Homepagina » Binnenland » We zijn in Nederland knettergek. Oud-VVD-Kamerlid veegt vloer aan met ‘idioot voorstel’ om snelheid te verlagen op de snelweg
We zijn in Nederland knettergek. Oud-VVD-Kamerlid veegt vloer aan met 'idioot voorstel' om snelheid te verlagen op de snelweg
Foto: Pixabay

We zijn in Nederland knettergek. Oud-VVD-Kamerlid veegt vloer aan met ‘idioot voorstel’ om snelheid te verlagen op de snelweg

Het kabinet heeft aangekondigd dat de maximumsnelheid op de snelweg wordt verlaagd van 130 naar 100 kilometer per uur.

Eind september gaf een commissie onder leiding van oud-minister Remkes het advies aan het kabinet om maatregelen te nemen tegen de uitstoot van stikstof.

De commissie stelde onder andere voor om de veestapel te halveren en de maximumsnelheid op snelwegen te verlagen.

Idioot voorstel

Een uitspraak van de Raad van State met betrekking tot stikstof zorgde er bovendien voor dat veel bouwprojecten stil zijn komen te liggen.

Voormalig Tweede Kamerlid Gert-Jan Oplaat (VVD) heeft geen goed woord over voor de maatregel.

“Volstrekt idioot voorstel wat tijdelijk misschien iets gaat helpen,” zei hij tegen Nieuwsuur.

Heel normaal

“Gisteren was ik nog in Duitsland waar het heel normaal is dat je 200 kilometer per uur rijdt. Daar is geen enkele discussie over stikstof,” vervolgde hij.

“We zijn in Nederland knettergek om de automobilisten en de boeren zo te pesten,” klonk het.

In gesprek met Nieuwsuur zei Oplaat verder dat we in Nederland het Duitse model moeten overnemen, waarbij de drempelwaarde wordt verhoogd.

Genoeg ruimte

Daar is volgens hem genoeg ruimte voor.

Vrienden van Oplaat zeiden altijd VVD gestemd te hebben, maar ‘dat niet meer te doen als het zo doorgaat’.

[Maarkels Nieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

39 reacties

 1. Klinkt alles misschien als onwaarschijnlijk: de staat Nederland neemt maatregelen tegen Nederland om deze vanuit een ander startpunt volledig te islamiseren. Het kapotmaken, brainwashen, uitfaseren en overhevelen van economische activiteit richting Oost-Europa is daar een onderdeel van.

  De huidige politiek is niet meer van en voor ons. Het landverraad en de uitverkoop van Nederland en het ombrengen van de autochtone bevolking zal de huidige gecontroleerde politici niet treffen, omdat deze het vliegtuig al gereed hebben richting veilige landen, zoals Argentinië.

  De Rothschild banken spelen daarbij ook een belangrijke rol en zullen middels negatieve rente het geld confisqueren. Eerst nog niet de kleintjes om een bankenrun te voorkomen, deze komen later aan bod.

  Het zal leiden tot een volledige capitulatie van Nederland, waarbij de geïmplanteerde chip de kroon op het werk zal zijn.

  20 likes
  • Heerlijk toch, om steeds die oproep van een moskee te horen in je achtertuin. Klinkt een stuk mooier als een drietonige kerkbel.

   8 likes
   • @René

    Ben verre van religeus afgericht, maar het beieren van kerkklokken ervoer ik persoonlijk altijd als iets wat thuishoorde in Nederland. Ook de macht van de westerse religie was dusdanig afgezwakt dat het acceptabel werd. Echter wat daarvoor in de plaats is gekomen is terug naar af, naar honderden jaren terug in de tijd geworpen worden. Mede schuldig zijn de politiek, overheid met hun van bovenaf opgelegde islamitische stimuleringsprogramma’s. Maar goed, Barbara Spectre had iets dergelijks al tien jaar terug aangekondigd wat moest plaatsvinden in Europa. De pseudo joden mogen we hartelijk danken voor deze gifbeker. En te bedenken dat dit nog maar het begin is.

