Homepagina » Buitenaards » Buitenaardsen ‘hoogstwaarschijnlijk’ op manen van Jupiter en Saturnus
Buitenaardsen hoogstwaarschijnlijk op manen van Jupiter en Saturnus

Buitenaardsen ‘hoogstwaarschijnlijk’ op manen van Jupiter en Saturnus

Op de ijzige manen van Saturnus en Jupiter kunnen hoogstwaarschijnlijk buitenaardsen worden gevonden, zo hebben Britse wetenschappers gezegd.

Onderzoekers van het UK Centre for Astrobiology hebben in Yorkshire op een kilometer diepte een ondergronds laboratorium ingericht om te bestuderen hoe leven er kan gedijen.

Daarnaast kijken ze hoe dergelijk leven geschikt kan zijn voor planeten als Mars, waar volgens een aantal wetenschappers leven onder het oppervlak zou kunnen bestaan.

Prioriteit

Directeur van het UK Centre for Astrobiology professor Charles Cockrell zei: “De astrobiologie is een onderzoeksveld dat probeert te begrijpen of de aarde een uniek voorbeeld van leven is of dat we leven elders zullen vinden.”

Gerenommeerde wetenschappers bediscussieerden vandaag of de zoektocht naar leven moet worden uitgebreid naar de ijzige manen van Jupiter en Saturnus en of men zich niet alleen moet richten op Mars.

Tijdens het BBC-radioprogramma Today zei NASA-wetenschapper Robert Pappalardo: “Om onbegrijpelijke redenen hebben de rest van het zonnestelsel en de kans op leven aldaar geen hoge prioriteit gehad.”

Hij heeft zo zijn bedenkingen bij het uitstel van een NASA-missie naar de ijzige Jupitermaan Europa. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie richt zich liever op Mars.

Asteroïde

Dr. Pappalardo voegde toe: “Als we de verkenning van Europa uitstellen vrees ik dat we op een dag terugkijken en ons afvragen waarom we niet eerder naar deze Jupitermaan zijn gegaan .”

Ook het nieuwste project van NASA om een asteroïde te vangen kan rekenen op de nodige kritiek. Om het project van de grond te krijgen heeft NASA een slordige 100 miljoen dollar (76 miljoen euro) uitgetrokken. Sommigen denken dat het geld beter kan worden besteed aan de verkenning van het zonnestelsel.

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA gaat de mogelijkheid van leven op Jupiter onderzoeken tijdens de JUICE-missie (Jupiter Icy moons Explorer). De missie gaat in 2022 van start en zal zich bij aankomst in 2030 richten op drie verschillende manen.

“We willen onderzoeken of op de manen van Jupiter de juiste omstandigheden zijn om leven te kunnen ondersteunen,” zei professor Michelle Docherty van het Imperial College London.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. honderd miljoen dollar voor een wetenschappelijk buitenaards onderzoek, malloten geef je aardse medebewoners eerst maar eens een sociaal acceptabel leven,… (*@#$#@@!)

  1 likes
 2. “…de juiste omstandigheden zijn om leven te kunnen ondersteunen…”

  Wie weet zijn er levensvormen die totaal andere omstandigheden nodig hebben, er wordt altijd uitgegaan van de omstandigheden die wij nodig hebben, beetje kortzichtig.

  0 likes
 3. We hoeven niet zover te gaan, in 1969 is door NASA aangetoond dat bacteriën op onze eigen maan bijna meer dan 3 jaar hebben overleeft. In 1967 verliet de Surveyor 3 de aarden om de landing site voor Apollo 12 te onderzoeken, in 1969 landen de Apollo 12 zo dicht bij de Surveyor 3 dat de camera er vanaf werd gehaald en terug gebracht naar de aarde. Wat werd ontdekt was dat Bacteriën de bizarre reis van bijna 3 jaar hadden overleeft. Astronaut Conrad heeft hier zelf het volgende over gezegd op de NASA website.
  “I always thought the most significant thing that we ever found on the whole…Moon was that little bacteria who came back and lived and nobody ever said [anything] about it.”
  Dus we hoeven niet zo ver te gaan, misschien kunnen we eerst eens beter onze eigen maan beter onderzoeken.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130

  0 likes
 4. hoe lang gaat deze poppenkast nog door zaterdag 13 april probeerden zij een ufo van zo,n 6 a 7 km lengte uit de lucht te schieten van af de marine basis bij cape town africa,(dezer werden niet beantwoord) en nog steeds op zoek naar leven op andere planeten ,wie balazerd hier wie nou.

