Archeologie

“Hoogontwikkelde beschaving op Antarctica 13.000 jaar geleden vernietigd door komeet”

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De schrijver van een controversieel nieuw boek claimt dat een hoogontwikkelde beschaving 13.000 jaar geleden is vernietigd door een komeet. Toen Graham Hancock Fingerprints of the Gods publiceerde, werd hij bespot door wetenschappers. Het boek groeide echter uit tot een sensatie.

Hancock stelt in het boek dat een oude cultuur op Antarctica werd vernietigd door een komeet en dat zaken als astronomie en wiskunde werden doorgegeven aan latere beschavingen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hoewel er naar schatting drie miljoen exemplaren over de toonbank gingen, probeerde de BBC de theorie van Hancock in een aflevering van het programma Horizon onderuit te halen. De Amerikaanse geoloog Paul V. Heinrich zei: “Hij stuitte niet op een archeologisch mysterie, maar creëerde er zelf één.”

Nu, 20 jaar later, staat Hancock op het punt een vervolg uit te brengen, getiteld Magicians of the Gods. Hancock, een voormalig journalist, zei tegen de Sunday Times: “In 1995 schreef ik een boek over alle aanwijzingen voor het bestaan van deze verloren beschaving. Ik miste echter nog de smoking gun. Die hebben we nu.”

“Uit een aantal wetenschappelijke studies blijkt dat de aarde 12.800 jaar geleden daadwerkelijk is geraakt door een komeet,” zei hij. “Dat is precies wat ik in mijn boek beweer.”

De Universiteit van Kansas ontwikkelde een nieuwe methode om vroegere komeetinslagen op aarde op te sporen. Daarbij wordt gezocht naar sporen van nitraten en ammoniak in ijsmonsters. In ijskernen zijn sporen van deze verbindingen gevonden in ijslagen die ongeveer 13.000 jaar geleden zijn gevormd.

Hancock stelt dat de komeet insloeg in het ijs en geen krater achterliet. Zijn boek zal in september verschijnen.

Boek: Fingerprints of the Gods

[Sunday Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Waarom niet? Mensen leven al zo lang op aarde. Met die 20.000 jaar oude pyramides op de oceaan bodem van China en zo… Ik ga er inmiddels al vanuit dat er zeker 2 grote technologische beschavingen zijn geweest voor ons die zijn terug getrokken en uitgevaagd, waarop mensen weer opnieuw hebben opgebouwd met niks.

Enkidoe
Enkidoe
8 jaren geleden

Hancock heeft ook voorspeld dat in december 2012 de wereld zou vergaan…

jenne
jenne
8 jaren geleden

Het oudste bewijs voor mensen op deze planeet, is het skelet van een menselijk voet die uit een kolenlaag, in zuid Africa kwam vallen, de kolenlaag was +/- 1 200 000 jaren oud.
Voor mij is alles mogelijk, als een mens het kan bedenken, is het mogelijk.

JansTerZeijle
JansTerZeijle
8 jaren geleden

Graham Hancock is een geweldige onderzoeksjournalist, maar ik vind het jammer dat hij Paleo-ET catagorisch uitsluit.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x