Buitenland

Nederlandse journalist die met Russische leger meereist legt uit waarom veel Oekraïners naar Rusland vluchten

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Freelance journalist Sonja van den Ende reisde de afgelopen dagen met het Russische leger mee naar Zuid-Oekraïne. Ze stak de grens over bij de Krim, dat volgens het Westen bij Oekraïne hoort.

Van den Ende wijst erop dat de bewoners van de Krim zelf in een referendum hebben gekozen om bij Rusland te horen. Dat terwijl het Westen blijft volhouden dat Poetin de Krim heeft ingepikt en dat de bevolking niets te zeggen heeft.

“Ze spelen op de man, net als in het geval van Syrië, waarbij president Assad de kindermoordenaar was. Het Westen leert niet en heeft zo met haar domme, gevaarlijke retoriek een derde wereldoorlog veroorzaakt. Niet Rusland, maar het Westen demoniseert al jaren,” schrijft Van den Ende in een artikel op haar website.

De laatste druppel

“Oekraïne was de laatste druppel voor Rusland. Ze waren gewaarschuwd in het Westen,” zegt de freelance journalist. “Er zit een domme regering die de ballen verstand heeft van geopolitiek en die allerlei onbekwame mensen op posten zet, zoals op Defensie.”

“Veel Oekraïners willen niet afwachten hoe een totaal onbekwame Zelenski, de marionet van het Westen, voor zijn bevolking gaat zorgen. De Oekraïense regering is sinds haar onafhankelijkheid totaal niet in staat geweest om een betere economie te creëren voor haar eigen bevolking,” schrijft Van den Ende.

De winkels raken leeg. Europa – met al haar grote woorden – levert alleen oude wapens, maar geen humanitaire hulp. Dat doen de Russen, in elke plaats en stad die bevrijd is van de criminele nazibataljons, aldus de journalist.

Nog veel dramatischer

“Dus gaan veel Oekraïners weg, naar Rusland. De Krim is vlakbij en daar krijgen zij onderdak en hulp. Rusland heeft geen vluchtelingenkampen, maar geeft hen onderdak, eten en medische verzorging.”

De journalist heeft met eigen ogen gezien dat er heel veel Russisch militair materieel en Russische soldaten op weg zijn naar het front. Ze heeft gehoord dat de situatie in Oost-Oekraïne nog veel dramatischer is en zal daar de komende dagen over berichten.

journalist
Foto: Sonja van den Ende met Russische soldaat in Simferopol (VK/Sonja van den Ende)
4.7 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

WAAROM horen en zien wij alleen maar één kant van de verslaggeving van de oorlog in de Oekraïne?

Dat is duidelijk. WIJ, dat wil zeggen alle burgers hier in het Westen, mogen alleen maar kennis nemen van het narratief, opgelegd door de ECHTE leiders hier in het Westen.

Iedere zaak heeft normaal gesproken altijd twee kanten, maar als het gaat om de Oekraïne, is er ineens maar één kant.

De Russen zijn de bad guys en hebben de “brutaliteit” gehad om hun buurland aan te vallen en binnen te trekken.

ZO wordt het althans al méér dan drie weken aan het onnozele volk uitgelegd.

Alléén als je verder kijkt dan je neus lang is en de moeite neemt om andere informatiebronnen tot je te nemen, zie je dat de hele zaak er heel anders uit ziet.

Journaliste Sonja van den Ende laat de andere kant zien. DAT is namelijk échte journalistiek.

Het Westen claimt dat de Krim bij de Oekraïne hoort. Dat is natuurlijk helemaal niet waar, zoals er zo veel wordt beweerd, dat niet waar is.

Helaas lijden de meeste mensen aan cognitieve dissonantie. Dat komt, omdat zij het vermogen om zelf na te denken, praktisch volledig kwijt zijn geraakt.

Propaganda is een machtig wapen. In de geschiedenis zijn daar voldoende voorbeelden van bekend. Joseph Goebbels heeft dat wapen in de dertiger jaren met veel succes gehanteerd.

Er wordt altijd beweerd, dat je zou moeten leren van het verleden. Maar ook hier is het weer over duidelijk, dat er helemaal niets wordt geleerd van het verleden.

Het is altijd weer hetzelfde. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer.

T.a
T.a
1 jaar geleden

Moedige journaliste

Adriaan
Adriaan
1 jaar geleden

Dit is nieuwsverslaggeving. Rapporteren op de plek waar het gebeurd, en je bevindingen geven van wat er gebeurd.

Corrado
Corrado
1 jaar geleden

Eindelijk weer iemand die de waarheid zegt. Bravo!! Ben benieuwd hoelang het duurt voordat zij monddood wordt gemaakt, want dit strookkt natuurlijk niet met het Westerse fantasieverhaal.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

51
0
We lezen graag je reactie!x