Homepagina » Buitenland » Onderzoeker: “Osama bin Laden werkte voor de Amerikaanse overheid”
Onderzoeker: "Osama bin Laden werkte voor de Amerikaanse overheid"

Onderzoeker: “Osama bin Laden werkte voor de Amerikaanse overheid”

De CIA had genoeg kansen om Osama bin Laden vóór 11 september 2001 te doden, maar liet hem in leven omdat de voormalige Al Qaida-leider voor de Amerikaanse overheid werkte. Dat stelt dr. Kevin Barrett, een Amerikaanse academicus die de gebeurtenissen rond 9/11 al sinds 2003 onderzoekt.

Hij deed zijn uitspraken nadat de Amerikaanse inlichtingendiensten tientallen documenten over de aanval op de schuilplaats van Bin Laden in Pakistan in 2011 hadden vrijgegeven.

Dr. Barrett verwijst naar de onthullingen van journalist Seymour Hersh, die vorig jaar zei dat het verhaal over de dood van Osama bin Laden een sprookje is. Hij voegde toe dat de Pakistaanse overheid precies wist waar Bin Laden was en hem min of meer onder huisarrest had geplaatst.

Liegen op hoog niveau

Hersh impliceerde volgens dr. Barrett dat de Amerikaanse overheid erbij betrokken was en dat Bin Laden minstens vier tot zes jaar gevangen werd gehouden door de Pakistaanse en Amerikaanse overheid voordat hij werd gedood. In diezelfde periode zou Bin Laden volgens de geopenbaarde documenten leiding hebben gegeven aan Al Qaida.

“Liegen op hoog niveau blijft de modus operandi van Amerika, net als geheime gevangenissen, drone-aanvallen, invallen door speciale troepen en het negeren van de bevelstructuur,” zei de Amerikaanse onderzoeksjournalist in mei 2015.

“We weten al dat Bin Laden voor de Amerikaanse overheid werkte,” zei dr. Barrett. “Hij werd eigenlijk gecreëerd door de Amerikaanse overheid en inlichtingendiensten om in Afghanistan tegen de Russen te vechten.”

Nierziekte

“We weten dat Bin Laden in juli 2001 werd behandeld door een Amerikaanse arts in Dubai die gelinkt is aan de CIA, dr. Terry Calloway,” ging hij verder. “Hij werd daar bezocht door het afdelingshoofd van de CIA in Dubai, Larry Mitchell. Dit is meerdere keren bevestigd door vele Europese media.”

“We weten dat Bin Laden op 11 september 2001 in een ziekenhuis werd behandeld wegens een dodelijke nierziekte,” aldus Barrett. “Bin Laden was een Amerikaanse agent. Dit is bevestigd door vele bronnen, zoals mensen uit de inlichtingenwereld.”

De analist concludeerde: “De meest recente documenten laten, ervan uitgaande dat ze authentiek zijn, zien dat Bin Laden Al Qaida runde namens het westerse inlichtingenapparaat. Ze hielden hem al die jaren onder huisarrest, terwijl hij pal naast het militaire hoofdkwartier van Pakistan zijn werk kon doen.”

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. We weten niet eens of Osama wel echt bestaan heeft omdat het verhaal van dat ze hem in de zee begraven hebben een fabeltjes is.
  Ze hebben toen zelf de vijand gecrieerd met het plan om Irak binnen te vallen, net als nu Isis die in het echt ook eigenlijk niet bestaat.

  6 likes
  • Vreselijk om in een wereld te leven waar gewoon zo goed als alles een leugen is.
   Hoe breng je dit naar je kinderen?

   7 likes
   • Hoop maakt z'n eigen magie

    Persoonlijk denk ik dat je kinderen opluchting zullen ervaren. Vooral hooggevoelige kinderen. Doordat ze toch al doorhebben dat veel niet klopt, maar dat ze niet precies weten hoe of wat.

    3 likes
 2. ron soeverein mens

  Is toch al langer bekend. De familie Bin Laden is de huisvriend van de familie Bush onder andere vanwege de olie belangen. Ze komen al decennia bij elkaar over de vloer.

  10 likes
 3. Als je op de koffie mag/mocht met de voormalige president Bush, dan moet dat en meer dan een belletje laten rinkelen!!

  6 likes
 4. 1. Erg oud nieuws.
  2. Amerika doet alles met een bedoeling
  3. Amerika is niet te vertrouwen
  4. Zelfde geld voor Rusland
  5. Rusland is niet te vertrouwen.

  Doel van mijn verhaal, denk eens goed na, lees eens tussen de regels door.

  1 likes
 5. Amerika is de Sovjet-Unie van de 21e eeuw, en ook van de vorige overigens.
  ISIS? volgens mij is dat gewoon Al Qaeda met een andere naam.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronapandemie

‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...