Homepagina » Mens en Dier » Instemmen met orgaandonatie kan inhouden dat je je eigen doodvonnis tekent. Dit is waarom
Instemmen met orgaandonatie kan inhouden dat je je eigen doodvonnis tekent. Dit is waarom

Instemmen met orgaandonatie kan inhouden dat je je eigen doodvonnis tekent. Dit is waarom

Rosa Smalen vertelde aan tafel bij Pauw hoe zij herstelde na een ernstig ongeval. Ze was met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis opgenomen en uiteindelijk werd de donatievraag gesteld.

Door de familie werd niet ingestemd en Rosa ging naar een kliniek in Tilburg, waar zij uiteindelijk ontwaakte uit haar coma en herstelde.

Aan tafel zat ook Paul Witteman, die zei dat je er toch niet aan moet denken wat er met Rosa gebeurd zou zijn als de familie wel had ingestemd met donatie.

Hersendoodprotocol

Ze zou dan het hersendoodprotocol doorlopen hebben, waarbij zo’n 10 minuten de beademing wordt stilgezet.

Als de patiënt het onderzoek zonder reacties doorloopt mag hij of zij dood worden verklaard en wordt de patiënt naar de operatiekamer gebracht.

Als de patiënt niet door het hersendoodprocotol komt, dan kan de patiënt alsnog donor worden op basis van de hartdood.

Kristallen bol

De beademing wordt afgezet en als de patiënt binnen twee uur overlijdt kan hij of zij als donor worden ingezet.

Erwin Kompanje, adviseur van de Gezondheidsraad inzake het hersendoodprotocol, zei begin dit jaar tegen de Volkskrant dat ‘het vaststellen van hersenschade is als kijken in een kristallen bol’.

[Nieuws]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Goed artikel. Dit artikel geeft precies weer waarom ik bezwaar heb gemaakt. Verdere uitleg is niet nodig dacht ik.

  45 likes
  • Hier idem. Ik was lang donor, tot de wet werd veranderd. Daarna heb ik snel de beslissing genomen om GEEN donor te worden.

   De overheid kan van mij die mooie middelvinger krijgen.

   24 likes
   • voor mij een dikke L.L !
    vieze enge wet, alles willen ze van je hebben, zo nodig roven ze je leeg tot hun ” eigendom ” te behoren
    ik maak zelf uit wat ik met mijn lichaam wil en doe !
    ook heel opvallend was verleden week ergens in een bericht dat er mensen n.a.w. kanker hebben gekregen na het ontvangen van een donor.. kortom.. we zijn nog lang niet klaar met deze horror regering die steeds verder en verder afzakt en zich de baas laat spelen door een ” gedoneerde ” bilderbergpuppet ( zoals de meesten …)

    overigens : mijn vader was jaren lang bloeddonor en elke jaar kreeg hij veel oproepen, maar wist niet dat hij kanker had, toch liet men hem opdraven, vraag me dan ook af in hoeverre zoiets onderzocht wordt.. ik vrees van helemaal niet..

    9 likes
 2. De dood bestaat niet, er is alleen een transformatie

  16 likes
  • @ Pollie
   Je stelling klopt wel … maar voor het overgaan is het wel degelijk van belang hoe je overlijd , soms blijft een ziel hangen als hij/ zij abrupt komt te overlijden …..En dat kan aardig wat problemen opleveren…

   5 likes
   • Ach, ik citeerde alleen maar Nina Hagen, ik geloof niet zo in reïncarnatie of zo

    2 likes
    • Ik sprak ook 40 jaar zo, ik had een grote mond tegen mensen die niet wilden geven. Totdat,….. ja totdat ik er achter kwam dat overlijden in het kader van orgaandonatie NIET inhoudt dat je dood bent, maar bent doodverklaard en dat de organen voor dat echte overlijden worden verwijderd, narcose? Ho maar. NEE. Dat was schrikken en ik ging mij inlezen. Nu waarschuw ik mensen; ga u eerst eens inlezen en oordeel dan. Mijn zwartboek staat ter beschikking. Gratis en voor niets. Doe met dit advies wat u wilt. http://www.annetwood.nl/brief-aan-de-ministerraad

     12 likes
     • Pollie 28-9 20:38 Een hersenscan laat maximaal 10 procent zien ! Zo weinig, dat wist lange tijd niemand, ook de officiele voorlichters niet. Dus pas met jouw ‘niets geloven’ en een misleidende hersenscan dan weer wel …. ! !

