Universum

Mysterieuze radioflitsen uit het heelal zetten de wetenschap op zijn kop

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor het eerst hebben astronomen radiosignalen ontdekt die afkomstig zijn van buiten onze Melkweg. Het gaat om korte, intense flitsen van radiostraling uit het heelal die maar een duizendste van een seconde duren. Niemand weet waar ze vandaan komen.

Mogelijke verklaringen variëren van exploderende zwarte gaten tot signalen van aliens. Alles wijst erop dat de flitsen afkomstig zijn van ver buiten ons Melkwegstelsel. Gedacht wordt aan een extreem krachtig object dat van tijd tot tijd een aantal flitsen produceert.

Sinds 2012 is de mysterieuze radioflits al 11 keer opgevangen met de grootste radioschotel ter wereld, meldt een internationaal team wetenschappers in het tijdschrift Nature.

Enorm spannend
Mysterieuze radioflitsen uit de ruimte zetten de wetenschap op zijn kop
(Danielle Futselaar)

Dit soort radioflitsen uit de ruimte zijn al lange tijd een mysterie voor sterrenkundigen. Het mysterieuze radiosignaal wordt gemiddeld eens in de paar maanden opgevangen met de Arecibo-telescoop in Puerto Rico.

Om de herkomst van het signaal te achterhalen willen wetenschappers de schotel gaan verbinden met andere grote telescopen. “Het is enorm spannend allemaal,” zei astrofysicus Chryssa Kouveliotou. “Het aantal geopperde verklaringen voor korte radioflitsen is veel groter dan het aantal flitsen dat tot nu toe is waargenomen. De ideeën blijven veranderen.”

Grote doorbraak

Astronoom Duncan Lorimer, die in 2007 de eerste snelle radioflits ontdekte, durft nog geen conclusies te trekken. “Ik hoop dat we de komende jaren met nieuwe instrumenten vele honderden flitsen zullen ontdekken, zodat we kunnen achterhalen waar ze vandaan komen en hoe ze ontstaan.”

Volgens Jason Hessels van astronomisch instituut Astron en de Universiteit van Amsterdam staat de wetenschap op zijn kop. “We hebben nu een veel beter beeld van de afkomst van deze mysterieuze radioflitsen,” zei hij. “Dat is wel een grote doorbraak in de astronomie en er worden nu wereldwijd veel vervolgstudies gedaan.”

[McGill]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bob
Bob
6 jaren geleden

Grappig omdat ET dit communicatie systeem al miljarden jaren geleden gepasseerd is. Voor de duidelijkheid, als je door de tijd kan reizen is dit ook voor ET geen optie meer.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

De ‘Mysterieuze radioflitsen uit het heelal’ zijn afkomstig van E.T..

Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
6 jaren geleden

Het is spannend voor de mensen die zich er mee bezig houden, voor de meeste anderen is het gewoon interesant.
Vervang mysterieus door nog onbekend en dan staan we weer met beide benen op de grond..

Your focus determens your reality

Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
6 jaren geleden

Het is spannend voor de mensen die zich er mee bezig houden, voor de meeste anderen is het gewoon interesant.
Vervang mysterieus door nog onbekend en dan staan we weer met beide benen op de grond..

Your focus determens your reality

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x