    15 likes
   • Over honderd jaar gelooft er toen niemand meer in de onzin van alle “geloven”. NL is nog nooit zelfstandig geweest. Een heerlijke hap voor de grote mogendheden. Twee havens en een voortreffelijk achterland. Welke idioot zou dat nou niet in zijn bezit willen hebben? Zorg dat je een paar sukkels – Rutte, Timmermans en heel D66- , aan de macht laat ruiken; een vette worst voorhoudt en daarna neem je de zaak over. Zo simpel. De afstammelingen van de Edelgermanen geloven nog steeds dat ze in de Gouden Eeuw leven. En maar janken en zeuren en vooral CDA en VVD blijven stemmen. Wij zijn de gebraden haantjes van de EU. WIJ hebben geen EU nodig. De EU heeft NL nodig. Vandaar het gedoe in de NL politiek. De Baltische Staten hebben in dat opzicht nergens last van. Weinig defensie uitgaven edoch het beste onderwijs.

    0 likes
  • Denk je echt dat deze politici er het brein en de kennis voor hebben IIS? Het is een samengeraapt zooitje corpsballen, waarschijnlijk allemaal nog maagd.

   3 likes
   • @Willem

    In het vieze, het lage en valse zijn ze als een militaire elite opgeleid te doden en de weg uit te rollen en vrij van obstakels te maken voor hun meesters. Slim genoeg om te dienen, maar te dom om te begrijpen dat uiteindelijk ze zelf ooit in het heetst van de strijd het loodje leggen. Het vliegtuig wat in de toekomst klaarstaat voor ze zal uiteindelijk niets meer blijken dan een voorgehouden neppe worst.

    10 likes
  • Alle acties van de overheid worden allemaal genomen om de natte droom van de tristatecity maar werkelijkheid te doen worden.
   https://www.tristatecity.nl/

   3 likes
   • Dan worden wij dus een soort Singapore. Eerst alle boeren weg. Gmo voer komt voortaan uit Oekraïne, de gif- graanschuur. Daar gaat dan ook het vuurwerk van kilo knallers en plofkippen vandaan komen. Vandaar die zogenaamde revolutie en die grote bekken op het Maidan. Buurman Poetin, die duivel, streeft juist naar biologisch dynamisch voedsel voor zijn Russen.
    Op de vrijgekomen grond van de koelakken in Nederland komen woningen/luxe kippenhokken met toegang tot 5G en in schuifdeuren geïntegreerde schermen voor miljoenen opgehokte nieuwe Nederlanders voor wie de geïntegreerde schermen de enige vorm van integratie zal zijn. En dat allemaal haastig en achterbaks achter de ruggen van de oorspronkelijke bevolking om. Elke maand 700 tot 800 “vluchtelingen” erbij. Reken maar eens uit. Maar wie zal dat allemaal bekostigen? Het klimaat wordt het kind van de rekening. Zeg maar wij. Je zult wel moeten. Je wordt afgeknepen. Alsof je aan het gas gaat, terwijl je er juist vanaf gaat. Alsof er een engeltje met een b ervoor in je mond piest. Dat heet satanisme. Het ene zeggen en het tegenovergestelde doen.

    7 likes
  • opdat er nog vele Vvd ers deze man gaan volgen!

   2 likes
 2. Gewoon geweldig dat de snelheid naar 100 km gaat , geen gejakker meer op de weg van snelheid maniakken, flinke bekeuringen uitdelen naar degene die er boven de snelheid toch de 100 km grens uitdagen.. gewoon een prima voorstel ,ongeacht het milieu probleem vind ik het zo en zo al een goed idee.maar er zijn genoeg anderen met anderen ineen en protesten, hoort erbij,uiteindelijk zal het meer positief zijn dan negatief denk maar eens aan de verkeersslachtoffers die eronder vallen door gat gejakker.

