Archeologie

Mysterieuze zwarte sarcofaag uit Alexandrië wordt na 2000 jaar opengemaakt. Wat gaan archeologen aantreffen?

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mysterieuze sarcofaag die onlangs in Alexandrië is ontdekt, wordt vandaag of morgen geopend. Dat heeft het Egyptische ministerie van Oudheden besloten.

Begin deze maand werd bij toeval een gigantische zwarte sarcofaag gevonden in een bouwput in Alexandrië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De graftombe bevond zich op een diepte van vijf meter en is ruim 2000 jaar oud. Er werd ook een albasten hoofd van een man gevonden, waarschijnlijk van de eigenaar van de tombe.

Alexander de Grote

Met behulp van zware pijpen zal het deksel van de sarcofaag worden gehaald. De eventuele inhoud van de tombe wordt vervolgens overgebracht naar een museum in Alexandrië.

Na de ontdekking werd op internet druk gespeculeerd over de vondst. Sommige experts claimden dat de sarcofaag toebehoort aan niemand minder dan Alexander de Grote, wiens tombe nog altijd niet is ontdekt.

Het gaat om de grootste grafkist die ooit in Alexandrië is opgegraven. De tombe weegt 20 tot 30 ton en is ruim 2,5 meter lang.

Extreem zeldzaam

Opvallend genoeg is de laag cement tussen het deksel en de grafkist onbeschadigd, wat betekent dat de tombe in ruim 2000 jaar niet geopend is. Dat is extreem zeldzaam.

Volgens het ministerie gaat het niet om de tombe van Alexander de Grote. In het verleden zijn grafkisten van meer dan 90 ton gevonden.

[Egypt Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Een Reus. En ze zullen hem proberen te clonen.

William
William
5 jaren geleden

Het zet je tot nadenken hoe het mogelijk is dat men 2000 jaar geleden een sarcofaag kon maken van 30 ton, met een deksel die met ongekende precisie aansluit. Alleen al zo n deksel op zijn plaats krijgen is een hoogstandje. Ben benieuwd hoe ze de deksel gaan liften. Met behulp van zware pijpen? Hmmm dat lijkt mij onwaarschijnijk… het sluit zo nauw aan dat je daar geen pijp tussen krijgt… ben benieuwd..

mr slave
mr slave
5 jaren geleden

Zolang het niet live gebeurt kunnen ze ons van alles wijs maken over wat er gevonden word. Als er op tv gezegd word dat er 2 rollen wc papier en een pritt stift zijn gevonden moeten we het maar geloven.

P. Puk
P. Puk
5 jaren geleden

Is het nou zo moeilijk ff te wachten met publiceren tot men weet wat of wie erin zit?

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x