Homepagina » Buitenland » Tsjechische viroloog baart opzien: ‘Coronavirus ontsnapt uit laboratorium’
coronavirus

Tsjechische viroloog baart opzien: ‘Coronavirus ontsnapt uit laboratorium’

Er gaan allerlei geruchten over het coronavirus. Maar waar komt het virus nu precies vandaan? De Tsjechische viroloog Sonja Pekova, hoofd van Tilia Laboratories, bracht in haar eigen laboratorium twee coronabesmettingen aan het licht.

Nieuwzender TA3 vroeg de viroloog hoe het nieuwe virus volgens haar is ontstaan en hoe het zich heeft kunnen verspreiden.

De genetische informatie van het virus doet haar vermoeden dat het in een laboratorium is gemaakt.

BSL4-lab

Pekova denkt dat iemand het virus per ongeluk heeft laten ontsnappen in Wuhan, waar het epicentrum van de uitbraak zich bevond.

Daar is een laboratorium gevestigd dat betrokken is bij de genetische manipulatie van virussen. Het gaat om een lab met het hoogste veiligheidsniveau, een zogeheten BSL4-lab.

In Tsjechië zijn op dit moment zo’n 400 besmettingsgevallen met het coronavirus gemeld.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Sonja Pekova is zeer vooraanstaade laborante die een veel simpelere test of je besmet bent heeft ontwikkeld, omdat deze NIET is gecertificeerd mag deze niet gebruikt worden.. de bureaucraten hebben liever een gecertificeerde die mondjesmaat te krijgen is dan een oplossing die duizenden mensen zeer snel en efficient zou kunnen testen.
  Maar al met al is het krankzinnig dat wij met zn allen alle vrijheid hebben ingeleverd.. alles word kapotgemaakt door een virus waar 98% niets eens merkbaar last van heeft (zal hebben). Kijk maar naar de varkenspest in 2009. 60 Miljoen mensen in de VS besmet, 18.000 mensen overleden.. en er is NIETS gesloten, vliegtuigen vlogen door en alle bedrijven gingen door.. Als je de verhoudingen ziet.. 500 miljoen mensen in Europa en 3000 doden? Staat niet in verhouding tot wat er nu gebeurd.. angst is de grootste vijand.

  32 likes
 • exegese schreef:

  Natuurlijk komt ook dit virus uit een laboratorium, ze zijn constant bezig met het ontwikkelen van virussen om de mensheid in de tang te nemen. MERS, SARS, ZIKA, Mexicaanse varkensgriep, vogelgriep en weet ik wat voor griep nog meer nog meer komen allemaal uit laboratoria, ontwikkeld door zieke geesten in opdracht van nog ziekere geesten die de mensheid in hun greep willen krijgen. Net als andere kunstjes zoals terrorisme zijn het altijd onzichtbare vijanden die mensen hun vrijheden af moeten nemen, vijanden die alleen door deskundigen kunnen worden waargenomen, deskundigen door hen opgeleid en aangesteld die wij onvoorwaardelijk moeten geloven en vertrouwen anders gaan we er aan of brengen we zogenaamd iedereen in gevaar. Het is altijd hetzelfde kunstje en we blijven er in trappen omdat mensen niet meer na kunnen denken door hun angst. Angst is de slechtste raadgever die je maar kunt bedenken. We moeten ons hier massaal tegen verzetten, zo massaal zelfs dat er van overheidswege geen kruid tegen gewassen is. Wie zijn vrijheid opgeeft voor veiligheid zal beiden verliezen, aldus Thomas Jefferson. Ze willen ons op de knieën, bang en onzeker bibberend in een hoekje, onvoorwaardelijk gehoorzamend aan een zielig klein clubje psychopaten wat de wereld en al wat er op leeft voor zich wil hebben. Totaal onder controle, OVER MY DEAD BODY. Ik leef, eet, drink en denk zo gezond mogelijk. Ik neem extra vitamines en dan met name de vitamine C zoveel als mijn lichaam dat toestaat. Ik voel me sterker dan ooit en meer dan klaar voor dat coronavirusje. Ik schijt erop en dat zouden meer mensen moeten doen.