  0 likes
 5. Er zijn misschien wel andere buitenaardse levensvormen te vinden, maar we kunnen ze niet aanwijzen omdat we geen idee hebben waar we op moeten letten. In India is er al meerdere malen rode regen gevallen met organische cellen erin. Ze hebben de cellen gevonden onder een microscoop, alleen kunnen ze geen dna monsters vinden omdat dat een hele andere samenstelling zou kunnen hebben. Wij gaan van onze biologie uit en weten niet waar we moeten zoeken in die organische cellen. Panspermia op z’n best….

  0 likes
 6. Bestaat asteroïde niet voor een groot deel uit kostbare elementen?

  0 likes
 7. Wat is de wetenschappelijke wereld langzaam zeg, de spirituele zijde is al mijlen veel verder

  0 likes
 8. [quote name=”pietje bell”]hoe lang gaat deze poppenkast nog door zaterdag 13 april probeerden zij een ufo van zo,n 6 a 7 km lengte uit de lucht te schieten van af de marine basis bij cape town africa,(dezer werden niet beantwoord) en nog steeds op zoek naar leven op andere planeten ,wie balazerd hier wie nou.[/quote]
  Waar is de bron van dit, Pietje? Waar heb je dat gelezen dan?

  0 likes
 9. Rasecht Berensiroop

  Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  Iedere staat zie UK,VSA,Rusland met Poetin op kop, China, hebben binnen hun landse ruimtevaartorganisatie het eigen ruimtevaartprogramma….
  Het ufo-desclosure ….
  Rechtstreeks samenwerken met Extraterrestrials staat boven op het agenda, tegenkantingen laat het maar weten, recht op inspraak, de nodige communicatiekanalen worden voorzien…
  Wat hebben velen misdaan dat er in uithoeken van het universum betere ruimtevaartwetenschappers op exoplaneten wonen en verblijven. Zonder de nodige studies te hebben verricht zwijgt men als exopoliticus, weg met ufo-coverups..

  0 likes
 10. [quote name=”AwE130″]We hoeven niet zover te gaan, in 1969 is door NASA aangetoond dat bacteriën op onze eigen maan bijna meer dan 3 jaar hebben overleeft. In 1967 verliet de Surveyor 3 de aarden om de landing site voor Apollo 12 te onderzoeken, in 1969 landen de Apollo 12 zo dicht bij de Surveyor 3 dat de camera er vanaf werd gehaald en terug gebracht naar de aarde. Wat werd ontdekt was dat Bacteriën de bizarre reis van bijna 3 jaar hadden overleeft. Astronaut Conrad heeft hier zelf het volgende over gezegd op de NASA website.
  “I always thought the most significant thing that we ever found on the whole…Moon was that little bacteria who came back and lived and nobody ever said [anything] about it.”
  Dus we hoeven niet zo ver te gaan, misschien kunnen we eerst eens beter onze eigen maan beter onderzoeken.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130%5B/quote%5D
  Als er bacteriën op onze eigen maan kunnen overleven, dan zou de volgende stap vegetatie zijn op de maan. Wist u dat er een Apollo 17 foto is met een groen gras grassprietje. Ja mensen onze eigen maan heeft nog zoveel geheimen zouden we die niet eens eerst gaan onederzoeken op leven.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/240-bacteria-and-vegetation-on-th-moon

  0 likes
 11. Waarom zoveel geld uitgeven aan buitenaardse levensvormen terwijl we hier onze eigen soort laten verrekken van de honger en laten omkomen in oorlogen etc.. De mensen die dit bedenken, kunnen voor dat geld beter een stel nieuwe hersens aanschaffen. Er is vast over nagedacht, maar niet lang genoeg.

  0 likes
 12. Welke buitenaardsen, ik zou graag bewijs hiervoor willen zien.

  Termen als ” wie weet”, ” er zijn misschien” worden hier veelvuldig gebruikt, maar deze benadering kan ik ook toepassen bij kabouters,sprookjes en evolutietheorie.

  0 likes
 13. [quote name=”Shem”]Welke buitenaardsen, ik zou graag bewijs hiervoor willen zien.

  Termen als ” wie weet”, ” er zijn misschien” worden hier veelvuldig gebruikt, maar deze benadering kan ik ook toepassen bij kabouters,sprookjes en evolutietheorie.[/quote]

  De omstandigheden op die manen zijn mogelijk gunstig voor microbacterieel leven. Om het te ontdekken moet je er naar toe gaan.

  Evolutietheorie is van een andere orde. Deze is ruimschoots bewezen en valt niet onder de categorie sprookjes. Wellicht kun je je religie elders verkondigen.

  0 likes
 14. [quote name=”van Eijk”]Bestaat asteroïde niet voor een groot deel uit kostbare elementen?[/quote]
  Dat is afhankelijk van de asteroide maar het is mogelijk.

