Buitenaards

NASA aangeklaagd om verdoezelen leven op Mars

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerder deze maand stelde een ‘donut-steen’ op Mars wetenschappers voor raadsels. De steen is wit met een rode donkere plek in het midden.

Het is niet duidelijk waar de steen vandaan komt en experts stellen dan ook dat zij ‘volledig in de war zijn’ door de vondst. Enkele dagen eerder lag de steen er namelijk nog niet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De steen bestaat uit zwavel en magnesium. Ook zit er tweemaal zoveel mangaan is als al het andere dat is onderzocht op Mars. Wetenschappers hebben nog nooit zoiets gezien en weten niet wat het moet betekenen.

Levensvorm

De Amerikaanse schrijver en wetenschapper Rhawn Joseph heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen de NASA. Hij stelt dat de witte steen die door de Marswagen Opportunity is gevonden een levensvorm moet zijn. Joseph wil de NASA en directeur Charles Bolden dwingen de steen nauwkeurig te gaan onderzoeken.

Op 8 januari jongstleden fotografeerde de Marsrover een witte steen, die er twee weken daarvoor nog niet lag. De ruimtevaartorganisatie denkt dat de steen afkomstig is van een meteoriet of dat een wiel van de Marswagen het brokje heeft verplaatst en omgedraaid. Volgens Joseph is het geen steen, maar ‘groeide de levensvorm tot hij kon worden gezien’. In de aanklacht staat dat de steen een paddenstoelachtige schimmel is die we op aarde kennen als een apothecium.

Onverklaarbaar

Joseph, zelf betrokken bij het tijdschrift Journal of Cosmology, wil dat de NASA ‘het vermeende biologische organisme van dichtbij fotografeert en op een wetenschappelijke manier onderzoekt’.

Joseph noemt het onverklaarbaar, onachtzaam en bizar dat de NASA geen foto’s van dichtij, microscopische foto’s of hoge resolutie foto’s wil maken van de witte steen.

Bron: News.com.au

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Kansloos.

Voordat NASA schuldig kan worden bevonden aan het verdoezelen van leven op Mars zal er eerst BEWEZEN moeten worden dat er leven op Mars is.

Iets wat niet bestaat kun je immers ook niet verdoezelen. Rhawn Joseph heeft dus een interessante uitdaging: aantonen dat er leven bestaat op Mars.

AwE130
AwE130
10 jaren geleden

NASA heeft mogelijk de foto’s niet goed genummerd, waar door de foto met de “steen” voor de foto zonder “steen” komt. NASA heeft de levensvorm geplukt en de foto’s verwisseld om zo mensen op een dwaal spoor te zetten. Het is bekend dat NASA soms foto’s “per-ongeluk” fout nummert.
http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/208-mystery-rock-on-mars-or-is-it-a-fungus

Ruud
Ruud
10 jaren geleden

oseph noemt het onverklaarbaar, onachtzaam en bizar dat de NASA geen foto’s van dichtij, microscopische foto’s of hoge resolutie foto’s wil maken van de witte steen.

zullen ze vast wel doen maar het evt resultaat zal onder de pet blijven mocht dat verassingen opleveren

phanthom
phanthom
10 jaren geleden

Foto`s zullen er wel zijn maar krijgen wij niet te zien

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x