Gezondheid

Bevat ons brood gif?

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ‘verse’ brood dat je in de supermarkt hebt gekocht kan al maanden oud zijn, zo stelt Joanna Blythman in haar ophefmakende boek Swallow This. Volgens haar is er veel mis met ons brood.

In vrijwel elk industrieel brood zitten de enzymen amyloglucosidase en maltogeen amylase, die respectievelijk voor een gelijkmatige bruine korst en langere bewaartijd zorgen. Ook het enzym lipase, dat gemaakt kan zijn van de alvleesklier of het maagweefsel van kalveren en lammeren, zit erin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het enzym fosfolipase wordt gehaald uit de alvleesklier van varkens. Dergelijke enzymen zijn een bekend risico voor werknemers van industriële bakkerijen. Bij inademing kunnen ze allergieën en ademhalings- problemen veroorzaken, aldus Blythman.

‘Verbeteraars’

De industriële bakker voegt nog meer enzymen toe aan je brood. Proteasen veroorzaken gevoeligheid omdat ze makkelijk via zacht weefsel je bloed binnendringen. Enzymen worden in industriële bakkerijen vaak in mengsels gebruikt, samen met chemische additieven die ‘verbeteraars’ worden genoemd. Het is volgens Blythman nog niet onderzocht wat het cocktaileffect van deze mengsels is.

Ftalaten, weekmakers die in verpakkingsmaterialen worden gebruikt, worden in hoge concentraties in brood gevonden. Deze chemische stoffen zijn gelinkt aan verminderde vruchtbaarheid en zwaarlijvigheid. Geraffineerd zetmeel in brood breekt daarnaast af in suikers die meteen worden opgenomen in je bloed.

Boek: Swallow This

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijd berichten en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Dat soort brood is geen voedsel, het is vulmiddel.

peter
peter
9 jaren geleden

Wij eten op een sporadische bio uitzondering na -want brood is ook gewoon lekker- al tijden geen brood meer. As we speak ben ik een bananenbrood aan het bakken uit de nieuwe kookbestseller ‘de kunst om goed te eten’ van Hemsley Hemsley. Staat boordevol gezondheid, daarbij ook tips mbt plastic, alluminium, etc tav bereiding/verpakken van je voer.

nunki
nunki
9 jaren geleden

Ik eet dit elke dag, en ik leef nog altijd.

Supermarktbrood zal best minderwaardig zijn aan de bakker om de hoek, maar brood van 0,79 is ook goed genoeg. Je gaat er niet dood van. Als je werkt, dan kan je jezelf duurder brood permiteren. Dan ga je naar een echte ouderwetse bakker. Mensen die geloven in het basisinkomen proeven met goedkoop brood hun voorland.

riek
riek
9 jaren geleden

en wat met bio-brood ?

Dick
Dick
9 jaren geleden

Het is al langer bekend dat er veel chemicalien in brood zitten. In het goedkoopste brood van zitten nog nauwelijks gezonde voedingsmiddelen. Het is een schande dat de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit, die geacht dit wordt te controleren of ons voedsel veilig is, deze praktijken gewoon zomaar toelaat. Het zal wel weer om geld gaan…….

bart
bart
9 jaren geleden

Op aanraden van iemand 5 jaar geleden ben ik gestopt met consumptie van brood en produkten waarin mogelijk veel suikers inzitten, en voila ik voel me 20 jaar jonger en ik zie oog ook 20 jaar jionger….
Voor mij werkt het wel dus.

redbull
redbull
9 jaren geleden

Het valt me erg op dat ze dat boek wel heel erg veel promoten hier zeg

exegese
exegese
9 jaren geleden

Gezond eten is niet alleen omslachtiger maar ook behoorlijk wat duurder. De overheid c.q. maatschappij legt een steeds grotere druk op de portemonnee van de gewone burger waardoor iedereen aan het werk moet naast het runnen van het huishouden. Hierdoor grijpt men begrijpelijkerwijs steeds meer naar makkelijke kant en klare fabrieksvoeding. Dat is de eerste stap naar de neerwaartse spiraal waar je dan hoe langer hoe moeilijker weer uit komt. Dat geldt voor brood maar ook voor alle andere voedingswaren. Alle voeding die uit de fabriek komt is vergeven van de ziekmakende rotzooi en zal je op de lange duur voortijdig te gronde richten.

ed
ed
9 jaren geleden

Heb eens gekeken bij de ingrediënten van volkorenbrood noemeen paar dingen raapzaad olie,glucose-fructosestroop .Hoort dit in brood te zitten?

Lol
Lol
9 jaren geleden

Boeit me helemaal niks mochten er gifstoffen inzitten, mocht het idd inzitten wees dan gewoon heel erg blij dat ze je zo een mogenlijkheid geven om eerder te overlijden en eerser te stoppen met het leven als een moderne slaaf. Gewoon eten wat je lekker vind, en laat je begraven onder de de grond, zonder kist zonder mooie toespraken van een kerk. Immers is de dood de laatse mogenlijkheid om nog even zoveel mogenlijk van een mens te verdienen. Gun ze die centen gewoon niet^^

Gertjan
Gertjan
9 jaren geleden

Wat ik zo jammer vind is dat dit soort berichten zo wordt aangedikt. Ons brood IS geen maanden oud. Ik heb zelf ooit in een industriële bakkerij gewerkt die brood bakt voor de supermarkten. Geloof me, dat brood is net zo vers en houdbaar als een brood bij de bakker om de hoek. Bewaar het maanden en het loopt vanzelf de winkel uit.
De koptitel vind ik daarom ook erg slecht gekozen. Jammer, want dit soort berichten doen afbreuk aan de echte serieuze onderwerpen op deze site.

Vriendelijke groet,

Een lezer van het eerste uur!

Jan Jansen
Jan Jansen
9 jaren geleden

We worden echt niet ouder als 150 jaar geleden. Mijn voorouders werden ook oud. De gemiddelde leeftijd is toegenomen, maar de regering gebruikt het op een verkeerde manier om ons langer te laten doorwerken. Ouderdom was vroeger wel meer gerelateerd aan het soort werk, zoals in een kolenmijn werken of gerelateerd aan de Hygiëne in de omgeving.
Ook nu sterven in mijn omgeving veel mensen jonger dan 65 jaar aan kanker, ongelukken etc.
Maar wanneer je komt zoals ik op oude eilanden dan zie je pas bij de graven dat de mensen ook toen in de goede omstandigheden tussen de 70 en 80 jaar oud werden.

Boppie
Boppie
9 jaren geleden

Wat ik wel weet is het volgende.

Sinds wij ons brood zelf maken (granen van de molen) voelen wij ons goed, is de eczeem van mijn partner met 80 procent afgenomen en voelen onze darmen en maag zich stukken beter.

Het is wat werk maar het is o zo lekker en je weet wat je er zelf instopt en je word steeds creatiever. Laatst hadden we nog zelf koekjes gemaakt van o.a. haver en spelt, gevuld met rozijnen, gezoet met kokosbloesemsuiker en een topping van kokosrasp. Wat een genot.

Vroeger werd ik na het eten van een koekje uit de supermarkt doodmoe (vooral die van de Aldi, knoppers). Maar van dit zelfgemaakt koekje krijg ik juist energie.

Dus we zijn thuisbakkers geworden 🙂 . Bijkomend voordeel is dat je er een leuke hobby bij hebt.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x