Homepagina » Natuur en Milieu » Door mensen veroorzaakte klimaatverandering bestaat niet. Astrofysicus veegt in dit item de vloer aan met critici
Door mensen veroorzaakte klimaatverandering bestaat niet. Astrofysicus veegt in dit item de vloer aan met critici

Door mensen veroorzaakte klimaatverandering bestaat niet. Astrofysicus veegt in dit item de vloer aan met critici

Door mensen veroorzaakte klimaatverandering bestaat niet. Dat heeft astrofysicus Piers Corbyn gezegd in het programma van James Whale op talkRADIO.

De concentratie koolstofdioxide is een effect van klimaat, niet de oorzaak, stelde hij.

Het klimaat verandert en de CO2-concentratie volgt de temperatuur, aldus Corbyn.

Sneller groeien

Deze verandering wordt volgens hem veroorzaakt door de zeewatertemperatuur en de manier waarop de straalstroom werkt.

De CO2 die wij produceren zorgt ervoor dat planten sneller groeien, merkte de astrofysicus op.

“CO2 is het gas van het leven en we willen daar meer van, niet minder,” zei hij.

Grotere oogsten

Als de CO2-concentratie wordt verdubbeld, groeien planten 40 procent sneller, klonk het.

Dat betekent dat boeren opeens veel grotere oogsten zullen hebben, zei Corbyn.

Daarom stoppen tomatentelers CO2 in hun kassen zodat tomaten sneller groeien, voegde hij toe.

97 procent

Presentator Ricky Freelove zei vervolgens dat 97 procent van ’s werelds meest vooraanstaande klimaatwetenschappers stelt dat global warming echt is.

Dat is onjuist, reageerde Corbyn: “0,3 procent van de klimaatwetenschappers heeft gezegd dat de mens verantwoordelijk is voor 50 procent van de opwarming. De rest heeft hier niets over gezegd.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[talkRADIO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Ja het is me wat allemaal, voor dit soort zaken zijn we door alternatieve media al jaren gewaarschuwd (was er zelf ook een maar website was na 8 jaar opeens weg), de NWO waar altijd lacherig over werd gedaan heeft zich sterk ontwikkeld. De plannen zijn duidelijk, Nederland kan door de ligging mooi gebruikt worden als commandocentrum, daarom moet alles wijken. Koning von Ambsberg ging niet voor niets naar India om te kijken of ze daar wat werk kunnen laten doen, hij zit nu eenmaal de Bilderbergers voor. Waar eindigt deze waanzin, waarom accepteert men dreigementen van kozp en extinction en accepteert men al die aanslagen en moorden van de religie van de “liefde”? Alles wordt ten uitvoer gebracht en vluchten kan niet meer.

  12 likes
  • Het is ook wel ietwat frustrerend dat er al ruim 20 jaar over bericht is via internet en boeken door mensen die er bovenop zaten met bewijsmateriaal. De risico’s die ze namen om de mensheid te waarschuwen voor dit gevaar en dat alles toch gewoon is uitgevoerd middels leugens en achterklap en dat alle moeite die deze helden hebben gedaan voor niets is geweest.

   6 likes
 2. quote : “0,3 procent van de klimaatwetenschappers heeft gezegd dat de mens verantwoordelijk is voor 50 procent van de opwarming. De rest heeft hier niets over gezegd.”

  Dat is toch heel wat anders dan 97 % !!!!!!!!

  6 likes
 3. Klimaatverschuiving door natuurlijke invloed, punt uit. Niets aan te doen, gaat al miljoenen jaren zo hier op aarde in een cyclus van koude naar warme en van warme naar koude periodes.

  De mensheid is hier op aarde in verhouding aanwezig voor een seconde en zal de aarde, nadat de mensheid is uitgestorven, heel snel zich herpakken na het gekriebel en nog miljoenen jaren rustig verder draaien en veranderen zoals de aarde dat altijd heeft gedaan. De sporen die de mens nalaat zullen daarbij uitgewist worden alsof ze nooit heeft bestaan. Niemand zal het bestaan van de ombelangrijke en geesteszieke wezens nog kennen die er ‘leefden’ in harmonie met liefde voor geld, macht, oorlog, sprookjes goden en andere waanzin. Lol.

