Buitenland

Oud-topman Bank of England: “Diepe economische crisis in Europa is bewuste keuze EU-elites”

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De diepe economische malaise in Europa is het gevolg van bewuste beleidskeuzes die zijn gemaakt door de EU-elites. Dat zegt oud-topman van de Bank of England, de Britse centrale bank, Lord Mervyn King.

Eerder zei hij al dat de eurozone moet worden ontmanteld zodat de zwakste leden worden verlost van eindeloze bezuinigingen en recordwerkloosheid.

“Ik had nooit gedacht dat we in een geïndustrialiseerd land ooit nog eens een diepere depressie zouden meemaken dan die in de Verenigde Staten in de jaren 1930 en toch is dat precies wat er in Griekenland is gebeurd,” zei hij. “Het is schandalig en heeft er alle schijn van dat het een bewuste beleidskeuze was. Dat maakt het nog erger.”

Uiteenvallen

Volgens Lord King zit er voor de zwakste lidstaten weinig anders op dan terug te keren naar hun oorspronkelijke valuta. “Dat is de enige weg die leidt naar economische groei en volledige werkgelegenheid.”

De oud-topman van de Bank of England zei dat de publieke verontwaardiging over het economische beleid in de EU waarschijnlijk zal leiden tot het uiteenvallen van de eurozone.

Onverkiesbaar

Ierland en Spanje, twee landen in de eurozone die gebukt gaan onder grote schulden en waar regeringen braaf naar Brussel luisteren, kunnen niet langer rekenen op de steun van de kiezers.

Door het opleggen van bezuinigingsmaatregelen worden de Europese regimes onverkiesbaar, aldus King. De Europese Commissie verdedigt dit beleid door te zeggen dat het economische beleid van Brussel staat voor een ‘positieve driehoek’ bestaande uit bezuinigingen, structurele hervormingen en investeringen.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

En het neerhalen van het het verziekte Bankwezen zal net zo’n bewuste keuze zijn van het volk!

formidabele
formidabele
6 jaren geleden

2001;VS kon niet verkroppen, dat Europa het allemaal zo goed deed en en moesten de eu-landen ook de NWO strategische steun verlenen(Balkvanelende kroop als een hond voor BUsh, dat sprak boekdelen!)

Dat werelddeel schuwt geen harde maatregelen, zgn., wil Obama geen interventie maar door geheime groepen(blackwather etc) en de dwang achter nato-;landen kunnen we de hete kolen uit het vuur halen door de ellende die ze gekweekt hebben!
Ben voor afschaffen EU en oorlogsindustrie sponseren!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
6 jaren geleden

De oud topman blijft bij de veronderstelling dat kiezers uitmaken wie een land bestuurt.
Democratische schijn.
De heersende elite is meester in het scheppen van omstandigheden waarbij de tegenstand geen schijn van kans heeft.
Rutte en consorten hebben niets met democratie en dienstbaarheid naar het volk.
In plaats daarvan creëren ze een partijdig netwerk om zich heen, en leggen ze ons (het volk) dictaten voor.
Voorbeeld daarvan is het komende referendum over het verdrag met Oekraïne.
Een afgeknepen budget en een minimaal aantal stemhokjes per gemeente zijn drukmiddelen die vanuit de centrale overheid worden gehanteerd.
Daarbij komt dat onze (oligarchische) regering de lokale bestuurders en ambtenaren (in de gemeentes) voor zich tracht te winnen door loyaliteit te eisen, en daarmee het democratisch gehalte van het referendum bewust frustreert.
We zullen een grondige machtswissel nodig hebben, om de democratische principes opnieuw in Nederland te introduceren.

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

daarom beste mensen. vergeet vooral niet te stemmen op de marionet van uw keuze volgend jaar

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x