  9 likes
  • En jij rijd met de fiets… zeker….

   17 likes
  • Geloof me, 100 bevordert niet de doorstroom… vrachtwagens rijden 80-90 km/h. Bovendien, omdat het dan allemaal als dikke kak gaat, zit iedereen nog meer dichter op elkaar, wat weer zorgt dat het in- en uitvoegen nog krampachtiger gaat.

   110 en 130 zijn betere snelheden.

   14 likes
  • De vervuiler betaald zei Robot eens. Maar als de vervuiler minder gaat vervuilen, gaat die dan ook weer minder betalen?

   4 likes
  • Eigen schuld; dikke bult. “Mongolenrijgedrag” verdient Mongoliede wetgeving. Waar kun je nu sneller rijden dan 100 in NL? De NL-ers gedragen zich als Galliers. En vooral een grote bek hebben over de Duitsers. Die rijden allemaal in een Beamer of een Ster en wij maar in die kleine K** autootjes blijven rondrijden. Oja; hun pensioenen worden WEL geindexeerd. Wie hebben de TV, de CD, de video recorders, de ledlampen; de zonnepanelen etc.etc.etc.etc.etc. geperfectioneerd? Wij dus. Waar is al de poen gebleven? Allemaal verkocht middels aandelen. En wie hebben de aandelen? Je komt altijd bij Dezelfden uit.

   0 likes
 3. …….Gisteren was ik nog in Duitsland waar het heel normaal is dat je 200 kilometer per uur rijdt. Daar is geen enkele discussie over stikstof………
  Wat een fantast. Hij is niet normaal.

  6 likes
 4. Volstrekt idiote discussie is het zeker omdat het grootste gedeelte aan stikstof vanuit buurlanden, met name Oostblok, komt overwaaien.

  14 likes
 5. Het wordt tijd dat onze Koning opkomt voor het volk.
  Of is hij machteloos ?
  Hij heeft immers het kabinet aangesteld.
  Dat maakt hem mede verantwoordelijk voor de huidige chaos.

  4 likes
 6. Nou ja, als dat zijn reden pas is om niet meer op de vvd te stemmen, dan zegt dat mij genoeg … maar ja, zal wel een snelle wagen hebben. Persoonlijk vind ik dat de snelheid omlaag mag, alleen niet met genoemde redenen natuurlijk. En dan moet je daar dan bij bedenken, dat ik een motor rijder ben, die zoveel mogelijk de snelweg mijdt. Ergens op tijd komen, heeft alles met het tijdstip van vertrek te maken. En ga me nou niet vertellen dat je nu een uur eerder moet opstaan om je krullenset in te draaien.

  4 likes
  • @Jeff

   Vraag mij wel af of door het verlagen van de max.snelheid er meer files komen, wat uiteindelijk weer zal leiden tot meer uitstoot, i.p.v. minder.

   4 likes
   • Denk dat auto’s met Egr kleppen eerder weer met storingen komen omdat ze zichzelf vervuilen met lagere toerentallen. Welke kant op ook, het milieu kost ons altijd geld erbij. De accijns zal wel verhoogd worden onder “de vervuiler betaald” maar als iedereen zuiniger rijdt zal die wel omhoog moeten omdat er minder getankt wordt.

    3 likes
 7. Voor het klimaatsprookje in zijn algemeenheid, als er geen geld in de wereld zou zijn, er simpelweg geen reden zou bestaan om al die onzin te verzinnen. Ook opmerkelijk, veel zogeheten klimaatactivisten weten klaarblijkelijk niet eens het verschil tussen klimaat en milieu. Overigens, zitten er alweer wetenschappers vast in het niet meer aanwezig geachte ijs? Als het allemaal niet zo erg zou zijn zou je niet meer bijkomen van het lachen. Wat een land …

  9 likes
 8. Nou daar komt deze man snel axhter om niet meer VVd te stemmen. Snelle denker die politicus.
  Maar de 100 km is voorbode voor de elektrische auto waar we zo snel moge,ijk in moeten rijden.. De fabrikanten willen wel hun investeringen dik terug verdienen. Maar Nederland is overduidelijk de proeftuin van de EU, althans de gewone Nederlander.