  7 likes
 4. Het zijn maniertjes om de mensen in opstand te laten komen. Op vele plekken in de wereld staan mensen op. Ze zijn het zat om uitgemolken te worden door het systeem. De opstand wordt dus bewust gestuurd. De grote verandering/verdrukking begint nu/is bezig.
  Lees eens de oktoberrevolutie van Rusland en je ziet overeenkomsten.

  6 likes
  • Ja, dit zag ik al ongeveer 14 jaar al aankomen……

   Misschien een leuk item voor het programma ‘Business Class’ van rtl7!

   Dan weten die hopeloze rijke, kortzichtige, en overjarige yuppen met wat hun DAADWERKELIJK te wachten staat!!!
   Want uiteindelijk zijn al die flupkes toch ‘outnumbered’!!!

   0 likes
 5. dus het ligt niet aan de door mens ( lees een specifieke groep monsters ) gecreëerde Geo-Engineering?

  fff

  3 likes
  • Yep en het geld voor al die technologie, dat moeten de gewone mensen ophoesten. Maar dat hoeft eigenlijk niet, want er is geld zat. Een misleiding over een misleiding etc. We worden gewoon finaal voor de gek gehouden.
   Zit al jaren op alternatief nieuws en vroeg me dus al lang af: waarom al die technologie/agenda 21/30/NWO? Wat is de echte reden?
   1. Zijn het voorbereidingen op de komst van Niburu en aanhang(Nemenis etc)? Nemenis komt wel voor in de bijbel. Brengt enorme hitte mee etc.
   2. Is het puur een middel om de mensheid uit te dunnen? De mens heeft niet echt een grote vijand. High tech(kost bergen grondstoffen) kan alleen zijn doorgang krijgen als er minder mensen zijn.
   3. Beide.

   2 likes
 6. dus als ik het goed begrijp, dan maken een stelletje idioten de dienst hoe de rest zo,n 7 miljard mensen moeten leven?
  hebben we nog touw?

  2 likes
 7. Wie is dat irritant gastje met zijn brilletje ? Als grote mensen praten moeten kindjes zoals Ricky zwijgen.

  1 likes
 8. Global warming door de menselijke activiteiten bestaat dus niet volgens deze en vele andere artikelen op deze website. Met andere woorden: Laten we dan maar blijven vervuilen, vernielen en vergiftigen van de planeet. Want ons aanpassen voor een schone lucht, grond en water is te veel moeite en kost te veel tijd en geld.

  Tja. Het is een mening als een andere. Alleen is deze mening niet zo optimistisch voor toekomstige generaties. Global warming is misschien een ongelukkig gekozen term, of een foute wetenschappelijke analyse dat door de 98% van de wetenschappers als correct wordt gezien. Het is toch een feit dat we de oceanen, het grondwater, de gronden, de groene gebieden, de lucht en de levensomstandigheden van mens en dier aardig aan het verkloten zijn.

  ─sarcasme─

  Ach. Zoals de oude industrie zegt: economie en winsten gaan voor! Als het onhoudbaar wordt verhuizen dan we toch gewoon naar Mars (het rijke volk althans). Tenminste toch als we ooit zover geraken om Mars leefbaar te maken. (En die kans is nihil).

  Of zoals de oude (rechtse) politiek het ziet: Oké. Er kan iets aan gedaan worden. Maar niet binnen onze ambtstermijnen. Want dat kost ons te veel en we klanten (de oude industrie en het vertrouwen van de rechtse boze kiezers).

  En wat maakt het voor de religieuze mens uit. God heeft in zeven dagen de wereld geschapen en kan in minstens zeven dagen de wereld vast wel terug herstellen. Als nog het alternatief door de gelovigen naar het paradijs te sturen en de ongelovigen te laten stikken in hun eigen veroorzaakte vervuiling.

  Het punt is:
  Als er geen sprake is van globale opwarming dan is er wel sprake van globale vervuiling, vergiftiging en vernieling van planeet aarde. Daar waar de mens wel de oorzaak van is. Dus het komt het er allemaal op het zelfde neer: we moeten ons gedrag aanpassen en denken aan de gezondheid en het milieu. En we kunnen beter nu ermee beginnen en niet uitstellen naar de toekomstige generaties.
  ─ Het is inmiddels al vijf ná twaalf en niet vijf vóór twaalf! ─

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...