mag inmiddels duidelijk zijn. Ze gebruiken oa taal die geen normaal mens begrijpt, ze wijden onnodig uit over bijzaken, ze maken het mistig en vooral onnodig ingewikkeld en dat is allemaal zeker niet voor niets, dan haken mensen inderdaad af met het idee ik ben er zeker te dom voor, terwijl er niets is wat minder waar is.Die grauwe sluier kan weg en plaats maken voor openheid en eerlijkheid. Dan is iedereen geïnteresseerd en betrokken, zo kan ik je verzekeren. Veel dingen zijn misschien niet zo makkelijk dan ze lijken, maar nog meer dingen zijn veel simpeler dan ze door sommigen worden voorgesteld. Daarom moet de macht aan het volk. Zoals Antony C Sutton zo treffend zei. ”Absolute power corrupts absolutely”.
Dat is een waarheid als een koe, je ziet het over heel de wereld elke dag opnieuw. Geen twijfel over mogelijk. Een goede reden om daar zo snel mogelijk van af te willen.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  exegese
3 jaren geleden

exegese,

Zo zie je maar weer. Meningen verschillen over welke zaken de regering een bindend referendum zou moeten uitschrijven. In dat geval zou de volksvertegenwoordiging als eerste een referendum kunnen uitschrijven om te peilen welke zaken voor een bindend referendum hoge prioriteit genieten, of welke in mindere mate. Om de uitslag vervolgens te koppelen aan het bindend referenda.

Echter gaan we in Nederland geheel de andere kant uit en hebben ze inderdaad alles zo ingewikkeld mogelijk gemaakt. Het systeem is er van doordrenkt. Het is mij ook duidelijk dat Nederlandse politici overal rookgordijnen plaatsen. Beloftes die ze tijdens de verkiezingscampagnes maken stellen niets meer voor.

Burgers mogen zich dan weliswaar opgeven om tijdens live televisiedebatten een rechtstreekse vraag te stellen. Maar moeten dan wel de vraag ruimschoots van te voren schriftelijk indienen zodat spindoctoren alle tijd hebben een selectie te maken die hen het beste uitkomt.

Frans
Frans
3 jaren geleden

in 2020 is de schatkist leeg!
Wegens een dan ophanden zijnde fin.crisis.
Verder is de armoede enorm !1
Deze Kerst zullen de rijen arme mensen enorm lang zijn overal ter wereld.
Ze willen ook iets te eten hebben!
Nederland , Belgie , duitsland, Frankrijk. enotme armoede.
Het veel erger dan je denkt!
We zien het niet op het nieuws nl.
In zuidoost Azie sterven de komende dagen miljoenen kinderen, maar we zien het niet op het nieuws.
De verschrikkingen zij enorm.
DE momentele hypotheekaanbiedingen voor mensen zonder vaste baan zal een nieuwe financiele crisis
uitlokken.
In 2020 is dat het geval.

x

Check Also

beursanalist

Beursanalist: ‘Mensen gaan dood door coronabeleid Rutte!’

Er gaan nu mensen dood die het ...

rutte

Rutte zegt dat ook marechaussee avondklok gaat handhaven: ‘Politiestaat’

Premier Rutte zei donderdag in de Tweede ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x