Homepagina » Gezondheid » Vitamine C succesvol ingezet tegen coronavirus. ‘Al na 2 dagen genezen’
coronavirus

Vitamine C succesvol ingezet tegen coronavirus. ‘Al na 2 dagen genezen’

Een medisch team van een ziekenhuis van de Jiaotong University in China heeft vitamine C succesvol ingezet tegen het coronavirus.

In een persverklaring op de website van het ziekenhuis schreef het team dat patiënten hoge doses van de vitamine kregen toegediend.

Kritieke patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen, moeten zo snel mogelijk een behandeling met vitamine C krijgen, adviseren de medici.

Voorkomt en geneest

De behandeling versterkt de antivirale activiteit van het immuunsysteem en voorkomt of geneest acuut longfalen.

Ook de Shanghai Medical Association (SMA) in China adviseert coronapatiënten te behandelen met hoge doses vitamine C.

Volgens de SMA moeten patiënten 50 tot 100 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag toegediend krijgen via een infuus.

Na twee dagen genezen

Kritieke patiënten hebben tot wel 200 mg per kilogram lichaamsgewicht nodig, aldus de artsenvereniging.

De Chinese autoriteiten hebben 50 ton vitamine C naar de provincie Hubei en Wuhan gebracht, waar de uitbraak begon.

Artsen verbonden aan het ziekenhuis van Daegu in Zuid-Korea melden vergelijkbare successen.

“Alle patiënten en doktoren slikken hier vitamine C. Coronapatiënten met symptomen kregen 30.000 mg per infuus. Sommigen waren na twee dagen genezen,” aldus de artsen.

Hele goede optie

Er lopen in China inmiddels drie klinische studies om de ervaringen met vitamine C bij de behandeling van coronapatiënten te documenteren.

“Een logisch verhaal,” reageerde dr. Gert Schuitemaker, hoofdredacteur van het blad ‘Fit met Voeding’.

“Het afweersysteem heeft extra vitamine C nodig om naar behoren te kunnen functioneren,” voegde hij toe.

Hij kreeg bijval van intensivist Paul Elbers van het Amsterdam UMC. “Het zou een hele goede optie kunnen zijn voor ernstig zieke coronapatiënten,” zei hij.

Versterken van het immuunsysteem

Elbers legde uit: “Vitamine C remt de mate waarin longen doorlaatbaar worden voor vocht en gaat daarmee benauwdheid tegen.”

De Amerikaanse internist Paul Marik zei daarnaast dat vitamine C ‘een belangrijke toegevoegde waarde kan hebben bij de behandeling van patiënten met corona’.

Chemiebedrijf DSM uit Heerlen heeft in de strijd tegen het coronavirus 106 miljoen pillen gedoneerd aan ziekenhuizen in en rond Wuhan.

“Vitamine C helpt bij het versterken van het immuunsysteem,” zei een woordvoerster. “Het zorgt ervoor dat mensen minder snel ziek worden en mocht dat toch het geval zijn, ze er sneller weer bovenop komen.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Exegese schreef:

  Is het niet frappant dat de hele medische wereld in Europa daar met geen woord over rept ? Zo moeilijk kan het toch niet zijn. Of zouden ze helemaal niet op zoek zijn naar oplossingen maar naar mogelijkheden om mensen zo veel mogelijk op stang te jagen ? Ik denk dat ik het antwoord wel weet

  65 likes
  • Willem schreef:

   Zo gaat het altijd ze willen je liever een duur medicijn slijten , dan verdienen ze er ook nog aan

   32 likes
   • Dris Hamed Fernandez schreef:

    Wat een onzin ben je aan het uitkramen. Er wordt nergens gezegd dat je een bepaald medicijn moet nemen. Rust, gezond eten en jezelf isoleren is wat er wordt geadviseerd. Nergens wordt een duur medicijn geadviseerd want er is geen medicijn op dit moment.

    Blijf wel helder denken en geen vreemde samenzweringen bedenken.

    18 likes
  • Willem schreef:

   Wat ook gek is, velen werken thuis en velen blijven thuis er is veel dicht en toch hoor ik niks over stikstof en Co2 terwijl dat nu al een stuk minder moet zijn en zeker voor 2 jaar genoeg is gekelderd, daar hoor je niets meer over, eigenaardig.

