Buitenland

Er wordt haast gemaakt met de 15-minutensteden: ‘Je kunt geen kant op’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Duizenden steden worden omgevormd tot zogeheten 15-minutensteden. Ze worden aangestuurd door kunstmatige intelligentie. Volgens het World Economic Forum zijn dergelijke steden cruciaal in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Critici stellen juist dat 15-minutensteden een dekmantel vormen voor totale controle. Ze spreken liever van openluchtgevangenissen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Influencer Krissy Rieger, die meer dan 200.000 abonnees heeft op YouTube, waarschuwt in meerdere van haar video’s voor 15-minutensteden.

Totale controle

“Pas op, onze bewegingsvrijheid wordt beperkt, ik kan het niet anders uitleggen,” citeert De Andere Krant haar. “De bedoeling is het autoverkeer terug te dringen. We worden aangespoord binnen ons gebied te blijven en camera’s houden onze nummerborden in de gaten. We worden opgesloten in zones en bewaakt door camera’s.”

Ook onderzoeksjournalist Ernst Wolff waarschuwt voor de 15-minutensteden. “Kleine stukjes rijden is nog wel oké. Maar als je in de auto stapt en een paar honderd kilometer rijdt, dan kom je in de CO2-val en wordt je CO2-footprint afgenomen. Dat moet je dan ergens gaan terugbetalen en je kunt geen kant op.”

“Wie met wie contact heeft gehad, waar en wanneer, dat wordt allemaal opgeslagen en kan real time worden gedeeld met welke instantie dan ook. De 15-minutenstad heeft alles in zich voor totale controle,” aldus Wolff.

Slechts het begin

Politicus Nigel Farage wijst erop dat lage- en zero-emissiezones ‘slechts het begin’ zijn. Hij zegt dat in Groot-Brittannië haast wordt gemaakt met de 15-minutensteden, die volgens hem bedoeld zijn om ons in onze wijk te houden.

Tezamen met onder meer een digitaal ID en digitaal geld gaan ze ervoor zorgen dat elke auto een soort zwarte doos krijgt met gps-technologie. Ze zullen elke kilometer die we rijden gaan belasten. Dat is waar ze naartoe willen, waarschuwt Farage.

4.7 220 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

191 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kiekedief
Kiekedief
8 maanden geleden

Wordt reuze gezellig zo,straks een burger oorlog

jessie nameles
jessie nameles
8 maanden geleden

totale controle , en woon waarschijnlijk in zo,n stad.. betaal maar ,betaal maar . maar t gaat ze niet lukken .. in engeland zijn ze al bezig om alle kabeltjes door te knippen en plantenbakken aan t verwijderen die de weg versperren.. oprotten met die zooi !!!!!

Thoughtful
Thoughtful
8 maanden geleden

“We worden opgesloten in zones en bewaakt door camera’s.”
Het zou zomaar kunnen dat de verkoop van accu-slijptollen omhoog schiet.

mark
mark
8 maanden geleden

Loop maar naar de kloten..!

Back to top button
191
0
We lezen graag je reactie!x