Homepagina » Spiritueel » Reïncarnatie: waar gaan de zielen van dode mensen naartoe?
Reïncarnatie: waar gaan de zielen van dode mensen naartoe?

Reïncarnatie: waar gaan de zielen van dode mensen naartoe?

Op een Amerikaanse universiteit wordt al meer dan een halve eeuw onderzoek verricht naar reïncarnatie. De University of Virginia School of Medicine heeft ruim 2600 kinderen uit 40 landen bestudeerd die zich vorige levens kunnen herinneren.

Zo was er bijvoorbeeld een oude visser uit Alaska die zei dat hij na zijn dood zou terugkomen als de zoon van zijn nicht. Nadat de visser stierf, beviel zijn nicht van een zoon. Toen de moeder de baby na 13 maanden zijn naam leerde, zei de baby plots: ‘Je weet wel wie ik ben’, waarna de visser de naam van zijn stam noemde.

Ook in andere landen wordt onderzoek gedaan naar reïncarnatie. De Japanse gynaecoloog Akira Ikegawa heeft inmiddels zoveel kinderen voorbij zien komen die naar eigen zeggen herinneringen hebben aan vorige levens, dat hij er een boek over kan schrijven.

Ziel oppoetsen

Ikegawa, die geneeskunde heeft gestudeerd aan de Teito-universiteit, stelde de kinderen de vraag ‘waarom ben je geboren?’ Vaak kreeg hij als antwoord ‘om mijn ziel op te poetsen’.

Eén van de kinderen herinnerde zich te zijn geboren in een familie die een restaurantketen in Groot-Brittannië bezit. Het kind herinnerde zich details over de geboorte- en sterfdag in dat leven.

Lijden verzachten

Er was ook een moeder van een 22-jarige man met een hersenaandoening. Op 2-jarige leeftijd had hij een hersenontsteking gehad, waarna hij verlamd raakte. Tijdens een seminar nam Ikegawa een interview af, waarin de zoon aangaf dat hij zelf had besloten invalide te raken.

Volgens de zoon was zijn moeder in zijn vorige leven zijn oudere zus, die hij tot zelfmoord had gedreven. Door in dit leven invalide te worden nam hij zijn verantwoordelijkheid.

“Ik moet het lijden van mijn moeder verzachten,” aldus de zoon. “Ik moet haar beschermen en mijn best doen om de last van haar schouders te halen.”

[The Liberty Web]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • sara schreef:

  Gek dat andere levens altijd in het verleden liggen en niet in de toekomst.
  Is de toekomst op?
  Is dit de eind tijd?

  5 likes
  • Wvisch schreef:

   Raar dat hij zegt dat hij zijn moeder minder wil belasten en pijn wilt verzachten doormiddel van een verlamming. Lijkt me juist dat je als ouder alleen maar meer verdriet voelt als je kind verlamd is. Beetje vreemde beredenering van die jongeman.

   23 likes
  • steef schreef:

   Ik denk dat we de toekomst of niet mogen weten, of niet kunnen bevatten. Het verleden is veel eenzoudiger te omschrijven, omdat daar beeld materiaal van is.
   De ontwikkelingen gaan nu zo snel, 20 jaar geleden had je toch nog niet geloofd dat ieder zn leven achter een computer zou doorbrengen? Besef dat dan…over 20 jaar….

   4 likes
 • bezorger schreef:

  Ik onderschrijf de herkenningen uit vorige levens.
  Toen ik slechts enkele maanden oud was en in mijn wiegje lag, kreeg ik een bewustwoording van mij zelf door dat ik zei HEEEEEEEEE ik ben er weer(wel in de nederlandse taal) ik kreeg al vroeg in mijn kinderjaren dromen uit vorige levens en kon ook al dromen over dingen die in de toekomst zouden gebeuren. Zo droomde ik dat mijn moeder zou overlijden door een bromfiets ongeluk en mijn vader zou overlijden aan kanker. Helaas zijn beide dromen uit gekomen.Ik kan nog honderden voorbeelden geven over dromen van vorige levens en ook dromen over dingen vanuit de toekomst

  23 likes
  • Ph schreef:

   Door heel mijn leven uit heb ik zelf ook veel te maken gekregen met zgn toekomst dromen, gelukkig slaan ze op mij persoonlijk en niet op anderen.
   Toch zijn heel veel van die dromen ook veranderd na verloop van tijd, dit houd in, dat in de toekomst deze dromen niet exact uitkomen zoals eerder werd gedroomd.
   Vandaar dat ik persoonlijk wel overtuigd ben, dat vanaf onze geboorte, onze levensweg al voor een groot stuk vast staat (wetenschap noemt het ook wel quantum verstrengeling)
   Maar, we hebben een vrije wil mee gekregen, waardoor we van deze hoofdweg kunnen afwijken, we nemen daardoor vele zijwegen, om wat later weer verder op die vastgelegde levensweg uit te komen.

