Homepagina » Buitenland » Tientallen Nederlanders en Belgen krijgen nog altijd pensioen wegens trouw aan Hitler. Hoe kan zoiets?
Tientallen Nederlanders en Belgen krijgen nog altijd pensioen wegens trouw aan Hitler. Hoe kan zoiets?
Foto: Spellcast Wikimedia Commons

Tientallen Nederlanders en Belgen krijgen nog altijd pensioen wegens trouw aan Hitler. Hoe kan zoiets?

Tientallen Nederlanders krijgen 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog altijd een aanvullend pensioen vanuit Duitsland vanwege ‘trouw, loyaliteit en gehoorzaamheid aan Hitler’. Het gaat om mensen die tijdens de oorlog toetraden tot de Waffen-SS.

De Duitse overheid betaalt deze pensioenen sinds 1950 aan alle oud-militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog schade hebben opgelopen.

Op 31 december 2018 ontvingen nog 34 Nederlanders dit zogeheten Hitler-pensioen, dat oploopt tot 1300 euro. Tien van hen hebben ook de Duitse nationaliteit.

Zelden

De ontvangers van het pensioen betalen er geen belasting over.

Hoewel de Duitse autoriteiten zeggen dat de uitkering wordt stopgezet als is bewezen dat de ontvangers oorlogsmisdaden hebben begaan, gebeurt dit in de praktijk zelden.

Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) reageerde boos en wees erop dat oorlogsslachtoffers die uitkeringen ontvangen vanuit Duitsland wél belasting moeten betalen.

Belgen

Ook 27 Belgen krijgen nog altijd een Hitler-pensioen. De Belgische politicus Olivier Maingain heeft de regering opgeroepen ‘dit probleem dringend diplomatiek aan te pakken’.

Belgen die tijdens de oorlog als dwangarbeider in Duitsland moesten werken, kregen na de oorlog een schadevergoeding van 50 euro per maand.


[EenVandaag, Belga]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  Na een oorlog weet je pas wie er tijdens de oorlog aan de “goede” kant stonden.
  Kijk vooral naar de handelingen die zijn verricht.
  Agressie en geweld zijn nooit te tolereren. Van niemand. Dus ook niet door de “goeden”.
  Ieder individu heeft het recht zich te verdedigen tegen wat voor bedreiging dan ook.
  Soevereiniteit verdient respect.
  Wanneer het volk zich onthoudt van oorlogsparticipatie, hebben de oorlogsbaronnen het nakijken.
  Vrede op aarde.

  • eksegese schreef:

   @Herman de Graaf, Wanneer het volk zich onthoudt van oorlogsparticipatie, hebben de oorlogsbaronnen het nakijken.

   Dat is een goede en zeer belangrijke stelling. Laten de Rambo’s onder ons dit in de oren knopen. Geweld is alleen geoorloofd mits geproportioneerd en puur en alleen ter verdediging. Als iedereen dat respecteert kan oorlog nooit ontstaan !

   • Bruce schreef:

    Domme reacties zeg.
    Vroeger was ik ook zo pacifistisch maar het slaat nergens op. Als Amerika aan de zijlijn was blijven staan hadden wij nog onder het Duitse juk geleden.

    Als de goeden aan de zijlijn blijven staan winnen de slechten. Vergeet dat nooit!

    • Elise schreef:

     Toen de gulden nog gekoppeld was aan de Duitse mark(lang na de oorlog) zaten we sowieso nog onder het Duitse juk. En volgens mij zitten we dat nog steeds.
     Het draait niet om landen, maar om machten.
     Het schijnt dat bedrijven/families in Amerika flink hebben verdiend aan de oorlog. Zelfs de oorlog aan 2 kanten hebben gefinancierd.
     Om ons land(staat) op te bouwen hebben ze(rijken) ons geld geleend. Daar betalen we nog steeds aan(enorme schuld), omdat men steeds blijft sjoemelen met de rente.
     In mijn ogen draait alles/de wereld op grootaandelen.
     Ik vraag me af of het wel zo goed heeft uitgepakt. Het was meer een overname van Europa op financieel gebied. Een voorzetje NWO.
     Nogmaals: wij gewone mensen hebben niks in te brengen.
     Dan erbij vind ik het belachelijk dat Amerika zich bemoeit met de Noordstream pijplijn. Dat de geheime dienst van hen hier mee mag luisteren etc. In mijn ogen zijn ze niet meer zo vriendelijk.
     Jouw denkwijze is hetzelfde als dat alles wat je zegt over joden/zionisten etc antisemitisme is.
     We moeten nu kijken wat voor ons/land van belang is. En ik zou graag willen dat er mensen in de politiek zich eens echt voor ons gaan werken/dienen. Het huidig leefsysteem is failliet. Dus moet men daar dingen op aan gaan passen. Niet verder gaan verstikken, maar ruimte creëren.
     Waarom belast men mensen die al niks meer kunnen bv.? Laat ze lekker samenleven en elkaar helpen. Lijkt mij meer dan normaal/humaan.
     Mijn oma had een huurhuis en kon gewoon nog een kamertje verhuren aan een student. Toen werd er nog iets gegund. En daar wil ik naar terug. Mensen weer het licht in de ogen gunnen.

