Mens en Dier

Nederland geeft topfunctionaris Taliban visum, maar weert ‘complotdenker’ David Icke

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Demissionair minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid ging eerder deze maand tijdens een WHO-conferentie op de foto met een vertegenwoordiger van de Taliban. “Ik wist op dat moment niet wie deze persoon was,” beweerde hij op X. “Dit was een fout, had absoluut niet mogen gebeuren en dat betreur ik.”

Kuipers voegde toe: “Vanzelfsprekend wil ik mij op geen enkele manier associëren met dit vreselijke regime: ik sta voor mensenrechten en in het bijzonder vrouwenrechten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
‘Had geen visum mogen krijgen’

Ook in Duitsland ontstond ophef over de topfunctionaris van de Taliban die met Kuipers op de foto ging. De Duitse media schrijven dat de functionaris, Abdul Bari Omar, het land is binnengekomen met een Schengenvisum dat door Nederland is afgegeven.

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zei tegen de Duitse zender WDR dat de Talibanfunctionaris, hoofd van de Afghaanse Voedsel- en Medicijnautoriteit, ‘geen visum had mogen krijgen’. Maar hij kreeg wel een visum. Van Nederland.

‘Potentiële bedreiging van de openbare orde’

Ons land weigert ondertussen de Britse ‘complotdenker’ David Icke de toegang tot ons land. Hij zou eind vorig jaar spreken op een demonstratie in Amsterdam die was georganiseerd door Samen voor Nederland.

Volgens het kabinet vormt Icke ‘een potentiële bedreiging van de openbare orde’. Hij heeft uitlatingen gedaan die ‘kunnen bijdragen aan anti-overheidsextremisme’.

Icke mag overigens het hele Schengengebied, inclusief Nederland, niet meer in.

Gerund door fascisten

Maandag sprak hij zich na de mislukte moordaanslag op Baudet op X in niet mis te verstane woorden uit over de Nederlandse overheid. “Laten we er niet omheen draaien: Nederland is geen ‘liberale democratie’, het is een satanische, fascistische staat waar de ‘koninklijke’ familie, politiek en media onder vallen,” schreef hij.

“Thierry Baudet is wéér fysiek aangevallen. Zijn misdaad is dat hij aan het hoofd staat van FVD, die de WEF-agenda ontbloot en bestrijdt. Om die reden wordt hij uitgesloten van debatten, gedemoniseerd door de kontlikkers van de media en fysiek aangevallen door gekken,” vervolgde Icke.

“Ik word geweerd uit 29 eurolanden als gevolg van de tirannieke handelingen van de Nederlandse overheid. Het grootste deel – niet iedereen – van de Nederlandse bevolking is in coma en ziet niet dat haar overheid wordt gerund door fascisten.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

OOK Kuipers = in de ÇLUB van de Taliban… Alles komt straks boven water…

Marco
Marco
5 maanden geleden

Ze willen verdeel en heers.

007
007
5 maanden geleden

100% mee eens ik hoef niet verder te kijken als bij in de straat

malion
malion
5 maanden geleden

Geen black Friday, maar Black Dutch years.

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x