Homepagina » Binnenland » ‘Stikstofcrisis’ is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen
'Stikstofcrisis' is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen

‘Stikstofcrisis’ is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen

De stikstofcrisis is sinds kort een veelbesproken onderwerp. Maar is het wel een bestaand probleem? Journalist Arno Wellens zegt van niet.

“Wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers hebben de ‘stikstofcrisis’ veroorzaakt, of uitgelokt eigenlijk,” schrijft hij op zijn website. “Die ‘crisis’ kan morgen over zijn.”

Het begint al bij de naam, die eigenlijk niet klopt omdat de stikstofcrisis niet over stikstof gaat.

NOx

Het draait hier om stikstofverbindingen (NOx), die neerdalen in de bodem en de grond verzuren.

Door diverse innovaties is de uitstoot van NOx sinds de jaren negentig gehalveerd, aldus Wellens, toevoegende dat deze trend naar alle waarschijnlijkheid zal doorzetten.

Ook in de landbouw is de uitstoot gehalveerd, maar de uitstoot in de transportsector neemt niet af omdat er meer verhandeld wordt.

Transportcrisis

We zouden dus eigenlijk van een transportcrisis moeten spreken, stelt Wellens.

Door de stikstofregels liggen honderden bouwprojecten in Nederland stil, terwijl de woningnood de pan uit rijst.

Wellens: “Bouwvakkers zijn samen goed voor slechts drie procent van de totale uitstoot (NOx). Het stilleggen van bouwprojecten is dus totale waanzin.”

Goed bezig

In tijden van chronische woningnood is het stilleggen van 18.000 bouwprojecten volgens hem geen optie.

Hij concludeert: “Er is geen stikstofcrisis. Nederland is hartstikke goed bezig.”

[Arno Wellens]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Janssen schreef:

  Woningnood rijst niet de pan uit de overbevolking rijst de pan uit.

  27 likes
  • King of Light schreef:

   Je bedoeld waarschijnlijk de migranten stromen naar Europa veroorzaakt door de EEG (voorloper EU die het nu maximaal door ramt) in 1975. Die zorgen voor overbevolking. Daardoor rijst de woningnood de pan uit. Ze blijven maar binnen halen, dus is het niet op te lossen. De hoofdschuld ligt dus in Brussel, maar ook in Den Haag die Nederland heeft verkwanselt.

   40 likes
   • Elise schreef:

    idd Ze hebben bejaardentehuizen gesloten en in die gebouwen hebben ze mensen van buiten de EU/vluchtingen neergezet. Het gevolg hiervan is dat bejaarden langer thuis moeten blijven wonen en daardoor is deze doorstroming gestagneerd. Bejaarden zitten in huizen waar eigenlijk gezinnen in horen te zitten. Maar das niet de enige oorzaak van het vastzitten van de woningmarkt. De prijsstijgingen/regelgeving omtrent huren en koophuizen speelt ook mee. Daarnaast valt er voor veel nieuwkomers weinig te sparen om te kunnen kopen of te huren.(geen vaste contracten/voldoende inkomsten) Jongeren die een hoger opgeleide studielening hebben kunnen niet meer kopen. De koopmarkt verloopt goed door hoogopgeleide expats, waardoor de prijzen nog hoger werden. Voor een gewone gezinswoning betaalde men lang zo rond de 220.000. Nu worden die verkocht voor 3, 2 ton. 1 ton meer, dan een aantal jaren geleden! Gaat nergens meer over.
    Bekijk eens wooniezie, huurprijzen van meer dan 1000 euro per maand! 600 reacties op een huis met een “lage huurprijs.”(550 euro). Wachttijd voor een jongere in de grote stad 9 jaar. Bij mij in de straat: 4 jongeren rond de 25 jaar met jonge kinderen wonen bij hun ouders in. En maar blijven zeveren dat jongeren zelfstandig moeten gaan wonen. Hoe dan?

