Homepagina » Universum » Afrikaanse stam wist al veel eerder dan moderne wetenschappers dat Sirius een begeleider heeft. Hoe kan dat?
Afrikaanse stam wist al veel eerder dan moderne wetenschappers dat Sirius een begeleider heeft. Hoe kan dit?

Afrikaanse stam wist al veel eerder dan moderne wetenschappers dat Sirius een begeleider heeft. Hoe kan dat?

De Dogon, een bevolkingsgroep die in Mali leeft, beschikken over verrassende kennis over de ster Sirius.

De Dogon wisten al eerder dan moderne astronomen dat rond Sirius nog een kleinere ster draait. Deze begeleider, Sirius B, werd in 1862 voor het eerst gezien door Alvan Clark.

Volgens de Dogon bevindt zich in het Siriusstelsel nog een derde ster die nog ontdekt moet worden.

Hoe kan het dat deze eeuwenoude cultuur al heel vroeg gegevens had over de ster?

In gang hebben gezet

Hoe komt het dat die gegevens overeenkomen met elementen van de oude beschavingen van Egypte en Sumerië?

In zijn boek het Sirius-mysterie stelt voormalig BBC-medewerker en professor Robert Temple dat buitenaardse wezens de menselijke beschaving ‘in gang hebben gezet’.

Amfibieachtige wezens

Hij laat zien dat de wetenschap van oude beschavingen gestoeld was op ‘geïmporteerde’ fysica en astrofysica van amfibieachtige wezens uit het Siriusstelsel die contact hadden met de oude Egyptenaren en de Sumeriërs.

Temple baseert zich voornamelijk op het werk van de Franse antropologen Marcel Griaule en Germaine Dieterlen.

Tussen 1928 en 1933 namen Griaule en Dieterlen deel aan twee grootschalige expedities naar de Dogonregio in Mali.

[Gaia]


Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Een volk heeft ons heel vroeger leren bouwen met veels te grote stenen,het vervoer geleerd en flinke info gekregen over het universum.Dat staat vast.
  Dat volk kwam altijd van boven en nooit uit het zuiden of oosten??
  Ook duidelijk..Er zijn mensen die nog meer duidelijkheid willen???

  10 likes
  • De geconditioneerde mens kijkt niet verder dan zijn neus lang is en probeert alles op een Aardse manier te verklaren als het enige mogelijke dat zich kan voordoen binnen ons menselijk bestaan, wat vervolgens als waarheid wordt verkondigd, maar met die kennis alleen kun je het heelal niet verslaan.

   1 likes
  • @ predator, dat volk kwam altijd van boven en nooit uit het zuiden of Oosten.
   Ja volgens ons is er maar een Noorden die naar het middelpunt van de aarde wijst, daarboven is Polaris.
   Daar buiten in het zogenaamde space buiten de Firmament is geen richting, dus ook geen onder of boven.

   0 likes
   • De Orient…niet van het oosten of westen maar voorbij het voorbije

    Schetenwappers weten nog steeds niet veel, bar weinig zelfs…zo gek is dat niet als je theorieen blijft aanhangen. Vastgeplakt op die leerstoel

    0 likes
 2. Zo raar is het allemaal niet. Wij zijn voorgelicht(mede door geschriften die machthebbers door de eeuwen heen hebben geschreven), dat deze mensen primitief zijn, terwijl deze mensen heel intelligent zijn(je hebt heel veel soorten intelligentie). Ze hebben een patroon ontdekt via de sterrenhemel. Zo konden ze weten wanneer er overstromingen kwamen en wanneer ze moesten oogsten enz. Als iets vaker gebeurt en het gebeurt steeds op hetzelfde tijdstip/periode, dan ontdek je toch een patroon? Ik tenminste wel. Zo vreemd is dat toch niet?
  De sterrenhemel is een klok, maar niet iedereen ziet dezelfde sterrenhemel op aarde.(vandaar dat bij machtswisseling het geschrift steeds veranderde) Intuïtie was bij deze stam hoog ontwikkelt.(omdat ze met de natuur leven). Hetzelfde geldt voor de Aboriginals. Bij ons is/wordt die afgevlakt door allerlei factoren. Dus voor mij: geen aliens aan te pas gekomen. Waar ik wel in geloof: dat er ooit stofjes op de aarde zijn gevallen en dat daaruit leven is ontstaan.

  3 likes
 3. Amfibie-achtige wezens, reptielen/draconïers dus en dat is geen aanname maar een zekerheid en die zijn er nog steeds. Nee geen David Icke verzinsel maar de realiteit, het wordt altijd belachelijk gemaakt wanneer iemand dat beweert natuurlijk zelfs wanneer je het aan kunt tonen zoals ik deed een jaar of 10 terug. Maar als de wetenschap het zegt dan is het zo, wij zijn immers maar domme boeren.

  7 likes
 4. En wie weet er nu meer van boven dan de goden of het “volk” van daar??Alweer duidelijkheid

  4 likes
 5. Wel leuk al die verklaringen of ideeën over hoe en wat en het leven is ontstaan van mensen die hier wat beschrijven, natuurlijk verklaart het helemaal niets,het zijn bij elkaar geraapte ideeën of gedachten die men heeft over genomen van fundamenten van een persoon die ook weer een gedachten erover had, waar ander weer verder op borduren, zo heeft een ieder zijn eigen verklaringen er voor en gelooft daardoor zijn eigen idee erover, maar hebben jullie nu wel echt de waarheid van wat je zegt ,denk het niet want als je voor je zelf een duidelijke verklaring had en zeker wist dat het ook de juiste is wat men zegt , wat valt er dan nog te verklaren want je gelooft het toch? en geloof is toch geen twijfel of toch wel? volgens mij heerst duidelijk de twijfel ,want anders wat doet men dan hier op deze site.

