Spiritueel

Reïncarnatie: waar gaan de zielen van dode mensen naartoe?

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op een Amerikaanse universiteit wordt al meer dan een halve eeuw onderzoek verricht naar reïncarnatie. De University of Virginia School of Medicine heeft ruim 2600 kinderen uit 40 landen bestudeerd die zich vorige levens kunnen herinneren.

Zo was er bijvoorbeeld een oude visser uit Alaska die zei dat hij na zijn dood zou terugkomen als de zoon van zijn nicht. Nadat de visser stierf, beviel zijn nicht van een zoon. Toen de moeder de baby na 13 maanden zijn naam leerde, zei de baby plots: ‘Je weet wel wie ik ben’, waarna de visser de naam van zijn stam noemde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Ook in andere landen wordt onderzoek gedaan naar reïncarnatie. De Japanse gynaecoloog Akira Ikegawa heeft inmiddels zoveel kinderen voorbij zien komen die naar eigen zeggen herinneringen hebben aan vorige levens, dat hij er een boek over kan schrijven.

Ziel oppoetsen

Ikegawa, die geneeskunde heeft gestudeerd aan de Teito-universiteit, stelde de kinderen de vraag ‘waarom ben je geboren?’ Vaak kreeg hij als antwoord ‘om mijn ziel op te poetsen’.

Eén van de kinderen herinnerde zich te zijn geboren in een familie die een restaurantketen in Groot-Brittannië bezit. Het kind herinnerde zich details over de geboorte- en sterfdag in dat leven.

Lijden verzachten

Er was ook een moeder van een 22-jarige man met een hersenaandoening. Op 2-jarige leeftijd had hij een hersenontsteking gehad, waarna hij verlamd raakte. Tijdens een seminar nam Ikegawa een interview af, waarin de zoon aangaf dat hij zelf had besloten invalide te raken.

Volgens de zoon was zijn moeder in zijn vorige leven zijn oudere zus, die hij tot zelfmoord had gedreven. Door in dit leven invalide te worden nam hij zijn verantwoordelijkheid.

“Ik moet het lijden van mijn moeder verzachten,” aldus de zoon. “Ik moet haar beschermen en mijn best doen om de last van haar schouders te halen.”

[The Liberty Web]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
blub
blub
7 jaren geleden

Erg interessant! Een onderwerp wat me enorm fascineert. Ik herinner mij geen vorig leven, echter heb ik wel een specifieke interesse in vervlogen tijden, vooral de periode 1860 – 1930. Als ik foto’s uit die tijd zie, ervaar ik heimwee, soms zo sterk dat ik er emotioneel van wordt.

Daarnaast heb ik enkele jaren geleden iemand leren kennen die mij het sterke vermoeden geeft dat wij elkaar kennen vanuit een vorig leven. Lastig te omschrijven, zo ‘fijnmazig’ zijn deze ‘herinneringen’. En als wij samen zijn lijkt het alsof de tijd stil staat.

bezorger
bezorger
7 jaren geleden

Ik onderschrijf de herkenningen uit vorige levens.
Toen ik slechts enkele maanden oud was en in mijn wiegje lag, kreeg ik een bewustwoording van mij zelf door dat ik zei HEEEEEEEEE ik ben er weer(wel in de nederlandse taal) ik kreeg al vroeg in mijn kinderjaren dromen uit vorige levens en kon ook al dromen over dingen die in de toekomst zouden gebeuren. Zo droomde ik dat mijn moeder zou overlijden door een bromfiets ongeluk en mijn vader zou overlijden aan kanker. Helaas zijn beide dromen uit gekomen.Ik kan nog honderden voorbeelden geven over dromen van vorige levens en ook dromen over dingen vanuit de toekomst

sara
sara
7 jaren geleden

Gek dat andere levens altijd in het verleden liggen en niet in de toekomst.
Is de toekomst op?
Is dit de eind tijd?

Droogtrommel
Droogtrommel
7 jaren geleden

In een eerder leven heeft hij zijn zus tot zelfmoord gedreven, en het leven erna maakt hij zichzelf invalide. Hij is eerder een kwelgeest voor de ziel die zijn zus/moeder is.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x