Binnenland

Tweede Kamerlid: “Geef minima en ouderen geld in plaats van de Rothschilds”

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De onderhandelingen over het koopcontract voor twee portretten van Rembrandt die Nederland en Frankrijk aankopen, zijn nog in volle gang. De schilderijen zijn op dit moment formeel nog eigendom van de Rothschilds.

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet 80 miljoen euro uittrekt voor dit ‘prestigeproject’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Wat heeft het kabinet de afgelopen jaren geleerd van de economische crisis? Sinds het barsten van de financiële zeepbel hebben alle Nederlanders de hand op de knip moeten houden,” zei hij in de Tweede Kamer. “Iedereen heeft het gevoeld. Iedereen moest door de zure appel heen bijten. Torenhoge werkloosheid. Bezuinigingen in de zorg. Bezuinigingen in het onderwijs.”

‘Kabinet lijkt op een afgekickte verslaafde’

“Nu Nederland net weer een klein beetje kan ademen, geeft het kabinet 80 miljoen euro uit voor een prestigeproject,” ging hij verder. “80 miljoen om de kas van de familie Rothschild te spekken. Voor de mensen die die familie niet kennen, dat zijn de rijkste mensen op deze aarde.”

“Het kabinet lijkt wat dat betreft op een afgekickte verslaafde die na jaren onthouding weer toegeeft aan zijn slechte gewoonte,” aldus Kuzu. Er wordt 80 miljoen euro uitgegeven aan een prestigeproject, terwijl de minima en de ouderen er weer niets bij krijgen en de jeugdwerkloosheid torenhoog is, zei hij.

Stiekem overleg

Tijdens een stiekem overleg in het Mauritshuis haalde D66 het kabinet over om de schilderijen te kopen. “De mensen mochten er immers geen lucht van krijgen,” zei Kuzu. “Nu weten we wat democratisering is volgens de heer Pechtold en wat transparantie betekent voor D66.”

Het Tweede Kamerlid benadrukte dat de Nederlanders er niets van snappen. “Na jaren te hebben geleden wordt hun belastinggeld gewoon weer verspild,” zei hij.

Kuzu riep het kabinet tot besluit op te stoppen met deze waanzin en op te komen voor de minima, vluchtelingen en ouderen in plaats van de kunstelite, de Rothschilds en museumbobo’s.

[DENK]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
8 jaren geleden

De boodschap lijkt helder, is kijken wat deze meneer Kuzu gaat waarmaken? Het klinkt goed, maar dat heeft iets wel vaker gedaan.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Respect voor dhr Kuzu. Eindelijk is iemand die zijn mond open durft te doen. Al zou het mij niets verbazen, dat dhr Kuzu tzt uit de kamer zal worden verwijderd met een eervol vertrek. En Bilderbergbobo Pechthold zit er zeer geïnteresseerd bij te appen/mailen. Een uiterst fatsoenlijk man.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
8 jaren geleden

LS…

Beetje de Victory Boogie Woogie gekte van Piet Mondriaan. Die opgeleukt theedoek heeft destijds 80 miljoen ouderwwetse Hollandse Florijnen gekocht. Volgens mij draagt Bea dat vod bij het appeltaart bakken. Het moet niet gekker worden.

helder
helder
8 jaren geleden

kuzu heeft een punt. Daar hoeft niemand lang over na te denken, maar heb je weleens een schilderij van deze, niet te evenaren meester rembrand van dichtbij gezien, bijvoorbeeld in het rijksmuseum?

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x