  1 likes
  • HeRop, bewijs is wat telt net als in een rechtszaak.
   Over leven gesproken de meest simpele vorm van leven heeft op zijn minst 250 proteinen nodig om te functioneren…..WOW

   Een horloge met al zijn tandwielen die het een werkend geheel maken is ook niet door evolutie ontstaan toch ?
   Er is nul bewijs trouwens voor Evolutie..

   3 likes
 6. Die vraag moet je stellen aan iemand die verstand heeft van de oude culturen en die eerlijk is.

  Suppressed history – Michael Tellinger Exposing Ancient Secrets of.our ancient human origins
  https://www.youtube.com/watch?v=YyJSkBLUihk

  Michael Tellinger Exposes the Hidden Controllers of Mankind
  https://www.youtube.com/watch?v=hhRAnYvuP48

  De oude culturen waren veel intelligenter dan wij nu, vandaar dat dit verborgen moet blijven als je het uitgangspunt hebt om mensen te controleren.
  Weet niet of het wel op enige vorm van waarheid berust is mbt Sirius.
  Wat ik wel weet is dat alles is een leugen vandaar dat je krijgt.
  Hoe kan dat ?

  3 likes
 7. Er is meer tussen hemel en aarde wat wij niet kunnen bevaten dat is zeker.

  3 likes
 8. Wie heeft die Reptielen dan gemaakt? Wie is ooit op het idee gekomen zulke lelijke wezens te creëren? Een reptiel ziet er niet bepaald mooi en handig uit. Ze lopen zelf op 4 poten. Laten ze daar eerst werk van maken. Ik denk dat ze vreselijk jaloers zijn op de mooi uitziende en handige mens. Ik kan me niet voorstellen dat de slijmerige reptielen het ideaal van God waren. Zou God ook over de reptielen hebben gezegd dat ze naar Zijn beeld zijn gecreëerd? In dat geval ziet God er niet bepaald aanbiddelijk uit.

  1 likes
 9. Hoe dat kan?.Staat allemaal geschreven,maar de meeste mensen willen het niet zo lezen…
  Net zoals de Egyptenaren al Mercurius hadden gevonden en zelfs de dichtheid al aangaven..Nou weten wij ook wel.dat het niet de Egyptenaren waren ,maar al 7000jaar eerder..Dus een volk wist het al 9000jaar gelden..Zo raar vind ik het van de Dogons niet ,dat hun het weten..
  Intressant verhaal.
  Duizenden km verderop wisten ze dus ook hoe het daar boven zit..

  2 likes
 10. En ook hij is ontwaakt van de grootste deceptie aller tijden.

  Finally, Michael Tellinger’s Flat Earth disclosure, Epic!
  https://www.youtube.com/watch?v=xranj1dXV2c

  Veel te leren van Michael Tellinger over de oude culturen en hoe het vroeger echt was op moeder aarde.

  Michael Tellinger is a South African author, politician, explorer[1] and founder of the Ubuntu Party which supports the supply of free resources across society.[2] He has presented Adam’s Calendar as a site of extraordinary archeological importance.

  1 likes
 11. De wetenschappers bleken de bron te zijn! Is al lang geleden aan het licht gekomen kwestie van info geven waar na je vraagt ,was al in de jaren zeventig bekent .En een onderschating van het E.Q. van hun Africaanse gesprek partners.Dit zijn trucks die vaker gebruikt worden in contact met andere bevolkingen door zogenaamde natuurvolkeren: men vraagt,wij draaien ;-} en…… imponeren!
  Wat wel waar is dat sommige volkeren de vergrotende werking van geslepen glas hadden ontdekt zoals in somige afbeeldingen te zien is ,mensen die door iets [?]omhoog kijken alleen dat soort kennis bleef bij een klein groepje religieuzen en of heersers en of millitairen .Dus de kennis ging ook regelmatig weer verloren.
  Helemaal met het vernietigen al dan niet expres van bibliotheken e.d.Nog zoiets de navigatie kristallen van de noormannen waarmee men de richting van de zon kon bepalen met bewolking.Men had ook ooit de wereld keurig in kloppende met de bol vorm rekening houdend graden verdeelt allemaal weer verdwenen.Antartica in kaart gebracht en weer vergeten.
  En daarna weer opnieuw ontdekt.
  Mvrg,Marcel
  P.S.we hebben ook ontdekt dat niemand langs gaat komen de afstanden zijn te groot voor biologische wezens ,Een kleine zelfstandig opererende robot drone die honderd duizenden jaren onderweg is kan nog net kwa mogelijkheden in het heelal.Slimme jongens die Doguns!

  0 likes
 12. Het is allemaal bizar hoe het gelopen is op aarde vanaf de oudheid tot nu, de echte waarheid zal schokkend zijn voor velen. We zijn eigenlijk nog holbewoners met onze kennis, stoer hoor..de laatste 50 jaar…naar de maan geweest en internet wat ons leven controleert…verder zijn we nog steeds slaaf van een paar rijke families. Weinig ontwikkeling eigenlijk.

  0 likes
 13. Lees gewoon het Boek van Enoch. Alle kennis komt van de gevallen engelen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...