Binnenland

Commotie over verkiezingsdebat: ‘Dit gaat in tegen alles waar de mediawet voor bedoeld is’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Op 12 maart gaan premier Rutte en Edith Schippers (VVD) in debat met Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Het debat wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en uitgezonden door BNNVARA. Saillant detail: VVD wordt neergezet als ‘rechtse’ partij.

Het debat leidt tot de nodige commotie. “De VVD wil een tweestrijd tegen ‘de linkse wolk’, althans de partijen die VVD op links uitkiest en Pauw faciliteert dat weer eens braaf,” schrijft journalist Kim van Keken.

“Heeft de bevolking van een democratisch land geen recht op een uitgebreid debat waarin alle (grote) partijen aan het woord kunnen komen?” vraagt sportverslaggever Jack van Gelder.

Vooringenomenheid

Historicus Roelof Bouwman voegt toe: “Of u wel wilt geloven dat de Provinciale Statenverkiezingen gaan tussen een regeringspartij en twee gedoogpartijen die volgens de laatste peiling van Maurice de Hond met z’n drieën goed zijn voor niet meer dan 30 procent van de stemmen.”

“Nu weet ik 600 procent zeker dat alle kleine uitdagers megagroot gaan worden,” zegt columnist Ebru Umar. “De vooringenomenheid om alleen de vier established partijen aan het woord te laten, heeft dat effect.”

Wow!

Kamerlid Pieter Omtzigt constateert: “Een verkiezingsdebat tussen politici die niet verkiesbaar zijn (op één na), over zaken die niet in de provinciale programma’s staan (geen partij heeft een programma voor de Eerste Kamer), selectie partijen onduidelijk, niets over Groningen.”

“Wow!” aldus Omtzigt.

“Dit gaat in tegen alles waar de mediawet voor bedoeld is,” reageert schrijver en Telegraaf-columnist Marianne Zwagerman.

4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bep
Bep
25 dagen geleden

Nou kom maar op ombudsvrouw

William
William
25 dagen geleden

Corrupt zooitje… hoop dat ze weggestemd worden… maar ook dat is corrupt en gemanipuleerd.. we zullen het zien (hoop niet met tranen in os ogen)

Jannie
Jannie
25 dagen geleden

Ik hoop dat er niemand gaat kijken naar dit debat.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
25 dagen geleden

Nederland was ingeschreven als een BEDRIJF in Washintong D.C… Nederlands is NU falliet.. Hebben wij NU te maken met een illegale regering en illegale partijen ???
IS KABINET RUTTE ILLGAAL ??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

117
0
We lezen graag je reactie!x