Buitenland

‘Nederland-op-slot-wet’ heeft rampzalige gevolgen voor ons land

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

De nieuwe stikstofcrisis komt eraan. Nu al moeten boeren vrezen voor hun toekomst, maar de EU maakt dit nog erger. Ze komen nu met een nieuwe wet: de ‘natuurherstelwet’. Europarlementariër Rob Roos (JA21) noemt het de Nederland-op-slot-wet.

Op 22 juni vorig jaar presenteerde de Europese Commissie deze nieuwe wet. Als deze wet wordt aangenomen, dan heeft dat rampzalige gevolgen voor Nederland, waarschuwt Roos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op grond van de Habitatrichtlijn uit 1992 moest Nederland gebieden aanwijzen, de Natura 2000-gebieden, waar de staat van de natuur niet mag ‘verslechteren’. Deze richtlijn ligt aan de basis van de ‘stikstofcrisis’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nog veel verder

Het gevolg van deze meer dan 30 jaar oude richtlijn is dat Nederland veel boeren moet uitkopen, het land in een bouwcrisis zit en de belastingbetaler ruim 25 miljard euro armer is.

De nieuwe Nederland-op-slot-wet gaat nog veel verder, stelt Roos. De wet stelt dat de natuur nergens meer mag verslechteren. Nu geldt dat alleen voor de Natura 2000-gebieden, straks voor heel Nederland.

Hun borst natmaken

De wet eist daarnaast geen ‘instandhouding’, maar ‘herstel’. De provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en Flevoland kunnen in ieder geval hun borst natmaken, aldus het Europarlementslid.

“Het is duidelijk dat dit niet mag gebeuren. Het is nu al twee voor 12 voor de landbouw. Denk je eens in hoeveel erger het gaat worden met deze nieuwe wet.”

Roos heeft een voorstel ingediend om de hele wet te verwerpen. “Geen enkele Nederlandse kiezer wist dat dit eraan zat te komen. Deze wet is rampzalig voor het overvolle Nederland en zal ons hele land op slot zetten.”

4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

Natuur herstellen okay; begin dan met uitzetten 5G, en dan het swabinet eruit, zijn we op de goede weg.

Leo
Leo
1 jaar geleden

We moeten uit de EU…

Mar
Mar
1 jaar geleden

dat op slot zetten is nou net de bedoeling van dat elitaire gajes

Jammer
Jammer
1 jaar geleden

Stop dat WEF kabinet snel in de bak, dan heeft iedereen weer een toekomst. Met dit zootje wordt Nederland een 15 minuten hel, en sterven onze kinderen van ellende.

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x