    31 likes
    • Elise schreef:

     Die prijsstijgingen hadden ook te maken met, dat woningbouwverenigingen gespeculeerd hadden met geld en daardoor veel geld hebben verloren. Waar het allemaal op neer komt: verliezen worden doorberekent naar de gewone burger en de winst steekt men in eigen zak. Men wil nu dat banken zelf huizen gaat bouwen. Wat je eigenlijk dus ziet is, dat men de sociale huursector af aan het bouwen zijn. Bepaalde zekerheid voor de gewone man verdwijnt als sneeuw voor de zon.(contracten veranderen). Overheid krijgt dus ook steeds minder invloed. Maar dat is ook de bedoeling van het opzetten van de EU. Er moet 1 overheid komen. En zo gaat alles heel sneaky toch gebeuren.

     8 likes
 • Mammon schreef:

  Yep, en tegelijkertijd zijn de uitgaven van Gemeentes voor het normale onderhoud van parkjes, perkjes, bermen, parkeerplaatsen, wegen, heides, enz… zover afgebouwd, dat
  op vele plaatsen het onkruid een meter hoog staat, verkeersborden door begroeiing slecht zichtbaar zijn, enz.
  Sproeien van (sport)velden in de zomer gebeurt niet meer, dus verdorde matten. enz..

  Dat noemen ze nou gewoon: Onderhoud doen! (is dus ook onderdeel van de agenda!)

  Neem nu die Heide vlaktes en die onkruid Stikstof Bullshit….

  Vertellen ze je op TV erbij, dat ALLE Heide gronden door de mens aangelegd zijn?
  De Firma Heidemij (vandaag de dag het Bedrijf: Arcadis) heeft tijdens WW2 de gevangenen misbruikt om dit soort Heidegronden aan te leggen.
  Als je GEEN onderhoud houd doet, dan gaat daar natuurlijk van alles groeien.
  Als ik in mijn tuin 3 maanden geen onderhoud doe, staat het onkruid ook 50cm hoog!
  Maar ja, tijdens WW2 was dit “personeel” allemaal Gratis….
  Gemeentes hebben geen geld meer, dus ook te weinig mankracht.
  Tja, als het Domme Volk om zich heen kijkt, dan zien ze dus precies de Onzin die
  op TV vertelt wordt….

  “Door de Stikstof groeien er van allerlei planten die er niet horen…..”

  JA DAAAAGG!!!!

  Maar goed, Belazer De Massa, Dan Rinkelt de Kassa….

  27 likes
  • :adrianus-johannes. schreef:

   help het verdien model te promoten en jij help de jou wereld naar de kloten.. het zelfde als Belazer De Massa, Dan Rinkelt de Kassa….
   wat als we dit nu willen voor komen op de wereld die wij te leen hebben van onze kinderen en zij weer van hun..
   hoe zou jij dat doen..

   0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Dan blijft de vraag : waarom de helft van de veeboeren saneren ?
  Ik begrijp dat D66-er De Groot promotor van deze maatregel is.
  Een ex-NZO directeur, tegenwoordig kamerlid.
  Wat behelst hem ?
  Is het waar dat de crux hem zit in aard van NZO ?
  Bestaat NZO bij gratie van ‘inkoop’ organisties, niet van ‘producenten = boeren’ ?
  Goedkoop in willen kopen, zonder de complexe regelgeving van de EU.
  En is het waar dat NZO belangen heeft bij veeteeld projecten in Oekraine ?
  Welke journalist duikt daarin ? Ik ben benieuwd.

  23 likes
 • exegese schreef:

  Feitelijk hebben we stikstof heel hard nodig. Air Products gaat voor Gasunie drie stikstoffabrieken bouwen in Zuidbroek. De drie fabrieken met een gezamenlijke capaciteit van 180 duizend kuub per uur zullen medio 2021 gereed zijn.

