Homepagina » Buitenland » Oud-topman Bank of England: “Diepe economische crisis in Europa is bewuste keuze EU-elites”
Oud-topman Bank of England: "Diepe economische crisis in Europa is bewuste keuze EU-elites"

Oud-topman Bank of England: “Diepe economische crisis in Europa is bewuste keuze EU-elites”

De diepe economische malaise in Europa is het gevolg van bewuste beleidskeuzes die zijn gemaakt door de EU-elites. Dat zegt oud-topman van de Bank of England, de Britse centrale bank, Lord Mervyn King.

Eerder zei hij al dat de eurozone moet worden ontmanteld zodat de zwakste leden worden verlost van eindeloze bezuinigingen en recordwerkloosheid.

“Ik had nooit gedacht dat we in een geïndustrialiseerd land ooit nog eens een diepere depressie zouden meemaken dan die in de Verenigde Staten in de jaren 1930 en toch is dat precies wat er in Griekenland is gebeurd,” zei hij. “Het is schandalig en heeft er alle schijn van dat het een bewuste beleidskeuze was. Dat maakt het nog erger.”

Uiteenvallen

Volgens Lord King zit er voor de zwakste lidstaten weinig anders op dan terug te keren naar hun oorspronkelijke valuta. “Dat is de enige weg die leidt naar economische groei en volledige werkgelegenheid.”

De oud-topman van de Bank of England zei dat de publieke verontwaardiging over het economische beleid in de EU waarschijnlijk zal leiden tot het uiteenvallen van de eurozone.

Onverkiesbaar

Ierland en Spanje, twee landen in de eurozone die gebukt gaan onder grote schulden en waar regeringen braaf naar Brussel luisteren, kunnen niet langer rekenen op de steun van de kiezers.

Door het opleggen van bezuinigingsmaatregelen worden de Europese regimes onverkiesbaar, aldus King. De Europese Commissie verdedigt dit beleid door te zeggen dat het economische beleid van Brussel staat voor een ‘positieve driehoek’ bestaande uit bezuinigingen, structurele hervormingen en investeringen.

[Telegraph]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

En het neerhalen van het het verziekte Bankwezen zal net zo’n bewuste keuze zijn van het volk!

Peter
Peter
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

HOPELIJK DAT HET NIET TE LANG MEER DUURT!!

Banken, verzekering, multinationals,… = legale maffia

Kalki
Kalki
Reactie op  Peter
5 jaren geleden

De aller rijkste stinkers zijn de schuldigen, die zijn zo rijk dat de door hun zelf veroorzaakte economische crisis hun toch niet zal raken.

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Volledige werkgelegenheid is een utopie in een samenleving die zo efficiënt met hoge productiviteit produceert. Dat heeft weinig te maken met valuta.

Vele politici hebben zich eind jaren negentig mee laten slepen in “de waan van de dag”, een tegengeluid in het euro project werd door een ruime meerderheid van onze kamers neergesabeld.

En in de hijgerige (EU) wereld van tegenwoordig (ja ook NL), is het maken van lange termijn beleid met een goede visie vrijwel onmogelijk geworden. Ieder mens met eigen belangetje (en vaak zonder enige kennis over het onderwerp) moet dan ook van alles roepen, bijgestaan door een (msm) media, waar zelf nadenken ook een uitzondering is geworden.

De huidige economische ordening en haar beleid is niet langer de weg om te gaan maar echte vernieuwingen zijn vrijwel onmogelijk door alle tegenstellingen van machtspartijen.

Succes allemaal!

formidabele
formidabele
5 jaren geleden

2001;VS kon niet verkroppen, dat Europa het allemaal zo goed deed en en moesten de eu-landen ook de NWO strategische steun verlenen(Balkvanelende kroop als een hond voor BUsh, dat sprak boekdelen!)

Dat werelddeel schuwt geen harde maatregelen, zgn., wil Obama geen interventie maar door geheime groepen(blackwather etc) en de dwang achter nato-;landen kunnen we de hete kolen uit het vuur halen door de ellende die ze gekweekt hebben!
Ben voor afschaffen EU en oorlogsindustrie sponseren!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
5 jaren geleden

De oud topman blijft bij de veronderstelling dat kiezers uitmaken wie een land bestuurt.
Democratische schijn.
De heersende elite is meester in het scheppen van omstandigheden waarbij de tegenstand geen schijn van kans heeft.
Rutte en consorten hebben niets met democratie en dienstbaarheid naar het volk.
In plaats daarvan creëren ze een partijdig netwerk om zich heen, en leggen ze ons (het volk) dictaten voor.
Voorbeeld daarvan is het komende referendum over het verdrag met Oekraïne.
Een afgeknepen budget en een minimaal aantal stemhokjes per gemeente zijn drukmiddelen die vanuit de centrale overheid worden gehanteerd.
Daarbij komt dat onze (oligarchische) regering de lokale bestuurders en ambtenaren (in de gemeentes) voor zich tracht te winnen door loyaliteit te eisen, en daarmee het democratisch gehalte van het referendum bewust frustreert.
We zullen een grondige machtswissel nodig hebben, om de democratische principes opnieuw in Nederland te introduceren.

