Binnenland

“Belazerd”: Vrijwilligers stoppen vanwege torenhoge directiesalarissen goede doelen

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de torenhoge salarissen van directeuren van goede doelen hebben sommige vrijwilligers besloten zich niet langer in te zetten. Onlangs werd bekend dat een aantal directeurs van goede doelen meer verdient dan een minister.

Adriana Esmeijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds staat met 157.879 euro hoog op de salarislijst van directeuren. Ook de bazen van het Oranje Fonds, KNGF Geleidehonden en KWF Kankerbestrijding scoren hoog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Gehalveerd

Arend Heilbron (60) voelde zich naar eigen zeggen belazerd toen hij erachter kwam wat zij verdienen. Hij zet zich in voor de doppenactie van KNGF Geleidehonden.

Heilbron is het KNGF dankbaar voor zijn blindengeleidehond, maar het hoge salaris van de directeur van de organisatie zit hem dwars. Ellen Greve staat voor 131.500 euro op de loonlijst en ze ontving daarnaast een bonus van 18.500 euro. Daarmee verdient ze nog meer dan een minister.

In een e-mail erkent het KNGF fout te zitten. Het salaris zal omlaag gaan en Greve schenkt haar bonus aan een goed doel, klinkt het. Heilbron stopt met de doppenactie als het salaris van de directeur niet op z’n minst wordt gehalveerd.

Vreemde dingen

Ook Miranda Roodenburg (39) deed mee aan de doppenactie, maar trekt zich nu definitief terug. “Het geld komt niet alleen bij hulphonden terecht, maar ook bij het management en daar sta ik niet achter,” zegt ze.

Petra Toetenel zegt door te gaan voor de mensen die een hond nodig hebben. “Al gebeuren er aan de top bij het KNGF vreemde dingen,” zegt ze.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
corbison
corbison
7 jaren geleden

Dit geld ook voor de Nederlandse loterijen zo als lotto/staatsloterij en ga zo maar door die zijn nu onder gebracht onder een noemer. De directeur van deze club is goed voor ruim 280.000 per jaar buiten zijn bonussen , hoe minder er wordt uit gekeerd hoe hoger zijn bonus.

echt te gek voor woorden!
echt te gek voor woorden!
7 jaren geleden

En de arme vrijwillige sloeber die geen cent krijgt voor zijn inzet geld in te zamelen voor een groep GEWETENLOZE ZAKKENVULLERS met dat busje voor elk deur geld vragen dus voor die stelletje OPLICHTERS! BAH!!
Schhandalig gewoon als dit waar is!

speedmaster
speedmaster
7 jaren geleden

wat mij het meest verwondert, is dat er in bovenstaand artikel slechts over 4 (vier) fondsen gesproken wordt, iedereen weet toch al jarenlang dat ze allemaal (op een zeldzame uitzondering na) in hetzelfde bedje ziek zijn. voor de directie en kaderleden zijn die organisaties gewoon big business, bijna oplichterij.

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“Het salaris zal omlaag gaan en Greve schenkt haar bonus aan een goed doel…”

Ja, die bonus gaat naar de GGG, beter bekend als Greve’s Graai Groep!

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x