  24 likes
 • IIS schreef:

  Een virus is net als de maanlanding, je moet erin willen geloven, het is een religie, daar harde bewijzen dat het echt is ontbreken.

  17 likes
  • René schreef:

   Nu zijn twee van mijn kennissen sinds ca 7-8 maart heel echt ziek en waren daarvoor gewoon goed gezond. Het blijkt toch wel een zware “griep” te zijn met dito luchtweginfectie (Virale longinfectie).
   Beide zeggen ook zo belabberd te zijn dat hebben ze nooit eerder meegemaakt. Vanuit de zorgsector is de enige bijdrage: Thuisblijven en pas als je een dag of wat 40 graden koorts of meer hebt én bijna niet meer kan ademen dan komen we in “actie” (als je geluk hebt).

   Nu gaat het met eentje al weer iets beter, maar de ander blijf slecht: leek even beter te gaan maar werd daarna juist erger.

   Maar misschien hebben ze dat gekregen omdat ze geloven dat COVID-19 echt bestaat….
   Nee, de vraag in deze is: Wie heeft COVID-19 virus “op de markt” gebracht en hoe zal het muteren.
   De “experts en deskundigen” buitelen overelkaar heen maar komen ook met tegenstrijdige berichten.

   23 likes
   • IIS schreef:

    @René

    In mijn leven ben ik meerdere keren dood en doodziek geweest, koorts, keelpijn, bronchitis, heel sterke griepverschijnselen, pijnlijke spieren, zelfs de laatste keer voor 2 jaar terug trok het mij over de rug tot in de longkast. Even dacht ik dat de dood zou komen, even dacht ik dat mijn laatste uurtje had geslagen, maar knapte toch weer op. En dit heb ik een aantal keren eerder meegemaakt in mijn leven, een heel sterke aanval van wat men noemt “griep” o.i.d. Ik zie dit als momenten van een heel lage weerstand. Moet wel vermelden dat de laatste keer ik een tijdlang heb gedoken in de zee en later bleek dicht bij een afwateringsriool of overstort ervan. Kan mij zo voorstellen dat daar veel ziektekiemen/gifstoffen in zee stromen.

    Als men toen had gesproken over het coronavirus, dan had ik misschien werkelijk geloofd dat ik ermee zou zijn besmet en was misschien daardoor gaan geloven dat ik het niet zou redden en werkelijk zou doodgegaan, dan had ik mijzelf opgegeven of was misschien zelfs in een ziekenhuis platgespoten (doodgespoten?).

    Het enige wat ik toen heb gedaan is slapen, zweten en ontgiften van mijn lijf en mij geestelijk overgegeven aan mijn lichaam die ik opdracht gaf niet op te geven.

    15 likes
   • Louise schreef:

    IIS…..Ik ben het helemaal met je eens, soms ben je een maand ziek en heb je nog een paar weken om bij te komen.. Het is niet voor niks dat er veel mensen overlijden bij een ernstige griep, maar je mag tegenwoordig niet meer ziek zijn, economisch en zo, en hee wie kent er nu nog zn lichaam….. Ik heb ook wel gelegen dat ik dacht, laat maar, het kan je dan echt niet veel meer schelen…….Maar meestal redt het lichaam zichzelf erg goed……Dit Covid 19 virus vertrouwt al bij voorbaat niemand en opgefokt door de media krijg je al deze reaktie’s ….
    Maar als mensen ( ook overheden en medici) eens goed naar de juiste kanalen op you tube zouden kijken als ervaringsdeskundige , Het Oosten er zijn genoeg deskundige aan het woord, kijk bv eens naar India, heeft alles volledig onder controle, 3 doden op een bevolking van meer dan een miljard mensen….. maar helaas we denken het beter te weten….. Ook nog een tip uit t Oosten, houd de luchtwegen vochtig, gorgelen met een beetje zout, sabbelen op een zuurtje, dit virus houd van droog, dus nat houden de boel en nee het is geen garantie….,,HET LEVEN GAAT GEWOON ZN EIGEN GANG, HET IS DE MENS DIE DE CYCLY VERSTOORD ……….

    10 likes
   • Silbereye schreef:

    Veel sterkte Rene.