  8 likes
 9. Alles draait om de pingelen geld daarom gebeurt dat verder weten ze niks . Want Nederland zie je niet terug op de land kaart is zo piep klein moet je goed kijken om het te zien dus geld is het motto het heeft niks met voertuigen of stikstof te maken of Co maar geld . Reageert de welt en sex niet vergeten en wij zijn maar vingerhoedjes dat wordt gedacht en gezegd . verder zij weten het allemaal en houden ons de Nederlanders voor de gek GEK .!

  7 likes
 10. het mes wat aan twee kanten snijd.
  oude auto,s (diesel waarschijnlijk) van de weg en dan zou je zeggen wat hebben ze eraan?
  oude auto,s weg en er wordt waarschijnlijk (wat ze willen) een electrische auto aangeschaft?
  kan je dat niet wordt het de benenwagen of een fiets en waarschijnlijk ook electrisch.

  alles en ook alles willen ze electrisch hebben.
  wil de bevolking niet luisteren gaat de knop om en ze doen het het liefst in de winter.
  1). electrisch koken
  2). ,, ,, fietsen
  3). ,, ,, auto rijden
  4). windmolens
  5). zonnepanelen

  zo hebben ze je in de tang , niet luisteren dan voelen.
  orwell ligt zich nu een stuip te lachen in zijn graf.

  5 likes
 11. Als het niet zo triest en kortzichtig zou zijn, is het bijna grappig.. wat een stel slampampers toch die steeds met dat stikstof *probleem* zich in rare bochten wringen.
  Of het is wel weer een millieu organisatie die zeurt over de duin hagedissen en vogels (denk Formule 1 Zandvoort) of nu dit weer, alsof het wat uitmaakt of we 20km/h of 300km/h gaan rijden.
  Alleen in China en India rijden elke dag 1 MILJARD auto’s/bussen rond, tel ik die 300 miljoen motoren /scooters en brommers niet eens mee.
  En wij maken ons druk om 5 miljoen auto/bussen in Nederland (per dag) en stikstof?, tssssskkkk gatverdamme wat is dit toch een zeikerig miezerig.. laat maar.
  Weer kansloos gezwam, er is geen stikstof probleem.. maar een energie crisis gemaakt door enkele incompetente druiloren in Den Haag die i.p.v fatsoenlijk te worden met China, Rusland (energie / gas / olie / grond stoffen) tenen krommend, stuip trekkend van alles verzint om *duurzaam* te worden, en wij kunnen de rekening ophoesten.
  Het maakt geen bal uit, zelfs zeer weinig in 100 jaar als we morgen van 130 naar 100km/h gaan.
  Stoppen met Olie / benzine motoren misschien ? oh nee maar wat zegt u nu, maar dat kan niet.. de Nederlandsche Shell moet gezonde winst maken natuurlijk
  .
  **En de Olie Sjeiks in het midden oosten hebben in hun 12e villa nog geen gouden kranen, volgend jaar de Benzine maar weer 10 cent duurder dan.
  **We hebben dit jaar de BTW en boodschappen omhoog gekrikt dus even dimmen nu, straks worden de nutteloze eters en die ohh zo vervelende boeren wel boos, dan hebben we een probleeem.