  In theorie kan een asteroide uit vrijwel elk natuurlijk element bestaan. Dus uit bijvoorbeeld goud of diamant.

  0 likes
 15. [quote name=”Biko Steve”]”…de juiste omstandigheden zijn om leven te kunnen ondersteunen…”

  Wie weet zijn er levensvormen die totaal andere omstandigheden nodig hebben, er wordt altijd uitgegaan van de omstandigheden die wij nodig hebben, beetje kortzichtig.[/quote]

  Helemaal mee eens.

  Er wordt alleen maar uitgegaan van de (on)mogelijkheden die wij hier op Aarde kennen – of wat ons verteld wordt!

  Het Universum is oneindig groot, het aantal sterren en planeten niet te tellen. En dan zou er alleen maar leven mogelijk zijn op ‘onze’ manier? Erg bekrompen gedachtegang. Er zijn vele dimensies waarin wij niet kunnen zien en er zijn vele levensvormen, hoog en laag ontwikkeld, waarvan wij nu nog geen idee hebben.
  Denk/voel ruim en sta open voor andere zaken/dingen/leven dan wij nu kennen met ons nog zeer beperkte bewustzijn.

  Hoe vaak is wetenschap al niet op hun theorieën terug moeten komen omdat er BEWIJS aan het licht kwam? We geloven toch ook niet meer dat de Aarde plat is?

  Laat je verrassen door het Leven.

  0 likes
 16. [quote name=”Biko Steve”]”…de juiste omstandigheden zijn om leven te kunnen ondersteunen…”

  Wie weet zijn er levensvormen die totaal andere omstandigheden nodig hebben, er wordt altijd uitgegaan van de omstandigheden die wij nodig hebben, beetje kortzichtig.[/quote]

  Daar wordt ook rekening mee gehouden, dus zo kortzichtig zijn ze niet.
  Het is voor ons alleen wel makkelijker om uit te gaan van onze levensomstandigheden, omdat we daar onomstotelijk van hebben kunnen vaststellen dat dat mogelijk is. Niet onlogisch dat men dus de hemellichamen gaat onderzoeken waar zich o.m. water bevindt.

  0 likes
 17. [quote name=”Shem”]Welke buitenaardsen, ik zou graag bewijs hiervoor willen zien.

  Termen als ” wie weet”, ” er zijn misschien” worden hier veelvuldig gebruikt, maar deze benadering kan ik ook toepassen bij kabouters,sprookjes en evolutietheorie.[/quote]

  Bewijs bestaat niet, alleen persoonlijke ervaring. Daarna is innerlijk weten is voldoende.

  0 likes
 18. [quote name=”Wesley”][quote name=”van Eijk”]Bestaat asteroïde niet voor een groot deel uit kostbare elementen?[/quote]
  Dat is afhankelijk van de asteroide maar het is mogelijk.

  In theorie kan een asteroide uit vrijwel elk natuurlijk element bestaan. Dus uit bijvoorbeeld goud of diamant.[/quote]

  Of een hele planeet die voor een groot deel uit diamant bestaat.

  http://www.nu.nl/algemeen/2931719/diamanten-planeet-ontdekt.html

  0 likes
 19. Innerlijk weten is voldoende? Ook weer zo’n mooie zin om gokjes en hypotheses voor jezelf goed te keuren. Echt zo’n Salusa-kreet.

  Bewijs is belangrijker dan innerlijk weten om de simpele reden dat als iedereen innerlijk weet dat er buitenaards leven is, het nog steeds gevoelens, emoties en gokjes zijn.

  0 likes
 20. toch is het zo dat de enige manier om van deze planeet af te komen ascentie is.
  dus als je aliens wilt vinden heb je peg!

  0 likes
 21. Als wij hier op aarde buitenaardsen zien, waarom dan nog zoeken naar anderen??Oja Nasa gaat ping pong spelen met een astroïde.En dat pingpongen mag wat kosten hoor!!Dikke afleidingsbeweging van NASA om wat ze werkelijk uitspoken in het heelal te verdoezelen.Ik vertouw die NAZI lui totaal niet.

  0 likes
 22. [quote name=”Hunting Wolf”]Ik vertouw die NAZI lui totaal niet.[/quote]

  maar als het in je kraam past, zet je wel even een linkje naar hun site 🙂

  0 likes
 23. [quote name=”jan”][quote name=”Wesley”][quote name=”van Eijk”]Bestaat asteroïde niet voor een groot deel uit kostbare elementen?[/quote]
  Dat is afhankelijk van de asteroide maar het is mogelijk.

