UFO

Ook in Nederland is UFO-onderzoek hard nodig. Gaat de doofpot eindelijk open?

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Pentagon gaf jarenlang miljoenen dollars uit aan geheim onderzoek naar UFO-waarnemingen. In 2004 werd bijvoorbeeld een wit onbekend object gezien dat later boven San Diego werd gevolgd door twee straaljagers. Het is nog altijd onduidelijk wat het is geweest.

In Nederland worden dit soort mysterieuze objecten ook gezien, aldus Alex Griffioen van UFO Meldpunt Nederland tegenover de NOS.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Onze overheid doet daar echter geen onderzoek naar. “Er zijn wel meldingen, maar die worden niet in het geheim bekeken door defensie,” zegt hij.

Heel spectaculair

Hij legt uit dat vijf procent van de meldingen spraakmakend is, omdat ze onverklaarbaar zijn en niet zijn te rijmen met wat we kennen.

“En dat kan heel spectaculair zijn, want er hoeft maar één waarneming te zijn van een UFO die het verschil kan maken,” zegt hij.

“In het verleden zijn er meerdere waarnemingen geweest waarvan de oorsprong onverklaarbaar was,” vervolgt hij. “Erg mysterieus.”

Nooit verklaard

Hij wijst op een opmerkelijk incident in de jaren zeventig bij vliegbasis Soesterberg. “Daar werd iets geks gezien en dat werd nooit verklaard,” licht hij toe.

“Uiteindelijk was er ook niets meer van documenten over die waarneming te vinden,” zegt Griffioen.

Een onderzoek zoals in Amerika zou volgens hem heel goed zijn voor Nederland. “Voor de ufologie is het heel belangrijk dat de wetenschap zich ermee bezighoudt,” klinkt het. “Je wilt die speculatie op een zinnige manier kunnen verklaren.”

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

De ex-politieke partij SOPN wilde ook ufo-disclosure maar werd door Nederland ontkent.

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

om de één of andere reden komt het ze nu goed uit om dit onderwerp bespreekbaar te maken. heeft niets met openheid naar de bevolking te maken. daar hebben ze een pesthekel aan

johan
johan
6 jaren geleden

to the star academy is een gecontroleerde oppositie in de hand van diensten zoals CIA, spionage diensten

Martin
Martin
5 jaren geleden

Ik heb tijdens de Bloedmaan afgelopen vrijdag een UFO vastgelegd op foto. Het is een zeer duidelijk vreemd verschijnsel; een grote zwarte streep met lichtbollen, de afstand tussen de bollen is symetrisch in een rechte lijn. Dit terwijl mijn fotocamera op statief stond en met een interval van 10 seconden foto’s van de Bloodmaan heeft gemaakt. Het gekke is dat ik dit verschijnsel op één van de 30 foto’s zie staan. Het kunnen dus geen stofjes op de lens, of andere natuurlijke verschijnselen zijn zoals sterren of planeten. Dan had ik dit ook op mijn andere foto;s moeten zien. Ik wil dit laten onderzoeken door een serieus iemand die er verstand van heeft, waar kan ik dan terecht? Groeten MT. Smit

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x