Homepagina » Binnenland » Dit is de enige journalist die kritische vragen durft te stellen over het MH17-rapport
Dit is de enige journalist die kritische vragen durft te stellen over het MH17-rapport

Dit is de enige journalist die kritische vragen durft te stellen over het MH17-rapport

Het Joint Investigation Team (JIT) heeft woensdag een persconferentie gegeven over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar de MH17-crash. Journalist Joost Niemöller, schrijver van het boek MH17 de doofpotdeal, was erbij en concludeerde na afloop dat de persconferentie alleen maar vragen oproept.

Het JIT stelde op basis van radargegevens en verklaringen van getuigen dat MH17 niet kan zijn neergeschoten door een gevechtsvliegtuig. “Het punt was nu juist dat die radargegevens, zowel van Oekraïne als van Rusland, ontbraken,” aldus Niemöller. “Op grond van radargegevens kan dus helemaal niets geconcludeerd worden.”

Dan de verklaringen van getuigen. Er waren tientallen getuigen van de crash die spraken van straaljagers. Daar wil het OM kennelijk niets van weten.

‘Ze zeiden maar wat’

Het JIT stelde verder zowel vanuit Rusland als Oekraïne genoeg radargegevens te hebben verkregen om een voldoende compleet beeld van het luchtruim boven Oost-Oekraïne te krijgen. “Dat kan het OM niet menen,” klaagt Niemöller. “Het Russische ministerie van Defensie heeft twee dagen geleden radargegevens gepresenteerd waaruit blijkt dat er helemaal niets te zien was in de directe omgeving van MH17. Een Buk was er dus niet.”

De journalist wijst erop dat het OM ook aangaf de radarbeelden van de Russen nog niet te hebben ontvangen. “Ze wisten dus niet waarover ze spraken en zeiden maar wat,” zei hij.

Volgens het JIT bevonden zich op het moment van de crash geen andere vliegtuigen in de nabijheid van MH17. Getuigen zeiden dat straaljagers vlak voor de crash erg laag overvlogen. Het is dus goed mogelijk dat ze daardoor niet zijn opgepikt door de radar. Niemöller wijst erop dat Oekraïense gevechtsvliegtuigen vaker laag overvlogen in het gebied.

Onthutsend

Het JIT stelde ook dat bij sectie op lichamen meerdere deeltjes gevonden zijn die afkomstig zijn uit een Buk-raket. Volgens de Onderzoeksraad voor de Veiligheid was er maar één deeltje gevonden in één lichaam. Was komen die extra deeltjes opeens vandaan?

Het JIT baseert zich onder meer op tapgesprekken, maar geen enkele journalist vroeg tijdens de persconferentie naar die gesprekken. “Ik vroeg als enige wel naar de bron,” zei Niemöller. “Het antwoord was onthutsend. Alle telefoontaps waren aangeleverd door de Oekraïense geheime dienst. Er zijn geen andere bronnen.”

Het belangrijkste kritiekpunt is volgens hem het feit dat het JIT zeer nauw samenwerkt met de Oekraïense overheid. Het is dan eigenlijk al onmogelijk geworden om met een beschuldigende vinger naar de Oekraïeners te wijzen.

[Joost Niemöller]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • De Eend schreef:

  MOoi rapport van het JIT
  Wat 2 dagen na het “ongeluk” gezegd was, wordt nu weer verteld.
  Echt onderzoek was er niet, denkend aan satelliet beelden enzo.
  Wel veel informatie van Oekraine.

  Ik zou dus zeggen, het onderzoek van wc eend wijst uit dat wc eend onschuldig is..

  47 likes
 • Tobfer schreef:

  Ach ja, als je wat verder kijkt zie wel meer vreemde zaken.
  Het blijkt dat het OM zich puur en alleen heeft gebaseerd op de informatie van de oekrainsche inlichtingendienst.
  Dan ook nog alleen wat oekraine belangrijk vond……….
  De Russen hebben meermaals hun radarbeelden aangeboden, maar kregen geen response.
  Het type buk installatie word allang niet meer door Rusland gebruikt. Dit oude materieel is jaren geleden ‘cadeau’ gedaan aan ‘bevriende’ staten.
  Het feit dat Oekraine weigert de beelden vrij te geven en de radar beelden van Rusland genegeerd worden, maakt het extra sneu voor de bestaanden.
  De echte daders zullen helaas pas ver in de toekomst bekend worden, als er geen politieke lading meer is. Dit kan wel eens heel verassend zijn…..

