Binnenland

RTL Nieuws haalt video offline die ‘verkeerde voorstelling van zaken’ geeft: ‘Letterlijk nepnieuws dus’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

De situatie bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel wordt iedere dag schrijnender. De 17-jarige Ayman uit Syrië slaapt al 12 nachten buiten, omdat er niet genoeg personeel is om hem aan de (sic) melden, schreef RTL Nieuws woensdag op paniekerige toon bij een gepubliceerde video. “We zijn mensen, geen beesten,” citeerde RTL Nieuws de tiener.

“Het is heel koud,” zei hij. “Ik heb er geen problemen mee, maar de baby’s huilen de hele nacht. Ik heb een maand lang elke dag gelopen. Ik heb al zo’n twee maanden niet in een bed of slaapkamer geslapen.”

Verwijderd

Een dag later, op donderdag, werd de video verwijderd. “RTL Nieuws heeft woensdag 20 juli op tv en online een interview gepubliceerd met een 17-jarige jongen in Ter Apel. Deze video is offline gehaald, omdat er in het interview een verkeerde voorstelling van zaken is gegeven over zijn verblijf daar,” valt te lezen op de site van het nieuwsprogramma.

“Letterlijk nepnieuws dus,” reageert bioloog Richard Steenvoorden.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Bertelsmann

RTL Nieuws is het nieuwsprogramma van RTL, dat deel uitmaakt van de RTL Group. Die is grotendeels in handen van Bertelsmann, tijdens de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste uitgeverij voor de NSDAP en het Hitler-regime. In 1947 kreeg de familie Mohn een kans opnieuw te starten onder leiding van de voormalige nazifamilie, waarvan de nazaten tot vandaag de controle over het bedrijf uitoefenen.

4.7 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
6 maanden geleden

Boete van € 90.000.-‽???

Joop
Joop
6 maanden geleden

Nazi’s zijn en blijven Nazi’s verderfelijke mensen.

Psa
Psa
6 maanden geleden

Dat Fleur en Renze zich hier voor lenen?

Minos
Minos
6 maanden geleden

Ik heb al heeel veel kansen op boetes van €90.000 voorbij zien komen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x