CoronaBinnenland

‘Propaganda’ van RTL Nieuws over in elkaar zakkende voetballers wekt irritatie

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Zaterdag werd de Premier League-wedstrijd tussen Bournemouth en Luton Town gestaakt omdat een speler in elkaar was gezakt. Het ging om Tom Lockyer, de aanvoerder van Luton Town.

De 29-jarige Lockyer ging plots naar de grond, waarna hij medisch werd bijgestaan. Zijn club maakte bekend dat hij tijdens het duel een hartstilstand kreeg. Zeven maanden geleden zakte hij ook al in elkaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Hartstichting beweert dat hartproblemen bij topsporters niet vaker voorkomen dan normaal. “Daar is veel onderzoek naar gedaan. Als het wél vaker zou voorkomen dan hadden we daar zeker over bericht,” zei een woordvoerder.

‘Zo vaak komt dat niet voor’

Sportcardioloog Harald Jorstad zei eerder tegen de Volkskrant over hartfalen bij wielrenners: “Ook bij deze sporters leeft het idee dat hartstilstanden vaker voorkomen, wat niet zo is.”

Het onderzoek van Jorstad en collega’s waaruit zou blijken dat er geen verband is tussen coronavaccinatie en plotselinge hartstilstand bij sporters, werd volledig gefileerd door neuroloog Jan Bonte. Het hoort volgens hem in de vuilnisbak.

Dit jaar schreef Jorstad mee aan een studie die deels is gefinancierd door AstraZeneca.

Toch stelt RTL Nieuws op X: ‘Weer een voetballer in elkaar gezakt, maar zo vaak komt dat niet voor’.

Denk je dat wij achterlijk zijn of zo?

“Gaat u maar rustig slapen mensen, de ‘ziekte van plots’ slaat ‘weer’ eens toe, ‘maar zo vaak komt dat niet voor’ en het ligt in ieder geval zeker niet aan de ‘vaccins’,” reageert oud-Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

Advocaat Bart Maes zegt: “Hou toch op, RTL Nieuws! Denk je dat wij achterlijk zijn of zo? Bovendien ‘weer’ – duidt op vaker – en ‘komt niet vaak voor’. Stagiaire heeft een titel bedacht die innerlijk tegenstrijdig is?”

‘Maar zo vaak komt dat niet voor’. Dat verbeeldt u zich slechts, aldus data-analist Cees van den Bos.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer vraagt zich af waarom RTL ‘van die antivax-propaganda’ blijft plaatsen over in elkaar zakkende mensen. “Willen ze niet overgenomen worden door DPG Media of zo?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 196 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

Enkele dingen.
Het woord “weer” geeft natuurlijk aan dat het wel degelijk vaker gebeurt en impliceert eigenlijk wel dat het meer is dan normaal.

En de hartstichting kon ik al niet meer serieus nemen vanwege hun cholesterolverhaal waarbij de belangenverstrengeling gewoon door deuren en vensters werd gesmeten omdat we wisten dat Unilever hoofdsponsor was en met Becel een hele lijn had aan cholesterolverlagende levensmiddelen en ik kon toen al invullen dat Unilever de sponsoring zou stoppen als bevindingen van de hartstichting hen niet zo goed uit zouden komen. Ik zou dus echt niet weten waarom ik hen nu wel serieus moest nemen.

Atoom
Atoom
3 maanden geleden

Die media lieden die steeds weer keer oo keer bagatelliseren zijn zo medeschuldig aan massamoord dat ze menen door dit te verhullen ze zich onschuldig wanen.
Voor het tribunaal met deze monsters !

Daan
Daan
3 maanden geleden

Heb je de vaccinatie vastgesteld? Valt 99% met zijn bek op het veld!

Wie niet horen wil? Moet maar voelen, maar draai er niet omheen vaccinatie 💉 is een sluipmoordenaar 💉

Leon
Leon
3 maanden geleden

Niet normaal maken wat niet normaal is.

Back to top button
102
0
We lezen graag je reactie!x