Buitenland

Labour-lid: “De moderne staat Israël is een schepping van de Rothschilds, niet van God”

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Groot-Brittannië is ophef ontstaan over een illustratie die door een lid van de Britse Labour-partij op Facebook is geplaatst. Andy Slack, een raadslid uit het district Chesterfield, postte een plaatje van een Israëlische militair met een haakneus en bebloede mond met daaronder de tekst: “De moderne staat Israël is een schepping van de Rothschilds, niet van God.”

“Wat ze nu met het Palestijnse volk doen is PRECIES wat ze in gedachten hebben voor de hele wereld,” stond er nog bij. De afbeelding verscheen voor het eerst op de website Smoloko.com. “Vandaag een Palestijns kind, maar al gauw uw kind,” aldus de begeleidende tekst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Britse politieke website Guido Fawkes besteedde aandacht aan het Facebookbericht van 30 september, waarna het gelijk werd verwijderd van Slacks pagina. Het raadslid is ook geschorst.

Labour-lid: "De moderne staat Israël is een schepping van de Rothschilds, niet van God"

Onderzoek

Slack heeft op Facebook zijn verontschuldigingen aangeboden voor het plaatsen van de afbeelding. Hij zegt de Palestijnen in bezet gebied te steunen, maar niet tegen het joodse volk te zijn. De Labour-partij wilde niet reageren.

Het afgelopen jaar zijn diverse leden van de Labour-partij geschorst wegens het plaatsen van soortgelijke berichten. Labour-leider Jeremy Corbyn liet vervolgens onderzoek doen naar antisemitisme binnen de partij.

Onderzoeksleider Shami Chakrabarti concludeerde in haar rapport dat Labour niet doorspekt is van antisemitisme of andere vormen van racisme, maar erkende dat er binnen de partij ‘soms een giftige sfeer is’.

Zionisme

Eerder schorste de Labour-partij oud-burgemeester van Londen Ken Livingstone omdat hij in een interview met de BBC zei dat Adolf Hitler in 1932 pleitte voor een verhuizing van de Joden naar het gebied dat later Israël zou worden.

“Hij steunde het zionisme voordat hij doordraaide en uiteindelijk zes miljoen Joden vermoordde,” zei Livingstone. In een reactie zei hij dat hij nog nooit een lid van Labour antisemitische uitspraken had horen doen.

[Jerusalem Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
7 jaren geleden

De Labour leden geven steeds meer geluiden!

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Als wel een schepping van de goden, kosmonauten, meesters en hoge wetenschappers.

Dinges
Dinges
7 jaren geleden

En hij slaat de spijker ermee op z’n kop!
Het is precies zoals het er staat.

Wim
Wim
7 jaren geleden

PvdA van Engeland, socialisten geloven zo ie zo niet in God, ja wat is nieuw.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x