  Een capaciteit van 180 duizend kuub per uur !!!! We hebben dat spul straks dus keihard nodig om het calorisch hoogwaardige gas dat we noodgedwongen gaan importeren uit Rusland te verarmen en geschikt te maken voor ons gasnetwerk en apparatuur. We zouden die boeren dus eigenlijk hardstikke dankbaar moeten zijn en belonen voor de extra stikstof. Zo zie je maar weer alles is altijd precies andersom dan men ons wijs wil maken.

  25 likes
 • Rob schreef:

  We hebben een veel te grote ambtenarenberg, types die uit verveling van allerlei onzin lopen te verzinnen om maar bezig te zijn. We hebben 1 miljoen ambtenaren in een land van pakweg 17 miljoen mensen. Misschien moet die ambtenarenberg eens uitgedund worden in plaats van de veestapel. Ze kosten bakken met geld en voegen niets toe aan de samenleving.

  De boeren worden alleen maar kapot gemaakt omdat kapitalische grootbedrijven in Oekraïne megabedrijven bouwen en daardoor goedkope melk kan leveren. De regels die hier gelden gelden daar niet. De regels maken hier de boeren kapot en daar zit uiteraard weer het kapitalisme achter, de EU en de volgzame nutteloze Nederlandse politiek.

  20 likes
  • pietka schreef:

   dan is de cirkel weer rond Nederland was een van de instigatoren van de Maidan revolutie nu dat de wet over de land privatisering doorgaat in oekraine kunnen onze grote agrarische bedrijven daar land kopen en zijn onze boeren niet meer nodig ! drang nach oosten kolonisatie en exterminatie van de lokalen de nazie agenda is nooit weggeweest iets met VOC mentaliteit ?

   2 likes
 • René schreef:

  Economische groei tot het oneindige, zonder grenzen. Ja, we zijn goed bezig.

  12 likes
 • wolfje schreef:

  ‘wat ze u niet vertellen’ zou u beslist niet geloven in het geval u het onverhoopt toch verteld zou worden

  9 likes
 • ronjaspers schreef:

  De klimaathoax is een onderdeel van de New World Order,90% van de wereldbevolking moet uitgemoord worden de overige 10% dient als slaven voor de satanische globalistische elite.De VERENIGDE NAZI,S zijn belast met de uitvoering van de depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030.

  6 likes
 • Pete Del Fina schreef:

  Ik ben GEEN klimaatdrammer; ik geloof zelfs niet in het door de M.M. verspreide klimaatsprookjes, maar ik steun de klimaatactivisten van harte. Weg met die uit de klauwen gegroeide veeteelt. 3x per week vlees of vegetariër worden. Weg met uitbreiding van Schiphol. Weg met die ongebreidelde woningbouw. Nederlland = vol.

  4 likes
  • Barry schreef:

   Pet del Fina, minder vlees eten? Laat me niet lachen, probeerde afgelopen zaterdag nog een plaatsje in een ( vlees) argentijns restaurant te krijgen. Niets, geheel vol met vleeseters. Mensen bepalen zelf wel hoe en wat ze eten. Hoort ook bij de vrijheid die zo geclaimd wordt. Verder zijn boeren in Nederland echt de schuldigen niet aan onze zg. climate change. Het is gewoon een manier om subsidies in de zak te krijgen. Daarom roept opeens iedereen de term “duurzaam”, totdat er weer iets nieuws komt waar gescoord mee kan worden. Maar ja…je moet het wel willen zien.

   3 likes
  • Remco schreef:

   U heeft zelf zeker een woning? Weet u hoeveel mensen in Nederland op zoek zijn naar een woning?? Dan is het wel lekker makkelijk, om te zeggen: Weg met de ongebreidelde woningbouw…dus al die honderd duizenden mensen mogen van u wel verrekken?

   0 likes
 • rop schreef:

  Stikstof, Ja de mens Stikt zowat al in alle Regeltjes zelf
  Het is niet de natuur zelf die stikt
  maar het zijn de regeltjes die verstikkend werken .