   21 likes
  • Silbereye schreef:

   Daar is onze medische wereld te arrogant voor, een Nederlandse arts zal zeggen “het is niet bewezen” het staat dus niet vermeld in hun lectuur, voortschrijdend inzicht kent men niet omreden deze chronische arrogantie.
   Heb al een en ander meegemaakt met mijn huisarts aangaande Artrose versus Natrium Bicarbonaat, net als vroeger de katholieken de Bijbel niet mochten lezen zo zijn de artsen tegenwoordig niet gecharmeerd van Google wijsheid met andere woorden wij artsen weten alles beter.

   13 likes
   • Mark schreef:

    Arrogantie ten top, Doctors denken het te weten terwijl ze hetgeen napraten wat ze geleerd hebben .
    Ze hebben geleerd om symptomen te bestrijden en niet om voor zichzelf na te denken.
    Leraren zijn vaak ook zo egocentrisch ingesteld.
    Niet allemaal natuurlijk voel je nu niet meteen op je pik getrapt Doctor of leraar.
    We praten over het gros die zijn papiertje gehaald heeft en denkt dat hij soms God zelf is..

    Dezelfde soort als je weet wat het woord doctor in het Latijns betekent: doctor, teacher, trainer, instructor

    5 likes
   • Anita schreef:

    Ja zo is dat Jensen bedriegen en hun geld in hun taken steken maar voor hun vriendjes en famielie dan weten ze wel Walker medicatie hoor het zelda Al’s obezitas en dat uit de mind van een tientoner goes he

    0 likes
  • René schreef:

   Twee kennissen van mij hebben allebei een fikse griep (koorts, hoesten, luchtweginfectie) te pakken en is zeker heftiger dan een standaard griep. Maar daar is verder weinig aan te doen, gewoon de ziekte uitzieken, bij eentje duurt het al 9 dagen en is nog steeds niet minderend: Ondanks alle maatregelen waaronder ook Vitamin C.

   Maar om nu gelijk de noodtoestand uit te gaan roepen is wel echt lachwekkend. Wat win je daar uberhaupt mee? Dat het virus zich iets minder snel verspreidt als dat het anders zou gaan? So what?

   Het is wel een goede generale repetitie om te zien hoe mensen zich gedragen als de militairen de straten in komen (in sommige EU landen) en je het huis niet meer uit mag.

   Zou een kern oorlog dit virus opvolgen in de komende weken/maanden?
   Of krijgen we nog een jaartje respijt?

   10 likes
   • David schreef:

    Wel René… dat is heel simpel.

    Dat het virus zich minder snel gaat verspreiden is heel belangrijk voor onze ziekenhuizen.
    Er is een maximum capaciteit in ziekenhuizen. Max aantal beademingsmachines en personeel. Als men de ziekte niet kan vertragen dan komt men in een serieus tekort en dan zullen er veel mensen niet verzorgd kunnen worden.

    Als we de verspreiding traag kunnen laten verlopen kunnen we iedereen opvangen en helpen. Dus best gewoon de richtlijnennvolgen en even doorbijten. Niet voor onszelf maar voor de zwakkeren.

    10 likes
    • René schreef:

     Wel David, zo simpel is dat niet. Ik heb in mijn directe omgeving twee mensen die een virus hebben opgelopen met koorts, hoesten en wat pijn op de borst. Beiden waren wel in goede gezonde conditie voor die tijd, eentje is inmiddels alweer bijna genezen na 1 week en de ander is langzaamaan aan de beterende hand. Gewoon door thuis te blijven en uit te zieken en inderdaad vitamine C, veel water en thee met honing en gember.

     Deze twee zijn nu immuun zonder enige ondersteuning van artsen/ziekenhuis en dergelijke. Dat geldt zéér waarschijnlijk voor de meeste gezonde mensen zo. Dus als dan 50% de ziekte op deze manier heeft gehad, is men (vrijwel) immuun en wordt de kans op verspreiding veel minder.

     Dus ik zeg: Laat de zwakken en misselijken de komende weken thuis blijven maar laat de rest gewoon het leven blijven vieren.
     Snap je wel?

     9 likes
     • Marcel schreef:

      Nou René jij snapt er duidelijk helemaal niks van of je bent te egoïstisch om je ff een paar weekjes aan te passen, zo simpel is het.
      Wat David zegt klopt helemaal en hopelijk komt het hier niet zo ver dat men moet kiezen wie er blijft leven of moet sterven.
      Ga gerust het leven vieren op wat voor manier je dat perse moet doen, maar ga niet lopen janken als er op de IC geen bedje voor jou beschikbaar is.
      Snap je wel?