  47 likes
  • Willie schreef:

   Het is duidelijk: wat er ook aan bewijs wordt geleverd, men heeft al vanaf het begin (misschien ook al voor de vlucht? Een bepaald pal een soort Pearl Harbor?) bepaald hoe dat alles uiteindelijk gerapporteerd zal worden, m.a.w. alles wat er aan bewijs zou zijn werd weggemoffeld of geen aandacht aan besteed!

   14 likes
 • loeky schreef:

  Pauw verdiend een gods vermogen, dus die zegt wat hij moet zeggen, doet hij dat niet gaat hij exit,
  anders krijgt hij een schandaal aan zijn broek, verzien maar iets, je ziet het meer. en waarom zou je met zo salaris niet mee lullen, dat doet iedereen, en die het niet doen zijn populisten, kijk maar naar de VS
  Clintons kliek. Busch stemt op haar, zegt mij genoeg. ze willen door gaan met waar ze mee begonnen zijn, gooi alles maar vol met bommen, midden oosten, en maak Ruzie met de Russen, dus Bush kiest Clinton, is toch raar. want Trump zal een ander pad waarschijnlijk bewandelen,
  en iedereen in NL is voor Clinton, en negatief over Trump. nou, die Clintons kliek, kijk goed hoe de wereld er aan is, en we kiezen het weer, jullie zijn gek, en ja er is geen goede kandidaat nu, dus een mega probleem

  23 likes
  • Faith schreef:

   Ik snap dat Pauw het spelletje mee moet spelen, erger zijn de commercieele jongens, Telegraaf, Powned etc. die gehersenspoeld vol overtuiging achter de Amerikanen staan.
   Neemt niet weg dat ieder weldenkend mens er nu toch wel van op de hoogte is dat de U.S. niet in hun eerste leugen gestikt zijn en niets anders doen dan gigantische schendingen van mensenrechten, misdaden tegen de mensheid en daar zal MH17 geen uitzondering op zijn.
   Je gaat het herkennen, temeer als je weet waar ze op uit zijn.
   Iedereen weet wat er in hun zieke hoofden afspeelt. NWO/Agenda21 inmiddels Agenda/30 want het vlot niet echt. Het schuift maar op.
   En mensen maar zoeken naar de daders.
   Het was voor mij al meteen duidelijk dat het dezelfden waren die alle andere barbaarse wreedheden op hun geweten hebben en anderen de schuld geven.
   Ze hebben oorlog nodig om hun dominante positie te behouden.
   Hun infantiele stijl pik je er meteen uit.
   Andere datum andere plek zelfde valse tactiek.
   Maar het gaat spoedig boven water komen wie de daders waren voor wie het nog niet weet.
   Gewoon omdat het de tijd er voor is.

   28 likes
  • frans schreef:

   Pauw heeft zijn veren al lang verloren.!!
   Uiteindelijk zijn al het nieuws en nieuwsprogramma’s georganiseerd door rechts en extreem rechts denkenden.
   De programma’s zijn leeg . en de tunes tussendoor zijn oorverdovend.
   Weet jij waarom. Het is als de vuist van de schoolmeester die vroeger met zijn vuist op je tafeltje sloeg.
   Dan wilde je wel geloven.

   2 likes
 • p.snijder schreef:

  ongelooflijk, de uitzendingen gevolgd op een vandaag , nieuwsuur en de krant
  een grote anti -rusland propaganda,waarbij noord korea nog een voorbeeld aan zou kunnen nemen.
  er is nog steeds niets bewezen, en als daar slechts 1 journalist kritische vragen over stelt, is het bar en bar slecht gesteld met het niveau van de rest.
  nog steeds dezelfde grammafoonplaat ,die het JIT afspeelt.
  nogmaals:
  1] hoe is het mogelijk dat het oekraiense luchtruim niet afgesloten was
  2]waar blijven de amerikaanse radargegevens?
  3) hoe is het in godsnaam mogelijk dat alles op de 17 juli op de verkeersleiding niet werkte in kiev.
  Zit achter dit alles opzet?
  gesprekken,naar blijkt,die de schuldigen moeten aanwijzen zijn opgesteld door de Oekraiense geheime dienst
  4) waarom zien wij een in elkaar gezet animatiefilmpje ipv de radarbeelden.
  5] waar blijft het interview met bewoners van oost-oekraiene die wel een gevechtsvliegtuig hadden gezien, echter geen buk.
  Tenslotte hoe komt de mogelijke dader in het JIT onderzoek terecht met VETO recht.
  Waarom de russen niet betrokken bij dit JIT onderzoek.
  Dit alles nog steeds een blamage voor de slachtoffers en hulde aan de enige journalist met een rechte rug
  Wordt vervolgd, hoop ik.

