Homepagina » Gezondheid » Vitamine C succesvol ingezet tegen coronavirus. ‘Al na 2 dagen genezen’
coronavirus

Vitamine C succesvol ingezet tegen coronavirus. ‘Al na 2 dagen genezen’

Een medisch team van een ziekenhuis van de Jiaotong University in China heeft vitamine C succesvol ingezet tegen het coronavirus.

In een persverklaring op de website van het ziekenhuis schreef het team dat patiënten hoge doses van de vitamine kregen toegediend.

Kritieke patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen, moeten zo snel mogelijk een behandeling met vitamine C krijgen, adviseren de medici.

Voorkomt en geneest

De behandeling versterkt de antivirale activiteit van het immuunsysteem en voorkomt of geneest acuut longfalen.

Ook de Shanghai Medical Association (SMA) in China adviseert coronapatiënten te behandelen met hoge doses vitamine C.

Volgens de SMA moeten patiënten 50 tot 100 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag toegediend krijgen via een infuus.

Na twee dagen genezen

Kritieke patiënten hebben tot wel 200 mg per kilogram lichaamsgewicht nodig, aldus de artsenvereniging.

De Chinese autoriteiten hebben 50 ton vitamine C naar de provincie Hubei en Wuhan gebracht, waar de uitbraak begon.

Artsen verbonden aan het ziekenhuis van Daegu in Zuid-Korea melden vergelijkbare successen.

“Alle patiënten en doktoren slikken hier vitamine C. Coronapatiënten met symptomen kregen 30.000 mg per infuus. Sommigen waren na twee dagen genezen,” aldus de artsen.

Hele goede optie

Er lopen in China inmiddels drie klinische studies om de ervaringen met vitamine C bij de behandeling van coronapatiënten te documenteren.

“Een logisch verhaal,” reageerde dr. Gert Schuitemaker, hoofdredacteur van het blad ‘Fit met Voeding’.

“Het afweersysteem heeft extra vitamine C nodig om naar behoren te kunnen functioneren,” voegde hij toe.

Hij kreeg bijval van intensivist Paul Elbers van het Amsterdam UMC. “Het zou een hele goede optie kunnen zijn voor ernstig zieke coronapatiënten,” zei hij.

Versterken van het immuunsysteem

Elbers legde uit: “Vitamine C remt de mate waarin longen doorlaatbaar worden voor vocht en gaat daarmee benauwdheid tegen.”

De Amerikaanse internist Paul Marik zei daarnaast dat vitamine C ‘een belangrijke toegevoegde waarde kan hebben bij de behandeling van patiënten met corona’.

Chemiebedrijf DSM uit Heerlen heeft in de strijd tegen het coronavirus 106 miljoen pillen gedoneerd aan ziekenhuizen in en rond Wuhan.

“Vitamine C helpt bij het versterken van het immuunsysteem,” zei een woordvoerster. “Het zorgt ervoor dat mensen minder snel ziek worden en mocht dat toch het geval zijn, ze er sneller weer bovenop komen.”

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

na het wc papier dus ook vitamine C in slaan !!

Nee zonder gekheid , dit klinkt inderdaad logisch je hebt tegfen woordig vit Tabletjes van 1000 tot 1500 mg , kom je al een heel eind mee lijkt mij

Geen schaap
Geen schaap
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Ik heb dat bericht al eerder gelezen dat zeer hoge dosis vitamine C werkzaam zijn tegen covid-19.
Ieder virus grijpt aan op een zwak immuunsysteem.

Sinds dat het hier in Nederland is geconstateerd, slik ik dagelijks vitamine C-1000, propolis capsules, echinacea. Ik pers mijn eigen fruitsap van grapes, mandarijnen, bloedsinaasappels en citroenen.

Dagelijks een kop hete gemberthee met 1 geperste citroen erin, gezoet met rauwe honing. Het virus kan niet tegen warmte, dus ook de cv maar iets hoger.

Lekker naar buiten, het bos in. Frisse lucht, en vitamine D van de zon, voor zover die er is.

Nu het virus in mijn gemeente is geconstateerd, ben ik blij met mijn voorraad. Al zou ik besmet zijn, dan zing ik het in quarantaine wel uit.

