Buitenland

Tientallen Nederlanders en Belgen krijgen nog altijd pensioen wegens trouw aan Hitler. Hoe kan zoiets?

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tientallen Nederlanders krijgen 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog altijd een aanvullend pensioen vanuit Duitsland vanwege ’trouw, loyaliteit en gehoorzaamheid aan Hitler’. Het gaat om mensen die tijdens de oorlog toetraden tot de Waffen-SS.

De Duitse overheid betaalt deze pensioenen sinds 1950 aan alle oud-militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog schade hebben opgelopen.

Op 31 december 2018 ontvingen nog 34 Nederlanders dit zogeheten Hitler-pensioen, dat oploopt tot 1300 euro. Tien van hen hebben ook de Duitse nationaliteit.

Zelden

De ontvangers van het pensioen betalen er geen belasting over.

Hoewel de Duitse autoriteiten zeggen dat de uitkering wordt stopgezet als is bewezen dat de ontvangers oorlogsmisdaden hebben begaan, gebeurt dit in de praktijk zelden.

Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) reageerde boos en wees erop dat oorlogsslachtoffers die uitkeringen ontvangen vanuit Duitsland wél belasting moeten betalen.

Belgen

Ook 27 Belgen krijgen nog altijd een Hitler-pensioen. De Belgische politicus Olivier Maingain heeft de regering opgeroepen ‘dit probleem dringend diplomatiek aan te pakken’.

Belgen die tijdens de oorlog als dwangarbeider in Duitsland moesten werken, kregen na de oorlog een schadevergoeding van 50 euro per maand.


[EenVandaag, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Na een oorlog weet je pas wie er tijdens de oorlog aan de “goede” kant stonden.
Kijk vooral naar de handelingen die zijn verricht.
Agressie en geweld zijn nooit te tolereren. Van niemand. Dus ook niet door de “goeden”.
Ieder individu heeft het recht zich te verdedigen tegen wat voor bedreiging dan ook.
Soevereiniteit verdient respect.
Wanneer het volk zich onthoudt van oorlogsparticipatie, hebben de oorlogsbaronnen het nakijken.
Vrede op aarde.

Aad
Aad
4 jaren geleden

Je kan ervan denken wat je wil, maar het feit blijft dat er voor deze lieden beter wordt gezorgd dan voor de nederlandse dienstplichtigen die in die periode enige vorm van schade hebben opgelopen.
Ook de nederlandse mannen die in Duitsland verplicht te werk zijn gesteld zijn zo lang vergeten, dat de schadevergoeding die werd uitgekeerd voor de meesten te laat is gekomen. Zo komen vorst en vaderland er toch weer goedkoop vanaf.

Elise
Elise
4 jaren geleden

Waarschijnlijk zijn deze mensen boven de 90 jaar en zullen dus niet zo lang meer te leven hebben. Probleem opgelost. Waar hebben we het over? Belasting over belasting weer over belasting………
Aan de ene kant moeten we 1 Europa(overal werken) worden, maar wel blijven cashen per land.
In een oorlog doe je dingen om te overleven. Wist je dat veel mensen gedwongen werden om mee te doen, want anders kreeg je de kogel. Ook mensen die destijds in Duitsland woonden. Je was bv ook verplicht om het leger te dienen als jongen, anders kreeg je geen voedselbonnen etc. Destijds was daar ook grote armoede. Door de beurscrash etc. Ook zij zijn slachtoffer geworden/gestuurd via propaganda etc.
Ik vind dat er in de huidige geschiedenis boeken ook verhalen moeten komen van de Duitsers zelf. Dan pas kom je erachter hoe het werkelijk zat. Gewone man blijft gewone man.(niks in te brengen) Top blijft top.

Elise
Elise
4 jaren geleden

Voorbeeldje hoe krankzinnig oorlog is. Na de eerste wereldoorlog zijn veel Nederlanders gaan werken en wonen in het Ruhr gebied. Kregen weer kinderen en die zijn Duits. Verschillende kinderen gingen weer terug naar Nederland. Toen brak de oorlog uit. Krijg je dat 1 familie tegen elkaar moet vechten, want aan beide kanten was je verplicht als jongen deel te nemen aan de oorlog. In feite vermoord je dus je eigen familie uit.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x