Homepagina » Bewustzijn » Natuurkundige fotografeert ‘aura’s’. Dit is hoe ons energieveld wordt beïnvloed door liefde of ziekte
Natuurkundige fotografeert 'aura's'. Dit is hoe ons energieveld wordt beïnvloed door liefde of ziekte

Natuurkundige fotografeert ‘aura’s’. Dit is hoe ons energieveld wordt beïnvloed door liefde of ziekte

De Russische natuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University gebruikt een oude methode om ‘aura’s’ te fotograferen, schrijft de Epoch Times.

Kirlianfotografie heeft zijn wortels in de 17e eeuw, maar werd in de jaren veertig pas echt volop gebruikt. Deze methode is ontwikkeld door de Russische uitvinder Semjon Kirlian.

Kirlianfoto’s worden in een donkere kamer gemaakt. Het te fotograferen object wordt op een lichtgevoelig stuk fotopapier geplaatst.

Chi

De film ligt op een glasplaat die op een metalen plaat wordt gelegd. De metalen plaat is verbonden met een spanningsbron.

Het object wordt vervolgens blootgesteld aan een sterk elektrisch veld, waarbij rond het object zwakke kleurige ontladingen ontstaan die op het fotopapier worden geregistreerd.

Sommigen spreken in dit geval van een ‘aura’, een energie die afkomstig is van het lichaam.

Kirlian zei dat het veld laat zien of iemand gezond of ziek is. Volgens dr. Korotkov is het Kirlianeffect vergelijkbaar met de Chinese term chi.

Verandering

Hij gebruikt het om ziekte te voorkomen en te behandelen. De natuurkundige gebruikt Kirlianfoto’s om te zien hoe ziekte, liefde, boosheid en vele andere factoren de ‘aura’ beïnvloeden.

Hij heeft ontdekt dat liefde en positiviteit van groot belang zijn voor een gezonde aura, dat gedachten van mensen de aura van anderen kunnen beïnvloeden, zelfs van een afstand, en dat klassieke muziek de aura sterker maakt.

In het Westen staan wetenschappers nog niet echt open voor het werk van Korotkov. “Westerse dokters kijken alleen naar het fysieke lichaam,” zei hij.

“Ze willen het bestaan van het bewustzijn en de ziel niet accepteren,” vervolgde hij. “Maar langzaam maar zeker komt hier verandering in.”

Duizenden dokters

Er kwam eens een vrouw bij hem die moe en depressief was en pijn had op meerdere plekken in haar lichaam. Ze slikte voor haar aandoeningen verschillende medicijnen.

Met behulp van Kirlianfotografie ontdekte hij zwakke plekken in haar aura. Hij raadde haar aan de energie in die gebieden te versterken.

Ze werd snel beter en stopte met het slikken van pillen. “Wereldwijd gebruiken duizenden dokters deze methode nu op succesvolle wijze,” zei dr. Korotkov.

In het oude China werden dokters betaald als mensen gezond waren. In het Westen is het andersom: dokters en farmaceutische bedrijven verdienen geld als mensen ziek zijn.

Genezen

“Iemands aura wordt versterkt door positieve gevoelens zoals vreugde, humor en liefde,” zei Korotkov. “Als mensen negatieve emoties hebben – boosheid, afgunst – wordt het energieveld zwakker.”

Hij heeft Kirlianfoto’s gemaakt van twee mensen die verliefd zijn, waarop te zien is hoe hun aura’s met elkaar verweven zijn.

Twee mensen zonder emotionele verbinding hebben een gat tussen hun aura’s, lichtte hij toe.

“Als we verliefd zijn dragen we deze energie over, niet alleen in onze fantasie,” zei hij. “Dat is waarom liefhebbende mensen genezen. Ze sturen positieve emoties en ondersteunen het genezingsproces.”

Veel meer dan dat

“Een gezond persoon heeft een krachtig, volledig veld. Een ziek persoon heeft een veld vol gaten,” klonk het.

De wetenschapper ontdekte ook dat iemands veld reageert als een geliefde in de buurt is, zelfs als die geliefde niet te zien is.

“Na meer dan 30 jaar onderzoek kunnen we zeggen dat we niet alleen een fysiek lichaam zijn, maar veel meer dan dat,” concludeerde hij.

Collectief bewustzijnsveld

“We hebben een geest, ons bewustzijn, die buiten ons brein bestaat,” vervolgde hij. “We verruimen ons bewustzijn en creëren een collectief bewustzijnsveld.”

Als we positieve emoties genereren, genereren we positieve gevoelens en beïnvloeden we andere mensen op een positieve manier, aldus Korotkov.

En als we negatieve emoties en gevoelens genereren, beïnvloeden we andere mensen op een zeer negatieve manier.

“Enkel met onze positieve gevoelens kunnen we onze wereld beter maken,” besloot hij.

[Epoch Times]


Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Dus gewoon lekker positief zijn met z´n allen al valt de hele wereld om van ellende, hebzucht en angst.

  9 likes
  • Of van de zijlijn commentaar geven en voor de rest alsnog niets doen… ik kies voor de positieve benadering, maakt het korte leven ook een stuk fijner.