    5 likes
  • IIS schreef:

   Hier een pareltje op het internet, voor zolang deze nog is te lezen en totdat het wordt verwijderd:

   ….”Virussen bestaan niet. Het woord ‘virus’ is afkomstig van het Latijnse woord voor gif, wat weer verwant is aan het woord ‘visha’ uit het Sanskriet, dat eveneens gif betekent. Er is nog nooit aangetoond dat een virus bestaat. Om dit te doen is het wetenschappelijke protocol dat het virus moet kunnen worden geisoleerd. Het enige wat men tot dusver heeft weten te isoleren is verziekt en verzwakt DNA en RNA, waarvan men ervan uitgaat dat het een virus betreft. Deze aanname is volkomen onwetenschappelijk!

   Dit betekent dat een ‘virus’ in feite niets meer is dan een gifstof en dat we dus onterecht kinderen op zeer jonge leeftijd vergiftigen door ze in te laten enten tegen een virus dat niet bestaat! Hoe kan je iemand d.m.v. een vaccin immuun maken voor een gifstof? Dit maakt vaccins tot niets meer dan een instrument voor genocide (volkerenmoord)….”

   https://www.fatsforum.nl/forums/topic/virussen-bestaan-niet-1/

   Kopieer deze zolang het nog kan. We worden systematisch kapot gemaakt en uitgekleed, maar niet door een virus, wel door de machten die ons werkelijk controleren en sturen. Coronavirus is een hoax, een propaganda instrument om de nieuwe wereld orde en één wereldregering er door te drukken.

   21 likes
   • pleiadian schreef:

    De elektronenmicroscoop bestaat natuurlijk al vele jaren. Hiermee kunnen virussen prima waargenomen worden. Er is geen enkele wetenschappelijke discussie over het bestaan van virussen.

    Het is uiteraard is het jouw keuze om te geloven of dit echt bestaat. Het verwarren van feiten met meningen is echter een ziekte op het internet geworden waar steeds meer mensen aan lijden.

    17 likes
    • IIS schreef:

     @pleiadian

     Geloven? Wetenschap met een lange neus en wat zien de heren en dames wetenschappers met hun elektronenmicroscoop? De wetenschap en media tonen niets anders dan een skala aan van elkaar afwijkende coronavirussen. Ziet er allemaal zeer betrouwbaar uit, voor degene die gelooft.

     5 likes
     • pleiadian schreef:

      Als je bereid bent om te geloven dat iedere wetenschapper hierover liegt, dan is alle logica uit het raam.

      4 likes
     • IIS schreef:

      @pleiadian

      …”Als je bereid bent om te geloven dat iedere wetenschapper hierover liegt, dan is alle logica uit het raam”…

      Geloven? Al weer? De wetenschappers volgen de agenda van hun broodheren. Of ‘geloof’ je dat net als de media en journalistiek, de wetenschap onafhankelijk is en niet de duizenden miljarden verdedigen van de farmaceutische en medische industrie? Slaap zacht verder.

      3 likes
     • pleiadian schreef:

      @IIS,

      Ik slaap goed, maar enkel ‘s nachts. Ik vind het juist erg naïef om te geloven in een sprookje waar de wereld bestuurd wordt door een handjevol kwade machthebbers die de rest van de mensheid totaal onder controle heeft. Het is zeer 2 dimensionaal en getuigt van een minachting en gebrek aan vertrouwen in de mens (en dus ook jezelf)

      In plaats daarvan kies ik ervoor om te leven in een wereld waarin we allemaal aan het roer staan. We bepalen zelf de koers iedere dag weer, zonder vooropgezet plan. Dát is juist het beangstigende… er is geen plan, we moeten het samen iedere dag weer opnieuw doen.

      Ga jij lekker door met geloven (jazeker!) in een satanische minderheid die jouw leven bepaalt. Maar het enige wat je daarmee doet is de kracht bij jezelf weghalen en geven aan een denkbeeldige groep.

      Ik geloof liever in mezelf en het goede in de mens. Samen bepalen we hoe morgen er uit zal zien!

