Financieel

Wat we kunnen leren van IJsland (video)

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We moeten koste wat kost voorkomen dat we in dezelfde situatie terechtkomen als Griekenland, zo waarschuwen politici. Je hoort ze echter niet over IJsland.

De reden daarvoor is dat IJsland na de financiële crisis een ander pad koos dan de Verenigde Staten en andere landen, stelt oud-commentator van MSNBC Cenk Uygur.

IJsland nationaliseerde de banken, gooide enkele van de verantwoordelijken voor de crisis in de gevangenis en kocht de huizenbezitters uit in plaats van de falende banken.

Het land herstelt zich nu al van de ingrijpende maatregelen, want in 2010 en 2011 groeide de IJslandse economie met ruim twee procent per jaar.

Bron: YouTube/TheYoungTurks

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
10 jaren geleden

Leuke video! 😀

Iceland over EU: “Why would we join THOSE loosers!?”

Hopelijk maakt dit meer mensen wakker!

dymph
dymph
10 jaren geleden

Laat de daders van de crisis maar voor de ellende opdraaien plaats van wij. Dan hoefd er niet gedokt te worden aan de banken en is het probleem opgelost, het is zo simpel.

Whatshenneping
Whatshenneping
10 jaren geleden

lead by example !

einde les!

vragen?

Sipco
Sipco
10 jaren geleden

#2 dymph: Het is zo simpel Rutte kan niet rekenen, en vergist zich in de miljoenen,en het volk mag opdraaien voor zijn bedacht plan over de staatschuld tot max 3% en anders een strafmaatregel.Daar heb je een dader dus die mogen ze gelijk oppakken.Eens kijken of ie dan nog lacht.En Rutte is er nog maar slechts 1.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x