Willem
Willem
Reactie op  Geen schaap
1 jaar geleden

Juist dat het een ander virus is is wel duidelijk maar de uitwerking lijkt toch nog steeds op die van een griepvirus , dus inderdaa veel Vitamines en die hoge dosis vit C zijn dan inderdaad ook wel handig .

Krijg steeds meer het vermoeden dat Corona meer een politieke aganda is , de economie staat al tijden op omvallen , het Corona virus is het ideale excuus om de criminele bankensector weer vrij te pleiten , die in feite de veroorzakers zijn van het werkelijke probleem

Willem
Willem
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Ja volgens mij ook Willem, denk dat ze ook verplichte vaccinaties gaan invoeren met de nodige nano troep erin ofzo, Ze hebben bewezen dat ze mensen makkelijk kunnen beinvloeden in het hamsteren van wc papier dus dan is alles mogelijk. Ik zou anders niet weten waarom er wereldwijd wc papier wordt gehamsterd,

Louise
Louise
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Hebben we een duo…Willem en Willem 😂

Silbereye
Silbereye
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Een emmer met een natte doek op het toilet en klaar is Kees

Rob
Rob
Reactie op  Geen schaap
1 jaar geleden

honing versuikerd boven de 38C, werkzame stof ervan verdwijnt, zonde van de honing dus

René
René
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Maar smakelijk dan weer wel. En verzachtend voor de keel.

Silbereye
Silbereye
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

na het wc papier dus ook vitamine C in slaan !

Niet alleen dat maar ook de condooms moeten maar gehamsterd worden, verwacht over negen a acht maanden een giga geboortegolf.

Bereid u er op voor Opa’s en Oma’s welke nog in leven zijn na deze disaster.

Freba
Freba
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Wel “lekker” dat DSM uit NL 106 miljoen pillen doneert en de NL-er een leeg schap aantreft . Slik zelf al jaren 1 gram per dag. Nooit ziek en verkeer in topconditie op mijn 72e. Komt niet vanzelf moet je wel wat voor doen. Weinig alcohol. Jaagt n.l. alle (werk) processen goed/fout op. Vandaar dat in homeopatische middelen veel alcohol aanwezig is. Mijn schoonvader vertelde ooit dat in Birma tijdens WWII, de alcoholisten als eersten omvielen. Hij heeft zich in leven gehouden met pepers uit het oerwoud. Veel vitamine C n.l. Dus vandaag maar weer een sambal gemaakt met kurkema, trassi en meer oosterse ingredienten als preventief middel.

frank
frank
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Je Lichaam is in staat om een beperkte hoeveelheid vit.c op te nemen de rest plas je uit. Dit geeft wel een belasting voor de nieren.

Antoine Feliksik
Antoine Feliksik
Reactie op  Willem
4 maanden geleden

Uit mijn OrthoMoleculaire opleiding: een gezond lichaam heeft dagelijks 1000-3000mg nodig (ADH 70mg, hahaha). in ziekte gevallen 9000 of meer. Het beste is om deze verdeeld over de dag in te nemen. Bij voorkeur magnesium ascorbaat. Het enige dat kan gebeuren is diaree. dwz de lichaams-tolerantie grens is overschreden. Diaree is op zichzelf geen ziekte. Dosis verminderen.

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Is het niet frappant dat de hele medische wereld in Europa daar met geen woord over rept ? Zo moeilijk kan het toch niet zijn. Of zouden ze helemaal niet op zoek zijn naar oplossingen maar naar mogelijkheden om mensen zo veel mogelijk op stang te jagen ? Ik denk dat ik het antwoord wel weet

Willem
Willem
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

Zo gaat het altijd ze willen je liever een duur medicijn slijten , dan verdienen ze er ook nog aan

Dris Hamed Fernandez
Dris Hamed Fernandez
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Wat een onzin ben je aan het uitkramen. Er wordt nergens gezegd dat je een bepaald medicijn moet nemen. Rust, gezond eten en jezelf isoleren is wat er wordt geadviseerd. Nergens wordt een duur medicijn geadviseerd want er is geen medicijn op dit moment.

Blijf wel helder denken en geen vreemde samenzweringen bedenken.

Eugene Martina
Eugene Martina
Reactie op  Dris Hamed Fernandez
1 jaar geleden

Jawel, vitamins c toch?

Peter Cernjavski
Peter Cernjavski
Reactie op  Eugene Martina
1 jaar geleden

Ja, en ajuin, knoflook, kurkuma en zilveroplossing.