      2 likes
    • Marc schreef:

     @pleiadian: uw slaat de nagel op de kop maar doven mensen zullen nooit horen. @IIS: het is gemakkelijk om de schuld bij anderen te leggen, de media, de wetenschap met hun lange neus enz. Waarom kijk je zelf niet door een microscoop en dan zie je het zelf.

     4 likes
   • William schreef:

    Virussen bestaan echt IIS .. In 1933 heeft Royal Raimond Reif een microskoop gebouwd die 60.000 x vergrote (geen elektronenmicroskoop) en heeft daarmee levende virussen kunnen bekijken. Hij kwam erachter dat elk virus een bepaald frequentie heeft (trilling)
    Hij heeft een plasma generator gebouwd waarmee hij door de frequentie het virus kapot kon maken (resonantie waardoor het virus uitelkaar valt). Met deze technologie heeft hij ook kanker genezen. Helaas is deze technologie door de pharmaceutische mafia kapotgemaakt.. die zijn niet geintereseerd in het genezen van mensen. Daar valt niets aan te verdienen. De frequenties om het coronavirus kapot te maken zijn zo te vinden op het internet. Ook de geperfectioneerde apparatuur om het virus te doden (dus genezen) is volop te krijgen.. kijk maar naar de BICOM of Zapper van Hulda Regehr Clarck.

    10 likes
    • IIS schreef:

     Beste @William, levende virussen nog wel? Na wat ik heb gelezen over virussen weet ik genoeg. Voor mij duidelijk dat dit een zoveelste zwendel is en bedenksel waarmee hele volksstammen onder controle en macht gehouden en gestuurd worden, met dit corona propaganda virus als hoogtepunt. Het uitmelken van deze koe was en is grenzeloos en biedt een skala aan mogelijkheden. Er kunnen nu deuren worden geopend die anders gesloten bleven.

     3 likes
     • William schreef:

      Ik ben het met je eens dat dit virus wel heel erg toevallig zn kop opstak terwijl het “establishment” aan t verliezen was.. dus is het een wapen.. met alle gevolgen van dien.. de bevolking van Europa is zijn vrijheid kwijt.. en het ergste is dat idereen heeft geroepen dat het zo moest zijn.. verblind door angst voor het “onbekende” zijn we vreselijk voor de gek gehouden.. en nu worden er nieuwe wetten doorgejast, nieuwe afspraken gemaakt en dat allemaal ten koste van onze “vrijhed”

      3 likes
    • Louise schreef:

     William, ook met jou ben ik het eens, virussen zijn een verstoring van de energie huishouding van de mens, dat is ook de basis van acupunctuur , als het Lichaam helemaal in balans is worden we niet ziek, maar er is geen mens meer in balans…….alles is energie en alles heeft een frequentie …….. Maar als het zo simpel was als jij het nu stelt hadden ze dat allang verholpen daar in het Oosten…….Bovendien reageert niet iedereen hetzelfde omdat er een geest in het lichaam zit en die bepaalt bewust of onbewust ……Er zijn nooit pasklare oplossingen.”

     2 likes
   • Hans schreef:

    Dit is m.i incorrect een virus is een levenloos zeepje binnen een cel. Virussen zijn het menselijk reinigingsmiddel en dienen daartoe om het lichaam te reinigen op het moment dat de bacteriën in je lichaam het niet meer aankunnen. Een virus leeft dus alleen in een lichaamscel. Het is niet overdraagbaar van het ene wezen op een ander wezen omdat het zich in het lichaam bevindt. De varkensgriep is dus niet overgedragen van varken/dieren op de mens. Dit kan alleen als het virus uit de cel wordt gehaald en bij een mens wordt geïnjecteerd. Dan wordt je ziek en besmet je anderen. Dus ja ik geloof dat het uit een bsl4 lab komt maar het virus is niet ontsnapt. Iemand is gevaccineerd met dit virus..

    1 likes
 • Henk schreef:

  Tja dat hadden wij ook wel begrepen , dit virus is uiteraard afkomstig uit een laboratorium en kunstmatig gemaakt . In de natuur komt het niet spontaan voor . De hele wereld heeft er onderhand last van , kost veel slachtoffers en de hele wereldeconomie krijgt een enorme klap .

