Binnenland

Dit is de enige journalist die kritische vragen durft te stellen over het MH17-rapport

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Joint Investigation Team (JIT) heeft woensdag een persconferentie gegeven over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar de MH17-crash. Journalist Joost Niemöller, schrijver van het boek MH17 de doofpotdeal, was erbij en concludeerde na afloop dat de persconferentie alleen maar vragen oproept.

Het JIT stelde op basis van radargegevens en verklaringen van getuigen dat MH17 niet kan zijn neergeschoten door een gevechtsvliegtuig. “Het punt was nu juist dat die radargegevens, zowel van Oekraïne als van Rusland, ontbraken,” aldus Niemöller. “Op grond van radargegevens kan dus helemaal niets geconcludeerd worden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dan de verklaringen van getuigen. Er waren tientallen getuigen van de crash die spraken van straaljagers. Daar wil het OM kennelijk niets van weten.

‘Ze zeiden maar wat’

Het JIT stelde verder zowel vanuit Rusland als Oekraïne genoeg radargegevens te hebben verkregen om een voldoende compleet beeld van het luchtruim boven Oost-Oekraïne te krijgen. “Dat kan het OM niet menen,” klaagt Niemöller. “Het Russische ministerie van Defensie heeft twee dagen geleden radargegevens gepresenteerd waaruit blijkt dat er helemaal niets te zien was in de directe omgeving van MH17. Een Buk was er dus niet.”

De journalist wijst erop dat het OM ook aangaf de radarbeelden van de Russen nog niet te hebben ontvangen. “Ze wisten dus niet waarover ze spraken en zeiden maar wat,” zei hij.

Volgens het JIT bevonden zich op het moment van de crash geen andere vliegtuigen in de nabijheid van MH17. Getuigen zeiden dat straaljagers vlak voor de crash erg laag overvlogen. Het is dus goed mogelijk dat ze daardoor niet zijn opgepikt door de radar. Niemöller wijst erop dat Oekraïense gevechtsvliegtuigen vaker laag overvlogen in het gebied.

Onthutsend

Het JIT stelde ook dat bij sectie op lichamen meerdere deeltjes gevonden zijn die afkomstig zijn uit een Buk-raket. Volgens de Onderzoeksraad voor de Veiligheid was er maar één deeltje gevonden in één lichaam. Was komen die extra deeltjes opeens vandaan?

Het JIT baseert zich onder meer op tapgesprekken, maar geen enkele journalist vroeg tijdens de persconferentie naar die gesprekken. “Ik vroeg als enige wel naar de bron,” zei Niemöller. “Het antwoord was onthutsend. Alle telefoontaps waren aangeleverd door de Oekraïense geheime dienst. Er zijn geen andere bronnen.”

Het belangrijkste kritiekpunt is volgens hem het feit dat het JIT zeer nauw samenwerkt met de Oekraïense overheid. Het is dan eigenlijk al onmogelijk geworden om met een beschuldigende vinger naar de Oekraïeners te wijzen.

[Joost Niemöller]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Eend
De Eend
7 jaren geleden

MOoi rapport van het JIT
Wat 2 dagen na het “ongeluk” gezegd was, wordt nu weer verteld.
Echt onderzoek was er niet, denkend aan satelliet beelden enzo.
Wel veel informatie van Oekraine.

Ik zou dus zeggen, het onderzoek van wc eend wijst uit dat wc eend onschuldig is..

Tobfer
Tobfer
7 jaren geleden

Ach ja, als je wat verder kijkt zie wel meer vreemde zaken.
Het blijkt dat het OM zich puur en alleen heeft gebaseerd op de informatie van de oekrainsche inlichtingendienst.
Dan ook nog alleen wat oekraine belangrijk vond……….
De Russen hebben meermaals hun radarbeelden aangeboden, maar kregen geen response.
Het type buk installatie word allang niet meer door Rusland gebruikt. Dit oude materieel is jaren geleden ‘cadeau’ gedaan aan ‘bevriende’ staten.
Het feit dat Oekraine weigert de beelden vrij te geven en de radar beelden van Rusland genegeerd worden, maakt het extra sneu voor de bestaanden.
De echte daders zullen helaas pas ver in de toekomst bekend worden, als er geen politieke lading meer is. Dit kan wel eens heel verassend zijn…..

Faith
Faith
7 jaren geleden

Gisteren bij Pauw ging het er ook over en er is niemand die even opgooit dat alleen de Amerikanen belang hadden bij deze terreur. Zoals ze altijd belang hebben bij elke false flag.
Helaas voor hen gaat er nooit een WW3 van komen waar ze zo desperate naar verlangen.

loeky
loeky
7 jaren geleden

Pauw verdiend een gods vermogen, dus die zegt wat hij moet zeggen, doet hij dat niet gaat hij exit,
anders krijgt hij een schandaal aan zijn broek, verzien maar iets, je ziet het meer. en waarom zou je met zo salaris niet mee lullen, dat doet iedereen, en die het niet doen zijn populisten, kijk maar naar de VS
Clintons kliek. Busch stemt op haar, zegt mij genoeg. ze willen door gaan met waar ze mee begonnen zijn, gooi alles maar vol met bommen, midden oosten, en maak Ruzie met de Russen, dus Bush kiest Clinton, is toch raar. want Trump zal een ander pad waarschijnlijk bewandelen,
en iedereen in NL is voor Clinton, en negatief over Trump. nou, die Clintons kliek, kijk goed hoe de wereld er aan is, en we kiezen het weer, jullie zijn gek, en ja er is geen goede kandidaat nu, dus een mega probleem

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x