   Ik kan je daarom ook het Urantia boek aanraden, zware kost, maar het is beter dan de ene of andere bijbel en bied ook veel antwoorden waar de huidige wetenschap niet voor toe en of bekwaam voor is.
   Want tot dus ver, heeft zowel de bijbel of wetenschap mijn simpele kindervragen nog steeds niet kunnen beantwoorden:
   Wie, Wat, Waar, Waarom, Hoe!!

   7 likes
 • blub schreef:

  Erg interessant! Een onderwerp wat me enorm fascineert. Ik herinner mij geen vorig leven, echter heb ik wel een specifieke interesse in vervlogen tijden, vooral de periode 1860 – 1930. Als ik foto’s uit die tijd zie, ervaar ik heimwee, soms zo sterk dat ik er emotioneel van wordt.

  Daarnaast heb ik enkele jaren geleden iemand leren kennen die mij het sterke vermoeden geeft dat wij elkaar kennen vanuit een vorig leven. Lastig te omschrijven, zo ‘fijnmazig’ zijn deze ‘herinneringen’. En als wij samen zijn lijkt het alsof de tijd stil staat.

  29 likes
 • Enkidoe schreef:

  dus het feit dat mijn dochter gehandicapt is, heeft zij bewust gedaan omdat…
  als ik zie hoe moeilijk zij het heeft, en mijn vrouw en ik ook, kan ik dat moeilijk geloven.

  6 likes
  • Padja schreef:

   Vreselijk. Sterkte.
   Ik noem het valse spiritualiteit.
   Net zo cru als tegen doodzieke mensen zeggen dat ze nu eenmaal niet zo positief zijn want gezondheid zit in je hoofd.

   8 likes
   • sara schreef:

    Steef er zelfs geen kern van waarheid in

    Ik spreek wel eens gehandicapten waar ik van denk Jezus wat een power dat je hier me leeft, zo inspirerend. Ik heb een klein bij baantje waar in ik iets doe voor gehandicapten, dat is heel fijn.

    Maar ik waak er voor om zo iets onzinnigs te zeggen als jij hier verteld.
    Bewijs het eerst maar eens, door het zelf te leven..

    als

    2 likes
    • steef schreef:

     iedereen hier heeft een les op aarde, iedereen krijgt zn moeilijkheden Dat het grootste gedeelte van dit forum op een pokemon go level zit, lekker de hele dag praat vanuit zn stoel kan ik niks aan doen. Zelf heb ik ook giga lessen gehad, en blijven die komen…
     als jy denkt dat dat iets anders is is het ook goed hoor.. Het is een les in eerste plaats voor hunzelf, en daarna voor de omgeving (ouders) Snap niet waarom dit zo moeilijk te bevatten is.

     4 likes
    • steef schreef:

     ps, ik heb heel veel respect voor gehandicapten…wat ik wilde zeggen is dat voordat de ziel naar de aarde gaat en kiest voor dit leven, weten hij vanuit zn zielsperspectief nog niet hoe zwaar dit gaat zijn. De ziel kent geen donker of licht, pas op aarde wordt die dualiteit echt gevoeld.

     2 likes
  • steef schreef:

   Ja das moeilijk te bevatten, maar soms gebeurt dat ook omdat er een les geleerd word..of een les voor de ouders om met gehandicapt kind om te gaan. Vanuit perspectief van de ziel voordat die dat leven aangaat besef je niet hoe zwaar dat is.

   1 likes
 • ikke schreef:

  Pff ik hoop echt dat het onzin is, ik wil niet nog 1000000000000000levens leiden(lijden) gewoon het licht uit is genoeg voor mij en altijd de beste keuze.