      3 likes
     • René schreef:

      Als je het virus oploopt en goed gezond bent, dan is het gewoon een kwestie van uitzieken thuis, heb je geen IC bed voor nodig. Dat is pure angstzaaierij.

      3 likes
 • Willem schreef:

  na het wc papier dus ook vitamine C in slaan !!

  Nee zonder gekheid , dit klinkt inderdaad logisch je hebt tegfen woordig vit Tabletjes van 1000 tot 1500 mg , kom je al een heel eind mee lijkt mij

  25 likes
  • Geen schaap schreef:

   Ik heb dat bericht al eerder gelezen dat zeer hoge dosis vitamine C werkzaam zijn tegen covid-19.
   Ieder virus grijpt aan op een zwak immuunsysteem.

   Sinds dat het hier in Nederland is geconstateerd, slik ik dagelijks vitamine C-1000, propolis capsules, echinacea. Ik pers mijn eigen fruitsap van grapes, mandarijnen, bloedsinaasappels en citroenen.

   Dagelijks een kop hete gemberthee met 1 geperste citroen erin, gezoet met rauwe honing. Het virus kan niet tegen warmte, dus ook de cv maar iets hoger.

   Lekker naar buiten, het bos in. Frisse lucht, en vitamine D van de zon, voor zover die er is.

   Nu het virus in mijn gemeente is geconstateerd, ben ik blij met mijn voorraad. Al zou ik besmet zijn, dan zing ik het in quarantaine wel uit.

   32 likes
   • Willem schreef:

    Juist dat het een ander virus is is wel duidelijk maar de uitwerking lijkt toch nog steeds op die van een griepvirus , dus inderdaa veel Vitamines en die hoge dosis vit C zijn dan inderdaad ook wel handig .

    Krijg steeds meer het vermoeden dat Corona meer een politieke aganda is , de economie staat al tijden op omvallen , het Corona virus is het ideale excuus om de criminele bankensector weer vrij te pleiten , die in feite de veroorzakers zijn van het werkelijke probleem

    43 likes
    • Willem schreef:

     Ja volgens mij ook Willem, denk dat ze ook verplichte vaccinaties gaan invoeren met de nodige nano troep erin ofzo, Ze hebben bewezen dat ze mensen makkelijk kunnen beinvloeden in het hamsteren van wc papier dus dan is alles mogelijk. Ik zou anders niet weten waarom er wereldwijd wc papier wordt gehamsterd,

     22 likes
   • Rob schreef:

    honing versuikerd boven de 38C, werkzame stof ervan verdwijnt, zonde van de honing dus

    0 likes
  • Freba schreef:

   Wel “lekker” dat DSM uit NL 106 miljoen pillen doneert en de NL-er een leeg schap aantreft . Slik zelf al jaren 1 gram per dag. Nooit ziek en verkeer in topconditie op mijn 72e. Komt niet vanzelf moet je wel wat voor doen. Weinig alcohol. Jaagt n.l. alle (werk) processen goed/fout op. Vandaar dat in homeopatische middelen veel alcohol aanwezig is. Mijn schoonvader vertelde ooit dat in Birma tijdens WWII, de alcoholisten als eersten omvielen. Hij heeft zich in leven gehouden met pepers uit het oerwoud. Veel vitamine C n.l. Dus vandaag maar weer een sambal gemaakt met kurkema, trassi en meer oosterse ingredienten als preventief middel.

   3 likes
  • Silbereye schreef:

   na het wc papier dus ook vitamine C in slaan !

   Niet alleen dat maar ook de condooms moeten maar gehamsterd worden, verwacht over negen a acht maanden een giga geboortegolf.

   Bereid u er op voor Opa’s en Oma’s welke nog in leven zijn na deze disaster.

   2 likes
  • frank schreef:

   Je Lichaam is in staat om een beperkte hoeveelheid vit.c op te nemen de rest plas je uit. Dit geeft wel een belasting voor de nieren.

   0 likes
 • piet schreef:

  Dat mag natuurlijk niet mainstream gaan worden, want vitamine C is een allround middel voor tal van ziektes.