  15 likes
  • Silbereye schreef:

   Heel misschien leert de wereld hier van dat biologische wapens zich uiteindelijk tegen je kunnen keren. (het blijf bij mij toch wat hangen dat kim zijn superwapen heeft ingezet)

   De Chinezen waren er zeer goed op voorbereid grote hoeveelheden vrachtwagens welke een poedermiddel in de lucht brachten, duizenden bladblazer achtige apparaten welke hetzelfde deden, en wij hier in het schatrijke Nederland hebben amper mondkapjes laat staan enig ander afweer klaarstaan.

   Waar zijn al die miljarden gebleven welke aan defensie besteed zouden zijn? we zouden grote magazijnen hebben zowel onder de grond als boven de grond met middelen welke ons zou beschermen tegen NBC aanvallen.
   Okay sommigen onder ons hebben jodium pilletjes uitgereikt gekregen, thats all.

   Ik geloof overig geen reet van dat Nederland op het punt stond mariniers te zenden naar de Ukraine om het gebied te bezetten waar de MH17 was neergeschoten, de rebellen daar hebben enkele maanden het gebied afgesloten van de buitenwereld, dus er was tijd zat.
   Grootspraak van het type wat kinderen bezigen, komt nogal over als gezwollen dronkenmanstaal

   We zijn terug in het tijden van Hendrikus Colijn en zijn bilmaten

   4 likes
 • William schreef:

  Sonja Pekova is een zeer gerespecteerde laborante (Dr. Phd) die een zeer simpele en effectieve test of je besmet bent heeft ontwikkeld, alleen is deze NIET gecertificeerd en mag niet gebruikt worden. De bureaucraten willen alleen gecertificeerde tests hebben die maar mondjesmaat te verkrijgen zijn waardoor er waarschijnlijk duizenden besmettingen niet worden geregistreerd. Wat mij wel opvalt is dat wij zulke extreme paniek toestanden door de media hebben laten creeren dat er angst is ontstaan terwijl de meeste mensen binnen een paar dagen van het virus af zijn. Er zijn meer dan 500 miljoen meensen in Europa waar we nu 2500 doden hebben. En heel Europa is op lockdown. mensen zitten thuis. In 2009 is er de varkenspest geweest met 61 miljoen besmettingen in de VS en 18000 doden.. er werden geen maatregelen getroffen.. geen lockdown.. alles bleef probleemloos funktioneren, Obama werd door de media de hemel ingeprezen voor de aanpak.. wat is hier zo anders aan? Zijn we met zn allen aan het slapen?

  14 likes
 • salvar schreef:

  Daar is een laboratorium gevestigd dat betrokken is bij de genetische manipulatie van virussen.
  de labs opdoeken heb je het probleem ook niet meer van ontsnapping maar ja ze spelen graag met mensenlevens.
  ze spelen met ebola.
  ze spelen met pokken.
  ze spelen met griepvirussen om combinaties te maken om ergens iets los te laten.
  ze spelen met mazelen.
  god weet waar ze nu mee bezig zijn?
  ik hoor van geen ene regering waar ook ter wereld dat dat gemanipuleer met virussen of andere vormen nu eens afgelopen moet zijn.
  er zijn idioten op deze wereld of er nu iets ontsnapt of niet ze gaan gewoon door.

  14 likes
 • Louise schreef:

  Nou dat denk ik ook al in Januari heeft XI ( China) z’n Hoogste leger officier naar Wuhan gestuurd , was op you tube al te zien… wat ik me dan afvraag is als je daar mee werkt moet je toch ook kunnen inschatten wat de gevolgen zijn , en dat soort mensen moeten dan toch ook een anti vaccin kunnen maken…..Ook rijst de vraag muteert zo’n virus dan ook, of zwakt t af…….Als je biowapens maakt heb je maar 1 doel en dat zijn zoveel mogelijk slachtoffers. Maar goed dit wordt niet openbaar gemaakt, al zullen er wel enkele regerings leiders zijn……. Gezien de reactie in Europa weten ze het niet en blijft ieder voor zich maar wat aanklooien onder de noemer een uit de hand gelopen griepvirus ……
  Ik denk dat China door keiharde maatregelingen de hele boel nog de kop heeft ingedrukt …….Hier nog steeds de labbekakkerige strategie , handen wassen en afstand houden….maar alles is vies en besmet buiten….Hoorde gister vanuit Canada dat mensen bij de supermarkt , karretje ontsmetten voor en na gebruik ….. Maar hee we wonen in Nederland waar alles moet kunnen en mogen, en alles bagatelliseren ……als je je handen maar wast…

