Homepagina » Binnenland » Tweede Kamerlid: “Geef minima en ouderen geld in plaats van de Rothschilds”
Tweede Kamerlid: "Geef minima en ouderen geld in plaats van de Rothschilds"

Tweede Kamerlid: “Geef minima en ouderen geld in plaats van de Rothschilds”

De onderhandelingen over het koopcontract voor twee portretten van Rembrandt die Nederland en Frankrijk aankopen, zijn nog in volle gang. De schilderijen zijn op dit moment formeel nog eigendom van de Rothschilds.

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet 80 miljoen euro uittrekt voor dit ‘prestigeproject’.

“Wat heeft het kabinet de afgelopen jaren geleerd van de economische crisis? Sinds het barsten van de financiële zeepbel hebben alle Nederlanders de hand op de knip moeten houden,” zei hij in de Tweede Kamer. “Iedereen heeft het gevoeld. Iedereen moest door de zure appel heen bijten. Torenhoge werkloosheid. Bezuinigingen in de zorg. Bezuinigingen in het onderwijs.”

‘Kabinet lijkt op een afgekickte verslaafde’

“Nu Nederland net weer een klein beetje kan ademen, geeft het kabinet 80 miljoen euro uit voor een prestigeproject,” ging hij verder. “80 miljoen om de kas van de familie Rothschild te spekken. Voor de mensen die die familie niet kennen, dat zijn de rijkste mensen op deze aarde.”

“Het kabinet lijkt wat dat betreft op een afgekickte verslaafde die na jaren onthouding weer toegeeft aan zijn slechte gewoonte,” aldus Kuzu. Er wordt 80 miljoen euro uitgegeven aan een prestigeproject, terwijl de minima en de ouderen er weer niets bij krijgen en de jeugdwerkloosheid torenhoog is, zei hij.

Stiekem overleg

Tijdens een stiekem overleg in het Mauritshuis haalde D66 het kabinet over om de schilderijen te kopen. “De mensen mochten er immers geen lucht van krijgen,” zei Kuzu. “Nu weten we wat democratisering is volgens de heer Pechtold en wat transparantie betekent voor D66.”

Het Tweede Kamerlid benadrukte dat de Nederlanders er niets van snappen. “Na jaren te hebben geleden wordt hun belastinggeld gewoon weer verspild,” zei hij.

Kuzu riep het kabinet tot besluit op te stoppen met deze waanzin en op te komen voor de minima, vluchtelingen en ouderen in plaats van de kunstelite, de Rothschilds en museumbobo’s.

[DENK]


Vond je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. De boodschap lijkt helder, is kijken wat deze meneer Kuzu gaat waarmaken? Het klinkt goed, maar dat heeft iets wel vaker gedaan.

  37 likes
 2. Respect voor dhr Kuzu. Eindelijk is iemand die zijn mond open durft te doen. Al zou het mij niets verbazen, dat dhr Kuzu tzt uit de kamer zal worden verwijderd met een eervol vertrek. En Bilderbergbobo Pechthold zit er zeer geïnteresseerd bij te appen/mailen. Een uiterst fatsoenlijk man.

  25 likes
 3. kuzu heeft een punt. Daar hoeft niemand lang over na te denken, maar heb je weleens een schilderij van deze, niet te evenaren meester rembrand van dichtbij gezien, bijvoorbeeld in het rijksmuseum?

  0 likes
  • “….heb je weleens een schilderij van deze, niet te evenaren meester rembrand van dichtbij gezien, bijvoorbeeld in het rijksmuseum?”

   Ja hoor, er hangen daar een heleboel schilderijen. Maar heb jij wel eens een oudere met een luier vol stront van dichtbij gezien, bijvoorbeeld in één van de laatste nog niet opgedoekte verzorgingstehuizen?

   33 likes
 4. Politiek is een ander woord voor professioneel liegen. Pechthold is een politiek leugenaar. Dit is een school voorbeeld van politiek leugenaar. Ik hoop op snelle verkiezingen en stemmers met verstand.

  8 likes
 5. Alsof alleen vergane glorie geld waard is. In plaats van dit geld te investeren in nieuwe projecten van creatieve, inventieve ondernemers of artistieke jonge talenten die voor nieuwe glorie kunnen zorgen. Blijkbaar voelen politici zich één met de groep van machtigen of rijken die niets meer hoeven te bewijzen of presteren maar het wel normaal vinden dat ze als maffiabazen bergen geld naar zich toe mogen trekken, zuurverdiend belastinggeld van de gewone burger die alleen maar ziet dat een tot vervelends toe gekopieerd en gepubliceerd kunstwerk…. 300 km verplaatst wordt… en dat daar 80 miljoen voor betaald wordt.
  Voor hem is de meerwaarde 0,00 en het verlies dus 100%…

  17 likes
 6. Deze figuren van denk zijn marionetten van de fascist Erdogan. Ze horen daarom niet in de Nederlandse politiek thuis.

