Buitenland

Reisverbod voor ’terroristen’ Bush en Cheney naar Venezuela

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Venezuela heeft maandag geëist dat de VS een groot deel van zijn diplomaten terugtrekt uit het Zuid-Amerikaanse land. Dat houdt in dat er van de huidige 100 diplomaten nog maar 17 over mogen blijven.

Er is haast bij geboden. “Ze hebben 15 dagen de tijd om de grootte van hun ambassade terug te dringen,” zei de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Delcy Rodriguez. Venezuela heeft ook 17 mensen op de ambassade in Washington zitten. President Nicolas Maduro vindt het oneerlijk dat de VS een grotere ambassade heeft in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Beide landen liggen regelmatig met elkaar in de clinch. Afgelopen weekend werd in Venezuela een aantal Amerikanen opgepakt op verdenking van spionage. De Amerikanen die zijn opgepakt, probeerden volgens Maduro mensen in kustplaatsen in te palmen om een coup te plegen. Onder de arrestanten is een Amerikaanse piloot die volgens Maduro ‘allerlei documentatie’ bij zich had.

President Maduro voegde toe dat alle Amerikanen die Venezuela bezoeken vanaf nu een visum moeten aanvragen. Veel Amerikaanse diplomaten en politici zijn niet meer welkom in Venezuela, als vergelding voor een Amerikaans inreisverbod voor een aantal prominente Venezolanen.

Op de lijst van Amerikanen die niet meer mogen komen, staan de Amerikaanse oud-president George W. Bush, oud-vicepresident Dick Cheney, oud-CIA-directeur George Tennet en congresleden Ileana Ros-Lehtinen, Robert Menendez en Marco Rubio. Maduro labelde Bush en Cheney als ‘terroristen’.

Het reisverbod heeft betrekking op individuen die mensenrechten hebben geschonden en bombardementen hebben uitgevoerd in landen als Irak, Syrië en Vietnam, aldus Maduro.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Coeus
Coeus
9 jaren geleden

Het tijdelijk drastisch opvoeren van de olieproductie door Saudie-Arabie, waardoor de olieprijs (tijdelijk) zeer laag staat, dient onder meer om Venezuela (en Rusland natuurlijk) in de problemen te brengen. Het land heeft hierdoor nu al een enorm financieringsprobleem en je kunt wachten op sociale onlusten. Dan zullen de Amerikanen alles op alles zetten om, op z’n Oekraiens, een marionettenregime in Caracas in het zadel te helpen, waarna de gigantische olievoorraden van Venezuela naar de VS kunnen stromen.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De VS-terroristen die President Nicolas Maduro omschrijft zijn zelfs in staat om buitenaardsen te vernietigen en wat op zich leidt tot een vernietiging van mensheid en de planeet Aarde.

tony turk
tony turk
9 jaren geleden

Hoop dat op een dag een nieuwe wereld macht komt en amerika, israel, bezet !!
Dat zijn de 2 die alles doen wat maar verkeerd is bv, landen binnenvallen, uitlokken, mensen vermoorden.
En als je iets zegt over hun dan ben je n terrorist of joden hater, maar ze mogen wel de moslims zwart maken en uitroeien !!! Dus fuck zionisten bv, Nato Eu, Usa, israel, usa !! Als je deze al aanpakt of wegvaagt heb je wereld vrede !!

Krabben
Krabben
9 jaren geleden

President Maduro heeft zijn huiswerk goed gedaan, en toont ook wel ballen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x