Willem
Willem
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

Wat ook gek is, velen werken thuis en velen blijven thuis er is veel dicht en toch hoor ik niks over stikstof en Co2 terwijl dat nu al een stuk minder moet zijn en zeker voor 2 jaar genoeg is gekelderd, daar hoor je niets meer over, eigenaardig.

Tom
Tom
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Ik denk dat de meeste mensen nu wel wat anders aan hun hoofd hebben dan Co2 en stikstof vervuiling, dus zo gek vind ik dat niet.

René
René
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

Twee kennissen van mij hebben allebei een fikse griep (koorts, hoesten, luchtweginfectie) te pakken en is zeker heftiger dan een standaard griep. Maar daar is verder weinig aan te doen, gewoon de ziekte uitzieken, bij eentje duurt het al 9 dagen en is nog steeds niet minderend: Ondanks alle maatregelen waaronder ook Vitamin C.

Maar om nu gelijk de noodtoestand uit te gaan roepen is wel echt lachwekkend. Wat win je daar uberhaupt mee? Dat het virus zich iets minder snel verspreidt als dat het anders zou gaan? So what?

Het is wel een goede generale repetitie om te zien hoe mensen zich gedragen als de militairen de straten in komen (in sommige EU landen) en je het huis niet meer uit mag.

Zou een kern oorlog dit virus opvolgen in de komende weken/maanden?
Of krijgen we nog een jaartje respijt?

David
David
Reactie op  René
1 jaar geleden

Wel René… dat is heel simpel.

Dat het virus zich minder snel gaat verspreiden is heel belangrijk voor onze ziekenhuizen.
Er is een maximum capaciteit in ziekenhuizen. Max aantal beademingsmachines en personeel. Als men de ziekte niet kan vertragen dan komt men in een serieus tekort en dan zullen er veel mensen niet verzorgd kunnen worden.

Als we de verspreiding traag kunnen laten verlopen kunnen we iedereen opvangen en helpen. Dus best gewoon de richtlijnennvolgen en even doorbijten. Niet voor onszelf maar voor de zwakkeren.

René
René
Reactie op  David
1 jaar geleden

Wel David, zo simpel is dat niet. Ik heb in mijn directe omgeving twee mensen die een virus hebben opgelopen met koorts, hoesten en wat pijn op de borst. Beiden waren wel in goede gezonde conditie voor die tijd, eentje is inmiddels alweer bijna genezen na 1 week en de ander is langzaamaan aan de beterende hand. Gewoon door thuis te blijven en uit te zieken en inderdaad vitamine C, veel water en thee met honing en gember.

Deze twee zijn nu immuun zonder enige ondersteuning van artsen/ziekenhuis en dergelijke. Dat geldt zéér waarschijnlijk voor de meeste gezonde mensen zo. Dus als dan 50% de ziekte op deze manier heeft gehad, is men (vrijwel) immuun en wordt de kans op verspreiding veel minder.

Dus ik zeg: Laat de zwakken en misselijken de komende weken thuis blijven maar laat de rest gewoon het leven blijven vieren.
Snap je wel?

Marcel
Marcel
Reactie op  René
1 jaar geleden

Nou René jij snapt er duidelijk helemaal niks van of je bent te egoïstisch om je ff een paar weekjes aan te passen, zo simpel is het.
Wat David zegt klopt helemaal en hopelijk komt het hier niet zo ver dat men moet kiezen wie er blijft leven of moet sterven.
Ga gerust het leven vieren op wat voor manier je dat perse moet doen, maar ga niet lopen janken als er op de IC geen bedje voor jou beschikbaar is.
Snap je wel?

René
René
Reactie op  René
1 jaar geleden

Als je het virus oploopt en goed gezond bent, dan is het gewoon een kwestie van uitzieken thuis, heb je geen IC bed voor nodig. Dat is pure angstzaaierij.

Silbereye
Silbereye
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

Daar is onze medische wereld te arrogant voor, een Nederlandse arts zal zeggen “het is niet bewezen” het staat dus niet vermeld in hun lectuur, voortschrijdend inzicht kent men niet omreden deze chronische arrogantie.
Heb al een en ander meegemaakt met mijn huisarts aangaande Artrose versus Natrium Bicarbonaat, net als vroeger de katholieken de Bijbel niet mochten lezen zo zijn de artsen tegenwoordig niet gecharmeerd van Google wijsheid met andere woorden wij artsen weten alles beter.

