Binnenland

E10-benzine is zelfs slechter dan Euro 95. Milieudeskundige onthult hoe we worden belazerd door de politiek

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die bij de pomp Euro 95 tanken, krijgen sinds enkele weken E10-benzine (tot voor kort E5) in hun tank. Deze brandstof bestaat voor 90 procent uit benzine en voor 10 procent uit bio-ethanol.

In de mainstream media komen allerlei ‘experts’ voorbij die beweren dat de nieuwe brandstof beter is voor het milieu en alleen maar voordelen heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De overheid claimt dat bio-ethanol helpt bij het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Maar is dat ook zo?

Niet waar

“Niet wetenschappers, maar politici hebben ooit besloten dat biobrandstoffen duurzaam zijn,” reageerde directeur van het opleidingsinstituut Toegepaste Natuurwetenschappen van Fontys Hogescholen in Eindhoven Maarten van Andel.

“Ze hadden ook kunnen besluiten dat appels voortaan omhoog vallen,” vervolgde hij. “Daarmee is het nog niet waar.”

Van Andel wijst erop dat bij de verbranding van een liter bio-ethanol ongeveer 1,5 kilogram CO2 vrijkomt.

Vijf procent

Een boom doet er meer dan een maand over om die hoeveelheid vast te leggen.

“Dat staat in geen enkele verhouding tot elkaar,” stelt Van Andel.

Als je alle op aarde geteelde gewassen in biobrandstof om zou zetten, zou je in slechts vijf procent van de wereldwijde energiebehoefte voorzien, licht hij toe.

Slechter

De milieudeskundige noemt het ‘immoreel’ om gewassen te gebruiken om auto’s te laten rijden.

E10 is zelfs slechter dan E5, concludeert hij.

[De Ingenieur]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rogier
Rogier
4 jaren geleden

Is er wel een verschil?? Of zit het verschil in de letters die er staan om zo gemanipuleerd te worden??

rop
rop
4 jaren geleden

Weten we toch zo langzamerhand wel dat men met bijna alles besodemietert word, kan ook niet anders, we hebben deze maatschappij zelf gecreeert, en daar is elkaar belazeren omtrent de gegevens die voorhanden zijn maar een mistig iets is,een middel geworden vooral op het gebied van milieu, een echte schuldige aanwijzen word daarin ook moeilijk, vele onderzoekers waarin de een dit en dat zegt maakt het ook moeilijk om het echte probleem aan te pakken omdat een ieder daar een deel aanheeft en er mee verbonden is ,men berekend het in getallen en deze wijken veelal af wat een werkelijkheid, iedereen doet er gewoon eraan mee ongeacht men het wil of niet wil, men houd met zn alle dat allemaal in stand, dus vingertje wijzen naar die en die is gewoon de onmacht van omdat men geen echte oplossingen kan bedenken op het gebied vervuiling van de natuur, het is de economie tegen de natuur omdat economische belangen altijd is voor gegaan en tegen de natuur heeft in gewerkt zit men met een heel groot probleem, en nu heeft en probeert het in gegoochel van cijfers het zo te berekenen dat het klopt met de letterlijke cijfer economische gegoochel maar er zit nog heel wat verborgen in die hoed om de natuur voor de gek te houden, maar dat is natuurlijk een illusie de natuur laat al genoeg zien,dat het menselijke gedrag moet veranderen en dat is het nu, het wil alles economische behouden terwijl het gezicht van de natuur een heel ander verhaal laat zien, cijfertjes lossen het niet op..alleen met besodemieteren om het te behouden komt men steeds eerder in een strijd met de Natuur, klimaat doelstellingen noemt men Dat..moeten met de cijfer kloppen..een heleboel gedraai in vele verschillende doelstellingen omtrent een schoner milieu.

Geen schaap
Geen schaap
4 jaren geleden

Ik woon bij de Belgische grens en ik ga wel eens naar België om daar bier te halen en te tanken. Ik tank daar super98, die alsnog bijna 30 cent per liter goedkoper is dan hier in Nederland de ouderwetse euro95 (de huidige e10).

Het is niet alleen goedkoper, maar mijn auto rijdt een stuk beter en een stuk zuiniger.

William
William
4 jaren geleden

Als er een droneaanval bij Aramco plaatsvind wordt meteen dezelfde dag aangekondigd dat de prijzen gaan stijgen, de prijs per brent ging van 60 dollar naar 66 dollar en zakte 3 dagen later weer naar 60 dollar.. maar bij de pomp wel de verhoging maar geen verlaging van de prijs.. adviesprijs 1.77 euro voor een liter, duurste van Europa volgens ANWB in NL. We worden aan alle kanten genaaid.. BIO ethanol (kan) veel kapotmaken in een auto of ander gereedschap zoals kettingzagen, grasmaaiers.. maar daar wordt niets over vermeld, het wachten is nu totdat echt de vlam in de pan slaat.. waarom pikken we deze diefstal nog?

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x