      2 likes
     • Ik heb 40 jaar geleden ook wel gedacht dat Nina gelijk had, maar omdat nog niemand met bewijs daarvan is gekomen geloof ik er niet meer in.
      Ik sta overal voor open, maar als het alleen maar bij beweringen blijft en en niemand me echt bewijs kan laten zien neem ik het met een grote korrel zout. Hersendood houdt in dat je niks meer voelt en dat is met een hersenscan aan te tonen. Als je niks voelt hoef je ook niet meer verdooft te worden

      1 likes
    • @ Pollie
     😂 Leuke reactie …… Maar even nadenken of je wel of niet donor wilt worden, dat is belangrijk……

     0 likes
  • @Pollie, Hoe weet je dat ?, ben je aan de andere kant geweest ?

   10 likes
  • Pollie, je zegt dat hersendood is dat je niets meer voelt. Dat is mooi. Alleen is de vaststelling van hersendood een kristallen-bol-diagnose. Zo kent elk land zijn eigen hersendoodprotocol. In Nederland kunnen we al hersendood zijn verklaard terwijl een patiënt onder gelijke omstandigheden in de Staat New York nog niet eens op hersendood mag worden getest. Daarnaast worden er middelen gebruikt om je hersenactiviteit te meten die niets voorstellen. Een EEG meet slechts 10% van de hersenen en als het EEG niet kan worden gebruikt wordt er een meting verricht van de doorbloeding. Die meting geeft totaal niets aan over de hersenactiviteit. En zo wordt je dus doodverklaard op basis van een kristallen bol en wordt je opengehaald en van organen ontdaan. Je overlijdt tijdens of na de operatie. narcose? Nee dat is niet gegarandeerd. Je krijgt een spierverslapper om stil te blijven liggen en als je dan toch reageert dan krijg je een pijnstiller. Overigens werden tot 1980 pasgeboren baby’s op dezelfde wijze geopereerd, alleen kregen zij nooit de pijnstiller. De artsen beweerden dat die bay’s niets voelden. Op basis van dezelfde overtuiging beweert men dit nog steeds als ze iemand als orgaandonor willen inzetten.

   5 likes
   • Ik begrijp dat je bang bent hersendood verklaart te worden terwijl je nog iets kunt voelen. Dan kan je je inderdaad beter laten uitschrijven als orgaandonor. Ik heb deze angst niet en ik heb besloten me niet uit te laten schrijven. Ik heb je verhaal op je website voor een groot deel gelezen en ik respecteer je mening

    0 likes
    • Pollie, dan is het goed, Als mensen weten wat orgaandonatie inhoudt en dan JA zeggen is het goed. Het is niet goed als mensen de werkelijkheid niet kenden en op basis van verkeerde informatie JA hebben gezegd. Ik had NA mijn overlijden willen doneren, niet ervoor.

     2 likes
 3. Aandacht voor het volgende…..
  Ergens in de jaren ‘90 werd ik geregistreerd als ,,geen orgaan donatie,, ik kreeg een keurige brief terug, geen orgaan donatie… Ik was dus in de stellige overtuiging dat het goed was…
  Vorig jaar na commotie van D’66 , je moet geregistreerd staan, dacht ik nou dat hoeft dus niet meer….
  Omdat mijn vertrouwen op het nul punt is beland in de roverheid besloot ik toch even per mail aan te geven, geen donor! Ik verwachtte een brief terug met mevr u staat al geregistreerd ……Maar nee hoor ik ben gewoon sinds vorig jaar weer geregistreerd als,,geen Donor,, Het zal me helemaal niet verbazen als die wet per 2020 ingaat dat we gewoon weer een formulier moeten invullen….Iedereen is vrij in z’n keuze, dus dat is m’n punt niet… Het lijkt me wel zinnig om een vinger aan de pols te houden…….

  23 likes
  • ik precies het zelfde Louise ! Verleden jaar ook opnieuw geregistreerd omdat ik de hele hap niet vertrouwde.
   het is ook niet bekend of je een ” verlenging ” moet aanvragen van je registratie elk jaar, of dat ze dat stilzwijgend hebben opgenomen in hun achterlijke clausule
   nou.. het is me wel een landje hier geworden zeg.. ik leef echt van dag op dag met het verstand echt soms op 1000 want ik laat mij niet gek maken door hun leugens, list, bedrog en opgedrongen slavernij op welke manier dan ook
   heel veel mensen vinden alles maar prima, en daar zit juist de grote misvatting ! zelf denken en je intuitie volgen met je hart, dan maakt niets of niemand je gek
   mooi gezegd allemaal, maar we leven echt in de matrix en de enige manier, behalve de Pil is je eigen denken te focussen op wat je voelt, ruikt, en ervaart ( horen en zien laat ik even buiten beschouwing.. je snapt het wel )