Mark
Mark
Reactie op  Silbereye
1 jaar geleden

Arrogantie ten top, Doctors denken het te weten terwijl ze hetgeen napraten wat ze geleerd hebben .
Ze hebben geleerd om symptomen te bestrijden en niet om voor zichzelf na te denken.
Leraren zijn vaak ook zo egocentrisch ingesteld.
Niet allemaal natuurlijk voel je nu niet meteen op je pik getrapt Doctor of leraar.
We praten over het gros die zijn papiertje gehaald heeft en denkt dat hij soms God zelf is..

Dezelfde soort als je weet wat het woord doctor in het Latijns betekent: doctor, teacher, trainer, instructor

GeVanK
GeVanK
Reactie op  Mark
1 jaar geleden

Huisartsen zijn (gepatenteerde) pillenverkopers. Ze mogen niets natuurlijks adviseren. Daarmee lopen ze het risico om hun licentie te verliezen.

Dit komt voort uit de Rockefeller organisatie: https://thefreedomarticles.com/western-medicine-rockefeller-medicine/

Alle artikelen aangaande vitamine C en B17 worden daarom gecensureerd op de msm kanalen.

Alex de Blaey
Alex de Blaey
Reactie op  Mark
1 jaar geleden

Hi Mark, volkomen mee eens, kijk bvb eens op YouTube bij dr. Andrew Saul !!!! je weet niet wat je hoort.

Anita
Anita
Reactie op  Silbereye
1 jaar geleden

Ja zo is dat Jensen bedriegen en hun geld in hun taken steken maar voor hun vriendjes en famielie dan weten ze wel Walker medicatie hoor het zelda Al’s obezitas en dat uit de mind van een tientoner goes he

piet
piet
1 jaar geleden

Dat mag natuurlijk niet mainstream gaan worden, want vitamine C is een allround middel voor tal van ziektes.

Wat moet dat nu met komend vaccin? Dat natuurlijk ingezet gaat worden als virus op al op zijn retour is

rop
rop
1 jaar geleden

Nu is er een virus die eindelijk de vervuiling tegen gaat,proberen ze deze zo gauw mogelijk weer in te dammen, vele vergaderingen geweest om het Milieu te beschermen tegen de vele soorten uitstoot wat maar niet wou lukken om het eens te worden ,komt er een virus om de hoek kijken, die deze vervuiling kan oplossen door minder gebruik te maken van alle vervoersmiddelen, het is een perfect middel om de vervuiling tegen te gaan, zo zie je maar er werd te veel gekeken naar de economische schade ,en wat doet deze virus, die helpt een handje mee om het op te lossen , wat de wereld leiders niet voor elkaar kregen, doet nou deze virus, en nu moeten ze alles op alles zetten om deze weer terug te dringen, hebben ze een hulpmiddel , en weer is dat niet goed, zo gouw mogelijk deze virus de wereld uitzetten omdat deze zeker een flinke economische schade zal opleveren ,zo zie je maar de mens wil alles zelf in de hand houden, en gaat er tegen strijden, vele regeringsleiders keken naar het kostenplaatje ,en wat hebben ze nu een flinke kostenplaatje wat ook weer miljarden gaat kosten, reken maar als de mens zich niet aanpast en een hele grote gedragsverandering door voert en veel minder moet gaan reizen wereldwijd en straks weer op de oude voet doorgaat zal er nog meer virussen komen om een gedragsverandering te dwingen ,wat nu ook al gebeurt met deze virus. de mens is hard leers wat dat betreft ,de economie boven alles ,maar de natuur grijpt in ,om een beter schonen leef milieu te creëren, ze is een hulpmiddel daarin en komt met een virus aanzetten die wij mensen weer willen bestrijden ,maar reken maar de natuur is de laatst lachende en niet de mens..de mens is voor planeet aarde een virus , een virus die een virus bestrijd, de intelligentie van de aarde is vele malen hoger dan die van de mens, men moet veel experimenten doen om een bestrijdingsmiddel te vinden, maar elk middel zal de aarde een antwoord op weten.. om zijn evenwicht te bewaren zal deze zeker nog meer in zijn kracht dragen..om de mens zijn verantwoording tegenover haar te dragen, laten we maar eens goed beseffen waar men allemaal mee bezig zijn, een ommekeer en een gedragsverandering of meer virussen in de toekomst. maar men zal hardleers er in zijn ..als deze virus is bestreden in er treed geen verandering op ,dat komt er straks nog een veel zwaardere virus eraan met nog veel mee dode en economische schade …

Freba
Freba
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Ben benieuwd hoe de cijfers er aan het einde van dit virus zullen zijn. Meer of minder doden per bevolkingsgroep. Zou best eens veel minder kunnen zijn, gezien de preventies die de mensen NU nemen, die zij anders niet genomen hadden. Zo heb elk nadeel zijn voordeel(Cruijff) Kost wel een paar centen maar dan heb je ook wat.

