Spiritueel

Is jouw leven al een Feng Shui ‘kleurplaat’?

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de belangrijkste aspecten van Feng Shui is welke kleuren je gebruikt. Of het nu de kleuren van de muren zijn of de kleuren van de decoratie of verlichting in je huis, of de kleur van je kleding en eventuele accessoires die je draagt. Het is belangrijk de juiste kleuren te kiezen om de energie te creëren die je voor ogen hebt en deze op de juiste manier te laten stromen.

Laten we de eigenschappen van de diverse kleuren eens bekijken vanuit Feng Shui.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rood: Deze kleur staat voor passie, zowel in de liefde als voor de dingen die je raken en je passie wakker maken. Gebruik rood als je meer passie in je leven wilt! Daarnaast symboliseert robijnrood evenwicht en deze kleur kun je dus goed gebruiken om meer evenwicht in je leven en relaties te krijgen. Rood kan je helpen om meer intensiteit aan je leven te geven en het herinnert je eraan dat je meer van het leven kunt maken dan je dacht!

Oranje: Dit is een kleur die veel energie meebrengt, de kleur van feest (denk maar aan voetbalstadions vol Oranjefans tijdens een WK-wedstrijd). Door oranje te gebruiken verhoog je je eigen energie en die van de mensen om je heen, je straalt feestelijkheid uit die aanstekelijk werkt. Een variant op oranje is perzikkleur, die voor vreugde en plezier staat. Als je deze kleur in je huis gebruikt of in je kleding, zul je lichter en vrolijker door het leven gaan!

Geel: De kleur van wijsheid en inzicht. Omring je met geel als je wijsheid nodig hebt en gebruik het in kinder- en tienerkamers zodat kinderen kunnen opgroeien tot wijze jonge mensen. Ook in geel zijn er meerdere varianten. Zo is saffraangeel (vaak gebruikt om rijst te kleuren) een in de Feng Shui veelgebruikte kleur voor meelevendheid. Gebruik saffraangeel als je mensen in je omgeving hebt die over je oordelen. Dit kun je doen in de vorm van accessoires of bloemen en het zal je helpen om een prettiger sfeer tussen mensen te creëren.

Groen: Groen werkt inspirerend op gezondheid. Het herinnert ons aan de natuur, schone lucht, heilzame planten, rust en ontspanning. Gebruik groen in huis door planten in je woonkamer te plaatsen (slaapkamer vrij houden van planten!) en trek meer gezondheid aan door een groen voorwerp in de oostelijke hoek van diverse ruimten in je huis te plaatsen. Limoengroen staat voor eerlijkheid (een glas water voor het ontbijt met wat limoensap zuivert je lichaam) en deze kleur kun je dus gebruiken, bijv. in je kleding, als je de waarheid over iets wilt achterhalen.

Blauw: Blauw is onder andere de kleur van macht. Er zijn vele tinten blauw. We noemen er een paar:
Koningsblauw: door koningsblauw te gebruiken kun je je carrière verbeteren en je leven verrijken.
Kobaltblauw: de kleur van de nacht en daarmee de kleur van moed en innerlijke kracht.
Aquamarijn: helder lichtdoorzichtig blauw, als in tropische wateren. Dit staat voor duidelijkheid en inzicht.
Irisblauw: de kleur van concentratie. Gebruik deze kleur bij vergaderingen, zodat ze vlot en productief verlopen!

Paars: De binnenste kleur van een regenboog is paars of violet. Ultraviolet is de snelst vibrerende kleur die we kennen en deze kleur kan je dus ook het best helpen om oude energie los te laten en te laten verdwijnen. Paars is dan ook de kleur van vergeving. Een andere paarstint is lavendel of lila. Deze kleur helpt om het verleden los te laten en in het hier en nu te blijven. Gebruik lila in je huis door bijvoorbeeld geurzakjes met verse lavendel neer te leggen.

