Homepagina » Universum » Afrikaanse stam wist al veel eerder dan moderne wetenschappers dat Sirius een begeleider heeft. Hoe kan dat?
Afrikaanse stam wist al veel eerder dan moderne wetenschappers dat Sirius een begeleider heeft. Hoe kan dit?

Afrikaanse stam wist al veel eerder dan moderne wetenschappers dat Sirius een begeleider heeft. Hoe kan dat?

De Dogon, een bevolkingsgroep die in Mali leeft, beschikken over verrassende kennis over de ster Sirius.

De Dogon wisten al eerder dan moderne astronomen dat rond Sirius nog een kleinere ster draait. Deze begeleider, Sirius B, werd in 1862 voor het eerst gezien door Alvan Clark.

Volgens de Dogon bevindt zich in het Siriusstelsel nog een derde ster die nog ontdekt moet worden.

Hoe kan het dat deze eeuwenoude cultuur al heel vroeg gegevens had over de ster?

In gang hebben gezet

Hoe komt het dat die gegevens overeenkomen met elementen van de oude beschavingen van Egypte en Sumerië?

In zijn boek het Sirius-mysterie stelt voormalig BBC-medewerker en professor Robert Temple dat buitenaardse wezens de menselijke beschaving ‘in gang hebben gezet’.

Amfibieachtige wezens

Hij laat zien dat de wetenschap van oude beschavingen gestoeld was op ‘geïmporteerde’ fysica en astrofysica van amfibieachtige wezens uit het Siriusstelsel die contact hadden met de oude Egyptenaren en de Sumeriërs.

Temple baseert zich voornamelijk op het werk van de Franse antropologen Marcel Griaule en Germaine Dieterlen.

Tussen 1928 en 1933 namen Griaule en Dieterlen deel aan twee grootschalige expedities naar de Dogonregio in Mali.

[Gaia]
1 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Hoe dat kan?.Staat allemaal geschreven,maar de meeste mensen willen het niet zo lezen…
Net zoals de Egyptenaren al Mercurius hadden gevonden en zelfs de dichtheid al aangaven..Nou weten wij ook wel.dat het niet de Egyptenaren waren ,maar al 7000jaar eerder..Dus een volk wist het al 9000jaar gelden..Zo raar vind ik het van de Dogons niet ,dat hun het weten..
Intressant verhaal.
Duizenden km verderop wisten ze dus ook hoe het daar boven zit..

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Een volk heeft ons heel vroeger leren bouwen met veels te grote stenen,het vervoer geleerd en flinke info gekregen over het universum.Dat staat vast.
Dat volk kwam altijd van boven en nooit uit het zuiden of oosten??
Ook duidelijk..Er zijn mensen die nog meer duidelijkheid willen???

arnoud
arnoud
Reactie op  PREDATOR
1 jaar geleden

De geconditioneerde mens kijkt niet verder dan zijn neus lang is en probeert alles op een Aardse manier te verklaren als het enige mogelijke dat zich kan voordoen binnen ons menselijk bestaan, wat vervolgens als waarheid wordt verkondigd, maar met die kennis alleen kun je het heelal niet verslaan.

Mark
Mark
Reactie op  PREDATOR
1 jaar geleden

@ predator, dat volk kwam altijd van boven en nooit uit het zuiden of Oosten.
Ja volgens ons is er maar een Noorden die naar het middelpunt van de aarde wijst, daarboven is Polaris.
Daar buiten in het zogenaamde space buiten de Firmament is geen richting, dus ook geen onder of boven.

Margie
Margie
Reactie op  Mark
1 jaar geleden

De Orient…niet van het oosten of westen maar voorbij het voorbije

Schetenwappers weten nog steeds niet veel, bar weinig zelfs…zo gek is dat niet als je theorieen blijft aanhangen. Vastgeplakt op die leerstoel

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

En wie weet er nu meer van boven dan de goden of het “volk” van daar??Alweer duidelijkheid

Medusa
Medusa
Reactie op  PREDATOR
7 maanden geleden

Ook de Bijbel is aan gesleutelt en zijn woorden en zinnetjes verdraait. Zoek eens filmpjes op you tube over Gospel of Thomas bijv. Het zijn reptielen, zonder empathie….vandaar dat ze dus ook geen geweten hebben…je moet er een beetje een neus voor hebben…Onze pijnappelklier is de sleutel tot dit domein….het Goddelijke Universum …….waar deze klier nu zo groot als een erwtje, maar hoort een denneappel te zijn, onze antenne zeg maar ….maar alles in de maatschappij is erop gericht deze totaal uit te schakelen…..slechte voeding zware metalen luchtvervuiling verdwijnen van bomen stress roken alcohol medicijnen fluor vaccinaties landbouwgif glyfosaat fluor….weet u wel wat er allemaal geregeld word via deze klier? Verdwijn eens in een studie over uzelf….er gaat een wereld voor u open .