  Wat moet dat nu met komend vaccin? Dat natuurlijk ingezet gaat worden als virus op al op zijn retour is

  19 likes
 • rop schreef:

  Nu is er een virus die eindelijk de vervuiling tegen gaat,proberen ze deze zo gauw mogelijk weer in te dammen, vele vergaderingen geweest om het Milieu te beschermen tegen de vele soorten uitstoot wat maar niet wou lukken om het eens te worden ,komt er een virus om de hoek kijken, die deze vervuiling kan oplossen door minder gebruik te maken van alle vervoersmiddelen, het is een perfect middel om de vervuiling tegen te gaan, zo zie je maar er werd te veel gekeken naar de economische schade ,en wat doet deze virus, die helpt een handje mee om het op te lossen , wat de wereld leiders niet voor elkaar kregen, doet nou deze virus, en nu moeten ze alles op alles zetten om deze weer terug te dringen, hebben ze een hulpmiddel , en weer is dat niet goed, zo gouw mogelijk deze virus de wereld uitzetten omdat deze zeker een flinke economische schade zal opleveren ,zo zie je maar de mens wil alles zelf in de hand houden, en gaat er tegen strijden, vele regeringsleiders keken naar het kostenplaatje ,en wat hebben ze nu een flinke kostenplaatje wat ook weer miljarden gaat kosten, reken maar als de mens zich niet aanpast en een hele grote gedragsverandering door voert en veel minder moet gaan reizen wereldwijd en straks weer op de oude voet doorgaat zal er nog meer virussen komen om een gedragsverandering te dwingen ,wat nu ook al gebeurt met deze virus. de mens is hard leers wat dat betreft ,de economie boven alles ,maar de natuur grijpt in ,om een beter schonen leef milieu te creëren, ze is een hulpmiddel daarin en komt met een virus aanzetten die wij mensen weer willen bestrijden ,maar reken maar de natuur is de laatst lachende en niet de mens..de mens is voor planeet aarde een virus , een virus die een virus bestrijd, de intelligentie van de aarde is vele malen hoger dan die van de mens, men moet veel experimenten doen om een bestrijdingsmiddel te vinden, maar elk middel zal de aarde een antwoord op weten.. om zijn evenwicht te bewaren zal deze zeker nog meer in zijn kracht dragen..om de mens zijn verantwoording tegenover haar te dragen, laten we maar eens goed beseffen waar men allemaal mee bezig zijn, een ommekeer en een gedragsverandering of meer virussen in de toekomst. maar men zal hardleers er in zijn ..als deze virus is bestreden in er treed geen verandering op ,dat komt er straks nog een veel zwaardere virus eraan met nog veel mee dode en economische schade …

  13 likes
  • Freba schreef:

   Ben benieuwd hoe de cijfers er aan het einde van dit virus zullen zijn. Meer of minder doden per bevolkingsgroep. Zou best eens veel minder kunnen zijn, gezien de preventies die de mensen NU nemen, die zij anders niet genomen hadden. Zo heb elk nadeel zijn voordeel(Cruijff) Kost wel een paar centen maar dan heb je ook wat.

   0 likes
 • Bas schreef:

  Bij de Kruidvat waren alle vitamine C tabletten uitverkocht behalve de 1000MG bruistabletten. Na 2 dagen voel ik me al 10x beter!

  13 likes
 • Elise schreef:

  Vitamine c zit ook in voedsel. Kiwi’s, sinaasappels, paprika(rauw eten) enz.
  Heb zelf poeder zakjes met 500 mg paracetamol en 50 mg vitamine c.(goedkoop merk) in huis/gebruikt. Helpt zeer goed tegen griep/koorts.
  Wat ook helpt:
  Verse groente soep en vooral kippensoep werkt als natuurlijke antibiotica. Tevens helpt het tegen uitdroging.
  Gewoon oud nieuws/kennis tegen griep.

  13 likes
 • Louise schreef:

  Nou ik hoop van harte dat China z’n bevindingen gaat publiceren over vitamine c per infuus…..
  Ook hoop ik dat ze hier er mee gaan experimenteren …… Er zijn wel klinieken in Nederland waar je een behandeling kunt krijgen wel voor eigen kosten…..Tot nu toe stond de reguliere geneeskunde er niet voor open, niet bewezen,blabla.
  Nou reageert ieder mens anders dus is er geen garantie, maar dat is dikwijls ook bij medicijnen ……
  Overigens werden patiënten in China ook behandeld met antivirale medicijnen….
  En tja natuurlijk helpt voldoende vit C oraal ook wel, wel iedere dag, maar teveel neemt het lichaam niet op , dat plas je er weer uit……….Daarom is het infuus zo belangrijk ……..
  Probleem is ook dat er nooit naar gekeken wordt als je in het ziekenhuis beland, dus heb je minder weerstand …
  Misschien is het in sommige gevallen wel allebei nodig, eerst vitamine aanvullen en dan eventuele medicijnen……

