Buitenland

VIDEO: Bewijs dat de Amerikaanse overheid de opkomst van terreurgroep IS juist steunde

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alle ogen zijn gericht op Parijs. Frankrijk verandert langzaam maar zeker in een politiestaat. Mensen zijn bezorgd dat IS-terroristen zich voordoen als Syrische vluchtelingen. De grote vraag is, zo zegt de Amerikaanse onderzoeksjournalist Ben Swann, hoe de wereld zich gaat ontdoen van de Islamitische Staat.

Kort na de aanslagen in Parijs zeiden IS-strijders in een videoboodschap dat ze binnenkort zullen toeslaan in de Verenigde Staten, om precies te zijn in Washington DC.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Eerder dit jaar werden zeven pagina’s uit een geheim rapport van het Pentagon gelekt. Dit rapport dateert van 2012, toen IS officieel nog niet bestond. Het Amerikaanse ministerie van Defensie stelt in het rapport dat de Russen, China en Iran het regime van de Syrische president Assad steunen en dat de VS en de Golfstaten de oppositie tegen het regime steunen.

Salafisme

Het ministerie maakte ook duidelijk dat de oppositie bestond uit de Moslimbroederschap, Al Qaida en salafisten. Het salafisme is een fundamentalistische stroming binnen de soennitische islam en wordt aangehangen door IS.

Op pagina 5 van het document waarschuwt het ministerie dat de salafisten mogelijk aan de macht zullen komen in het oosten van Syrië. “Dit is exact wat de oppositie wil om op die manier het Syrische regime te isoleren,” aldus het ministerie van Defensie.

Plan

Uit het rapport blijkt dat de oppositie – de VS, de Saoedi’s, Jordanië, Qatar en andere landen – wilden dat een salafistische of fundamentalistische islamitische groep het oosten van Syrië over zou nemen om het regime van president Assad omver te werpen.

Het plan was om Assad af te zetten. Drie jaar later is hij nog altijd aan de macht en zien delen van Syrië en Irak zich geconfronteerd met de meest gewelddadige terreurgroep die de moderne wereld ooit heeft gekend.

Waarom zouden we politici geloven als ze zeggen dat ze van plan zijn om IS uit te roeien? Tot nu toe heeft nog niet één leider toegegeven dat deze groep bewust is gecreëerd, concludeert Swann.

[Truth In Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x