  8 likes
 • Lichtwezen schreef:

  we zijn reeds miljoenen keren gereïncarneerd vanaf ons allereerste ontstaan op de 1e kosmische graad. We bevinden ons nu op de 3e kosmische graad. We gaan steeds hoger en worden vanzelfsprekend ook bewuster. Als we hier op aarde klaar zijn en bezitten voldoende licht dan kunnen we al onze incarnaties ook inzien… In de tijd dat we wachten op een nieuw lichaam verblijven de zielen in de wereld voor wedergeboorte(een onbewuste wereld). We kunnen weer vlug geboren worden, maar het kan ook heel, heel lang duren voordat we weer geboren worden omdat zielen die in harmonie zijn met de kosmische wetten voorrang hebben op degene die dat niet zijn… Zie de site http://www.rulof.org van de stichting van Jozef Rulof (1898-1952) en lees de boeken… by the way er zijn 7 kosmische graden

  3 likes
  • Enkidoe schreef:

   en wie zegt dat dit de waarheid is? waar is het bewijs?

   2 likes
   • Padja schreef:

    Er is maar één waarheid en dat is wat je eigen gevoel je ingeeft.
    Ik vind alle speculaties even gezellig zolang er maar niks opgedrongen wordt.

    4 likes
   • Lichtwezen schreef:

    Er zijn honderden bewijzen gegeven en vastgelegd in de boeken.
    Alles wat er geschreven is, is door Jozef Rulof beleefd worden omdat hij mocht uittreden (hij was een trance-medium / instrument met diverse bijzondere gaven) met behulp van de meesters aan gene zijde. Na de uittredingen en belevenissen werd alles nauwgezet door de meesters vastgelegd. Zodat er geen woord verkeerd geschreven werd. Lees de boeken en overtuig jezelf. En weet dat je je alleen zelf kunt overtuigen, welke bewijzen er ook gegeven worden………..
    Hij heeft daarnaast ook honderden lezingen / vraag en antwoord, gegeven in Den Haag en Amsterdam. Waar mensen hem vragen konden stellen en altijd een antwoord paraat had.

    2 likes
 • Droogtrommel schreef:

  In een eerder leven heeft hij zijn zus tot zelfmoord gedreven, en het leven erna maakt hij zichzelf invalide. Hij is eerder een kwelgeest voor de ziel die zijn zus/moeder is.

  9 likes
 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  Stel, je bent aan het doodgaan, en zit in die tunnel.
  Wat nou als het licht aan het einde van die tunnel de uitgang van het geboortekanaal is?

  Elk rondje is anders…

  Maar even zonder gekheid, ik herinner me echt helemaal niks.

  3 likes
 • exegese schreef:

  Er is ook een minder leuke versie van uitleg over reïncarnatie, één die ook weer niet iedereen zal kunnen omarmen als waarheid. Misschien is het reëel ook ook hier kennis van te nemen voor je ongebreideld en onvoorwaardelijk het reïncarnatie proces bejubelt.

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/van-reincarnatie-naar-zielen-vangnet/

  2 likes
 • speedmaster schreef:

  iets wat niet bestaat kan ook nergens naartoe gaan.

  4 likes
 • atomnics schreef:

  Wij zijn allemaal multi dimensionale zielen.

  Die nu zichzelf ervaart in een dichtheid, wat wij kennen als de fysieke realiteit 3D (dimensie)

  Alle antwoorden zitten in jezelf.
  Key is hier vertrouw op jezelf, vertrouw op je gevoel van weten.
  Die vertoeft namelijk op de hoogste dimensie 7D waar wij kunnen komen met een licht lichaam. Ken je zelf en je zal het universum kennen. Je dient hierbij wel aan jezelf te werken en dat is als je het aan mij vraagt een pittig proces maar ik er de volle vertrouwen in dat het voor iedereen haalbaar is.

  En ja mensen het leven is vallen en opstaan, vallen en opstaan, vallen en opstaan, wen er maar aan ik noem het ervaring rijker, uitdaging. uiteindelijk word ik er groter, sterker slimmer wijzer etc etc van.

  Neem het leven niet te serieus, we zijn niet gemaakt om serieus het leven in te gaan.
  Het is meer het genieten van je leven. We worden oud en ziek omdat we zijn gaan stoppen met spelen. Denk eens aan je kinderjaren hoe je was zo energiek vergelijk dat nu eens met je zogenaamde volwassen lichaam.

  3 likes
  • Jeff schreef:

   ja, ik denk zelf dat je volledig open geboren word, en dat je blokkades opgedrongen krijgt. Ik vind het denkbaar, dat er deuren gesloten worden. Het begint met, kijk uit met oversteken (niet onlogisch trouwens) en gaat door met je moet een goede baan. Volgens mij, sluit dat deuren, i.p.v. dat het zou moeten openen. Het kind in ons, is iets wat tot op zekere hoogte blijft, maar wat je constant moet onderhouden om je er bewust van te blijven. Het omgekeerde proces, heet vergeten… afsluiten.
   Dat het lichaam slijt, is natuurlijk niet zo vreemd. Een boom valt ook een keer om.