  10 likes
 • Koen schreef:

  Vitamine C neemt het lichaam maar beperkt op.
  de rest plast men gewoon uit.
  Extra innemen heeft dus geen enkele zin

  10 likes
  • Ton schreef:

   Je moet de dosis over de dag verdelen en niet in een keer nuttigen.
   Als je bijvoorbeeld ascorbinezuur oplost in water heb je een vitaminedrank die je gedoseerd kan nuttigen

   7 likes
  • Tjeerd schreef:

   Je moet vitamine C tabletten met depotwerking kopen (bv Kruidvat en Trekpleister). Die worden geleidelijk opgenomen en niet uitgeplast.

   0 likes
   • Tonny schreef:

    Dat is onjuist, Tjeerd. Vitamine C wordt in het eerste stuk van de dunne darm opgenomen. Time released Vit. C wordt dus grotendeels ongebruikt afgevoerd. Zonde van je geld.

    0 likes
 • rayoflight schreef:

  No kidding , Dagelijks zuurkool eten helpt al iets.

  8 likes
 • Tjeerd schreef:

  Duitse onderzoeksjournalist vergelijkt de huidige uitzonderingstoestand met 1933 op wereldwijd gebied:
  https://www.youtube.com/watch?v=t-NA4Tb-V3w Der globale Ausnahmezustand – Gerhard Wisnewski bei Stein Zeit
  “Alles nur Panikmache, um eine neue Weltordnung zu installieren”, meint Journalist Gerhard Wisnewski.

  7 likes
 • Car schreef:

  Moet soms ook wel lachen om alle waarschuwingen over dit corona virus. Liever niet met papiergeld en munten betalen maar met pinautomaat. Tja, waar iedereen met zijn corona tengeltjes op zit te rammen. Ontsmetten na ieder gebruik doet men die pin kastjes niet in de winkels . Gekte alom dus.

  7 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Noodtoestand, mobilisatie militairen, avondklok.
  Mogelijk kan dat het virus vertragen.

  6 likes
  • AlbertV schreef:

   Alle militairen zijn naar de Russische grens gestuurd om middels een grootschalige NAVO oefening onze Russisch vrienden de stuipen op het lijf te jagen. Terwijl het domme volk wc-papier aan het plunderen is wordt daar een zeer gevaarlijk spelletje gespeeld.

   29 likes
 • vladi schreef:

  MMS -Jim Humble.

  fff

  5 likes
 • jac schreef:

  @ GeVanK

  Klopt, waterstofperoxide werkt fantastisch
  Zoek maar op in het Duits.
  H2O2 wie Heilmittel Een arts heeft er een heel boek aan gewijd.
  Het belangrijkste is, het kost te weinig.
  Zelf had ik een versleten schouder. De spuit erin en 6 weken later terug voor
  de volgende. Na onderzoek kwam ik er achter, dat Borax het middel is.
  Na enkele weken kon ik mijn schouder al weer goed bewegen.
  Bij controle voor die tweede spuit, die niet meer nodig bleek, vertelde ik die arts:
  Borax. Nooit van gehoord zei deze. Ik geloofde hem niet. Na 3 maanden belde ik hem op.
  Ik wil een controle echo. Als het goed gaat, gaat het toch goed. Nee,ik wil het bewijs.
  Zijn antwoord: denk je, dat ik in mijn eigen vlees ga snijden.
  Borax kost ook bijna niets. Het is geen gezondheidszorg, maar ziekte-industrie.
  Jac. ex fysiotherapeut en boven de 70jaar

  5 likes
 • Straalmans schreef:

  Niemand wil graag dood, maar soms doen mensen net alsof ze onsterfelijk zouden zijn. Als extra vitamines helpen, prima, maar dan moet je het je hele leven slikken en zodra de weerstand even lager wordt dan ben je weer gevoelig voor infecties. Denk ik.

  4 likes
 • GeVanK schreef:

  Vitamine C wordt omgezet in waterstofperoxide (hydrogen peroxide) in het lichaam. Waterstofperoxide doodt het virus. Daarnaast doodt het ook kankercellen.