  11 likes
 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Beetje de Victory Boogie Woogie gekte van Piet Mondriaan. Die opgeleukt theedoek heeft destijds 80 miljoen ouderwwetse Hollandse Florijnen gekocht. Volgens mij draagt Bea dat vod bij het appeltaart bakken. Het moet niet gekker worden.

  10 likes
 8. Eindelijk iemand die wakker is! Van regeringen verwachten we dat ze voor het volk het beste doen, ook voor de “kleine man” Ze doen hun uiterste best voor de rijkeren, die krijgen allerlei leuke speeltjes en Jan met de Pet moet daar voor betalen en de broekriem steeds strakker aantrekken. Kabinetsleden zitten daar niet voor de gewone man, het is voor hen gewoon een leuk baantje, waar ze behoorlijk wat geld mee verdienen. Niet meer voor de grote partijen kiezen, die lui zitten vastgeroest in hun zetel en weten absoluut niet wat zich afspeelt achter de voordeuren van de burgers. Laat ze maar eens stage lopen in bejaarden huizen, voedselbanken enz. zodat ze een beetje voeling krijgen met het “gewone” leven.

  9 likes
 9. Wist U dat Dhr. Alexander Pechtold ook al de Bilderberg conferentie (Bilderberg briefing) heeft bezocht . Er is een lijst van de Bilderberg genodigde op internet te vinden. o.a. Rutte , Samson , Zalm , Balkeneinde etc….. En Prins Bernard is medeoprichter ( 1954 Bilderberg Hotel Nederland) en tevens voorzitter is geweest tot de Lockheed- affaire. Prinses Beatrix ( grootdeelaanhouder Royal Dutch Shell) kernlid van de Bilderberggroep is.

  8 likes
 10. CITAAT:
  In de uiteindelijke analyse zijn het de HUIZEN van de ELITE die het parasitaire systeem hebben geconstrueerd;
  nl. Een mondiale gevangenis zonder tralies.
  Niemand kan het bedrog logisch verklaren.
  Hoe kan iemand een waanvoorstelling verklaren die zo krachtig en alomtegenwoordig is dat het voor de meeste mensen
  onmogelijk is om die te doorgronden?
  De parasieten beschermen zichzelf door het ongeloof van het publiek.

  7 likes
 11. Wie heeft dit ridicule idee ueberhaupt geopperd?

  En die moeten ze wat mij betreft verwijderen uit de politiek.

  Zonder wachtgeld!

  Dit hele idee is belachelijk en vertoont een decadentie die niet te evenaren is! De pot verwijt de ketel!

  Stelletje Labbekakken!

  5 likes
 12. Leuk al deze reacties waar ik het mee eens ben dan nog hoe kunnen we dit soort beslissingen terugdraaien en het geld verdelen waar het meer nodig is.

  4 likes
 13. Een touw is nog te goed voor dit voor dit soort corrupte vieze kruiper/landverrader .

  Ik stel dus de brandstapel voor 😉

  3 likes
  • Michel een iets beleefder commentaar getuigt wel van normbesef, dit slaat nergens op. met dit soort commentaar plaats je jezelf op een lager niveau als dat waar je tegen ben.

   1 likes
 14. InterContinentalMaster

  Knap dat een politicus dit (rothschilds situatie) durft te zeggen in het parlement, daar verdient hij een compliment voor. Het is bekend dat Turkeij 100% nwo supporter is.

  Nu ook basisinkomen bepleiten dan is’ie er.

  4 likes
 15. Huh “toren hoge jeugdwerkeloosheid”?, en we lieten vorig jaar 50.000 mensen binnen om de vergrijzing op de arbeidsmarkt tegen tegaan?

  1 likes
 16. DENK. Met een heel beDENKelijk partijprogramma.

  1 likes
 17. Eindelijk eens duidelijke taal van een politicus.

  1 likes
 18. Die doekjes betalen zich zelf terug,als die Aziaten langs zijn geweest kosten ze niets meer. Ga maar gerust slapen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...

coronaspoedwet

488.030 Nederlanders spreken zich uit tegen coronaspoedwet: Grootste petitie ooit!

Dinsdag zijn aan de Tweede Kamer de ...