Gezondheid

Bevat ons brood gif?

Help door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ‘verse’ brood dat je in de supermarkt hebt gekocht kan al maanden oud zijn, zo stelt Joanna Blythman in haar ophefmakende boek Swallow This. Volgens haar is er veel mis met ons brood.

In vrijwel elk industrieel brood zitten de enzymen amyloglucosidase en maltogeen amylase, die respectievelijk voor een gelijkmatige bruine korst en langere bewaartijd zorgen. Ook het enzym lipase, dat gemaakt kan zijn van de alvleesklier of het maagweefsel van kalveren en lammeren, zit erin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het enzym fosfolipase wordt gehaald uit de alvleesklier van varkens. Dergelijke enzymen zijn een bekend risico voor werknemers van industriële bakkerijen. Bij inademing kunnen ze allergieën en ademhalings- problemen veroorzaken, aldus Blythman.

‘Verbeteraars’

De industriële bakker voegt nog meer enzymen toe aan je brood. Proteasen veroorzaken gevoeligheid omdat ze makkelijk via zacht weefsel je bloed binnendringen. Enzymen worden in industriële bakkerijen vaak in mengsels gebruikt, samen met chemische additieven die ‘verbeteraars’ worden genoemd. Het is volgens Blythman nog niet onderzocht wat het cocktaileffect van deze mengsels is.

Ftalaten, weekmakers die in verpakkingsmaterialen worden gebruikt, worden in hoge concentraties in brood gevonden. Deze chemische stoffen zijn gelinkt aan verminderde vruchtbaarheid en zwaarlijvigheid. Geraffineerd zetmeel in brood breekt daarnaast af in suikers die meteen worden opgenomen in je bloed.

Boek: Swallow This

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijd berichten en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Dat soort brood is geen voedsel, het is vulmiddel.

peter
peter
9 jaren geleden

Wij eten op een sporadische bio uitzondering na -want brood is ook gewoon lekker- al tijden geen brood meer. As we speak ben ik een bananenbrood aan het bakken uit de nieuwe kookbestseller ‘de kunst om goed te eten’ van Hemsley Hemsley. Staat boordevol gezondheid, daarbij ook tips mbt plastic, alluminium, etc tav bereiding/verpakken van je voer.

nunki
nunki
9 jaren geleden

Ik eet dit elke dag, en ik leef nog altijd.

Supermarktbrood zal best minderwaardig zijn aan de bakker om de hoek, maar brood van 0,79 is ook goed genoeg. Je gaat er niet dood van. Als je werkt, dan kan je jezelf duurder brood permiteren. Dan ga je naar een echte ouderwetse bakker. Mensen die geloven in het basisinkomen proeven met goedkoop brood hun voorland.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x