 • Aad schreef:

  Je kan ervan denken wat je wil, maar het feit blijft dat er voor deze lieden beter wordt gezorgd dan voor de nederlandse dienstplichtigen die in die periode enige vorm van schade hebben opgelopen.
  Ook de nederlandse mannen die in Duitsland verplicht te werk zijn gesteld zijn zo lang vergeten, dat de schadevergoeding die werd uitgekeerd voor de meesten te laat is gekomen. Zo komen vorst en vaderland er toch weer goedkoop vanaf.

 • Elise schreef:

  Waarschijnlijk zijn deze mensen boven de 90 jaar en zullen dus niet zo lang meer te leven hebben. Probleem opgelost. Waar hebben we het over? Belasting over belasting weer over belasting………
  Aan de ene kant moeten we 1 Europa(overal werken) worden, maar wel blijven cashen per land.
  In een oorlog doe je dingen om te overleven. Wist je dat veel mensen gedwongen werden om mee te doen, want anders kreeg je de kogel. Ook mensen die destijds in Duitsland woonden. Je was bv ook verplicht om het leger te dienen als jongen, anders kreeg je geen voedselbonnen etc. Destijds was daar ook grote armoede. Door de beurscrash etc. Ook zij zijn slachtoffer geworden/gestuurd via propaganda etc.
  Ik vind dat er in de huidige geschiedenis boeken ook verhalen moeten komen van de Duitsers zelf. Dan pas kom je erachter hoe het werkelijk zat. Gewone man blijft gewone man.(niks in te brengen) Top blijft top.

  • Silbereye schreef:

   Ja het zijn allemaal oudjes, wat mij opvalt is dat er veel publicatie is nu deze mensen inmiddels bijna allemaal zijn overleden.
   Ik erger mij rot aan de NS en andere organisaties welke nu ineens het aangedane leed willen vertalen in geldsommen excuses etc. beschamend kwetsend hoe onze rechtstaat nu ineens het licht ziet. Ieder weldenkend mens weet inmiddels wel dat de geschiedenis welke ons op school is ingepomt van geen kanten klopt, tot ver in de jaren negentig zijn diverse politici ontmaskert aangaande heulen met de Duitsers, deze werden vooruitgeschoven door talloze debutanten kiezers geloofsgenoten etc, welke de wetenschap hadden van hun achtergrond.
   Vermoedelijk was hooguit 20% van de Nederlandse bevolking smetteloos qua heulen met de vijand.
   Heel begrijpelijk je moest deze donkere periodes overbruggen met je familie je moest wel meewerken anders was het geen leven in Nederland.
   Maar vele mensen/families hebben uit slechtheid ongestraft misbruik gemaakt van de situatie, hedendaags heb je altijd nog families welke hun huidige welstand te danken hebben aan het wederrechtelijk toe-eigenen van Joodse goederen daarbij ook de toenmalige ambtenarij dus onze overheid tot op de huidige dag van vandaag, dit zijn de werkelijke landverraders

   Deze moeten nu ontmaskert worden ondanks zij inmiddels zijn overleden, hun nageslacht moet weten wat hun bezit is en zou daar afstand van moeten doen.

   Vraag mij af waar deze plotselinge mildheid schuldbesef etc. vandaan komt, onze overheid wellicht? Uiteindelijk zal de geschiedenis herschreven worden ondanks de overheid decennia lang de klokkenluiders heeft tegengewerkt.

 • Elise schreef:

  Voorbeeldje hoe krankzinnig oorlog is. Na de eerste wereldoorlog zijn veel Nederlanders gaan werken en wonen in het Ruhr gebied. Kregen weer kinderen en die zijn Duits. Verschillende kinderen gingen weer terug naar Nederland. Toen brak de oorlog uit. Krijg je dat 1 familie tegen elkaar moet vechten, want aan beide kanten was je verplicht als jongen deel te nemen aan de oorlog. In feite vermoord je dus je eigen familie uit.