Ph
Ph
Reactie op  Herman de Graaf
5 jaren geleden

Ik heb het al vaker gezegd, er is geen burgerpolitiek meer, het is banken en bedrijven politiek, zij zijn diegene die de huidige politiek aan sturen, zij zijn de puppet masters en de politiekers zijn de puppets..de burgers zijn de slaven!!

Mensen die denken dat democratie bestaat, zijn naïef en blind voor de feiten.
Voorbeeld: in België zitten we opgescheept met 5 regeringsinstellingen, voor dat de verkiezingen beginnen, zijn ze al coalities aan het vormen, zijn ze de minister posten al aan het verdelen, de verkiezingen moeten nog beginnen..zegt meer dan genoeg.
Regeringen die niet naar de pijpen van de Eurocraten of zoals ze zich zelf noemen, technocraten dansen, deze worden afgezet door middel van een staatsgreep.
Denk maar het IMF of de Europese banken, die in zulke afgezette regeringen een mannetje zetten, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland zijn daar mooie voorbeelden van.

Kalki
Kalki
Reactie op  Ph
5 jaren geleden

Het is het geld wat regeert, naar menselijkheid wordt niet gekeken. Valse macht en corrupties o.a., ook hier in Nederland, zwaaien scepter.

Freedom
Freedom
Reactie op  Ph
5 jaren geleden

Allemaal smeerlappen zijn het, dit is een vooropgezet plan, genoemd het Coudenhove Kalergi plan gedateerd 1925, lees en huiver.
Europa moet doelbewust van binnenuit vernietigd worden, zie de asielstromen en niemand gaat dit stoppen. De onvrede onder de bevolking groeit, binnenkort burgeroorlogen, ook in dit land, geen ontkomen meer aan.
De goedmens wil nooit zijn ogen ogen voor het kwaad wat dagelijkse met duizenden wordt geïmporteerd, wegkijken, correct linkse praatjes, die vullen geen gaatjes.
Lees het artikel nog maar even op XanderNiews, hoe men vluchtelingen scharen verschaft om de hekwerken door te knippen.
Ik word elke dag steeds misselijker van hetgeen zich rondom mij voltrekt, de complete zelfhaat van dit land, de nsb-ers zijn er nog steeds en sinds WO2 nooit vertrokken, ze zitten overal, de parasieten, regering, overheid, organisaties, gemeenten enz.enz. en vooral niet te vergeten al die stemmers die hebben gekozen voor dit smerige landverradende kabinet, we plegen zelfmoord, maar dankzij deze burgers worden we meegezogen in een burgeroorlog die zijn weerga niet zal kennnen.
Haal de hooivorken maar alvast van zolder, wees voorbereid en laat je niet verrassen, het uur U zal dichterbij komen, wees alert en bereid je voor!

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Freedom
5 jaren geleden

Zo is dat, al die mensen, goedmensen, burgers, mensen die bij de overheid werken, mensen die stemmen,… pfff Smeerlappen ….
Allemaal behalve IK.

En al die organisaties, gemeentes, overheid en andere parasieten, al die mensen zijn ook Allemaal Smeerlappen….
Allemaal behalve IK.

Alle hooivorken gaan voor Freedom!

faith
faith
Reactie op  Freedom
5 jaren geleden

Iedereen die de beroepsleugenaars van Xandernieuws aanhaalt hoef ik niet serieus te nemen. Dat die ophitserige site nog bestaat sta ik van te kijken.

faith
faith
Reactie op  faith
5 jaren geleden

Iedereen snapt dat Wilders graag heibel, het liefst oorlog wil. Hou hem in de gaten. Je weet niet wat hij nu weer voor opdracht van zijn baasjes gekregen heeft. Hoe dan ook, rellen zal hij is zijn lijfspreuk.
Een echte commercieele op Amerikaanse leest geschoeide jongen.

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  faith
5 jaren geleden

Hahaha, pas maar op Faith. Direct komt er een freedom rider op hooivork achter je aan!
Je mag alleen maar zeggen wat in het ´freedom plaatje´ past natuurlijk.

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

daarom beste mensen. vergeet vooral niet te stemmen op de marionet van uw keuze volgend jaar

Johan
Johan
5 jaren geleden

Kapitalisme is het communisme van de rijken.

sad
sad
5 jaren geleden

Dat is de enige weg die leidt naar economische groei”

dat zogenaamde economische groei helpt heel mensheid naar de kl*te!!!!

Johan
Johan
5 jaren geleden

Beetje plastisch uitgedrukt, maar daar komt het wel op neer. Helaas zijn er nog teveel mensen die eigenbelang boven alles stellen. Ik snap niet waarom intelligente mensen (zitten toch ook in regeringen) dit niet inzien… of ik ben blond (niets tegen blond overigens).

x

Check Also

kabinet

‘Zo maakt het kabinet wel ERG duidelijk dat het commerciële belangen boven volksgezondheid stelt’

Een voorstel van de Europese Commissie om ...

viruswaarheid

Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’

De rechtbank in Den Haag vindt niet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x