Buitenaards

Buitenaardsen ‘hoogstwaarschijnlijk’ op manen van Jupiter en Saturnus

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de ijzige manen van Saturnus en Jupiter kunnen hoogstwaarschijnlijk buitenaardsen worden gevonden, zo hebben Britse wetenschappers gezegd.

Onderzoekers van het UK Centre for Astrobiology hebben in Yorkshire op een kilometer diepte een ondergronds laboratorium ingericht om te bestuderen hoe leven er kan gedijen.

Daarnaast kijken ze hoe dergelijk leven geschikt kan zijn voor planeten als Mars, waar volgens een aantal wetenschappers leven onder het oppervlak zou kunnen bestaan.

Prioriteit

Directeur van het UK Centre for Astrobiology professor Charles Cockrell zei: “De astrobiologie is een onderzoeksveld dat probeert te begrijpen of de aarde een uniek voorbeeld van leven is of dat we leven elders zullen vinden.”

Gerenommeerde wetenschappers bediscussieerden vandaag of de zoektocht naar leven moet worden uitgebreid naar de ijzige manen van Jupiter en Saturnus en of men zich niet alleen moet richten op Mars.

Tijdens het BBC-radioprogramma Today zei NASA-wetenschapper Robert Pappalardo: “Om onbegrijpelijke redenen hebben de rest van het zonnestelsel en de kans op leven aldaar geen hoge prioriteit gehad.”

Hij heeft zo zijn bedenkingen bij het uitstel van een NASA-missie naar de ijzige Jupitermaan Europa. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie richt zich liever op Mars.

Asteroïde

Dr. Pappalardo voegde toe: “Als we de verkenning van Europa uitstellen vrees ik dat we op een dag terugkijken en ons afvragen waarom we niet eerder naar deze Jupitermaan zijn gegaan .”

Ook het nieuwste project van NASA om een asteroïde te vangen kan rekenen op de nodige kritiek. Om het project van de grond te krijgen heeft NASA een slordige 100 miljoen dollar (76 miljoen euro) uitgetrokken. Sommigen denken dat het geld beter kan worden besteed aan de verkenning van het zonnestelsel.

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA gaat de mogelijkheid van leven op Jupiter onderzoeken tijdens de JUICE-missie (Jupiter Icy moons Explorer). De missie gaat in 2022 van start en zal zich bij aankomst in 2030 richten op drie verschillende manen.

“We willen onderzoeken of op de manen van Jupiter de juiste omstandigheden zijn om leven te kunnen ondersteunen,” zei professor Michelle Docherty van het Imperial College London.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biko Steve
Biko Steve
9 jaren geleden

“…de juiste omstandigheden zijn om leven te kunnen ondersteunen…”

Wie weet zijn er levensvormen die totaal andere omstandigheden nodig hebben, er wordt altijd uitgegaan van de omstandigheden die wij nodig hebben, beetje kortzichtig.

AwE130
AwE130
9 jaren geleden

We hoeven niet zover te gaan, in 1969 is door NASA aangetoond dat bacteriën op onze eigen maan bijna meer dan 3 jaar hebben overleeft. In 1967 verliet de Surveyor 3 de aarden om de landing site voor Apollo 12 te onderzoeken, in 1969 landen de Apollo 12 zo dicht bij de Surveyor 3 dat de camera er vanaf werd gehaald en terug gebracht naar de aarde. Wat werd ontdekt was dat Bacteriën de bizarre reis van bijna 3 jaar hadden overleeft. Astronaut Conrad heeft hier zelf het volgende over gezegd op de NASA website.
“I always thought the most significant thing that we ever found on the whole…Moon was that little bacteria who came back and lived and nobody ever said [anything] about it.”
Dus we hoeven niet zo ver te gaan, misschien kunnen we eerst eens beter onze eigen maan beter onderzoeken.
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130

pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

hoe lang gaat deze poppenkast nog door zaterdag 13 april probeerden zij een ufo van zo,n 6 a 7 km lengte uit de lucht te schieten van af de marine basis bij cape town africa,(dezer werden niet beantwoord) en nog steeds op zoek naar leven op andere planeten ,wie balazerd hier wie nou.

Ibrahim
Ibrahim
9 jaren geleden

Er zijn misschien wel andere buitenaardse levensvormen te vinden, maar we kunnen ze niet aanwijzen omdat we geen idee hebben waar we op moeten letten. In India is er al meerdere malen rode regen gevallen met organische cellen erin. Ze hebben de cellen gevonden onder een microscoop, alleen kunnen ze geen dna monsters vinden omdat dat een hele andere samenstelling zou kunnen hebben. Wij gaan van onze biologie uit en weten niet waar we moeten zoeken in die organische cellen. Panspermia op z’n best….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x