Willem
Willem
1 jaar geleden

Amfibie-achtige wezens, reptielen/draconïers dus en dat is geen aanname maar een zekerheid en die zijn er nog steeds. Nee geen David Icke verzinsel maar de realiteit, het wordt altijd belachelijk gemaakt wanneer iemand dat beweert natuurlijk zelfs wanneer je het aan kunt tonen zoals ik deed een jaar of 10 terug. Maar als de wetenschap het zegt dan is het zo, wij zijn immers maar domme boeren.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Zo raar is het allemaal niet. Wij zijn voorgelicht(mede door geschriften die machthebbers door de eeuwen heen hebben geschreven), dat deze mensen primitief zijn, terwijl deze mensen heel intelligent zijn(je hebt heel veel soorten intelligentie). Ze hebben een patroon ontdekt via de sterrenhemel. Zo konden ze weten wanneer er overstromingen kwamen en wanneer ze moesten oogsten enz. Als iets vaker gebeurt en het gebeurt steeds op hetzelfde tijdstip/periode, dan ontdek je toch een patroon? Ik tenminste wel. Zo vreemd is dat toch niet?
De sterrenhemel is een klok, maar niet iedereen ziet dezelfde sterrenhemel op aarde.(vandaar dat bij machtswisseling het geschrift steeds veranderde) Intuïtie was bij deze stam hoog ontwikkelt.(omdat ze met de natuur leven). Hetzelfde geldt voor de Aboriginals. Bij ons is/wordt die afgevlakt door allerlei factoren. Dus voor mij: geen aliens aan te pas gekomen. Waar ik wel in geloof: dat er ooit stofjes op de aarde zijn gevallen en dat daaruit leven is ontstaan.

Ron
Ron
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

@Elise, waar ik wel in geloof: dat er ooit stofjes op de aarde zijn gevallen en dat daaruit leven is ontstaan.

Hoe kom je hier zo bij om dit te geloven?

Mark
Mark
1 jaar geleden

Die vraag moet je stellen aan iemand die verstand heeft van de oude culturen en die eerlijk is.

Suppressed history – Michael Tellinger Exposing Ancient Secrets of.our ancient human origins
https://www.youtube.com/watch?v=YyJSkBLUihk

Michael Tellinger Exposes the Hidden Controllers of Mankind
https://www.youtube.com/watch?v=hhRAnYvuP48

De oude culturen waren veel intelligenter dan wij nu, vandaar dat dit verborgen moet blijven als je het uitgangspunt hebt om mensen te controleren.
Weet niet of het wel op enige vorm van waarheid berust is mbt Sirius.
Wat ik wel weet is dat alles is een leugen vandaar dat je krijgt.
Hoe kan dat ?

Mark
Mark
1 jaar geleden

En ook hij is ontwaakt van de grootste deceptie aller tijden.

Finally, Michael Tellinger’s Flat Earth disclosure, Epic!
https://www.youtube.com/watch?v=xranj1dXV2c

Veel te leren van Michael Tellinger over de oude culturen en hoe het vroeger echt was op moeder aarde.

Michael Tellinger is a South African author, politician, explorer[1] and founder of the Ubuntu Party which supports the supply of free resources across society.[2] He has presented Adam’s Calendar as a site of extraordinary archeological importance.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Er is meer tussen hemel en aarde wat wij niet kunnen bevaten dat is zeker.

m.koningen
m.koningen
1 jaar geleden

De wetenschappers bleken de bron te zijn! Is al lang geleden aan het licht gekomen kwestie van info geven waar na je vraagt ,was al in de jaren zeventig bekent .En een onderschating van het E.Q. van hun Africaanse gesprek partners.Dit zijn trucks die vaker gebruikt worden in contact met andere bevolkingen door zogenaamde natuurvolkeren: men vraagt,wij draaien ;-} en…… imponeren!
Wat wel waar is dat sommige volkeren de vergrotende werking van geslepen glas hadden ontdekt zoals in somige afbeeldingen te zien is ,mensen die door iets [?]omhoog kijken alleen dat soort kennis bleef bij een klein groepje religieuzen en of heersers en of millitairen .Dus de kennis ging ook regelmatig weer verloren.
Helemaal met het vernietigen al dan niet expres van bibliotheken e.d.Nog zoiets de navigatie kristallen van de noormannen waarmee men de richting van de zon kon bepalen met bewolking.Men had ook ooit de wereld keurig in kloppende met de bol vorm rekening houdend graden verdeelt allemaal weer verdwenen.Antartica in kaart gebracht en weer vergeten.
En daarna weer opnieuw ontdekt.
Mvrg,Marcel
P.S.we hebben ook ontdekt dat niemand langs gaat komen de afstanden zijn te groot voor biologische wezens ,Een kleine zelfstandig opererende robot drone die honderd duizenden jaren onderweg is kan nog net kwa mogelijkheden in het heelal.Slimme jongens die Doguns!

rop
rop
1 jaar geleden

Wel leuk al die verklaringen of ideeën over hoe en wat en het leven is ontstaan van mensen die hier wat beschrijven, natuurlijk verklaart het helemaal niets,het zijn bij elkaar geraapte ideeën of gedachten die men heeft over genomen van fundamenten van een persoon die ook weer een gedachten erover had, waar ander weer verder op borduren, zo heeft een ieder zijn eigen verklaringen er voor en gelooft daardoor zijn eigen idee erover, maar hebben jullie nu wel echt de waarheid van wat je zegt ,denk het niet want als je voor je zelf een duidelijke verklaring had en zeker wist dat het ook de juiste is wat men zegt , wat valt er dan nog te verklaren want je gelooft het toch? en geloof is toch geen twijfel of toch wel? volgens mij heerst duidelijk de twijfel ,want anders wat doet men dan hier op deze site.

Mark
Mark
Reactie op  rop
1 jaar geleden

HeRop, bewijs is wat telt net als in een rechtszaak.
Over leven gesproken de meest simpele vorm van leven heeft op zijn minst 250 proteinen nodig om te functioneren…..WOW

Een horloge met al zijn tandwielen die het een werkend geheel maken is ook niet door evolutie ontstaan toch ?
Er is nul bewijs trouwens voor Evolutie..

Margie
Margie
Reactie op  Mark
1 jaar geleden

DarWin ~ DarLose

x

Check Also

egyptenaren

Wisten de oude Egyptenaren meer dan we denken?

Veel mensen kijken momenteel op Netflix een ...

kaag

Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x