  Voor diegene die het gemist hebben, dit is een zeer goed stuk (dank NineForNews) over de *stikstof crisis* trap er niet in.
  https://pieterstuurman.blogspot.com/2019/10/al-het-crisisbeleid-leidt-tot-hetzelfde.html

  5 likes
 12. Heel waarschijnlijk word dat stikstof probleem, als dat er al is veel erger want er komt meer fijnstof, wat wel een probleem is, vrij.
  Ga er maar gerust van uit dat de snelwegen weer gaan dichtslippen en er meer en langere files gaan ontstaan, allemaal met draaiende motor die stationair veel meer fijnstof en fijnstof (benzine en diesels) uitspuwen dan als ze rijden met hogere snelheid. Plus die enorme kost van files voor de samenleving.
  Stuur de rekening maar naar klavertje vier, de geluksbrenger.

  3 likes
 13. Nou, ik wil het wel is zien. Ben je er zo tegen? ga lekker je gaspedaal intrappen dan. En ga dan is staan voor hetgeen je propageert. En ga me dan vertellen in welke democratie we leven. Want weet je, dit onderwerpje is alweer een drol in de volgende gerenoveerde standleiding. De boeren, ach joh … ondernemers, de bouw .. tja joh, ik ben accountant … maar eh ja … dat gaspedaal, dat is mijn ding. Klinkt een beetje belachelijk toch? Hee, blijf vvd stemmen jongens …. en meisjes. Lekker joh, hypotheek en een geweldige carrière! Tof man. En weet je .. die probleempjes .. we zien wel! Want och … ik denk zo vrij; aan mij kan het niet liggen. Vet stoer hoor.

  3 likes
 14. 130 km per uur is het enige wapenfeit van de VVD in de afgelopen 10 jaar.
  Als je al die snelheid (veilig) kan halen, meestal ga je met 100 km/uur vooruit met wat geluk.
  Ik denk dat de inkomsten van de boetes wel omhoog zullen gaan.
  Als Nederland maar nep crises blijft verzinnen dan maken we ons zelf kapot.

  2 likes
 15. Al met al hartstikke leuk, die reacties hier. Echt niemand valt over het feit ineens, dat we de woorden steunen van een VVD er … wat zoiezo al staat voor ellende en verder, dat ook eigenlijk de meesten hier pas in beweging komen, doordat ze gewoon netjes moeten gaan leren rijden. Ik zeg, dat jullie morgen allemaal in een tractor moeten gaan zitten. dan heb je en het landbouw/veeteelt probleem en je a sociale rijgedrag in een. Weet je wat me al die tijd verbaasd heeft? dat je überhaupt zoveel motorvermogen nodig hebt. Want als ze niet zo hard kunnen, dan kan je ook de max snelheid niet overtreden. Maar ja, dat is nogal lastig om in je eigen gedrag te kijken. Overheid is fout en ik moet gewoon lekker kunnen scheuren. Weet je wat het gevolg wordt? Ze gaan minder benzine verkopen … dus gaat de accijns omhoog. Iemand daar over gedacht?

  1 likes
 16. Van 130 naar 100. Dus iemand die 10.000 km per jaar rijdt doet daar in totaal x uur langer over. X uur langer is hij dus bezig het milieu te vervuilen. Mooie maatregel.

  1 likes
 17. Ik blijf zeggen dat niet de snelheid de vervuiler is. Het is het toerental van een motor die alleen op een bepaald toerental de schoonste verbranding heeft. Met snelheids beperkingen ben je gedwongen een ‘niet groen’ toerental te gebruiken. Dus krijg je meer onverbrande gasmengsels in de atmosfeer. Aanpakken van onnodig zware motoren bv in sportwagens en suv. En waar heb je in Nederland in godsnaam een suv voor nodig? Of een sportwagen die over de 300 km/u kan gaan…….

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

onwel

Na Kamerleden nu ook NOS-nieuwslezeres onwel. Wat is er toch aan de hand?

Het zijn beelden die bij velen nog ...

koning

Koning mag miljoenen aan ‘onterecht opgestreken’ subsidie houden: ‘Dit is toch werkelijk absurd’

Onlangs zeiden drie vooraanstaande juristen in een ...