 • weg met ons schreef:

  Na de WOI en WOII, de zionistische nazi oorlogen, zijn de zio nazi’s nooit weggeweest en tot op heden maken deze nog steeds de dienst uit (zio nazi EU). Dat ze nog goed zorgen voor het oud personeel lijkt eerder een erecode dan een wettelijke betalingsplicht.

  • Silbereye schreef:

   Ik zie het exact ook zo, weet nog dat mijn vader mij de notabelen in ons dorp aanwees welke zich in de oorlog verrijkt hadden via de Nazi’s en gewoon hun bedrijf na de oorlog konden voortzetten maar ook mensen welke ambtelijke sleutelposities kregen toegewezen na de oorlog.
   Het klootjes volk durfde niet te protesteren want of de dominee pastoor of de werkgever kwam verhaal halen als je niet aan de leiband bleef lopen kreeg je geen werk zoals duizenden CPN ers in die tijd.

   Zeker weten de nazaten van deze Nazi’s zijn altijd nog onder ons en zijn nooit weggeweest kijk maar naar het huidige regeringsbeleid, men liegt en bedriegt openlijk het klootjesvolk word keer op keer bedrogen met voorbewerkte informatie van een bedriegende rekenkamer etc

   Weet nog steeds niet wat democratie is heb steeds meer moeite om 5 Mei te vieren.

 • Jeff schreef:

  Ik begrijp die hele commotie rond dit thema niet. Ze doen het voorkomen als de schande van de verliezers. Nota bene onze eigen moordenaars van Indonesië en omgeving worden nog immer gecompenseerd en allerlei criminelen die met een premie in het buitenland kunnen wonen. Volkerenmoord? uh, wie gooide ook alweer 2 atoombommen in augustus 1945? Niet dat de ss niks te verwijten valt hoor, maar dit is gewoon weer zo’n correct Nederlands statement, die vooral onze eigen misdaden moeten verhullen. Als je daar al wat aan had willen doen, had je dat dus in 1950 moeten doen. Maar toen wusten ze dat zeker niet.

 • michel de la rie schreef:

  Zij krijgen ten minste nog pensioen. Wij en onze nazaten moeten het nog maar afwachten met deze huidige boeven in de regering.

 • Louise schreef:

  Het enige wat de overheid wil is belasting heffen het interesseert ze geen moer hoe die mensen aan dat pensioen zijn gekomen…..
  Over moraal zullen we het maar niet hebben , als de mannen van de F16 en anderen die in het midden oosten mensen gedood hebben in het kader van NAVO ( wat op zich een oorlogs daad is) krijgen zij ook gewoon pensioen …De moraal op het diepte punt , elke keer als je denkt dat ze in Den Haag niet verder kunnen zakken, komt er weer wat uit de toverdoos , mislukkelingen ….Nog even en we moeten bij overlijden ook belasting betalen…….

  • Aad schreef:

   Belasting bij overlijden bestaat al heel lang, denk aan successierechten en bij ondernemers belasting over beëindiging van een onderneming door het overlijden van de eigenaar. En als je geen nabestaanden hebt dan gaat je hele hebben en houwen naar de staat.

   • Louise schreef:

    @Aad
    Je hebt gelijk hoor bij dood gaan is er ook een verdienmodel ..👍
    Zowel de overheid als de uitvaart handel en regelmatig de liefdevolle familie leden…
    Ik bedoel( de) het allemaal wat cynisch………

 • Ron schreef:

  Nu ze nog met 27 zijn nu komt het boven dankzij de SPA. Een partij die in een lang verleden mee in de opeen volgende regeringen zetelde en nu plots is het een probleem of was het verkiezingspropaganda?

 • Kalki schreef:

  De elite/illuminati/satanisten/demonen-nazi’s willen nu 1-maal eindeloos oorlogen voeren op aarde en verdommen het om te co-operen met goede aliens om universele vrede op aarde(ook elders in het universum) te realizeren.

  • Louise schreef:

   @ Kalki
   Geloof me zolang de mensheid zich niet spiritueel ontwikkeld, daarmee bedoel ik dat de mens alles binnenin zichzelf moet zoeken ,,leren kijken,, zal er geen sprake van communicatie met Aliens zijn…….Dat gaat echt niet ,niet dezelfde frequentie …..

 • x

  Check Also

  rutte

  ‘Rutte gaf opdracht te stoppen met dossier Demmink’

  Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) beet zich jaren ...

  pensioen

  Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

  Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op ...

  >