  38 likes
 • Faith schreef:

  Gisteren bij Pauw ging het er ook over en er is niemand die even opgooit dat alleen de Amerikanen belang hadden bij deze terreur. Zoals ze altijd belang hebben bij elke false flag.
  Helaas voor hen gaat er nooit een WW3 van komen waar ze zo desperate naar verlangen.

  26 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Weinig geloofwaardig deze opgeleukte parkeerwachter die plotseling de waarheid komt vertellen. Het hele zooitje gluiperts dat geen enkel antwoord kon beantwoorden dat niet uit het hoofd was geleerd was te zielig voor woorden Het leger medeplichtigen aan het verzwijgen van de waarheid wordt groter en groter en zij zullen vroeg of laat de prijs moeten betalen voor hoogverraad !

  12 likes
 • Faith schreef:

  Nog zo’n barbaarse wreedheid waar ik op stuitte was dat ik in de Paul Begley radioshow de pastor gisteren hoorde zeggen dat je wel homo mag zijn maar het niet mag praktiseren.
  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Jezus zoiets gezegd zou hebben maar de pastor zegt het.
  Ik roep bij deze alle homo’s en lesbo’s op om vooral lief te hebben want ik als hetero veeg met bepaalde pagina’s ook mijn … af. En dan heb ik hem niet eens van voor naar achter gelezen.
  Ook daar hebben die ratten een vinger in de pap gehad.

  7 likes
 • ROY schreef:

  Het ergste vind ik dat de nabestaanden dit verhaal (MSM) goed vinden en er eindelijk duidelijk is 🙁 Blijkbaar hebben ze dit soort info nog nooit gezien of gelezen want en zijn nog genoeg vragen waar geen antwoord op is/gegeven.

  6 likes
 • Veldhuusen schreef:

  Er waren in het begin nog onderzoekers die de waarheid durfde te zeggen, maar waar zijn die onderzoekers gebleven. Je mag schijnbaar alleen mee doen als je je gezicht bij voorbaat de zelfde richting op hebt. Ik acht het hele onderzoek onwaardig, respectloos. Het dient alleen maar voor om de bevolking op te jutten tegen Rusland en dan voor de bevolking te rechtvaardigen om in de volgende jaren een 3e wereldoorlog te beginnen.
  Deze lijn zie je constant in alle berichten. Hopelijk komen we nog tot de nuchterheid, want als we steeds verder gaan met wapens te maken en te gebruiken zal de vrede steeds verder weg komen en ook voor onze kinderen.

  6 likes
 • Zamunda schreef:

  Joost Niemoller heb ik een tijdje gevolgd, maar het werd me teveel moslims bashen. Zou hij nou niet weten dat de War on Terror (lees: oorlog tegen moslims) een speerpunt is van de agenda die ons mogelijk in een volgende WO gaat storten? Of misschien speelt hij het spelletje mee.
  Wat past in zijn lijn is dat hij vroeg om wat we al wisten: natuurlijk zijn de taps afkomstig van de UA, waar moeten ze anders vandaan komen? Ook is het vreemd dat hij en anderen, die zogenaamd alternatieve media zijn, niet melden dat de RU eerst claimde dat er een straaljager in de buurt was van de MH17, maar nu overtuigd zijn van een BUK, alleen niet vanuit rebellen gebied??

  Volgens mij spelen beide kanten een vies spel en was het uberhaupt geen BUK (welke idioot zou een BUK geleverd uit Rusland op dezelfde trailer in en uit de UA rijden zonder deze te bedekken??). De enige BUK die uit de RU is gekomen en de enige raket die is afgevuurd raakt een passagiersvliegtuig? Hoe groot is die kans?
  Ik denk dat de waarheid vreemder is dan wij kunnen geloven. RU is zogenaamd geboycot, maar de naam Gazprom (meerendeel staatseigendom RU) prijkt elke keer weer op de borden bij de Champions League. Welke boycot?

  4 likes
 • helder schreef:

  Zijn ze al binnengevallen???

  2 likes
 • Paulus schreef:

  Wat was eigenlijk het echte doelwit? Toch zeker geen passagiersvliegtuig!

  1 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  wilders

  Wilders strijdbaar: ‘Nederland is een corrupt land geworden’

  PVV-voorman Geert Wilders is schuldig bevonden aan ...

  >