   2 likes
   • Mijn man en ik weten van elkaar dat we beide GEEN donor willen zijn. Onze kinderen weten het ook. Ook zijn we geregistreerd als NIET DONOR. Moet toch voldoende zijn, denk ik.
    Ik heb het gevoel dat wanneer je lichaamsdelen van iemand overneemt, je dan ook een deel van zijn universele energie overneemt. Die energie die voor jou bestemd was toen je ( voor de eerste keer) geboren bent dat je die niet met een andere energie moet mengen. Want hoe is het dan als je reincarneert? Omdat ” jouw verhaal” dan niet meer klopt. Kan het niet anders uitleggen.

    4 likes
  • Het is niet onverstandig om uw inschrijving regelmatig te controleren, zeker nu er verandering in het donorregister gaan komen. In GB is het bij een omzetting ernstig misgegaan. Daarnaast is er geen controle op de medewerker van de NTS die op verzoek van een arts het donorregister controleert. Volgens de NTS kan er niets fout gaan, maar dat kunnen ze niet aantonen met een controlemaatregel. Wat gebeurt er als een hacker in het systeem is gekomen? Ook is het verstandig om een Engelstalige verklaring in uw paspoort te voegen in het geval u naar het buitenland reist. Ons donorregister is daar niet geldig en wordt niet ingekeken.,

   6 likes
  • Bedankt voor de waarschuwing dat je registratie kennelijk ook mis kan gaan.

   3 likes
 4. Als chauffeur bij de regiotaxi heb ik mooie verhalen van verschillende passagiers mogen horen, ook over bezoekjes aan “de andere kant”.
  Ik ben ervan overtuigd dat deze verhalen in elk geval voor deze mensen voor 100 procent waar zijn.

  12 likes
 5. Ze snijden je in stukken terwijl men niet eens weet of en hoe het onderbewustzijn nog functioneert.
  Dat wordt er bij de “voorlichting” niet bij verteld. Aan mijn lijf geen polonaise.

  6 likes
 6. HERSEN-SPOELING. Journalist Nausicaa Marbe schreef er over, zie https://www.telegraaf.nl/nieuws/2610470/zo-werkt-de-hersenspoeling-van-de-nos

  4 likes
 7. Belachelijk ik moest persoonlijk een brief ondertekenen die ik moest terug sturen naar “de stichting” om zeker te zijn dat ik als niet donor stond vermeld. Nu ze een beetje van alle data een overzicht hebben en over voldoende kunstmatige intelligentie beschikken om de juiste “match ” te kunnen vinden, kunnen ook levende mensen een optie zijn. ( wat de gek betaald) En ongeluk zit in een klein hoekje. Er zijn mensen op aarde die al zeven maal een nieuw hart hebben gehad boven de leeftijdsdonorgrens van 70 jaar. Nooit gehoord of opgevallen dat die steenrijke zo oud worden of stamcellen diefstal bij jonge mensen?

  4 likes
 8. Niet doen! Nooit! Blijf je er tegen verzetten. Dit is gewoon een miljardenbusiness. Daar draait het om. Is ronduit schande dat ze organen uit lichamen snijden en dat er door mainstream media reclame wordt voor gemaakt. Vorige week zondag waren gemeentehuizen zelfs open om slachtoffers te ronselen. Walgelijk!

  3 likes
 9. In organen economie gaan miljarden om en ik vertrouw niemand als het om zoveel geld gaat. Ben bang dat ze mijn hersens in een machine cyborg gaan testen en dat ze mijn eicellen gaan gebruiken om genetisch te manipuleren kan mijn eigen nakomelingen niet beschermen.
  Aan regels gebonden wie controleert dat. Zeker als er tonnen geld geboden worden en dan nog zonder pijnstillers….
  horror eerste klas

  1 likes
 10. ik bevooroordeeld omdat ik zelf een nier transplantaat van een overledenen heb gekregen, ik weet voor de rest niets af van wie de nier komt en welke omstandigheid.

  aan de ene kant ben ik dankbaar de nier werkt al 24 jaar.

  dus ik kijk tweeledig ernaar.

  een positieve is dat we straks l;lichaamsdelen kunnen gaan maken met gen therapie zodoende de vraag naar donoren niet meer nodig is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kamerlid

Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet ...

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.