   Gladiatoren vechten en mensen genoten daarvan,stonden erbij en keken ernaar.
   Zet mij maar op een terras in Rome in het zonnetje in plaats van schreeuwen vanaf de tribune.

   Als je iets kan doen, Doe het. Als je niets kan veranderen negeer het dan want wat je negeert verdwijnt. Al helemaal met een beetje positiviteit… 👍

   11 likes
 2. Alles is energie, hoe meer je denkt te weten hoe meer je erachter komt hoe weinig je weet.

  Chi Energy – master gets animals to sleep
  https://www.youtube.com/watch?v=GNuPJEiEo5o

  10 likes
 3. Kirlianfotografie; De “Natuurkundige” zou moeten weten dat het gewoon een weergave is van een elektrische ontlading ,die ook bij metalen voorwerpen ontstaat zonder aura…

  4 likes
  • Inderdaad André, en zoals je weet bestaat die elektrische ontlading uit energie, het is een elektro-magnetisch veld om precies te zijn. Het elektromagnetische veld van jouw energie wordt als een soort van hologram weergeven, maar dan op een foto. Je bevestigt exact de kracht van deze vorm van fotografie van het elektromagnetische veld van de mens. En trouwens: ook metalen voorwerpen bestaan in hun kern uit atomen. Zoals je vast wel weet is de wetenschap er het intussen over eens, dat atomen geen vaste deeltjes zijn, maar energie. Ze bewegen in een bepaalde vibratie, in een bepaald patroon en snelheid, die unieke beweging gaat zo snel dat we dat niet zien met het blote oog. We zien wel de creatie ervan, dus bijv. een metalen plaat. Alles wat je ziet bestaat uit bewegende atomen, jouw lichaam ook en de stoel waar je op zit. Dus alles heeft een aura, want een aura is een elektromagnetisch veld van energie en wat was dat ook alweer…. juist ja, vibrerende atomen (en de “deeltjes” waaruit die atomen bestaan natuurlijk).

   3 likes
   • Ja Anja ben het zeker een heel stuk met je eens ,ik maak zelf dank zij mijn vaders kennis de MWO en hou me bezig met infrarood fotografie wat ook een energie weergave is (het proces van fotosynthese is ook een voor van energie)
    Alleen er is een verschil mijns inziens tussen het energie beeld van verschillende “materialen” de aura van een “engelachtige” is “groter” als die van ons laat staan de aura van onze Gaia….
    ja alles is energie ! Had vandaag een foto expo (van infrarood fotografie (l’arbre en lumière) en heb het weer “uitgelegd” in hoeverre we iets kunnen uitleggen ….
    bedankt voor je reactie

    0 likes
 4. Ja het is interessant , Aura’s veranderen in je leven, als je boos bent of verdrietig of ziek.. Maar er zijn niet veel mogelijkheden om dat steeds te laten controleren . Maar ga eens langs een Chinese acupunctuur dokter en nee je hoeft niet ziek te zijn, maar na 1 concult weet je wat je zwakke plekken zijn, bv leverproblemen ( boos) of longproblemen ( verdriet) etc………je zult verbaast staan wat je nog niet weet over je lichaam en z’n energieen, overigens werkt acupunctuur ook preventief…….

  6 likes
 5. Positief /Negatief .wat is het eigenlijk..uiteindelijk is het net als een accu een positieve en een negatieve pool
  Ze werken samen om iets in beweging te zetten ..
  In zekeren zin bestaat het dus niet ,we noemen het zo als een manier van twee namen
  Positief/negatief het is samen werkende kracht.
  Het is gewoon een universele kracht die door alles heen werkt tegelijkertijd en dat kan men niet noemen als negatief/positief.
  En inderdaad het geeft licht af in of om de mens heen maar dat doet een accu ook als men die twee polen tegen elkaar houd krijg je vonken , dat doet de mens ook als het in zich in goed/slecht positief/negatief beweegt in het denk proces komt het nog weleens voort..
  wat zich kan uitten in boosheid maar ook in blijdschap,dus zo kan je ook een aura zien ,,niet in kleuren, men verneemt het in een gedrag een soort storing zeg maar,
  Mensen worden nogal wel eens boos ,maar is die boosheid niet een tekortkoming als een niet weten hoe energie werkt in een lichaam van een mens het plaatje van negatief/positief het vonkje waarin soms vaak de vonken eraf springen, vooral in boosheid slaat de stoppen weleens goed door..ja we hebben een aura en het is leuk als men dat kan fotograferen, maar boosheid los je er niet mee op ..dat moet men zelf doen in het persoonlijke zelf, niemand kan dat alleen dan de persoon zelf..door evenwicht net als die twee accu polen houd de draden niet tegen elkaar want dan krijg je vonken ,doe je het toch laat het vooral niet teveel vonken ..men kan er dan nogal last van ondervinden.

  4 likes
 6. Consult…..

  2 likes
 7. Zie ook http://www.biowell.eu. je kan dit namelijk ook thuis zelf meten en doen. http://Www.biowell.eu

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

Catja de Rijk is al 15 jaar ...