Mens en Dier

De Jonge beweert dat sneltesten voor 80% betrouwbaar zijn, maar weigert het te bewijzen: ‘Ga zelf op zoek!’

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zorgminister Hugo de Jonge zei afgelopen week tijdens het coronadebat dat hij Kamerlid Wybren van Haga op 11 mei per brief had geïnformeerd over de betrouwbaarheid van sneltesten. Volgens De Jonge blijkt uit onderzoek dat sneltesten voor 80 procent betrouwbaar zijn. Van Haga verwees op zijn beurt naar onderzoek van het LUMC waaruit is gebleken dat 40 procent van de gevallen niet werd gedetecteerd door de sneltest.

Van Haga wilde van de minister weten waar hij het onderzoek kan vinden waaruit blijkt dat sneltesten betrouwbaar zijn. “Ik heb het lid Van Haga in die brief van 11 mei gewezen op de websites van het RIVM en van de Europese Commissie, waar hij de publiek beschikbare informatie over de betrouwbaarheid van sneltesten kan vinden. Dit zijn gegevens die periodiek veranderen en worden geüpdatet. Er zijn allerlei wetenschappelijke verhandelingen over de betrouwbaarheid van sneltests. Alles is zo vindbaar als wat,” beet de minister hem toe.

Ik hoef de heer Van Haga toch niet te leren googelen? Dit is echt onzin

Kamerlid Van Haga reageerde: “Dit is eigenlijk een hilarisch antwoord. Alles staat op de website van het RIVM en als het daar niet op staat, dan staat het wel ergens op internet.” Hij wees erop dat De Jonge hem had beloofd te zullen bewijzen dat de sneltesten voor 80 procent betrouwbaar zijn. “Dat het ergens op internet staat, vind ik allemaal prima, maar de minister zou mij iets toe laten komen en dat heeft hij niet gedaan. Ik vraag me nog een keer af wanneer dit gaat gebeuren,” zei hij.

“Dat heb ik wel gedaan en ik heb daarbij verwezen naar websites. Jongens, ik hoef de heer Van Haga toch niet te leren googelen? Dit is echt onzin,” zei De Jonge geïrriteerd. “Al die resultaten zijn totaal openbaar, totaal transparant. Er wordt helemaal niets verhuld of wat dan ook. We kunnen toch gewoon verlangen van mensen dat ze, als ze daarin geïnteresseerd zijn, zelf op zoek gaan?”

De Jonge: testsamenleving is helemaal niet aan de orde

Van Haga: “Ik vind het uitermate onzorgvuldig dat wij een testsamenleving in worden gemanoeuvreerd met testen die aantoonbaar 40 procent valsnegatief zijn.” De minister zei daarop dat een testsamenleving ‘helemaal niet aan de orde is’.

We hebben even gegoogeld en wat blijkt? Op de website van nota bene het RIVM staat dat sneltesten niet betrouwbaar zijn. “Uit de voorlopige conclusies blijkt dat geen van de onderzochte sneltesten voldoet aan de eisen voor individuele patiëntendiagnostiek.” En verder: “WHO raadt gebruik sneltesten af.”

4.9 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Waarom zou de Jonge wat bewijzen als dat van de rechtelijke macht allemaal niet meer hoeft? Want:
beleidsvrijheid
Staat kan vertrouwen op het OMT
en nog iets.

Ertje
Ertje
1 jaar geleden

het hele vaccinatie en test gedoe is zo commercieel als wat! En dat over de ruggen van onwetende gezonde mensen!!

Jacob
Jacob
1 jaar geleden

We weten dat Hugo de Jonge psychisch gestoord is, niet meer naar luisteren, hij is en blijft een doortrapt leugenaar en toneelspelen, daar is ie echt slecht in. Hij heeft zich laten vaccineren? Welnee, samen met die andere leugenaar Marc Rutte hebben ze zich laten injecteren met een placebo, net als Netanyahu destijds.Die praktijken worden allemaal doorzien.

wieisdesigaarwanneeruspuit
wieisdesigaarwanneeruspuit
1 jaar geleden

de j. is een brutale vlerk, wiens gedrag een op niets gebaseerde zelfingenomenheid en een stuitend gebrek aan het meest basale fatsoen inhoudt, om over realiteitszin nog maar te zwijgen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

113
0
We lezen graag je reactie!x