  Zorg wel dat je een pure natuurlijke vorm vitamine C koopt, zoals rozebottelpoeder.

  Veel suplementen komen uit China waar maar een fractie van de werkzame stof inzit. Het meeste is een vulmiddel in een vitamine C tablet.

  4 likes
 • Michael schreef:

  Ik weet dat het werkt. Ooit griep gehad, hoge koorts, verwachtte zeker nog een week ziek te zijn. Toen schoot me de vitamine c theorie te binnen en toen 20 gram per dag ingenomen. De volgende dag kon ik weer aan het werk, koorts was binnen 2-3 uur verdwenen. Voor corona, heb 1,8 kg vitamine c thuis liggen, gewoon in poeder vorm en dat is voor mezelf, voor onvoorbereide familie en vrienden. Infuus of niet, orale inname was voldoende me van de koorts af te helpen in die tijd.

  4 likes
 • d1rty schreef:

  weerstand moet je opbouwen. Dus als je nu ineens met vitamine c begint en volgende week besmet raakt is de kans erg groot dat je gewoon dood en dood ziek wordt. Ik leef altijd gezond en heb zelfs nog geen garantie dat ik sterk genoeg ben, een slechte nacht geslapen of ook al een ander virus onder de leden en je hebt als nog een grote kans om dood ziek te worden.

  3 likes
 • Axel M. schreef:

  Om je tegen welke virus te kunnen beschermen is Vit C is er één ( rozenbottel is daarvan het beste 500 keer keer vit. C. )
  wat ook heel goed helpt is gember en/met Curcuma deze wortels zijn natuurlijke onstekingsremmers, pijnstillers en Antibiotica.
  Ook tegen veel ander pijnen en ontstekingen te gebruiken zoals oa. Arthritis en nog vele andere pijnen en ontstekingen .
  Let hier wel op dat als je Curcuma ” erbij ” gebruikt dat het pepine nodig heeft om goed in je bloed opgenomen te kunnen worden, dit scheeld 70% van de opmname in je bloed, de rest plas je uit.
  pepine zit in de schil van de zwarte peper, GEEN zwarte peper poeder gebruiken want dat is voornamelijk wiitte peper waar geen pepine in zit. Het beste is of de gehele zwarte peper korrel te gruiken of de zwartepeper korrel te vermalen door een pepermolen te gebruiken .

  Een goed mix ” mits uit een natuur winkel ander drink je het vergif waarmee het in gespoten is ” zet ‘s morgens één liiter thee hiervan verdeel dit over de dag het zal je tegen het meeste pijnen, virussen etc. ” zeker het coronavirus ” beschermen.

  Axel M.

  3 likes
 • Miranda schreef:

  Ik heb nu al een paar keer een beginnende verkoudheid gehad, corona je weet het niet. Maar ik gebruik borax vermengt met heet water, zodat de borax goed vermengd wordt. Ik gebruik een glazen liter fles en doe er 5 of 6 theelepel schepjes in. Als ik iets van beginnende verkoudheid of keelpijn voel, ga ik gelijk spoelen/gorgelen en smeer ik het middel in mijn neus. Dat doe ik aantal keren per dag. Mijn neus gaat ervan open, maar de verkoudheid zet ook niet door en de keelpijn is ook heel snel weg. Ook als ik kiespijn heb, spoel ik ook een paar keer per dag met borax soms wel 10 minuten lang, maar mijn kiespijn verdwijnt daardoor heel snel. Ik heb nog nooit zo’n goed middel gehad wat zo snel werkt. Het is te verkrijgen bij werkenmetmerken, het is een betaalbaar middel en ik gebruik het nou al een aantal jaren, omdat ik vatbaar ben voor ontstekingen door diabetes en mensen ik zou zeggen probeer het maar, want het is echt een supermiddel.

  1 likes
 • Pjoter schreef:

  Voorlopig zijn we met Zn allen wereldwijd van de straat en als alles “tijdelijk”voorbij is,zijn alle wetten en al het andere waartegen wereldwijd gedemonstreerd is,in het korte verleden, onverbiddelijk van kracht. Op straffe van hoge boetes natuurlijk!
  Ruil vast uw gele vestjes maar in tegen helmen en kogelvrije vesten.
  En houd uw survival setje gereed.!

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  chinese

  Chinese viroloog en klokkenluider: ‘Coronavirus komt uit militair lab’

  Een Chinese viroloog die naar de Verenigde ...

  >