   1 likes
 • Jeff schreef:

  Altijd fascinerend en zo complex om er echt de vinger op te leggen. Ik beschreef hier al is mijn herinnering van mijn geboorte. Je daar bewust van zijn is voor mij heel erg bevrijdend. Ook verscheen mijn moeder 7 maanden na haar dood in mijn nacht om mij gerust te stellen, door te zeggen dat zij mijn vader had gevonden. De dag daarop verscheen er een licht achter mij, die ik deze waarde heb toegekend. Ik ben best rationeel en sceptisch en dit veraste mij ook des te meer. Het had een beetje het effect op me, wat muziek met me doet. Ook sta ik meer open voor anderen. Ik zocht het niet, het kwam.

  3 likes
 • Jaya schreef:

  Er zijn ook mensen die in hun vorige leven nog een dier zijn geweest.

  3 likes
 • Westbound schreef:

  Dus de heren dictatoren die miljoenen levens op hun geweten hebben, leven vrolijk verder in een ander lichaam. WIE bepaalt overigens wanneer, waar en in welk lichaam je reïncarneert?

  1 likes
  • Jeff schreef:

   in het antwoord naar wie dien je niet te zoeken… het antwoord zit diep in jezelf. Overigens zijn er meerdere mogelijkheden; reïncarnatie behoord slechts tot een mogelijkheid. Maak je er vooral niet druk over. Soms komt het antwoord als je bijna daar bent, soms pas daarna. Omarm het en je komt nooit bedrogen uit.

   1 likes
  • exegese schreef:

   Er is grote kans @Westbound, dat je die keuze voor een groot deel zelf bepaalt. De meeste mensen die iets meer horen zien en voelen dan een “normaal” mens beweren bijna zonder uitzondering dat iedereen zelf zijn ouders uitkiest bij wie ze ter wereld komen.

   1 likes
 • De Overheid. schreef:

  Zoals ik het begrepen heb is dat de ziel 1 cultuur heeft die voor altijd vaststaat. Zo kom je altijd terug als een zwarte of witte of gele. Daarom is een cultuur zo erg belangrijk en gaan culturen geheel niet samen waar andere zeggen van wel maar heeft ons bewustzijn nog niet “dat” inzicht die het moet hebben om het in te KUNNEN zien. In gemengde relaties cijfert de mens zich volledig weg om de andere goed te laten doen door het bewustzijn die het nog niet KAN waarnemen. Waar de zielen naartoe gaan is wel eens benoemd op het net maar het blijft altijd een suggestie. Die suggestie heet, Alnilam wat de middelste planeet is van de riem van Orion.

  2 likes
 • Ph schreef:

  “Toen de moeder de baby na 13 maanden zijn naam leerde, zei de baby plots: ‘Je weet wel wie ik ben’, waarna de visser de naam van zijn stam noemde.”

  Ik wil de eerste baby van 13 maanden oud dat wel eens zelf horen zeggen…Blijkbaar zijn vele van die verhalen serieus aangedikt, waardoor het net allemaal niet geloofwaardig over komt.
  Zelf geloof ik niet in reïncarnatie, al hoe wel er in het Urantia boek ook word gesproken van terug gekeerde zielen, zielen die nog niet klaar zijn om verder te gaan.
  Deze zielen worden normaal ontdaan van de herinneringen aan hun vorig leven, misschien dat er ergens iets mis loopt waardoor bepaalde kinderen (het zouden voornamelijk kinderen zijn en geen ouderen) toch nog herinneringen hebben van hun vorig leven….als reïncarnatie al zou bestaan natuurlijk!!

  1 likes
 • frans schreef:

  Vreemd dat hier niet de naam van Rudolf Steiner valt.
  Dat was een Geesteswetenschapper. 1864/1924.
  Hij verteld hoe je je verder ontwikkeld en een nieuw leven voorbereid.
  En Nog Veel meer!

  1 likes
 • Abbedego schreef:

  In een vorig leven geloofde ik nog in reïncarnatie, dit leven niet meer.

  0 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Artsen: Meer doden door zelfmoord dan coronavirus sinds lockdowns. ‘Ongekende aantallen’

  Artsen uit het noorden van Californië zeggen ...

  corona

  ‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’

  De paniek rond corona begint levens te ...

  >