GezondheidCorona

Vitamine C succesvol ingezet tegen coronavirus. ‘Al na 2 dagen genezen’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een medisch team van een ziekenhuis van de Jiaotong University in China heeft vitamine C succesvol ingezet tegen het coronavirus.

In een persverklaring op de website van het ziekenhuis schreef het team dat patiënten hoge doses van de vitamine kregen toegediend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Kritieke patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen, moeten zo snel mogelijk een behandeling met vitamine C krijgen, adviseren de medici.

Voorkomt en geneest

De behandeling versterkt de antivirale activiteit van het immuunsysteem en voorkomt of geneest acuut longfalen.

Ook de Shanghai Medical Association (SMA) in China adviseert coronapatiënten te behandelen met hoge doses vitamine C.

Volgens de SMA moeten patiënten 50 tot 100 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag toegediend krijgen via een infuus.

Na twee dagen genezen

Kritieke patiënten hebben tot wel 200 mg per kilogram lichaamsgewicht nodig, aldus de artsenvereniging.

De Chinese autoriteiten hebben 50 ton vitamine C naar de provincie Hubei en Wuhan gebracht, waar de uitbraak begon.

Artsen verbonden aan het ziekenhuis van Daegu in Zuid-Korea melden vergelijkbare successen.

“Alle patiënten en doktoren slikken hier vitamine C. Coronapatiënten met symptomen kregen 30.000 mg per infuus. Sommigen waren na twee dagen genezen,” aldus de artsen.

Hele goede optie

Er lopen in China inmiddels drie klinische studies om de ervaringen met vitamine C bij de behandeling van coronapatiënten te documenteren.

“Een logisch verhaal,” reageerde dr. Gert Schuitemaker, hoofdredacteur van het blad ‘Fit met Voeding’.

“Het afweersysteem heeft extra vitamine C nodig om naar behoren te kunnen functioneren,” voegde hij toe.

Hij kreeg bijval van intensivist Paul Elbers van het Amsterdam UMC. “Het zou een hele goede optie kunnen zijn voor ernstig zieke coronapatiënten,” zei hij.

Versterken van het immuunsysteem

Elbers legde uit: “Vitamine C remt de mate waarin longen doorlaatbaar worden voor vocht en gaat daarmee benauwdheid tegen.”

De Amerikaanse internist Paul Marik zei daarnaast dat vitamine C ‘een belangrijke toegevoegde waarde kan hebben bij de behandeling van patiënten met corona’.

Chemiebedrijf DSM uit Heerlen heeft in de strijd tegen het coronavirus 106 miljoen pillen gedoneerd aan ziekenhuizen in en rond Wuhan.

“Vitamine C helpt bij het versterken van het immuunsysteem,” zei een woordvoerster. “Het zorgt ervoor dat mensen minder snel ziek worden en mocht dat toch het geval zijn, ze er sneller weer bovenop komen.”

5 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

na het wc papier dus ook vitamine C in slaan !!

Nee zonder gekheid , dit klinkt inderdaad logisch je hebt tegfen woordig vit Tabletjes van 1000 tot 1500 mg , kom je al een heel eind mee lijkt mij

Exegese
Exegese
4 jaren geleden

Is het niet frappant dat de hele medische wereld in Europa daar met geen woord over rept ? Zo moeilijk kan het toch niet zijn. Of zouden ze helemaal niet op zoek zijn naar oplossingen maar naar mogelijkheden om mensen zo veel mogelijk op stang te jagen ? Ik denk dat ik het antwoord wel weet

piet
piet
4 jaren geleden

Dat mag natuurlijk niet mainstream gaan worden, want vitamine C is een allround middel voor tal van ziektes.

Wat moet dat nu met komend vaccin? Dat natuurlijk ingezet gaat worden als virus op al op zijn retour is

rop
rop
4 jaren geleden

Nu is er een virus die eindelijk de vervuiling tegen gaat,proberen ze deze zo gauw mogelijk weer in te dammen, vele vergaderingen geweest om het Milieu te beschermen tegen de vele soorten uitstoot wat maar niet wou lukken om het eens te worden ,komt er een virus om de hoek kijken, die deze vervuiling kan oplossen door minder gebruik te maken van alle vervoersmiddelen, het is een perfect middel om de vervuiling tegen te gaan, zo zie je maar er werd te veel gekeken naar de economische schade ,en wat doet deze virus, die helpt een handje mee om het op te lossen , wat de wereld leiders niet voor elkaar kregen, doet nou deze virus, en nu moeten ze alles op alles zetten om deze weer terug te dringen, hebben ze een hulpmiddel , en weer is dat niet goed, zo gouw mogelijk deze virus de wereld uitzetten omdat deze zeker een flinke economische schade zal opleveren ,zo zie je maar de mens wil alles zelf in de hand houden, en gaat er tegen strijden, vele regeringsleiders keken naar het kostenplaatje ,en wat hebben ze nu een flinke kostenplaatje wat ook weer miljarden gaat kosten, reken maar als de mens zich niet aanpast en een hele grote gedragsverandering door voert en veel minder moet gaan reizen wereldwijd en straks weer op de oude voet doorgaat zal er nog meer virussen komen om een gedragsverandering te dwingen ,wat nu ook al gebeurt met deze virus. de mens is hard leers wat dat betreft ,de economie boven alles ,maar de natuur grijpt in ,om een beter schonen leef milieu te creëren, ze is een hulpmiddel daarin en komt met een virus aanzetten die wij mensen weer willen bestrijden ,maar reken maar de natuur is de laatst lachende en niet de mens..de mens is voor planeet aarde een virus , een virus die een virus bestrijd, de intelligentie van de aarde is vele malen hoger dan die van de mens, men moet veel experimenten doen om een bestrijdingsmiddel te vinden, maar elk middel zal de aarde een antwoord op weten.. om zijn evenwicht te bewaren zal deze zeker nog meer in zijn kracht dragen..om de mens zijn verantwoording tegenover haar te dragen, laten we maar eens goed beseffen waar men allemaal mee bezig zijn, een ommekeer en een gedragsverandering of meer virussen in de toekomst. maar men zal hardleers er in zijn ..als deze virus is bestreden in er treed geen verandering op ,dat komt er straks nog een veel zwaardere virus eraan met nog veel mee dode en economische schade …

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x