  In theorie kan een asteroide uit vrijwel elk natuurlijk element bestaan. Dus uit bijvoorbeeld goud of diamant.[/quote]

  Of een hele planeet die voor een groot deel uit diamant bestaat.

  http://www.nu.nl/algemeen/2931719/diamanten-planeet-ontdekt.html%5B/quote%5D

  Dat is de hypothese. De planeet bevindt zich te ver weg om snel te bezoeken. Erg jammer…

  Alle elementen zwaarder dan ijzer zijn afkomstig van supernovae. Goud, zilver, lood, uranium e.v.a. zijn hier via meteorieten/asteroides op aarde terecht gekomen. Als er op aarde goud is neergekomen, dan zal de aarde niet de enige planeet zijn. Gezien de vele kraters op de maan zou ik daar beginnen met delven. Geen platentectoniek, dus de ingeslagen metalen moeten zich nog redelijk aan de oppervlakte bevinden. Mercurius is ook een geschikte kandidaat. Een asteroide is klein en je moet maar afwachten wat zich daarin bevindt.

  Grote probleem is dat wanneer er goud zou worden gevonden, de goudprijs en de economie die daarop is gebaseerd, wel kan inpakken. Zo ver wil mijn alu-hoedje gevoel nog wel gaan. Meer goud of zilver is op aarde niet wenselijk…

  0 likes
 24. [quote name=”kalkin avatar”]toch is het zo dat de enige manier om van deze planeet af te komen ascentie is.
  dus als je aliens wilt vinden heb je peg![/quote]

  met een raket lukt dat anders ook prima hoor 🙂

  0 likes
 25. Bacteriën overleven op onze eigen maan NASA.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/221

  Grasspriet of niet zeg het maar.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/240

  CO2 op de maan Indiaanse ruimtevaart organisatie ISRO.
  http://www.telegraphindia.com/1100920/jsp/frontpage/story_12958151.jsp

  2008 Water op de maan gevonden ISRO.
  http://suite101.com/article/indias-space-researchers-found-water-on-moon-in-2008-a356791

  Er is ook methaan gas gemeten op de maan. Alle voorwaarden zijn aanwezig voor levens vormen op onze eigen maan. Trouwens de Russen hebben in 1976 al aangetoond dat er water op de maan was. Totaal genegeerd door de westerse wetenschap.
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2153219/Soviet-rocket-water-moon-1976–West-ignored-discovery.html

  0 likes
 26. Nee, geen salusa kreet. Je zit vast in paradigmas van een wereld waarin bewust een sluier is geplant zodat bewijs niet bestaat. Die sluier wordt nu weggehaald. Het herinneren is begonnen.
  Niets is “echt”, we zijn slechts een virtuele simulatie die doet alsof hij echt is door heel snel te trillen.

  Maar goed, ik heb een bijnadoodervaring gehad waarin dat me haarfijn uitgelegd is. Als je die (of mijn) ervaring niet hebt, heb je ook een andere beleving van wat realiteit is.

  Je kan heel hard roepen dat je bewijs wil, maar je weet alleen wat echt is als je naar jezelf luistert. De overheid en leger en wetenschap liegen, en ook dat is ervaring.

  0 likes
 27. Gewoon 100% bewijs dat de maan een atmosfeer heeft. links naar NASA en onderzoek van de Indiaanse ruimtevaart organisatie ISRO. Ook een NASA foto gemaakt door de maanlander robot Surveyor 7 uit 1968. Die de atmosfeer gewoon laat zien. Het wordt tijd dat we deze informatie gaan delen met vrienden en family. Als er een atmosfeer is dan kan er ook leven zijn.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/241

  0 likes
 28. [quote name=”SytseFlyge”]Innerlijk weten is voldoende? Ook weer zo’n mooie zin om gokjes en hypotheses voor jezelf goed te keuren. Echt zo’n Salusa-kreet.

  Bewijs is belangrijker dan innerlijk weten om de simpele reden dat als iedereen innerlijk weet dat er buitenaards leven is, het nog steeds gevoelens, emoties en gokjes zijn.[/quote]
  Onzinnige EGO kreet. Gnosis is alles wat men hoeft te herontdekken, daarom WEET ik ook al. Uiterlijk bewijs is slechts voeding voor je kleine ikje, en ik vertel het zal op deze manier nooit gaan gebeuren. Dan kun jij nog ontelbaar veel jaren wachten (zeg maar forever) op je bewijs. Iedereen moet innerlijk ontwaken en dan zijn we ineens klaar. Zo simpel is het, maar blijkbaar ook weer niet anders waren we nu niet zo aan het typen via het internet haha.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

michael flynn

Er is iets gaande: Trumps ex-adviseur Michael Flynn betuigt steun aan QAnon

Er is iets gaande in de Verenigde ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...