  3 likes
 • Christian schreef:

  Die stikstof hype is net als z`n voorganger CO² een grote leugen! Het moet verdoezelen wat er nl al jarenlang plaats heeft, en wel boven je hoofd! Stratospheric Aerosol injection (SAI) ofte wel geoengineering wat duidelijk zichtbaar is aan de lucht als er jets zijn die al dan niet opvallende onderbroken “condensstrepen“ aan het trekken zijn die a. ons het zonlicht opzettelijk dimmen zgn. om de opwarming vd aarde tegen te gaan en b. om ons immuunsysteem te verzieken cq. ondermijnen! Deze chemtrails kunnen nooit condenssporen zijn en zelfs natuurkundig is dit niet eens te verklaren! Want dan zou de rel. luchtvochtigheid meer moeten zijn dan 67% en dat op een gemiddelde vlieghoogte van 8 km bij een minimale omgevingstemperatuur van -40 C* . En laat dit nu nooit eens het geval zijn gezien de droge ijle lucht op die hoogte! Meer info: http://www.geoengineeringwatch.org of FB: Chemtrails Global Skywatch

  3 likes
 • Melissa schreef:

  GOAL CLIMATE CHANGE HYSTERIA = PAY MORE TAXES. Deze prof legt het fijn uit op sky news australia. Daar de info gaat mainstream. Niet genoeg mensen luisteren naar JENSEN! Hij legt haarfijn uit in het Nederlands. Anyway, hier de sky news https://www.youtube.com/watch?time_continue=132&v=BZGKyILMvTE GOAL CLIMATE CHANGE HYSTERIA = PAY MORE TAXES

  3 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  Omdat letterlijk alle sectoren van de Nederlandse economie, behalve transport, de uitstoot van NOx (wat we stikstof noemen maar het zijn de oxides) zien afnemen, zal dit aandeel alleen maar stijgen. In plaats van een stikstofcrisis zouden we dus van een transportcrisis mogen spreken. Kunnen die Duitsers die rommel niet invliegen, dan mogen wij hier wel gewoon huizen bouwen?
  of
  kunnen die duitsers en alle andere landen die ons doorvoerland gebruiken het transport niet door fossiel loze energie laten rijden..
  hier zie jij ook dat de overheid niet van zijn burgers houd.. deze door ons ingestelde overheid kan de maatregel nemen : transport naar buitenland alleen via “een” nox loze weg te laten transporteren (waarom hebben we anders de betuwe de ijzeren en de hsl rails)
  de benodigde energie hiervoor kan het land in binnen zijn eigen grenzen (als of nox zich daar wat van aan trekt) met centrales op welke brandstof dan ook..
  ook de scheepvaart kan nox loos als vroeger dmv zeil ook vlieger etc..
  ik wil maar zeggen als de probleem veroorzakende weg geblokkeerd wordt treed het probleem oplossend vermogen op.. eerder nooit.. daarbij alles ligt aan jou want door jou is er jou-overheid..
  oplossingen zijn heel simpel door het lef te hebben verantwoording te nemen..
  heel eenvoudig kom jij daarbij te recht.. door jou mensen recht het beging en eindigt bij jou wannneer jij dat niet handhaaft.. dan doen anderen dat voor jou in een systeem onder voorwaarde dat zij( hun) recht doen, wat niet het rechte recht behoeft te zijn.. daar jij jou recht niet tot jou recht handhaaft maar laat havenen..
  om te veranderen is er niet veel nodig dan lef en dragen van verantwoording die gegeven is aan overheid door zijn bevolking die weer dient te handhaven en controleren en laten we de tweede kamer maar even buiten beschouwing, daar zitten in meerderheid personen van uit meerdere generatie van de zelfde “NAAM” en club..

  1 likes
 • x

  Check Also

  blake lively

  Topactrice Blake Lively onthult schokkende omvang van kindermisbruik

  Terwijl ‘kinderpornofilm’ Cuties gewoon op Netflix blijft ...

  minister

  Minister Grapperhaus wil bepaalde inhoud van internet halen: ‘Heel eng’

  Het woord ‘Orwelliaans’ wordt te pas en ...

  >