Buitenland

Geheim document bevestigt: Obama en Hillary ‘richtten IS op’ om Assad af te zetten

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de salafistische oppositie in Syrië te steunen, maakten de Verenigde Staten de weg vrij voor de opkomst van terreurgroep Islamitische Staat.

Een voorheen geheim inlichtingenrapport uit 2012 onthult dat de door Amerika gesteunde coalitie tegen president Assad destijds werd geleid door Al Qaida in Irak en de Islamitische Staat in Irak. De twee groepen gingen later op in terreurnetwerk IS.

Hoewel de VS weigerde beide groepen rechtstreeks te steunen in verband met antiterreurwetten, werd het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Pentagon duidelijk gemaakt dat zogenoemde ‘gematigde’ rebellen nauw samenwerkten met de terroristen.

Westerse steun

“Al Qaida in Irak heeft via woordvoerder van de Islamitische Staat in Irak Abu Muhammad al-Adnani de soenni’s in Irak, met name de stammen in de grensgebieden tussen Irak en Syrië, opgeroepen om ten strijde te trekken tegen het Syrische regime,” aldus het rapport.

Het vervolgde: “Oppositietroepen proberen de oostelijke gebieden in handen te krijgen (Al-Hasakah en Deir ez-Zor) naast de westelijke Iraakse provincies (Mosoel en Anbar). Westerse landen, de Golfstaten en Turkije ondersteunen deze inspanningen.”

‘Rechtmatige vertegenwoordiger’

In december 2012, slechts enkele maanden na het rapport, zei president Obama dat de VS de oppositie zag als ‘de rechtmatige vertegenwoordiger van het Syrische volk’.

De oppositie die de regering Obama zag als de ‘rechtmatige vertegenwoordiger van het Syrische volk’ werd geleid door de voorlopers van terreurgroep IS; Al Qaida in Irak en Islamitische Staat in Irak. Washington besloot deze oppositie te steunen door middel van wapens en hulpgoederen.

Afghanistan

Het is niet voor het eerst dat Amerika jihadistische extremisten heeft ingezet in proxy-oorlogen. Onder president Reagan ondersteunde de CIA de moedjahedien in Afghanistan, waar Osama bin Laden en Al Qaida uit zijn voortgekomen.

Donald Trump zei vorige week dat president Obama en Hillary Clinton de oprichters zijn van terreurgroep IS. In een radio-interview bevestigde de presidentskandidaat meermaals dat hij Obama en Clinton als ‘oprichters’ van IS beschouwt.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Overheid.
De Overheid.
6 jaren geleden

Wellicht is Adolf Hitler aan alle kanten zwart gemaakt en is de gehele geschiedenis geheel anders verlopen als dat wij denken. Wellicht heeft Adolf Hitler hier ons geprobeerd te behoeden voor deze wereld waar we nu in leven maar is de Manipulatie Hypnose zo hevig dat werkelijk niemand wat in de gaten heeft gehad.

Leven wij in de werkelijkheid of die gemaakte werkelijkheid??

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Vals spel van de VS is het.

trackback
Geheim document bevestigt: Obama en Hillary ‘richtten IS op’ om Assad af te zetten | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Martijn1205
Martijn1205
6 jaren geleden

Allemenaggies wat een lekker intelligent publiek….. Kijk eens naar de bron van dit bericht! Sputniknews is een van de vele spreekbuizen van dictator Poetin, die website brengt juist nieuws met het doel om het Westen tegen elkaar uit te spelen.

Denk toch eens na voordat je simpelweg een ander gaat ‘nakakelen’. Ook bezopen dat deze zéér dubieuze bron hier klakkeloos wordt overgenomen.

Ja Amerika is stout, de Navo en heel het Westen is stout. Helaas voor de mensen die niet verder denken dan de neus lang is, Rusland met dictatortje Poetin, Turkije met dictatortje Erdogan etc etc zijn veel stouter. Daar heb je 0 vrijheid en heb je 0 mogelijkheid om kritiek te hebben op de overheid.

Ga eens naar zo’n kanslos land, dan piep je wel anders.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x