  10 likes
 • IIS schreef:

  En al de verklaringen en rapporten van zogenaamde -logen, -schappers, -kundigen en -experts met hun te volgen broodheren en agenda’s, daar veeg ik mijn reet aan af. Kan het helaas niet mooier omschrijven, in deze krankzinnig geworden/gemaakte wereld.

  9 likes
  • Marc schreef:

   @IIS: duizenden wetenschappers en dokters enz zijn allemaal onwetende leugenaars maar gelukkig ben jij wel slim. U bent een gevaarlijk kortzichtig mens.

   2 likes
   • IIS schreef:

    @Marc

    Hahaha, lol. Dit zijn juist de beroepsgroepen bij uitstek die mee moeten in deze hoax. Niet dat alle artsen of wetenschappers het zo willen, maar de revenuen en afhankelijkheid van big farma dwingt ze er uiteindelijk toe mee te gaan in de verziekte polonaise. Artsen en wetenschappers die hun nek durven uitsteken zijn ten dode opgeschreven.

    Pim Fortuyn als politicus weet daar alles van. Wie de gevestigde orde op de tenen trapt gaat eraan of woont daarna in een kartonnen doos.

    2 likes
  • Harrie H. Braam schreef:

   Ja, lieve luitjes, De Wereld Draait Door, in de meest brede zin van de betekenis. Een gezond verstand wordt niet meer op prijs gesteld, want dit ligt niet in de lijn van de zichzelf noemende en benoemde ‘machtshebbers’ en dus wordt een gezond verstand bewust op een zijspoor gerangeerd. De (r)overheid denkt nu mooi weer te kunnen spelen op de angst en paniek, die het onder de bevolking heeft gebracht en dat heet “Mission completed”!

   Maar de medaille heeft ook een keerzijde, nl. dat datgene wat zich nu afspeelt teruggespiegeld wordt naar de afzender! Dus geen paniek en/of angst, want dit muisje heeft dus wel degelijk een staart en zal ook worden getoond, maar niet door de machtshebbers, maar door een gezond verstand, dat aan Kracht wint! Nog even geduld dus!

   Vraagje:
   Wie beschikken over gezond verstand?
   Antwoord:
   De mens, die optimistisch is ondanks de om ons heen huiveringwekkende situaties, die worden gecreëerd met vele stervenden tot gevolg, want dat het virus slachtoffers maakt is duidelijk en ook de opzet van dit in meerdere opzichten ziekmakende spel.

   2 likes
  • ChiXiStigma schreef:

   Je kan ook een krant nemen bij gebrek aan pleepapier.

   0 likes
 • Harry schreef:

  Diegene die daarvoor verantwoordelijk is krijgt wel een aantekening bij het functioneringsgesprek. Misschien een bijspijker cursus.

  5 likes
 • piet schreef:

  Tis Deep state in Amerika die het virus in Wuhan hebben geintroduceerd.

  De schijn moet nu zijn dat het uit laboratoria komt van Wuhan. Daar is het virus ook ontwikkelt.

  Zie dat artikel op wanttoknow. Een legerunit heeft het meegenomen. Of Kryon die zegt: ‘follow the virus’….

  Tis best ongelooflijk wat ‘de deep state’ allemaal uitvreet, en er steeds mee weg komen.
  Mensen weten gewoon niet meer wat ze geloven moeten na verloop van tijd.

  1 likes
 • Straalmans schreef:

  Dus ze gaan die mensen die deze virus verslagen hebben klonen?

  0 likes
 • x

  Check Also

  minister

  Minister De Jonge gaat quarantaine verplichten: ‘Duivel van de democratie’

  Minister Hugo de Jonge gaat quarantaine voor ...

  duitsland

  Duitsland: kinderen die quarantaine niet naleven ‘belanden in gesloten inrichting’

  In Duitsland moeten kinderen minimaal 14 dagen ...

  >