Roze: De kleur van de liefde: roze hartjes, rozen en door een roze bril kijken, we kennen het allemaal. Wil je meer liefde en de band tussen jou en anderen versterken? Gebruik dan roze, door bijvoorbeeld roze rozen aan het begin van je tuin te planten. Dit strekt zich uit tot ver voorbij de romantische liefde, en geldt dan ook zeker voor naastenliefde, liefde voor je medemens. Andere varianten van roze:
Babyroze: Wil je meer tederheid in je leven? Maak dan gebruik van zacht babyroze, de kleur bij uitstek voor zachtheid en tederheid.
Magenta: Magenta is de kleur van harmonie en ontstaat door gelijke delen blauw en rood te mengen. Ga je naar een emotioneel beladen gelegenheid? Neem iets magentakleurigs mee of draag het in je kleding. Ook na ruzie kun je een magentakleurige kaars aansteken om de harmonie terug te brengen.
Fuchsia: Dit is de kleur van samenwerking. Werk je in teamverband, maak dan gebruik van de energie die fuchsiaroze met zich meedraagt, door bijv. bloemen in die kleur te plaatsen. Ook een lange autorit met het hele gezin kan prettiger verlopen door fuchsiakleurige voorwerpen in de auto te leggen.

Wit: Dit is de kleur van maagdelijkheid en zuiverheid. Niet verwonderlijk dat bruidjes graag in het wit trouwen. Wit gebruik je op momenten dat je intenties zuiver zijn, als het ego buitenspel gezet wordt. Het verdrijft negatieve gevoelens. Draag vaker wit, zodat je van nature meer zuiverheid en puurheid aantrekt. Zowel van anderen als vanuit jezelf! Een variant op wit is ivoor, wat staat voor transparantie. Gebruik ivoorkleurige en transparante objecten, zodat negatieve energie verdwijnt.

Zwart: In Feng Shui wordt zwart geassocieerd met aanzien en waardigheid. Gebruik zwart met mate en vergroot je aanzien. Ook is zwart goed te combineren met andere kleuren, waardoor energieën elkaar kunnen versterken. Zwart/rood staat bijvoorbeeld voor kracht op lichamelijk en seksueel gebied, zwart/geel staat voor mentale superioriteit en zwart/wit voor balans.

Goud: Wil je overvloed in je leven? Tja, wie niet! Door je meer te omringen met goudkleurige objecten zul je meer overvloed aantrekken in je leven. Het is de kleur die al sinds vroeger tijden geassocieerd wordt met koningen en koningshuizen. Ook jij bent de koning of koningin in jouw leven, gun jezelf daarom overvloed in alle opzichten (gezondheid, geluk, liefde enz.).

Zilver: De zon die in water schijnt geeft een zilveren weerkaatsing, prachtig om te zien. Het geeft een sprankelende energie, de soort energie die we graag in ons leven willen zien. In Feng Shui staat zilver voor uitmuntendheid. Gebruik dan ook zilverkleurige objecten in huis en zilveren accessoires in je kleding om uitmuntendheid in je leven aan te trekken en uit te stralen en geniet van de sprankelende energie die het je geeft.

Opaal: De opaal is een steen waarin het zonlicht in alle kleuren weerspiegeld wordt. Daarom staat opaal voor verandering. Wil je verandering aanbrengen in je leven, gebruik dan opaal of opaalkleurige attributen. Dit werkt in alle facetten van je leven, als je verandering in je werk wilt, in je relatie, woonomgeving etc.

Diamant: We hebben allemaal wel eens bewonderend naar een prachtige diamantgeslepen steen gekeken. Diamant staat voor vertrouwen en wordt bezien als de ultieme edelsteen, een machtige steen. Gebruik daarom in huis kwartskristallen om je zelfvertrouwen te vergroten, of zet een glazen nepdiamant op je bureau om je vertrouwen in je werk of product op te vijzelen en zet er eentje in de slaapkamer om het vertrouwen en de trouw in je relatie te bestendigen.

Tenslotte nog een laatste advies: bedenk dat het praktiseren van Feng Shui meer gaat over het hebben van een open gedachte en open hart naar het universum, dan precies te weten wat de verschillende betekenissen van de kleuren zijn. Hang jezelf niet op aan het gebruiken van de juiste kleurencombinatie, zodat je blijft zitten met een kamer of kleding waar je een hekel aan hebt.

Feng Shui staat voor ‘wind en water’, en wind en water zijn altijd aan verandering onderhevig, hun energie stroomt altijd, net als de energie in jouw leven. Zo zullen je wensen van dag tot dag wisselen en dat is prima. Maak gebruik van Feng Shui als het goed voelt, en blijf de Feng Shui tips zien voor wat ze zijn: richtlijnen!

(Gedeeltelijke) bron: De Law of Attraction voor beginners

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x