Louise
Louise
1 jaar geleden

Nou ik hoop van harte dat China z’n bevindingen gaat publiceren over vitamine c per infuus…..
Ook hoop ik dat ze hier er mee gaan experimenteren …… Er zijn wel klinieken in Nederland waar je een behandeling kunt krijgen wel voor eigen kosten…..Tot nu toe stond de reguliere geneeskunde er niet voor open, niet bewezen,blabla.
Nou reageert ieder mens anders dus is er geen garantie, maar dat is dikwijls ook bij medicijnen ……
Overigens werden patiënten in China ook behandeld met antivirale medicijnen….
En tja natuurlijk helpt voldoende vit C oraal ook wel, wel iedere dag, maar teveel neemt het lichaam niet op , dat plas je er weer uit……….Daarom is het infuus zo belangrijk ……..
Probleem is ook dat er nooit naar gekeken wordt als je in het ziekenhuis beland, dus heb je minder weerstand …
Misschien is het in sommige gevallen wel allebei nodig, eerst vitamine aanvullen en dan eventuele medicijnen……

vladi
vladi
1 jaar geleden

MMS -Jim Humble.

fff

vladi
vladi
Reactie op  Car
1 jaar geleden

en die berichtgeving geloof jij?
geen probleem voor mij.

laat wel een rolletje voor mij liggen.

fff

vladi
vladi
Reactie op  Car
1 jaar geleden

Car,

even serieus.
Voedingscentrum.nl neemt de tekst over van ‘de nederlandse voedsel en waren autoriteiten’.

dezelfde instantie die toestaat dat meer dan 70 kankerverwekkende in tabak te laten stoppen door tabaksfabrikanten.
het erop laat vermelden,het legaal verkoopt en er bizarre taks op zet?

dezelfde VWA die suiker en E-nummers door ons eten gooit.
dezelfde VWA die Aspartaam geen probleem vind?
enz
enz

misschien dat je VWA eerst eens kunt onderzoeken,voordat je ‘voedingscentrum.nl’ napraat.

die bijwerkingen die jij beschrijft staat standaard op de bijsluiter van bijna ieder ‘medicijn’ (lees vergif).

fff

Bas
Bas
1 jaar geleden

Bij de Kruidvat waren alle vitamine C tabletten uitverkocht behalve de 1000MG bruistabletten. Na 2 dagen voel ik me al 10x beter!

vladi
vladi
Reactie op  Bas
1 jaar geleden

had je ‘het coranavirus’?

fff

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Noodtoestand, mobilisatie militairen, avondklok.
Mogelijk kan dat het virus vertragen.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Eelke Piers
1 jaar geleden

Alle militairen zijn naar de Russische grens gestuurd om middels een grootschalige NAVO oefening onze Russisch vrienden de stuipen op het lijf te jagen. Terwijl het domme volk wc-papier aan het plunderen is wordt daar een zeer gevaarlijk spelletje gespeeld.

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Niemand wil graag dood, maar soms doen mensen net alsof ze onsterfelijk zouden zijn. Als extra vitamines helpen, prima, maar dan moet je het je hele leven slikken en zodra de weerstand even lager wordt dan ben je weer gevoelig voor infecties. Denk ik.

rayoflight
rayoflight
1 jaar geleden

No kidding , Dagelijks zuurkool eten helpt al iets.

x

Check Also

versoepeling

Kritiek op ‘nepversoepelingen’: ‘Dit is ordinair machtsmisbruik’

Het kabinet zou van plan zijn met ...

pfizer

Voormalig vicepresident Pfizer trekt aan alarmbel: ‘Ze willen jou en je familie doden’

De overheid liegt over de coronavarianten en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

61
0
We lezen graag je reactie!x