Blog

Jezelf beschermen tegen schade met een goede verzekering

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met een verzekering kun je jezelf beschermen tegen vervelende en vaak onverwachte situaties. Dit kost vaak veel geld. Er zijn veel verschillende verzekeringen waaronder een paar zelfs verplicht zijn om af te sluiten. Zo is iedereen die 18 jaar en ouder is en in nederland woont verplicht om een zorgverzekering af te sluiten.

Voor een gemotoriseerd voertuig is een WA-verzekering nodig. Je auto, motor of brommer verzekeren is wettelijk verplicht en is nodig voor de schade die je een ander op de weg kan toebrengen. Zonder een WA-verzekering mag je niet rijden op de openbare weg en kan je een flinke bekeuring krijgen. Een hypotheekverstrekker kan een overlijdensrisicoverzekering ook als voorwaarde stellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Je brommer verzekeren

Je brommer is een volwaardig voertuig wat deelneemt in het verkeer en je brommer verzekeren is daarom verplicht. Wanneer het kenteken van je brommer op jouw naam staat ben jij de persoon die een WA-brommerverzekering moet afsluiten. Dit geldt ook als je er zelf niet op rijdt.

De boetes hiervoor zijn ook erg hoog en kan je beter voorkomen. Met een WA-Brommerverzekering ben je verzekerd tegen de schade die jij een ander kan toebrengen. Wanneer je ook je eigen brommer graag wil verzekeren kan je kiezen voor een allrisk-brommerverzekering. Je brommer is dan verzekerd tegen storm, brand, slippen maar ook diefstal.

Een bootverzekering is niet verplicht in Nederland

In Nederland is het niet verplicht om een bootverzekering af te sluiten voor je boot. Wel kan een WA-dekking verplicht worden door een beheerder in de haven of bij de botenstalling. Wanneer je met je boot vaart binnen de wateren van Nederland ben je dus nergens toe verplicht, maar als je buiten Nederland wil varen kan dit wel het geval zijn. Hoe het zit met de WA-dekking verschilt vaak per land. Een internationaal verzekeringsbewijs moet je dan bij je hebben.

De dekkingen voor een bootverzekering

Dat een bootverzekering veel voordelen heeft, is vaak wel bekend, maar niet iedereen weet wat er precies wordt gedekt. Met een WA-bootverzekering ben je verzekerd tegen de kosten van schade die je maakt bij anderen. Je kan hierbij denken aan letselschade of materiële schade.

De schade aan je eigen boot moet je wel zelf bekostigen. Je kan voor een aanvullende verzekering kiezen. Zo heb je een WA met Basis Casco-dekking en daarmee ben je ook verzekerd tegen diefstal. Wanneer je dit nog niet voldoende vindt, dan kan je voor een WA met uitgebreid Casco-dekking gaan. Dan heb je goede dekking en ook tegen vorst of lekvaren.

Losse verzekeringen of toch een pakketverzekering

Het lijkt vaak voordeliger om overal losse verzekeringen af te sluiten bij verschillende verzekeraars, maar dit betekent vaak alleen maar meer administratie en veel voordeliger is het ook niet. Je kan het beste kiezen voor een pakketverzekering. Omdat je dan al je verzekeringen bij een verzekeraar hebt krijg je vaak ook nog eens korting op je premie. Ook bij schade weet je gelijk met welke verzekeraar je contact op moet nemen om je schade te claimen.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x