Buitenland

Laurens ‘verbied FVD’ Dassen over Brazilië: ‘De democratie en rechtsstaat moeten elke dag verdedigd worden’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

In Brazilië zijn verschillende overheidsgebouwen bestormd. De Braziliaanse oud-president Bolsonaro heeft de bestorming op Twitter veroordeeld.

“Vreedzame protesten zijn onderdeel van de democratie. Maar het plunderen en binnendringen van overheidsgebouwen […] vallen daar niet onder,” schreef Bolsonaro, die sinds kort in Florida verblijft.

In Brasilia zijn minstens 400 mensen opgepakt na de bestorming van het hooggerechtshof, het parlementsgebouw en het presidentiële paleis. Volgens de demonstranten dankt de nieuwe president, Luiz Inacio Lula da Silva, zijn verkiezingsoverwinning aan fraude.

Ben jij niet diegene die een verbod wil

Volt-leider Laurens Dassen reageert: “Brazilië. Dit is waar doelgerichte extreme polarisatie toe leidt: ondermijning van de democratie. Gewoon, omdat je het licht in de ogen van de ander niet gunt. De democratie en rechtsstaat moeten elke dag verdedigd worden tegen hen die ze kapot willen maken. Elke dag weer.”

Annelies Strikkers merkt op: “Was jij niet diegene die een gesprek initieerde in de achterkamertjes met verschillende fractievoorzitters om de ‘aanpak’ van FVD te bespreken? Ben jij niet diegene die een verbod wil voor de grootste ledenpartij van Nederland?”

Achterbakser kan bijna niet

Eind november kwam een aantal fractieleiders uit de Tweede Kamer bijeen op uitnodiging van Dassen om te praten over ‘ondermijning van de democratie in brede zin’. Directe aanleiding was ‘wat afgelopen weken gebeurd is rond’ Forum voor Democratie.

“Uitgerekend Dassen wil FVD verbieden. De man wiens partij ons met huid en haar wil uitleveren aan de ondemocratische EU,” zei oud-Statenlid Eelco van Hoecke toen.

PVV-leider Geert Wilders merkte al dat bij de stemmingen in de Tweede Kamer bijna alle collega-fractievoorzitters afwezig waren. “Ze waren dus afwezig tijdens de stemmingen om in het geniep te praten over het verbieden van FVD. Achterbakser kan bijna niet. En wat een totalitair gedrag van die collega-fractievoorzitters: onwelgevallige meningen verbieden. Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen.”

Zo gevaarlijk ben jij dus

Overigens: toen de Hongaarse premier Orban in oktober vorig jaar aankwam bij de EU-top in Praag, werd hij opgewacht door een joelend groepje Volt-demonstranten. “De enige juiste ontvangst voor iemand die de rechtsstaat afbreekt en journalisten de mond snoert,” vond Dassen.

Waarop vastgoedondernemer Erik de Vlieger zei: “Zo gevaarlijk ben jij dus.”

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 maanden geleden

Laurens Dassen is niet alleen een ongelooflijke EIKEL, maar ook nog eens levensgevaarlijk. Zoveel is inmiddels wel duidelijk.

En…. hij krijgt uiteraard de volledige steun van zowel de leden van het kabinet EN een groot deel van de Tweede Kamer.

Volgens mijn bescheiden mening weten AL deze lieden al lang niet meer, wat het begrip democratie überhaupt voorstelt. Zij hebben een compleet nieuwe definitie van dit woord gemaakt. Maar ja, dat hebben ze met zoveel dingen gedaan. Denk maar aan de “prachtige” woorden: het nieuwe normaal. Daar is dus HELEMAAL niets normaals meer aan.

Je moet maar het gore lef hebben om te roepen, dat die WEF puppet Lulla (zet ik met opzet met twee ll en) op democratische wijze de verkiezingen heeft gewonnen, terwijl de halve wereld WEET, dat de verkiezingen gemanipuleerd werden. In ieder geval minimaal een groot deel van de Braziliaanse bevolking.

Dat is natuurlijk helemaal niet zo vreemd, gezien het feit, dat verkiezingen de afgelopen jaren in zo ongelooflijk veel landen zijn gemanipuleerd. Het enige land waar DAT niet gelukt is, is Hongarije. En laat DAT nu precies de reden zijn, waarom Victor Orban zo verguisd wordt. HIJ zit daar nog steeds en het grootste deel van zijn bevolking vindt dat helemaal prima.

Laurens Dassen heeft het over “het licht in een ander zijn ogen niet kunnen zien” en over “polarisatie”. Je moet het lef maar hebben om over zulke begrippen te praten, terwijl wij ook HIER in ons kleine landje dagelijks te maken hebben met deze zelfde begrippen. Altijd een grote BEK hebben over andere landen en andere leiders, terwijl het hier al jaren compleet uit de klauwen loopt.

Laurens, ik zou zeggen: ga je mond maar eens flink spoelen met flink zout water. EN ga alsjeblieft eens in de spiegel kijken en dan bij jezelf te raden gaan, of het wel allemaal waar is wat je beweert, OF dat je inmiddels in je eigen leugens gelooft.

Pirt
Pirt
2 maanden geleden

Het tuig regeert in dh.

Marie
Marie
2 maanden geleden

“Laat iedereen vrij maar niemand vallen”, is de lege slogan van D666.

Dassen, de spreekpop van Volt/D666 heeft het over de “ondermijning van de democratie”.

Deze twee door Soros gesubsidieerde partijen zijn het summum van antidemocratisch.
Zij streven een dystopische samenleving na waar de ouderen en andere nuttelozen een gratis pil krijgen opgedrongen, waar je organen bij wet van de Staat zijn, waar pedofilie normaal wordt gevonden, waar andersdenkende partijen verboden worden en waar gedwongen “vaccinaties” de regel zijn.
Een samenleving waar de vrije wil totaal verdwenen zal zijn.

Exegese
Exegese
2 maanden geleden

Alles wordt omgedraaid, dat is de tactiek van den duvel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

119
0
We lezen graag je reactie!x